Şimdi Ara

Gigabyte'tan AMD işlemciler için nForce 520LE çipsetli yeni anakart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • AMD'nin yeni nesil Bulldozer işlemcileri için hazırladığı 990FX çipsetli üst seviye anakartını, 1-5 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Hannover kentinde gerçekleştirilecek CeBIT 2011 Fuarı'nda tanıtması beklenen Gigabyte, düşük maliyetli yeni bir modelini pazara sunuyor.
    GA-M52LT model koduna sahip olan anakart, Nvidia'nın uzun süre önce pazara sunduğu nFoce 520LE yonga setini kullanıyor ve Soket AM3 formundaki AMD işlemcilere destek sunuyor. Altı çekirdekli Phenom II X6 modelleri de dahil olmak üzere, AMD'nin güncel ürün gamındaki tek, çift, üç, dört ve altı çekirdekli tüm modellerle uyumlu olduğu belirtilen ATX formundaki anakart, dört adet DIMM slotu ile 1666MHz ve üzeri bellek hızlarına hız aşırtma ile destek sunabiliyor.


    Sahip olduğu genişleme olanakları ile dikkat çeken anakart, dört adet PCI, iki adet PCIe x1 ve bir adet PCIe x16 slotu ile geliyor. Nvidia'nın tek yonga tasarımına sahip nForce 520LE çipseti için mütevazi bir soğutucu ile donatılan anakart üzerinde, uzun ömürlü katı kapasitörlere yer verildiği bildiriliyor. Gigabyte On/Off şarj teknolojisi ile sistem kapalı olduğunda dahil uyumlu cihazları USB üzerinden şarj edebilen anakart, DualBIOS ve Core Boost gibi teknolojileri de bünyesinde barındırıyor. 8 kanal yüksek tanımlı ses ve Gigabit Ethernet özelliklerine de sahip olan anakartın yakında satışa sunulması beklenirken, fiyatı hakkındaysa henüz açıklanmış herhangi bir bilgi bulunmuyor.








  • Bir insanın bu saatten sonra AMD işlemci kullanmak için Nvidia yongalı bir anakart almasının tek sebebi o kart ile SLI yapmak istemesi olur. Eğer SLI desteğin yoksa ne diye böyle bir anakart çıkartır anlamak zor.
  • nf2-3-4 en güçlü AMD çipsetleriyken bugün itibariyle nvidia tabanlı AMD sistem kurmak çok mantıklı değil.

    AMD fusion mantığını yaymak için phenom/athlon gibi isimleri bile silerken araya bir nvidia çipseti ne kadar akla uygun?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Bence bulldozer de foss çıkıcak eminim...
  • ucuz AMD sistem toplamak ve pci kart slotunun bol olduğu bir seçenek sunmak için üretilmiş bir anakart.. neden gereksiz olsun ki?? yeni sistem toplayacaklar içinde değil belki ama güncelleyecekler için oldukça tercih edilebilir.
  • sata portunun az olması dışında güzel bir anakart
  • He,işte...
  • gereksiz hareket
  • O nvidia çip setli olan anakart fusiona geçiş için en ucuz çözüm olarak kullanılacak.Konuda 990FX çipsetli üst seviye anakartını tanıtacağını söylüyor zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t3

    Bir insanın bu saatten sonra AMD işlemci kullanmak için Nvidia yongalı bir anakart almasının tek sebebi o kart ile SLI yapmak istemesi olur. Eğer SLI desteğin yoksa ne diye böyle bir anakart çıkartır anlamak zor.


    sonunakadar katılıyorum SLI desdeği yoksa kim neden alsın
    amd yongası dururken
  • nforce tamamen hayal kırıklığı oldu bu..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.