Güzel Tost Yapmanın İncelikleri?
148 Cevap34297 Görüntüleme29 Favori
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Yazdır
Sayfa: [1] 3      >>
Arama Terimi: Yazarı:
Konu içi arama ayarları
Sadece Arananın bulduğu yerler
Arama terimleri En önemli Üst minimum sıralama: /1000

Arama tercihlerinizi belirlediyseniz yukarıdaki kutuya arama terimini yazıp "Konu içi ara" butonuna tıklayınız.
Giriş
Mesaj


27627 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:26:17 

Nedir arkadaş bu işin sırrı? Dışarıda yediğim tostu evde bi türlü beceremiyorum yapmasını. Nedir bu işin sırrı?
Nasıl oluyor bu dışı kıtır kıtır içi yumuşak tost? Vardır herkesin bi stili bi püf noktası?


_____________________________

1,6180339887498948482045868343656381177203091798057628621354486227052604628189024497072072041893911374847540880753868917...

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
26 Şubat 2011; 10:29:42 

Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin


 
238 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:30:07 

ilkten ekmekleri ısıt sonra malzemeni koy bastır bu kadar


_____________________________



242 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:30:16 

para verdiğin için yemesi ayrı bir zevkli oluyor









ordaki tost makinalarıyla evdeki bir değil


_____________________________

Ya mekan yanlisti ya zaman, ya dusunceler yanlisti ya kararlar, ya soylediklerim yanlisti ya gozlerin ya ben yanlistim ya da sen

Biraz benden, çokça senden...
Ayrılmayalım işte, ben senden öteye gidemem


902 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:33:04 

Domatesli yiyorsan kabuğunu soy. Kaşarı ince ince doğra. Diz sıra ile ardından önceden ısıtılmış tost makinesine veya ateşte yapıyorsan alete koy. Hafif ısındıktan sonra katı yağ sür. Diğer tarafını çevir diğerine sür pişmesini bekle


178 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:35:31 

Tost bayat ekmekten yapılır.
Önce ekmeğin içini dışını ısıt sonra içine az margarin sür.İsteğine göre malzemelerini yerleştir.İsteğe göre ketçapta sıkılır.
Yüksek sıcaklıkta tost makinesine bastır.
Eger prof. tost makinen yoksa.Bastırma işleminde gerçekten iyi yapman gerekiyor.

İsteğine görede dışına yağ sürebilirsin



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackankas -- 26 Şubat 2011; 10:37:03 >


_____________________________


Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
26 Şubat 2011; 10:35:33 

tereyağı sür üstüne



+




< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umutsuzİnsan -- 26 Şubat 2011; 10:38:30 >


1282 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:37:44 


quote:

Orijinalden alıntı: Sülümann
Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin

Güldürdün. :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


902 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:37:55 

Eğer dışının kızarmasını istiyorsanız dışınada yağ sürün yoksa güzel olmaz.


 
454 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:40:10 

dışınada yağ sürerseniz dışı yumuşak olur.
tavsiyem:kaşar+sucuk+ketçap+ayran.
ilk ekmeği ısıtıyosun tost makinesinde sonra diz malzemeleri.ketçap da sık süper bi tat verir.


_____________________________

11 Yıllık Hort.
http://e1201.hizliresim.com/t/h/1ttm7.png

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
26 Şubat 2011; 10:40:13 


quote:

Orijinalden alıntı: nesenlenesensiz


quote:

Orijinalden alıntı: Sülümann
Onların yüksek ısıyla çalışan makinelerinde sır panpa. Ekmek ve kaşar zaten ince onlarda ısıyı yedimi direk kaşar eriyo dışı da kıtırlaşıyor. bu kadar basit e tabi kaşarın ucuzluğunun yani mamulün pisliğininin tad alırken verdiğin paranın da bir hazzı var.

Evde yaptığın beleş ister tad al ister alma ama dışarda para veriyosun şartlandın muhakkak beğeneceksin

Güldürdün. :)


Sağol panpa.


