Şimdi Ara

2 Mart 2011; A5'li 2.Nesil iPad, iOS V, Bulut destekli iTunes ve iOS 4.3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
5.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="2 Mart 2011; A5'li 2.Nesil iPad, iOS V, Bulut destekli iTunes ve iOS 4.3"


    Tablet pazarının lideri olmasına rağmen, Android 3.0 Honeycomb ile donatılmış Motorola'nın Xoom'u ve Blackberry Playbook gibi güçlü rakiplerinden ötürü 2011 senesini 2010 yılından daha zorlu geçireceği aşikar olan Apple'ın 2 Mart'ta düzenleyeceği etkinlikte tanıtacağına kesin gözüyle bakılan 2.Nesil iPad'in özellikleri yavaş yavaş kesinleşirken; son haberler iPhone 4'den sonra 2.Nesil iPad'de Retina Ekran kullanılmasını bekleyen kullanıcılar üzülecek gibi duruyor.


    Engadget'in kaynaklarından aldığı bilgiye göre, çeşitli analistlerinde dile getirdiği gibi, 2.Nesil iPad ne SD kart girişine ne de yüksek piksel yoğunluğuna sahip Retina Ekran'a sahip olacak. Daha çok donanımsal iyileştirmelerin yapıldığı iddia edilen iPad 2'de Apple'ın, yeni işlemcisi A5 ile iPhone 4'de olduğu gibi 512MB'lık belleğe (Bilindiği gibi 1.Nesil iPad'de 256MB'lık bellek kullanılmıştı) yer verdiği söylenirken, Engadget A5 işlemcisinin belirgin bir şekilde hızlı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, birçok diğer kaynaklar gibi, Engadget de 2.Nesil iPad'in arka ve ikincil kameraya sahip olacağını dile getiriyor.


    Yaklaşık 1,5 ay önce 2.nesil iPad'in SD kart ve Retina Ekran'a sahip olacağını söyleyen Engadget, kaynaklarından her iki özelliğin cihazdan çıkartılmasıyla ilgili kesin bir bilgi almadıklarını ancak son andaki değişikliklerin sebebinin mühendislik sorunu olabileceğini belirtiyor.


    iPad 2'nin yanı sıra, 2. Mart'ta Apple'ın iOS'in 5.sürümü iOS V ile uzun süredir merakla beklenen bulut destekli iTunes'u tanıtması bekleniyor. Geçtiğimiz senelerde Mart ve Nisan ayında yeni sürümü tanıtılan ve o yılki yeni iPhone ile son kullanıcıya yayınlanan iOS'in 5.sürümünün önümüzdeki etkinlikte tanıtılması muhtemel görünüyor.


    Yine uzun süredir iOS 4 kullanıcılarının bekledikleri ve geçtiğimiz günlerde Golden Master sürümü hazır olduğu iddia edilen iOS 4.3'ün de etkinlikle birlikte kullanıcılara yayınlanması bekleniyor.


    Kesin olmamakla birlikte Steve Jobs'un yokluğunda Apple'ın Jobs'dan sonra sevilen diğer bir yüzü Phil Schiller'in sunması muhtemel olan etkinlik, 2 Mart günü Türkiye saatiyle 20:00'da başlayacak.









  • Yazının sonunda 3 Mart demişsiniz 2 Mart olması gerekiyor sanırım :)
  • umarım koyarlar retina yada one benzer bir teknoloji kullanırlar.
  • Gerçekten merakla bekliyorum. Eğer olurda Apple İpad2 de retina ekran kullanmaz ise ben inanıyorum ki yeni bir süpriz ile bizi hayal kırıklığına ugratmayacaktır. Türkiyeye gelme tarihi acaba bellimidir ?
  • bulut destekli itunes ne demek acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justify34

    bulut destekli itunes ne demek acaba



    Sen şarkı listeni Apple ID'ne kayıt ediyorsun. Daha sonra başak bir bilgisayardan iTunes'a girdiğnide Apple ID ile giriş yaptığında kaydettiğin şarkıları dinleyebiliyorsun. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justify34

    bulut destekli itunes ne demek acaba

    Google'ın yıllardır yaptığı şey. Kişisel her türlü bilginin online olması ve herhangi bir bilgisayardan ya da mobil cihazdan girdiğinizde ulaşabilmeniz. Tabii ki onlarca cihazınızın herhangi birinde değişiklik yaptığınız anda diğer cihazlarla sync olması. En son versiyonuna her yerden erişebilmeniz, kısaca geleceğin teknolojisi. Teşekkürler Google.
  • Retina retina diyip durmayın yaa çok elzem bir teknolojiymiş gibi tanıtılıyor sadece yüksek çözünürlük sunan lcd. Amoled gibi farklı bir teknolojide değil. Bir diğer konuda xoom 1280x800 çözünürlükle çıktı. I-pad 4:3 ekran oranıyla geldiğine göre (4:3 bence saçma bir oran neyse) 1280x1024 çözünürlükle çıkar gibi geliyor bana. Zaten tablet, daha yüksek çözünürlük hiçbir işe yaramaz 10.1 ekranda.
    İyi forumlar herkese.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrAy

    Retina retina diyip durmayın yaa çok elzem bir teknolojiymiş gibi tanıtılıyor sadece yüksek çözünürlük sunan lcd. Amoled gibi farklı bir teknolojide değil. Bir diğer konuda xoom 1280x800 çözünürlükle çıktı. I-pad 4:3 ekran oranıyla geldiğine göre (4:3 bence saçma bir oran neyse) 1280x1024 çözünürlükle çıkar gibi geliyor bana. Zaten tablet, daha yüksek çözünürlük hiçbir işe yaramaz 10.1 ekranda.
    İyi forumlar herkese.


    böyle olursa gerçekten güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azawarai


    quote:

    Orijinalden alıntı: GrAy

    Retina retina diyip durmayın yaa çok elzem bir teknolojiymiş gibi tanıtılıyor sadece yüksek çözünürlük sunan lcd. Amoled gibi farklı bir teknolojide değil. Bir diğer konuda xoom 1280x800 çözünürlükle çıktı. I-pad 4:3 ekran oranıyla geldiğine göre (4:3 bence saçma bir oran neyse) 1280x1024 çözünürlükle çıkar gibi geliyor bana. Zaten tablet, daha yüksek çözünürlük hiçbir işe yaramaz 10.1 ekranda.
    İyi forumlar herkese.


    böyle olursa gerçekten güzel olur.

    çözünürlüğü değişmeyecektir. dayanaksız tahminler yapmayalım.
    ipad in çözünürlüğü 1024*768. Eğer ipad 2'nin çözünürlüğü 1280*1024 gibi bir çözünürlüğe çıkartılırsa
    ipad için yazılan tüm native app lerin bu yeni çözünürlüğe göre baştan ayarlanması lazım.
    iphone 4'te çözünürlüğü tam 2 katına çıkarmışlardı, o yüzden eski applerin büyütülmesinde bi sorun yaşanmadı.




  • ekran ya aynı kalır yada 4 katına çıkar.
    4:3 sadece tv izlerken iyi olur. film izlerken ekranın yarısı boşa gider.bence ekranı değiştirmeliler.
  • iyi bir donanım güncellemesiyle gelirse ekran şu an için çok fazla önemli değil nasıl olsa şu anki çözünürlük bence yeterli.. tabi retina ekran olsa daha güzel olurdu o başka
  • iOS 5 mi?Ne işi var iOS 5'in?
  • hem ios 5 demişler hemde ios 4.3 çıkacak demişler o kısmı bende anlamadım :S
  • e zaten ipadin işlemcisindne şikayet eden yoktu ki, ne yani 256 ram ve cpu farkı içinmi alacağız :) böyle gelirse satmaz .ben almam en azından
  • ya hakkaten bulut olmuyor.cloud kalmasi cok daha iyi.
  • bulut desteği hem gereksiz hemde güvensiz bişey gibi geliyo bana. zaten facebook ta insanlar yeterince özel bilgilerini paylaşıyor. Geleceğin teknolojisidir, belki de ileride hard disk diye bişey kalmayabilir ama bana ters. Benim bilgilerimi, dinlediğim şarkıları bilmelerine gerek yok. ben istersem tüm cihazlarıma yüklerim.
  • kişisel görüşüm ekranın 16:9 olması. çözünürlüğünde 1366*768 olması. film izleyeceğimiz ve oyun oynayacağımız zaman hd tv lerle daha uyumlu olması için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deagle100

    iOS 5 mi?Ne işi var iOS 5'in?


    iOS4'dan sonra iOS'un 5. versiyonu olarak beklenen "iOS V"nin tanıtılması bekleniyor. Yani geçen sene 8 Nisan'da iOS4'un tanıtımı yapılmıştı, bu yıl iPad'le beraber (2 Mart Çarşamba Günü) iOS'un 5. versiyonunun tanıtılması bekleniyor.

    4.3'ün de yüzeysel olarak içerikleri tanıtılıp, ertesi gün yayınlanacağı söylenecek büyük ihtimal.
  • Onu bunu çıkartacağına wifi-hotspot çıkarsın, iOS'e Apple. O kadar kablosuz bağlantıyı savunuyor, jbsiz wifi-hotspot bile yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.