Şimdi Ara

Google Nexus One'dan daha performanslı telefonlar 100$'ın altında fiyatlarla alınabilecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Google markasını taşıyan ilk telefon olarak teknoloji dünyasında kendine yer edinmeyi başaran Nexus One geçtiğimiz sene Ocak ayında lanse edilmiş, yüksek satış rakamlarına ulaşamasa da teknoloji tutkunları ve Android platformuna uygulama geliştiren yazılımcıların ilgisini çekmeyi başarmıştı. HTC tarafından üretilen ve Qualcomm'un 1GHz'de çalışan Snapdragon işlemcisinden güç alan telefon, çıktığı dönemde iPhone 3GS ile karşılaştırılmıştı. Google tarafından kendi internet sitesi üzerinden 529$'a satışa sunulan Nexus One, kısa bir süre önce yerini Samsung tarafından üretilen Nexus S modeline bırakmıştı. Bu kadar detayı anlattık çünkü Nexus One'dan daha performanslı Android telefonların, 2012 ile birlikte 100 doların altında fiyatlarla alınabileceği bildiriliyor.


    Yukarıdaki iddia, Ericsson ve STMicroelectronics firmaları tarafından kurulan ST-Ericsson firmasına ait. Akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar için düşük güç tüketimli ve yüksek performanslı platformlar geliştirme hedefiyle yola çıkan firma, Mobil Dünya Kongresi'nde 32nm ve 28nm üretim teknolojisiyle hazırladığı yeni nesil platformlara ilişkin ilk bilgileri, endüstri ile paylaştı. Gelen son bilgilere göre ST-Ericsson, U4500 isimli yeni işlemcisiyle, 100 doların altında sunulacak ve Nexus One'dan daha performanslı olacak telefonlar planlıyor. ARM'ın Cortex-A9 mimarisini temel alan tek çekirdekli işlemcinin 600MHz'de çalıştığı ancak çok daha yeni olan mikroişlemci mimarisi sayesinde, Nexus One'ın 1GHz hızındaki Snapdragon işlemcisinden daha yüksek performans sunduğunu belirtiyor.


    Haberimizden de anlaşılabileceği üzere akıllı telefon dünyasındaki gelişim, pek çok endüstri kolundan çok daha hızlı ilerliyor ve sadece bir sene öncesinin üst seviye telefonları, bir sene sonra giriş seviyesine inecek gibi görünüyor.








  • o zamanda çok daha kalitelileri, performanslıları çıkar 100$ altı olsa bile onun yüzüne bakmayız.
  • Türkiye'de o fiyata satılacağını pek sanmıyorum ama hayırlısı bakalım..
  • 100 dolar değil de 100 sterlin altı gayet performanslı makineler İlgiltere'de ORANGE'nin kendi ismini verdiği Orange San Francisco olarak satılıyor. Cihazın üreticisi vodafone'nin 945 modelini de üreten ZTE firması. Yakında ZTE SKATE modeli de çıkacak. En uygun fiyatlı android modelleri ZTE üretiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 19 Şubat 2011; 17:03:44 >
  • Androidli teller icinde nexususun One yeri ayrı

    Sıfır kutusunda cihaz bulsam alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 19 Şubat 2011; 17:58:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bach

    Türkiye'de o fiyata satılacağını pek sanmıyorum ama hayırlısı bakalım..


    Aynen. 100 dolara piyasaya çıksa Türkiye'ye en az 250 liradan girer.
  • 250 liraya gerçekten nexus one dan daha performanslı androidli telefonlar çıkarsa peynir ekmek gibi gider tabi çin malı olmadıkları sürece :)
  • Yemin ediyorum o fiyata ailemin her bireyine birer tane alırım...
  • şu çinli mei mu yanlış hatırlamyorsam piyasada yok galiba :) o da ucuz olur aslında. kıyaslama deyince iphoe modeli ile kıyaslanan bir telefon sonuçta :)
  • 100$ı ayrıdım köşeye gelirse 100$ a alırım neden almayayım ki ! :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drserk

    şu çinli mei mu yanlış hatırlamyorsam piyasada yok galiba :) o da ucuz olur aslında. kıyaslama deyince iphoe modeli ile kıyaslanan bir telefon sonuçta :)