2969 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:49:55 

Tosta ketçap


_____________________________

LoL EU West: Platinum III

LoL TR: Silver IV (Smurf)


5317 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:55:49 

Fatih hocam benim tarzım şöyle beğenirsin belki.

Bolca margarin kenarlar dahil sürüp, var gücünle bastıracan dümdüz edicen tostu.
İnceltecen süper olur.


_____________________________



499 Mesaj
26 Şubat 2011; 10:55:55 

-Somun ekmek ortadan ikiye bölünür.
-Tost makinesine ekmeğin iç tarafları dışa gelecek şekilde yerleştirilip bir süre ısıtılır. Bu sırada tost makinesinin yeni açılmış ve henüz tam olarak ısınmamış olması gerekiyor.
-Ekmekler çok az ısıtıldıktan sonra dışarı alınır. Tost makinesinin kapağı açık bırakılır ki çok çabuk ısınmasın.
-Ekmeğin bir parçası alınır, sadece belli bölgelerine ufak margarin parçaları konur.
-Diğer parça alınır. Buna da margarin parçaları koyulduktan sonra malzemeler çok kenarlara koyulmamak üzere yerleştirilir.
-Malzemesiz ekmek parçası diğerinin üstüne kapatılır.
-Bu sırada tost makinesi yeterince ısınmıştır. Ekmekler koyulup ısıtılmaya başlandığında hemen kıtırlaşma etkisi görülür.
-"Belli bir süre" sonra ekmek üstüne yağ sürülür ve tekrar ısıtılmaya devam edilir. Bu "belli süre" tost makinesinin, siz ekmekleri geri koyana kadar ne kadar ısındığına bağlıdır.
-Malzeme içeride eriyip dışarı çıkmaya başladığında tost hazırdır artık.Afiyet olsun


_____________________________



9055 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:06:01 

makinayla ve kullanılar ürünle alakalı sanırım..benim yaptığım tostları benden baskası yemiyor konuya girince bir an sevindiydim... ama boşa..dedikleriniz tarafımdan denenmiştir ama sonuc değişmeiştir..tost yapan insnaların kullandığı mazlemelr bakmak lazım..bide sütlac cok güzel oluyor..evde denedim ben bi kac defa.. direk çöpe gitti ..onuda öğrenemk lazım... hatta bardak mısırıda


_____________________________




 
2392 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:09:09 

Ekmek olarak tost ekmeği en iyisidir o olmazsa köpük gibi ekmekler var bayat olmaları tost için daha iyi olur.
Tostu yaparken ekmeği çok kızartma kurumasın iyice bastır üstüne az miktarda ama mutlaka margarin sür.
Eğer sucuk koyacaksan sucuklar kağıt gibi ince olmalı .


_____________________________

Hergün vuruyom guru guru gubara - CeyhanPrensiGenco

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
26 Şubat 2011; 11:18:10 

Eğer normal ekmeğe yapıyorsak,ekmeğin içi denen bölümü çıkartıyoruz ve ekmek mümkünse taze olmasın.
Daha sonra ekmeği güzelce ısıtıp dışını hafifçe yağlıyoruz ve tekrar ısıtıyoruz.
Ardından (sucuk,kaşar yapıldığını düşünerek) önce kaşar ve daha sonra sucuğu koyup ekmeği kapatmadan açık şekilde bastırıyoruz(domates koyacaksan koyup hafif tuzlayıp kapatmadan tekrar basıyoruz-ketçap koycaksan kapat bas )sonra kapatıp sürekli yağlayıp ısıtıyoruz ve afiyetle yiyoruz... (Çok erken çıkartırsan tost güzel olmaz)

Şahsen tostçuda çalışmış biri olarak biz böyle yapıyorduk ve güzel oluyordu
Tost önerim ise kesinlikle kaşar-kavurma(kaliteli birşey olcak),içecek ayran


27627 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:21:22 

Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.


