2011 yılında Türkiye'nin Avrupa arenasındaki tek takımı olmayı başaran Beşiktaş, ülke puanına büyük katkı sağladı. Siyah-Beyazlılar, 23 puanın 14.5'ini tek başına topladı.
Son dönemde Türk takımları, bir türlü kendilerini Avrupa kupalarında gösteremiyor. Özellikle Süper Lig’de sezona şampiyonluk parolası ve dışarıda da katıldıkları kupalarda final hedefiyle başlayan ekiplerimiz, ne yazık ki istedikleri yerlere gelemiyor. Türkiye bu sezona, Avrupa’da 5 takımla başladı. Ancak sadece Beşiktaş, 2011 yılında ülkemizi Avrupa’da temsil etmeyi başardı. Bursaspor, ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde grubunu 1 puanla son sırada bitirdi. Fenerbahçe önce Devler Ligi sonrasında da Avrupa Ligi’nde ön elemeleri geçemedi. Trabzonspor ile Galatasaray da, yine 2. büyük organizasyonda gruplara kalamadan noktayı koydular. Şu an UEFA ülke sıralamasında Türkiye, 35.050 puanla 10. sırada.. Ve gelecek sezon da Avrupa Kupaları’na 5 takımla katılabileceğiz. Kötü performansımız devam ederse, 2014 yılında 13’üncü sıraya kadar gerileme durumumuz var.
Şampiyonun durumu sıkıntılı
Bu durumda Süper Lig şampiyonumuz, Devler Ligi’ne direkt değil 2 ön eleme oynayarak gidecek. Ancak her şeye rağmen Beşiktaş da Avrupa Ligi’nden elense bile, temsilcimiz Türkiye’ye en çok puan kazandıran kulüp olarak sezona damgasını vurdu. Siyah-Beyazlılar, topladığımız 23 puanın 14.5’ine adını yazdırmayı başardı.
UEFA takım katsayıları
TÜRKİYE Takım Puan 1.Beşiktaş 14.5 2.Bursaspor 5 3.Galatasaray 2.5 4.Fenerbahçe 1 Toplam: 23
Kaynak : Fanatik
Ne kadar övünsek azdır.
quote:
Orijinalden alıntı: Brooklyn
Puan getiren sıralamadaki en son takıma gülüyorsun herhalde , haklısın neden katılmışlar ki 1 puan için bilmem
Asıl ben bu seviyeli mesajın için teşekkür ederim.
İnşallah seneye daha fazla takımla, daha fazla puan getiririz. Avrupa Kupalarına ve özellikle Şampiyonlar Ligine daha fazla takım ile katılmamız gerek.
quote:
Orijinalden alıntı: MrKhan
Allah razı olsun.
Kardeşim benim
quote:
Orijinalden alıntı: John Dillinger
quote:
Orijinalden alıntı: MrKhan
Allah razı olsun.
Kardeşim benim
8 saniye fark varmış :D önceki mesajdan dolayı 1 küsür dk beklemesem ben söyleyecektim ilk
Abi adam resmen övünüyor. Ya tamam bizde başarısızdık ama adabımızla oturuyoruz sesimizi çıkartmıyoruz. Adamlar madara olmuş avrupa basınından bile kakara kukiri sesleri geliyor hala çıkıp biz başarılıyız demeye getiriyorlar işi. Valllahi helal olsun la. Harbi helal olsun.
quote:
Abi adam resmen övünüyor. Ya tamam bizde başarısızdık ama adabımızla oturuyoruz sesimizi çıkartmıyoruz. Adamlar madara olmuş avrupa basınından bile kakara kukiri sesleri geliyor hala çıkıp biz başarılıyız demeye getiriyorlar işi. Valllahi helal olsun la. Harbi helal olsun.
Kardeşim elenmemiz bu sene Avrupa'da oynayan tek takım olmamız ve Ülkemize en çok puan kazandıran takım olma gerçeğini değiştiriyor mu? Hayır bununla bile alay etmeye çalışan bir grup insan var. Bir de doğru düzgün cevap veren ve teşekkür eden insanlar var.
Evet bu sene içinde diğer tüm takımlardan daha başarılıyız Avrupa'da, bu bir gerçek. Kabul edemiyorsan da o da senin sorunun.
quote:
Orijinalden alıntı: BJK
quote:
Kardeşim elenmemiz bu sene Avrupa'da oynayan tek takım olmamız ve Ülkemize en çok puan kazandıran takım olma gerçeğini değiştiriyor mu? Hayır bununla bile alay etmeye çalışan bir grup insan var. Bir de doğru düzgün cevap veren ve teşekkür eden insanlar var.
Evet bu sene içinde diğer tüm takımlardan daha başarılıyız Avrupa'da, bu bir gerçek. Kabul edemiyorsan da o da senin sorunun.
hacı çok özür dileyerek söylüyorum ama bence de gereği yoktu bu konunun
kaç senedir avrupada bişey yapıyor muyuz
arı kovanına çomak sokmak oluyor bu
sonra ceza alıyoruz
Konuya atılan mesajlara bakıyorum da haber belli bir kesimin oldukça zoruna gitmiş.
John Dillinger nikli arkadaşın imzasını böylesine yorumlar arasında görmek çok güzel.
Tşk.ler büyüksün Beşiktaş
quote:
Orijinalden alıntı: Tautou
quote:
Orijinalden alıntı: BJK
quote:
hacı çok özür dileyerek söylüyorum ama bence de gereği yoktu bu konunun
kaç senedir avrupada bişey yapıyor muyuz
arı kovanına çomak sokmak oluyor bu
sonra ceza alıyoruz
Niye Schuster istifa diye mi konu açmalıydım? Kaç senedir yapmıyoruz, bu sene tek bizim takım yapmış ve bu da yorum yapılmadan açılan bir haber, ee ne var bunda?
helal olsun kara kartal
Çok daha ıyısı olmalıydı o kadroyla ama yıne de tesekkurler Besıktas