    Meizu . Çok ucuz olacağını sanmam. Donanımı gayet sağlam çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 19 Şubat 2011; 21:45:15 >
  • haber kullanıcılar için çok iyi ama ortada büyük bir arge çalışması varken niye bu kadar ucuz olsun ki
    üreticiler kendilerini kendi elleriyle mi batırmak istiyorlar
  • İlköncellikle merhaba pek sanmıyorum fiyatı o kadar düşeceğini hayal biraz o hayalprestlik

    AMA OLURSA İYİ OLUR XD
  • 2012 mi? daha 11 ay var. şimdiden yapılır mı bu haber yau ayıp.
  • ülkemizde o tür fiyatlar olsa bile vergilerdi zarttı zurttu gene onu 200-250 dolara sabitleyeceklerdir, o yüzden bizim ülkemizde teknoloji ürünleri lüks ihtiyaç olarak görünmektedir.
  • Aslında bu tür haberler ile kullanıcılar bilinçlendirilmeye çalışılıyor ama yurdum insanı nedense herşeyin en doğrusunu kendisinin bildiği konsunda oldukça ısrarcı davranıyor. Android'in en büyük dezavantajı da açıkça görülebiliyor ki bugünün en hızlı telefonuna vereceğiniz yüklü meblağlar en geç 1 sene sonra kuşa dönüyor. Adroid telefonlar asla değerini koruyamıyor. Bu da Android' in geleceğini ciddi şekilde etkileyecek bir unsur olarak öne çıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001

    Aslında bu tür haberler ile kullanıcılar bilinçlendirilmeye çalışılıyor ama yurdum insanı nedense herşeyin en doğrusunu kendisinin bildiği konsunda oldukça ısrarcı davranıyor. Android'in en büyük dezavantajı da açıkça görülebiliyor ki bugünün en hızlı telefonuna vereceğiniz yüklü meblağlar en geç 1 sene sonra kuşa dönüyor. Adroid telefonlar asla değerini koruyamıyor. Bu da Android' in geleceğini ciddi şekilde etkileyecek bir unsur olarak öne çıkıyor.

    teknolojide hangi ürün değerini koruyorki androidin değerini koruyamadığını vurguluyorsunuz? 1. el ve 2. el diye bir şey var 6 ayda bir yeni ürünler çıkıyor sürekli bir döngü var, 80 li yıllarda tofaş arabalar vardı onlar değerini koruyordu hatta kara geçebiliyordunuz, mesela..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr_divx

    teknolojide hangi ürün değerini koruyorki androidin değerini koruyamadığını vurguluyorsunuz? 1. el ve 2. el diye bir şey var 6 ayda bir yeni ürünler çıkıyor sürekli bir döngü var, 80 li yıllarda tofaş arabalar vardı onlar değerini koruyordu hatta kara geçebiliyordunuz, mesela..


    Şu an değerini nispeten koruyan iki ürün göze çarpıyor. iPhone ve WP7 cihazlar... WP7 telefonlar yeni yeni yaygınlaşıyor ama çıktığı günden bugüne pek bir düşüş yaşanmadı. Android' in açık kaynak kodlu olmasının verdiği avantajla ipini koparan firma bu işletim sistemini barındıran telefonlar piyasaya sürdüler ve kıyasıya da bir rekabet ortamı oluştu. Bundan dolayı inanılmaz fiyat düşüşleri yaşandı ve yaşanacak da.. 80' li yılları iyi bilirim. O zamanki kâra geçmeler enflasyon ve sık sık yaşadığımız kriz kaynaklı hareketlerdi. Günümüz teknoloji ve rekabet ortamında hiçbir şey kâr etmiyor, doğru.. ama oturmuş marka ve sistemler yine de en azından değerini koruyabiliyor.




  • Türkiye'ye geldiğinde fiyatı 200 usd olur bizler neyi ucuza aldıkki onuda ucuza alalım modeli eskirse 2 sene sonra denilen fiyattan alabiliriz ona şüphem yok
  • güzel bir haber . daha iyi performans daha ekonomik fiyat. teknolojinin bu denli gelişmesi sevindirici. fakat şöyle bir ayrıntı var. 2012 de nexus one dan performanslı olmak (teknoloji böyle devam ederse) pek de övünülecek birşey değil ..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.