Şimdi Ara

Samsung'un Exynos 4210 platformunu kullanan ilk tablet; Hardkernel ODROID-A

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Samsung tarafından geliştirilen ARM Cortex-A9 tabanlı Exynos 4210 platformunu tablet bilgisayarlarda kullanan ilk firma, Güney Kore merkezli Hardkernel oldu. Samsung'un, Galaxy Tab II modelinde Nvidia Tegra 2 platformunu kullanmasıyla birlikte Exynos 4210 platformununun tablet bilgisayarlara ne zaman geleceği merak konusu olmuştu. Hardkernel tarafından uygulama geliştiricileri için hazırlanan ODROID-A isimli yeni tablet, bu alandaki merakı giderdi ve Exynos 4210 tabanlı ilk tablet olarak lanse edildi.


    10.1-inç büyüklüğünde ve 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde çoklu dokunmatik kapasitif ekrana sahip olan tablet, Android 2.3 işletim sistemiyle sunuluyor. Uygulama geliştiricilerin, hazırladıkları yazılımları test etmeleri amacıyla hazırlanan tablet, 1GHz'de çalışan çift çekirdekli Exynos 4210 platformuyla birlikte grafik birimi olarak platforma entegre ARM Mali-400 GPU'sunu kullanıyor. 8GB yerleşik depolama kapasitesine sahip olan tablet, Bluetooth, Wi-Fi, 3G ( HSPA+ ağı için), çift kamera, HDMI portu, akselometre ve jireskop gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Mart ayının sonuna doğru satışa sunulacakn ODROID-A'nın fiyatı ise 749$ olacak.








  • Çok matah bisey mı bu, neden 750 dolar?
    iPad'den daha mı iyiymis, oyle oldugunu mu iddia ediyo?
    Exynos ilk defa duyuyorum ama hic bir os, artik android, iOS ve biraz daha ilerdeki muhtemel tablet Windowsunun karşısında ayakta duramaz.
  • Samsungun kendi plartformunu denemek için küçük koreli şirketlerden birini kullanmış gibi görünüyor satış bahane zaten marka yönündende tutmayacak bir cihaz korede satılır sadece samsung ve lg den sıra gelirse oda
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cagdas dv6196

    Çok matah bisey mı bu, neden 750 dolar?
    iPad'den daha mı iyiymis, oyle oldugunu mu iddia ediyo?
    Exynos ilk defa duyuyorum ama hic bir os, artik android, iOS ve biraz daha ilerdeki muhtemel tablet Windowsunun karşısında ayakta duramaz.



    Exynos bir os değil bir işlemci.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andreii -- 19 Şubat 2011; 23:26:10 >
  • walla benim fikrimi soracak olursan ki sormadın, Bu tablet ipad dan bildiğin baya baya daha iyi bi tablet. ayrıca apple bu piyasadan eninde sonunda çekilecek çekilmese bile standart kullanıcılara hitap etmeyi bırakacak mac prolar gibi farklı amaçlara hizmet etmeye başlayacak. Şu an evinde apple bilgisayar kullanan adam sayısı ne kadar sa ipad kullananda o kadar olacak.

    Piyasanın ağababaları henüz tablet olayına yoğunlaşmadılar. asus, toshiba, sony, acer gibi firmalar tablet çıkartmaya başladıktan sonra tablet alma işi o zmn keyıflı olacak.

    Ha bu arada Androidin üstünde durmaya devam ederlerse ve windows 7 gibi bi atılım yapmaz ise microsoft adroid hepsini silip atacak gibi duruyor.
  • Bu arada iyi bi noktaya değinmişsin ben dikkatli okumamısım evet o bir işlemci OS değil:P:)
  • ''10.1-inç büyüklüğünde ve 1366 x 768 piksel çözünürlüğünde'' bu gidişle full hd tablet çıkaracaklar
  • Pahalı olmasının sebebi geliştiriciler için Bluetooth, Wi-Fi, 3G ( HSPA+ ağı için), çift kamera, HDMI portu, akselometre ve jireskop gibi bir çok şeyi bir arada bulundurmasıdır.Tabii ilk ürün olmanın fiyat gazıda var.
  • Bu buyuk şirketler sıra sıra tablet çıkara dursunlar , mevcut ortamda en iyi ürünü memleketimiz markası Exper Bilgisayar yaptı.Piyasaya sürmüş bulunduğu ürün Apple,Samsung,Çin marka ve forumda haberi ilan edilen diğer firmaların ürünlerinde çok çok daha üstün...

    Fiyatı vergiler dahil 600TL üstelik kutu içeriğinden 16gb ssd çıkmakta,android 2.3 ile servis edilmekle birlikte genişleme yuvaları kafi ve boyut olarak da tam olmuş.donanım açısından Nvidia Tegra 2'yi kullanıyor olmasını belirtmek performans darboğazından çemkiren kullanıcılara huzura erdirecek çözümün ta kendisi.

