Şimdi Ara

Kapsamlı Araç Ses Yalıtımı - (Dacia Sandero Fun Club)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
25.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YApı merkette gördüğüm bi izolasyon malzemesi aklıma takıldı. Kendinden yapışkanlı. Ses yalıtımı
    için üretilmemiş gibi ama saç levha için idela bence. 3 mm kalınlığında zift ve üzerinde aliminyum.
    İnternette levha halinde olanvar mevcut benim aldıklarım 10 ve 15 cm genişliğinde 10 metre boyunda.
    fiyatı 25 lira ve iki adet kullandım. Dar olması kapı içleri için çok rahatlık sağladı.

Kapıların içinde 10x10 ebatlarında zaten küçük bir parça yapıştırılmış
    Arabaya eski lastikleri geri taktığım için çok fazla ses yapıyor. amacım lastik sesini kesmek ti.
    Birde arabada 80-90 km de uğultu oluşuyordu.

Dışardan gelen sesler çok iyi kesildi. camlar kapalı olunca sanki dişarısı sessiz film gibi akıp gidiyor.
    Bagaj civarındaki uğultu gitti. Ama lastiklerden ses gelmeye devam ediyor. Orjinal lastikleri
    değiştirmketen başka çare yok gibi. Ama lastiklerin daha ömrü var.

4 kapı
    arka teker üstleri
    bagaj sacı toplam 3 saat falan sürdü.

Kapı kaplamalarını sökmek için
    -hoparlörleri çıkarın
    kapı açma kollarını çıkarın
    önlerde de kapı kolundaki gri parçayı çıkarın onun altında ve kapının kenarında iki vida daha var.
    Gerisini çekerek hallediyoruz.
    Plastikler silikonla yapıştırıldığı için çıkmıyor gibi duruyor ama silikon esnedik klipsler çok rahat şekilde
    yerlerinden çıkıyor. Takmak daha basit sorunsuzca tıkıt tıkır yerlerine geçiyorlar.

malzeme böyle birşey

kendinden yapışıyor.

bagaja komple döşedim

arkadaki boşluklara sesin büyük kaynağı tekerlekler olduğu için azda olsa sesi keseceği için sünger koydum

• bende ses izolasyonu yapmayı düşünüyordum..
    bunu gördüm iyi oldu içeriye gelen seste azalma oldumu bunları yaptıktan sonra...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultegra

bende ses izolasyonu yapmayı düşünüyordum..
    bunu gördüm iyi oldu içeriye gelen seste azalma oldumu bunları yaptıktan sonra...?

kesinlikle

ayrıntılı bilgi için sayın myurtsever arkadaşa danışabilirsiniz.

fakat forumdaki yorumlarına göre kayda değer bir azalma olduğunu duymuştum kendisinden.
  • bu malzemede zift var. yazın eriyip sağdan soldan akabilir.
  • para tuzagınden başka birsey değil yazın kotu yapabilir .
  • maaliyet 30 lirayı geçmedi. koku yok. erime yok. ses te yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: myurtsever

maaliyet 30 lirayı geçmedi. koku yok. erime yok. ses te yok :)

onca döşemeyi nasıl söktünüz:) ben ona tırsıyorum, geçri bi ev ortamım yok bunları yapmak için..

seste faydasının olsuguna eminim.
    bu arada arkalarda hoparlör var mıydı sizin? o kadar açmışken yapmışsınızdır da, ben kaça yaptırabilirim arkaya hoparlörleri? ve öndeki orijinalleri arkaya mı takayım yoksa arkaya da alpine hoparlör mü alayım? (önlerde alpine var benim)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kapı döşemeleri kolay sökülüyor. arkalara hoperlör ilk yaptığım işti sanderoda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myurtsever

kapı döşemeleri kolay sökülüyor. arkalara hoperlör ilk yaptığım işti sanderoda.

bu işi serviste yaptırmayı düşünüyorum, ne dersiniz bakım +sensör ve hoparlör montajini serviste ne kadara yaptırırım ki
  • 180 civarı bakım
    150 civarı sensör
    kolon işini bilemiyorum ama oda tutar bi okadar.
  • Güzel olmuş. Tebrikler.
  • beyler benim ön hoparlörüm patlayıp duruyor son kez yeni bi hoparlör alıp içine kenarlarına üstübü basıp monte etmeyi düşünüyorum bi faydası olurmu acaba ?
  • merhaba bu bitüselflerden bolca Lada Vega aracımda kullanmıştım öyle kokudur akmadır gibi bir durumu yok , tınlama ve gevşek parçaları sabitleme özelliği ve ses yalıtma yaptığından izolasyon için iyi bir malzemedir 10 cm x 10 mt 30 tl falan fiyatı var ama izolasyoncularda 1m2 şeklinde olan rulolardan bulursanız daha hesaplıya gelir hemde geniş parça olarak kullanırsınız ;)
  • Arkadaslar zıebart 690 tl fıyat verdı ses yalıtımı ıcın , ne dıyorsunuz yaptırmaya deger mı? Aracım 2006 Opel astra , yolda lastık sesını cok fazla alıyor, cok gürültümü bır araba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökkum

Arkadaslar zıebart 690 tl fıyat verdı ses yalıtımı ıcın , ne dıyorsunuz yaptırmaya deger mı? Aracım 2006 Opel astra , yolda lastık sesını cok fazla alıyor, cok gürültümü bır araba

Bence değmez 690 tl ye ne yapıyorlarmış, altın kaplama mı? Ben aracı almadan 690 tl lik ful temizlik yaptı abc peugeot, tamam güzel araç sıfır gibi olmuştu ama 250 tl ye yapılanlarda aynı şekilde oluyor. Sırf ziebart diye okadar para verilmez. Sanayiden alternatiflerini araştır derim.
  • zıebart tavsiye etmem ben eski aracıma bunu izmirde yaptırmıştım. 6 ayda bir bakım gerektiriyor. yoksa zift gibi bir koku aracı sarıyor içerde durmak mümkün değil, solunumu etkiliyor, hatta akçiğer kanserine bile yol acabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.