_____________________________

1,6180339887498948482045868343656381177203091798057628621354486227052604628189024497072072041893911374847540880753868917...


 
426 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:23:49 

Ayvalik Tost'unu hicbir tosta degismem..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
26 Şubat 2011; 11:23:50 


quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

tost makinesinin arasına koymadan üstüne tereyağ dilimi koy büyük olmasn fazla o sonra ekmeği arada bıraktınmı kendiliğinden erir o yağ ekmeğin dışı çıtır çıtır olur

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
26 Şubat 2011; 11:26:21 


quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

Isıttıktan sonra yağla ki,ekmeğin sıcaklığı ile erisin


499 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:28:57 


quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.


Ekmek biraz kıtırlaşınca yağını sür hemen adminim Yağı sürdükten sonra hafif yumuşar ekmek. Zaten o sırada içindeki malzemeler de ufak ufak erimiş olur. Yağı sürdükten sonra çok fazla tutma makinenin içinde. Bi de yağı fazla kaçırırsan yanmaya başlar yağ, hiç yenmez o tost


_____________________________



2969 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:29:46 

Bandırma'da eskiden Ziraat Bankası nın karşında olan şimdilerde sahildeki Tostçu Mehmet Amca nın tostunu başka hiç bir şeye değişmem.


_____________________________

LoL EU West: Platinum III

LoL TR: Silver IV (Smurf)


182 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:30:35 

ekmeğinde içine yağ dilimi koy çok fena olyor

dışınıda çıtır yapmak için bence kaşar eridikten sonra derecesini düşür makinanın 1-2dakika içinde cıtır hale gelir


_____________________________

. . .
Bi ben çarparım bide C#'ar
. . .


572 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:37:13 


quote:

Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

tereyağı sür üstüne



+



olsada yesek canım çekdi


_____________________________

    Kimse eşit doğmaz,
    Ama herkes eşit ölür.
    Bu yüzden ölüm, acı bir son değildir.
    Hayatımızın yegane adil başlangıcı ve
    Biricik fırsat eşitliğidir.


 
2392 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:37:23 


quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Ekmeğin içini yağlamayı hiç denememiştim, bi deneyelim ilk yaptığımda.
Ayrıca dışını yağlarken zamanlama nasıl olmalı? Ekmek bi kaç dakika ısındıktan sonra mı yoksa hiç ısıtmadan mı?
Ayrıca içini ısıtmayı da bilmiyordum, bunu da denemek lazım.

Ekmeğin içini hiç yağlama.Tost makinası iyice ısınmış olacak bi iki bastırdıkdan sonra sürüyorum ben erimesi için bastırıncaada cozurt ediyor


_____________________________

Hergün vuruyom guru guru gubara - CeyhanPrensiGenco

Uzaklaştırılmış
17 gün cezanın,
7 gün 5 sa. 50 dk. kadarı kaldı.
26 Şubat 2011; 11:38:42 


quote:

Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

tereyağı sür üstüne



+



Naptın ya


3715 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:44:19 

Ben içine ketçap yerine biraz barbekü sos sıkıyorum çok güzel oluyor deneyin derim.


_____________________________

Gölge Mavisi Golf 1.4TSI 122HP Man. Highline 2004 Ford EXPLORER 4.0V6 Fully Loaded(Satıldı.. =( )----2005 Ford MUSTANG 4.0V6(O şimdi çok uzaklarda...)
Yanımda kimse olamdığından değil yalnızlığım, Yalnız olduğumu söyleyebileceğim kimse olmadığından yalnızım ben...
İstanbul Technical University/Southern Illinois University Edwardsville-Industrial Engineering


732 Mesaj
26 Şubat 2011; 11:59:31 

Ben uzun bir süre büfede çaliştim.

