Şimdi Ara

J-ROCK , Visual Kei (ana konu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • J-ROCK (anlamı Japanese Rock)

     J-ROCK , Visual Kei (ana konu)


    Japanese Rock anlamına gelen müzik türü , Japonyadaki en yaygın müzik türlerinden biridir.Adı her ne kadar rock olsada alternatife'ye daha yakın bir tarzı vardır.

    Ayrıca Visual Kei

    Visual Kei, (vijuaru kei, visual shock, tr "görüntü stili")1980lerde başlayan bir Japon rock/metal akımıdır.Oshare Kei,Angura Kei,Nagoya Kei gibi alt türleri mevcuttur(küçük çapta,bunlar dışında alt türleri de bulunmaktadır.).

    Visual Kei akımının tam olarak nasıl başladığı bilinmemekle beraber, popülerleşmesi ve belirli standartlara oturması X Japan grubuyla olmuştur. Bu açıdan resmi olmamakla birlikte akıma dahil olarak kabul edilen en eski grup X Japan dır.

    Luna Sea, Kuroyume, Zi:kill, Shazna, ve Baiser gibi gruplar Visual Kei'nin "patlamasına" yardımcı olmuşlardır.

    Visual Kei, genel anlayış olarak Glam Rockla benzerlik gösterir. Sahne performansı, grubun kıyafetleri ve çeşitli ekipmanın görünüşü müziğin kendisi kadar önemlidir. Grup üyeleri şaşırtıcı makyajlar, sıradışı saç şekilleri ve parlak kıyafetlerden yararlanır, fantastik ve anime tabanlı kostümler görülmüştür, pek çok müzisyen "dişil" hatta "androgyn" görünmeyi tercih eder. Visual Kei anlayışı Japon kültürünün gelenekçi yapısına ters düştüğü için genelde gruplar popülerleştikçe "efendileşirler". Tam anlamıyla Visual Kei olan grupları Japonya dışından takip etmek zordur.




    Japonyadaki en ünlü J-ROCK grupları

    X-JAPAN
    Dir en grey
    Girugamesh
    Nightmare
    Miyavi(grup değil sanatçı)
    Aqua Timez(diğerleri kadar ünlü olmasada yazayım dedim)
    Gazetto
    Tokio Hotel(çoğunuz biliyorsunuzdur)
    High and Mighty Color



    Visual Kei rock dışında biraz metal kaçmaktadır.
    Ayrıca J-ROCK sanatçıları, gruplarının giyim tarzları , şaç tarzları vs emolara benzemektedir.



    Gruplar hakkında bazı bilgiler

    X-Japan(J-ROCK,Visual Kei tarzlarının öncüsü)

    X Japan (Japonca: エックス ジャパン - Ekkusu Japan), Toshimitsu "Toshi" Deyama ve Yoshiki Hayashi tarafından 1982 yılında kurulan bir Japon müzik grubudur. Asıl ismi X (エックス) olan grup, 1989'da yaptığı Blue Blood albümü ile büyük bir başarıya ulaştı. İlk olarak power/speed metal tarzı çalarak başlayan grup, daha sonrasında çekilerek progressive metal tarzı müzik çalmaya devam ettiler. Üç albümden sonra, X Japan grubu 1997 yılında dağıldı.


    Nightmare

    Belki bir çoğunuz Death Note animesinden biliyorsunuzdur bu grubu.İlk 19 bölümün açılışında çalan parçanın sahibi.Heavy metal tarzına yakın bir müzik yapıyorlar.


    Miyavi(kişilik)
    itü sözlük

    1981 doğumlu, ailesinin kökenleri kore'ye dayanan ama hayatı boyunca japonya'da yaşamış müzisyen. kariyerine 18 yaşında dué le quartz adlı visual kei grubuyla başlamıştır. grubun 2002'de dağılmasıyla kariyerine tek başına devam etmiştir. ilginç davranışları ve "i'm my favourite artist"* gibi açıklamalarıyla "yerinden çıkan çivi itinayla yerine çakılır" zihniyetindeki bazı japon abilerimizi kızdırır; fakat son zamanlarda bayağı durulmuştur ve bence iyi de olmuştur. bazı fanları bu durumu gackt, yoshiki, sugizo ve kendisinden oluşan s.k.i.n. projesinin kendisini mutsuz etmesine bağlamakta ve sempai'leri istediğinden gruba katılmak zorunda kaldığını söylerler.


    High and Mighty Color

    Grup, Meg ve Sassy'nin bir Metallica cover grubu olarak çalışmasıyla başladı. Yetenekleri ile, cover şarkılardan fazlasını yapmaya karar vermelerine kadar ikisi iki yıl birlikte çaldılar. Gruptan ayrıldıktan sonra Sassy, Mackaz'a katılmasını teklif etti, o da kabul etti ve uzun zamandır arkadaşı olan Kazuto'nun da katılması için teklif sundu. İlginç olarak, vokalist, orijinal gruba en son katılan üye idi. Meg, bir gün, okul performansına katıldı ve bir ses dikkatini çekti. Meg, Yuusuke'ye gruba katılma şansını sundu; Yuusuke solo şarkıcı olmak istediği için başlangıçta teklifi reddetti, fakat Meg, dört ay boyunca her gün gidip de katılmasını isteyince Yuusuke kabul etti. Bu zamanlar Anti-Nobunaga diye bilinen grup, özellikle küçük kahve dükkânlarında ve sanat sahnelerinde yaklaşık bir yıl çaldı. Grubun lideri Sassy, tüm büyük Japon şirketlerine demo kayıtlarını gönderdi, fakat hepsi grubu reddetti. Küçük bir Japon firması ile sözleşme imzalayınca ilk fırsatlarını yakaladılar. Grup artık, -Okinawa'nın yıllık müzik festivalinde keşfedilene kadar- memleketleri Okinawa'dan daha uzak bölgelerde çalmaya başlamıştı

    Ayrıca grup Bleach'ın Ichirin No Hana adlı açılış parçasınıda yapmıştır





    Bazı resimler


     J-ROCK , Visual Kei (ana konu)






    Bir kaç örnek müzik








    Konu biraz düzensiz oldu
    İleride düzenleyeceğim inşallah sizinde katkılarınızla.

    Ayrıca ilk (miyavi falan) dinleyişinizde çarpabilir ona göre sorumluluk kabul etmiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipponese -- 25 Şubat 2011; 23:51:34 >







  • tam Bir visual kei'ci bulduk derken adam uzaklaştırılmış yaa
  • Bir ara dinlemiştim ama ısınamamıştım ama fena değil yani dinlenebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.