    Exper Piyasaya Acer,Asus,Sony gibi devler girmeden derhal Tüm Dünyaya pazarlamalı bu ürününü.
    Exper'in bir çalışanı veya temsilcisi değilim ,onlara bir borcum da yok .Bu sebeble burada dile getirdiklerim kendi hür irada ve fikrimden ibaret böylelikle herhangi bi tablet alacak olan arkadaşlara şiddetle ve özellikle Exper i tercih etmelerini tavsiye ediyorum.Ben elektronik cihazlarda çok pimpirikli biriyim ,burada dillendirdiğim Easypad ürününe tavsiye oğlu tavsiye ediyorum...

    Kısaca Fiyatıyla,ödeyeceğimiz katma değerin memleket firmasına gitmesiyle ,donanımıyla ortada Exper varken ,diğer firmalar dolma sarabilen tablet üretmişler hiç ilgi duymuyorum...

    sabrınızı zorluyorum farkındayım ancak diğer firmaların tabletleri tu kakadır demiyorum, ipad gerçekten eğlenceli zevkli hoş bir zamazingo o da ancak itunes rezaleti vs.re olmasa ,appledan urun al hababm apple a para öde baska numara yok..




  • Öyle türkler yaptı falan diye exper general mobile falan diyoruz da, kullanınca beş para etmediği ortaya çıkıyor
  • exper tablet kulanmadım fakat neden öle dediniz yani beş para etmez diye ? ben şahsen fiyatı ve sundu özelliklerden ötürü ve işletim sisteminden ötürü diğer markalardan bi eksik barındırmadından almayı pilanlıyodum yani merakımdan soruyorum neden beşpara etmez ne anlamada kötü yanları var ? ekranımı kötü ? malzemesimi kötü donanım mı kötü ? (bu kısım kötü olamaz gerçi..) bilgilendirme yapabilirmisiniz veya siz kulandınızmı ?
  • Genel tecrübe diyebilirsin. Geçende bir abimiz general mobile'dan telefon aldı. Hangi modeldi bilmiyorum, ama çok övülen, süper denen bir modeldi. Telefon sürekli kilitlenip kalıyordu, android vardı. Telefonda sorun var dedi, gitti yenisini istedi değiştirdi. Onda da aynı durum. Telefon edemiyordu adam ya. Sürekli pili çıkar tak. Nokia'dan beter hale getirmişler androidli telefonu.

    Tabii ben hepsi kötü demiyorum. Ama böyle övülen, harika denen bir markanın modeli de berbat oluyorsa, kazıklamaya adam arıyorlar demektir. İnsanların milliyetçilik duygularından yararlanıp, aaa bak Türkler yapmış süper telefon deyip gaza getiriyorlar, sonra alıyorsun bakıyorsun, berbat bir şey. Bir de hala savunanlar çıkıyor. İnsanı en iyi, dostu kazıklarmış boşuna dememişler.

    Neyse yani bu saatten sonra gözümle görmeden test etmeden inanmam exper'di general mobile'dı. Bu arada exper'in tableti hakkında pek bir şey bilmiyorum, onu da söyleyeyim, sadece genel kanı o yönde oluştu bende onun için öyle söyledim. Ama almak isteyen mutlaka tableti eline alıp iyice incelesin, sakın milletin sözüne kanmasın.




  • bilgilendirme için teşekürler. dediğiniz tabiki doğru alıp incelemek lazım birde bir çok kişinin satın alıp bi gözden geçirmesi lazım ki kötü ve iyi yanlarını görmek çokda zor olmaz ozaman sanırım ama tabi biri kötü diye illa ilerde yapılan ürünler kötü olucak diye bişi yok ama yinede beklemekde fayda var tekrar teşekürler!
  • hala ipad le karşılaştırılıyor hala o onu silip atacak diyorlar apple ürün üretmiyor yazılım üretiyor ana noktası tamamen bu bir iphone bakalım bide ipnone devriminden önceki telefonlara bakalım apple ipad çıkartmadan önce hangi firma tablet pc çıkartıyordu acaba ?
  • Ben mi karıştırıyorum yoksa EasyPad'de 3G bağlantısı mı yok yani telefon olarak kullanılamıyor mu ?

    Samsung Galaxy Tab'de var bu özellik. 10.1 de de var diye biliyorum. EasyPad özellike sayfasında bulamadım.

    Exper İntel'den ödülde aldı zaten şu aralar aldı başını gidiyor Türk firmasının böyle güzel bi atılım yapması beni çok gururlandırıyor. Telefon özelliği varsa

    sırf destek olmak için bile alabilirim. Nvidia Tegra 2 kullanıyor, 10.1 inc vs. vs. ve bunu bir TR firması yapıyor. Çok hoş bi durum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.