Öncelikle en güzel tost bayat ekmeğe olur, 1 veya 2 günlük ekmek makinada içi ısıtılır ( sucuklu yapilcaksa sucuklarda ekmekle beraber 30 sn civari). Bu arada tost makinamizin sıcaklıgı 200 derece civari olmalıdır. Daha düşük olursa kaşar erimez, daha yüksek olursa ekmek yanar.

İkinci önemli nokta kaşarın markasıdır. Çünkü iyi kaşar çabuk erir ve ekmeğin içinde kaybolmaz. Bence en güzel çobanoğlu ve şık-şık dan tost olur. ( şık-şık sakarya markasıdır istanbulda marketlerde pek bulunmaz ). Tost yaparken kaşarı çok koymak lezzeti arttırmaz bence, en güzeli kararında koyup tadin almaktır.

Üçüncü önemli nokta yağ aşamasıdır. Tostu makinaya attıktan 1 dk sonra yağ sürülür, bence fazla sürmemek lazım sonra ekmek çok yumuşak kalabiliyor.

Dördüncü ve son nokta makinadan çıkarma kısmı. Tostun yumuşak olması isteniyorsa kaşar eridigi anda çıkarılır. Biraz çıtır olması isteniyorsa kaşar erir hafif dışarı taşar, dışarı taşana kadarda zaten ekmek çıtır kıvama gelmiş olur.

Elinizde güçlü bir makina varsa bu şekilde deneyin kesinlikle aynı tadı alırsınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


3127 Mesaj
26 Şubat 2011; 12:21:00 

Arkadaşlar ben tostculardaki gibi ince olmasını istiyorum şaka gibi olacak ama yıllardır hayalini kuruyorum arkadaş.Tek yok öyle ince olması için onların koca tost makinalarından almak mı ?



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScAnMaN -- 26 Şubat 2011; 12:21:56 >


_____________________________


Efsane Pentel Smash ve diğer kalemleri satın almak için buraya tıkla


3851 Mesaj
26 Şubat 2011; 12:26:42 

Ekmeğin dışına yağ sürerim, içine de kaşar, varsa salam-sucuk, ve son olarak abartmadan salça sürerim. Tost makinasında da kaşarlar hafif eriyene kadar tutarım böylece ekmek sertleşmez, içi de yumuşak olur. Sonra da yemeye kıyamam


_____________________________



DH Adminlerini Sevmeyenler Kulübü


27627 Mesaj
26 Şubat 2011; 12:27:19 

İçini yağlayıp yağlamama konusunda farklı fikirler var. Deneme yanılmayla maksimum lezzete ulaşacağız sanırım.


_____________________________

1,6180339887498948482045868343656381177203091798057628621354486227052604628189024497072072041893911374847540880753868917...


732 Mesaj
26 Şubat 2011; 12:27:50 


quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN
Arkadaşlar ben tostculardaki gibi ince olmasını istiyorum şaka gibi olacak ama yıllardır hayalini kuruyorum arkadaş.Tek yok öyle ince olması için onların koca tost makinalarından almak mı ?

İnce olması için kaşarı çok az koycaksın, makinan 200 derecenin üzerine çıkabiliyor olcak ve tostu koyduktan sonra tüm gücünle bastırcan, yaklaşık 1 dk içinde tost hazır olur. Bu şekilde yapılınca haşlama denen tarzda oluyor ama inceligi ve çok hızlı olmasından dolayı sevilir. Okul kantinlerinde süre kısa oldugu için genelde böyle yapılır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
26 Şubat 2011; 12:50:04 

Tost makinesi her evde bulunmuyor(bizde de yok) tavada yapmayı anlatıyorum:

Tost ekmeği alınır, tava ateşe konulur. Maksat tava ısınsın bu sırada tava ısınırken tost ekmeklerini de tavaya koy ki biraz ısınsın.. Ondan sonra ekmekler alınır iç tarafına tereyağ sürülür ve kaşar konur, ekmekler kapatılır ve daha önce altını açtığımız sıcak tavaya konur. Tost ısınırken kahvaltı tabağı ile üstüne bastırılır. Böylece tost ince bir hal alır. Tostu ters çevirip tekrar üstüne bastırırız. Bu arada kişisel tercihe bağlı olarak tost ısınırken dışına biraz tereyağı sürülebilir. Tabi bu arada tost yanmasın diye sık sık ters çeviriyoruz... Tostun kaşarı iyice eriyince tavadan çıkarılır ve hapır hupur yenir

not: Açıkcası tabak ile bastırma şaşırtıcı derecede incecik ve güzel yapıyor



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vico -- 14 Haziran 2011; 2:54:48 >


2082 Mesaj
26 Şubat 2011; 12:59:51 

Valla benim evde yaptıklarım daha lezzetli oluyor :)


_____________________________

Günbatımında denizi izleyen bi yalnızlık görmüşüzdür hepimiz. Yaşamışızdır belki de. Yakmışızdır sigaramızı, çekmişizdir bi yudum biramızdan, denizin bitirdiği, bizim bitiremediğimiz uzaklara dalmışızdır. Ve ne ironiktir ki, yanımızdaki çift de öpüşürek güneşi utandırmıştır, aşklarından. Hayatı göreceli kılanmış meğerse baksana, sefil bi günbatımı nasıl da kıymete bindi her akşamüzeri. Sahi sevgilim, ne kattın dudaklarına böyle, güneşi kaçırtacak kadar?

fîrzen


3989 Mesaj
Eski Kullanıcı Adı:
Metric
26 Şubat 2011; 13:02:10 

ekmeğin hafif sert olması gerekiyor.
sonra bol bol tereyağ koyucan. kaşarı aşırı abartmana gerek yok. bir de içine ketçap falan koycan ohş canım çekti


_____________________________


[1] Casillas ~ [2] Varane ~ [3] Pepe ~ [4] Ramos ~ [5] Coentrao ~ [6] Khedira ~ [7] Ronaldo ~

[9] Benzema ~ [11] Bale ~ [12] Marcelo ~ [14] Alonso ~ [15] Carvajal ~ [16] Casemiro ~

[17] Arbeloa ~ [18] Nacho ~ [19] Modrić ~ [21] Morata ~ [22] Di María ~

[23] Isco ~ [24] Illarramendi ~ [25] Diego Lopez


 
79 Mesaj
26 Şubat 2011; 13:10:04 


quote:

Orijinalden alıntı: popeye85

makinayla ve kullanılar ürünle alakalı sanırım..benim yaptığım tostları benden baskası yemiyor konuya girince bir an sevindiydim... ama boşa..dedikleriniz tarafımdan denenmiştir ama sonuc değişmeiştir..tost yapan insnaların kullandığı mazlemelr bakmak lazım..bide sütlac cok güzel oluyor..evde denedim ben bi kac defa.. direk çöpe gitti ..onuda öğrenemk lazım... hatta bardak mısırıda


benim yaptığım tostlar fosilleşiyor

sütlacı çömlek kapta fırına verince tadı mükemmel oluyor. lokantada yemiştim işin sırrı oymuş


_____________________________

İnsan kazanmak çok zor. Hayatta yapıcı olmak gerekiyor. Kalbini kırdığım varsa af diler, aptal bir eşek olduğumu beyan ederim. Şayet benimki kırılırsa, alttan almasını bilir, sineye çekerim. Çünkü ben temiz kalpliyim, iyi niyetliyim. Gerçekten temiz kalpliyim. Saf denecek kadar temiz kalpliyim ve mutluyum kirlenmediğim için. Halbuki çok yıprandım hayatta. Bedavaya çalıştım, sömürüldüm, bolca dayak yedim iyi niyetimden. 5 kuruşum olmadığı günlerde mutluluk hayalleri kurdum. Yine de taviz vermedim kişiliğimden. Bence bu çok önemlidir. Satır sayısı sınırı var devamını getiremiyorum :)


740 Mesaj
26 Şubat 2011; 13:32:32 

Konu sık kullanılanlara eklendi


_____________________________



27627 Mesaj
26 Şubat 2011; 13:42:45 

İlk deneme başarılı.

Ekmeğin içini aldım, hafif ısıttım, sonra içine kaşar sucuk ve biber koydum, domates kalmamış. İçine az bir şey tereyağı, sonra koydum ekmeği makineye. Takriben 1 dakika kadar bastırdıktan sonra tereyağı sürdüm üzerine. Biraz daha bastıktan sonra ters çevirip birazdan o yüzünü yağladım. Bir süre daha bastıktan sonra yenmeye hazır.
Evde yaptığım en lezzetli tostlardandı sanırım.
İçini boşaltmanın ve ısıtmanın çok faydası oluyormuş. Tereyağının katkısı da yadsınamaz.


_____________________________

1,6180339887498948482045868343656381177203091798057628621354486227052604628189024497072072041893911374847540880753868917...


452 Mesaj
13 Haziran 2011; 21:31:41 

bu konuda ben de beceriksizim yahu


_____________________________



ARİ GOLD


428 Mesaj
13 Haziran 2011; 21:37:07 

Bir tost yapmayı beceremiyorsun Birde yönetici olacaksın üyelerden biri sorsaydı sana tost nasıl yapılır diye kalırdın öyle


_____________________________


Herkesin sigarası aynı yanar ama dumanında ki hayaller farklıdır.
I ❤ Google


2845 Mesaj
13 Haziran 2011; 21:38:10 

Bayat ekmek üstüne tereyağ sonra birde makine daha neye gerek var


_____________________________

* Dexter * Lost * Arrow * House M.D * Friends * How I Met Your Mother * Prison Break * Spartacus * Game of Thrones * Da Vinci's Demons * The Mentalist * The Walking Dead * Revolution * Shameless * Sherlock * Breaking bad * Suits * The Big Bang Theory * Chuck * Person Of Interest * Southpark * Kyle XY * Two and Half Man * Blue Mountain State * Community * Supernatural



112 Mesaj
13 Haziran 2011; 21:45:01 

tüm bunlar güzel de içine zeytin atınca tadı 2 kat güzelleşiyo. Denemenizi tavsiye ederim.


_____________________________



4054 Mesaj
13 Haziran 2011; 21:45:02 

Tostlarım bir numaradır..

Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..


_____________________________


Profilim gizli değil sadece arkadaşım olanlar görebiliyor.

Facebook'tan arkadaşlık isteği yollayan DH'li arkadaşlar, arkadaşlık isteğinizin sebebini belirtirseniz sevinirim.


 
602 Mesaj
13 Haziran 2011; 21:48:57 

Ayrıca tost dediğinin kaşarının kenarından akması gerekir. İncecik kaşarlı tost güzel olur mu hiç?

Bu arada sütlacın sırrı da bol sütten ve su karıştırmamaktan geçiyor.



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut228 -- 13 Haziran 2011; 22:04:51 >


_____________________________




2079 Mesaj
13 Haziran 2011; 22:02:45 

geçen hafta 41 tane yaptım, biraz önce de 14 tane yaptım yedik bi güzel. Eskiden mangal yapmak için toplanırdık şimdi ise tost yapmam için yalvarıyorlar


_____________________________

O Şimdi ASKER


80 Mesaj
13 Haziran 2011; 22:10:55 


quote:

Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

tereyağı sür üstüne



+




Offfffff


_____________________________



554 Mesaj
13 Haziran 2011; 22:11:18 


quote:

Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

tereyağı sür üstüne



+



canım istedi valla ya


_____________________________



2281 Mesaj
13 Haziran 2011; 22:14:14 


quote:

Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan

tereyağı sür üstüne



+



Susurlukta var bunlardan.


_____________________________


-Öldürecek ve uğruna ölünecek bir şey yok.-
John Lennon


1060 Mesaj
13 Haziran 2011; 22:15:46 

bulabilirsen halk ekmek'ten roll ekmek al 10 numara tost oluyor


_____________________________

SATILIK 2.EL X6 1055T,4 GB DDR3 RAM,Cooler Master 620w psu vs. Buradan ulaşabilirsiniz
gold bilgisayardan uzak durun, benim başım yandı sizinki yanmasın...
Aslında ot'u birazda illegal olduğu için kullanıyoduk. C vitamini yasa dışı olsaydı onuda kullanırdık.
Aaah Büyükanne Lanet Olsun, Bütün Otlarımı Çalmışsın


27627 Mesaj
14 Haziran 2011; 0:05:32 


quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Tostlarım bir numaradır..

Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..

Bi ara yapsan da yesek.


_____________________________

1,6180339887498948482045868343656381177203091798057628621354486227052604628189024497072072041893911374847540880753868917...


4054 Mesaj
14 Haziran 2011; 0:21:42 


quote:

Orijinalden alıntı: PHI


quote:

Orijinalden alıntı: fuckulteli

Tostlarım bir numaradır..

Tost makinesi önceki tostlardan yağlı kalmışsa hiç yağ kullanmadan tostumu yaparım.. Makineyi ısıtırım.. Sonra ekmeği makineye açık bir şekilde koyarım 1 dk sonra makineyi kaparım.. Ekmeğin sıcak iç kısmına kaşarları koyarım makineyi çalırtırım ve tostun ısınmasını beklerim dışı biraz kıtır içi yumuşacık olur.. Yağ hiç kullanmam.. Zaten kaşar yağlı.. Makinede önceki tostlardan yağlı kalmıştır..

Yumurtalı, kaşarlı tostumda gayet doyurucu, proteinli ve lezzetli oluyor..

Bi ara yapsan da yesek.


Ailem tatile gittiğinde ev bana kaldığında davet ederim inşallah.. Sadece sözde değil bu mesajım, ev boşalır bana kalırsa (yazın sonlarına doğru) davetim tüm Konya'da bulunan arkadaşlar için geçerli oalcaktır.

Yumurtalı tostumu şöyle yapıyorum, yumurtayı kaseye kırıp çırpıp sıcak etmeğin zerine döküyorum.. Onun üzerine kaşarları sonra kağıyorum ekmeği.. Ekmeğin içinin sıcağında yumurta büyük oranda pişiyor ve kaşarlar eriyor.. uff be.. SAdece Yumurtanın ekmeğin dışına akıp taşmasını önleyemedim ama sorun olmuyor benim için dışarıda kalan kısımda pişiyor zaten onuda öyle yiyorum.. Sucuklu tostu daha az yaparım, içine nadiren domateste koyarım öyle daha güzel ve biraz daha hafif olur..

Ekmekler sıcak tost makinesine konacak, içi ısınınca makine kapanıp kaşarlar koyulacak ve ekmek üzerine kapanıp makine 1-2 dk daha çalıştırılacak.. Eğer sucuklu yapılacaksa sucuklar daha önce dilimler halinde makinenin içinde pişirilecek sonra ekmek arasına konup tost yapımına devam edilecek.. Yağ olabildiğince az kullanın..

(Not: 2 yıl önce olabildiğince yağlıyordum, şöyle ki ekmek pişmesine rağmen yağdan dolayı yumuşacık oluyordu ve sivilcelerin önüne geçiyordum şimdi ise artık yağı neredeyse kullanmıyorum.. Çünkü kaşarda da sucukta da yağ var.. )


_____________________________


Profilim gizli değil sadece arkadaşım olanlar görebiliyor.

Facebook'tan arkadaşlık isteği yollayan DH'li arkadaşlar, arkadaşlık isteğinizin sebebini belirtirseniz sevinirim.


2752 Mesaj
14 Haziran 2011; 0:25:43 

Büfedekilerin tost makinesi biliyorsunuz evdeki makineler gibi değildir biraz daha büyük ve yüksek bir makinedir ve sıcaklığı 300 Dereceye kadar ayarlanabiliyor ama alt ve üst plakası demirdöküm plaka olduğu için bastırdğın anda ekmeği incecik yapar ve tost yapılırken ilk başta makine tam kızmaya yakın iken ekmek koyuluyor.. genelde tost bayat ekmekle yapılıyor.

Makine daha ısınmaya yüz tutmuşken ekmek makinede hafif ısıtıldıktan sonra ekmeğin içine sucuklar dizilir ve tekrar bastırılıp sucukların hafif derecede pişmesi sağlanıyor ve üzerine kaşarlar diziliyor.(Kaşarın ince ve kaliteli olması gerekiyor) sonra ekmek kapatıldıktan sonra üzerine yağ sürülür ve pişmeye bırakılır kaşarlar eridikten sonra çıkar istersen az daha beklet zaten kaşar dışarı taşmaya başldadığı zamanda alınabilir bu dediğim adamın ağız tadına kalmış.


_____________________________

Sistem Özellikleri;
İntel Pentium4 2,39-2,40 GHZ İşlemci,Kingston 1 GB DDR-400 MHZ Ram,120 GB HDD,256 MB Palit Geforce FX5500 Ekran kartı,Arçelik kasa,TP-LINK WD8961 modem- Samsung P2250 21,5 Full HD monitör
Diğer Elektronikler;
Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı

Uzaklaştırılmış
Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
14 Haziran 2011; 0:28:48 

o değilde tosta ketçap hiç yakışmıyor.


401 Mesaj
14 Haziran 2011; 0:40:13 

kanka bol tereyağı. işin sırrı budur


_____________________________




168 Mesaj
14 Haziran 2011; 0:47:54 


quote:

Orijinalden alıntı: Panişır

-Somun ekmek ortadan ikiye bölünür.
-Tost makinesine ekmeğin iç tarafları dışa gelecek şekilde yerleştirilip bir süre ısıtılır. Bu sırada tost makinesinin yeni açılmış ve henüz tam olarak ısınmamış olması gerekiyor.
-Ekmekler çok az ısıtıldıktan sonra dışarı alınır. Tost makinesinin kapağı açık bırakılır ki çok çabuk ısınmasın.
-Ekmeğin bir parçası alınır, sadece belli bölgelerine ufak margarin parçaları konur.
-Diğer parça alınır. Buna da margarin parçaları koyulduktan sonra malzemeler çok kenarlara koyulmamak üzere yerleştirilir.
-Malzemesiz ekmek parçası diğerinin üstüne kapatılır.
-Bu sırada tost makinesi yeterince ısınmıştır. Ekmekler koyulup ısıtılmaya başlandığında hemen kıtırlaşma etkisi görülür.
-"Belli bir süre" sonra ekmek üstüne yağ sürülür ve tekrar ısıtılmaya devam edilir. Bu "belli süre" tost makinesinin, siz ekmekleri geri koyana kadar ne kadar ısındığına bağlıdır.
-Malzeme içeride eriyip dışarı çıkmaya başladığında tost hazırdır artık.Afiyet olsun


İyiymiş hocam


_____________________________




 
70 Mesaj
14 Haziran 2011; 0:53:26 

Yönetici Var Dediler Geldik

Öncelikle Tek Taraflı Tost Makinası Lazım Çünkü İki Tarafta Yanmaktayken Diğer Tarafı Kurur Siz 1 Tarafı Yani Üstünü Yakacaksınız Ve Bol Bol Yağlayacaksınız İşin Püf Noktası Yağlamak Malzemede Sucuk Olarak %100 Dana Eti Kullanacaksın Malzemeyi Bol Veya Az Koymak Senin İşine



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________



514 Mesaj
14 Haziran 2011; 1:04:39 

çok pis acıktım lan ss koymayın


_____________________________