Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
524.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    şuana dek çok memnunum ama cihazın istasyonu prizli olduğundan konum açısından sıkıntı yaşıyorum. bir kaç yer değiştirdim ama doğru noktayı tam olarak bulamadım.
    cihaz internet üzerine kurulu. yani internetiniz olmaz ise sıcaklığını ayarlayamadığınız basit bir termostat halini alıyor.

cihazın 3 tane modu var. Evde Dışarıda ve don koruması. evde ve dışarıda modlarının sıcaklıklarını internet varken ayarlıyorsunuz ve bu ayarları cihaz internet kesilsede kendi hafızasında saklıyor. internet gidince bu modlar arasında istasyonun üstündeki tuşa basarak değiştirebiliyorsunuz.

cihazın termostatı çok hassas ve düzgün. almanyadan aldığım başka bir termometre ile +-1 fark oluyor. daha önce kullandığım general abr 320de bu yoktu. 1 derece bile oynadığı oluyordu.

Edit: abr 320 yerine cosa ya geçmemin sebebi, haftalık programda akşam 6 dan ile 11 arası kombi çalışıyordu. ama bazı günler eve geç gidiyordum hatta bu 11 ide geçiyordu. sonuç olarak kombi boşuna çalışmış oluyordu. Ama şuan çok kolay bir şekilde uzaktan kombiye müdehale edebiliyorum. buda artı bir tasarruf sağlıyor benim adıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcelor -- 26 Aralık 2014; 20:43:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dr apocalypse

bir oda termostatı için linux baya abartılı olurdu.bunda atmel in at328p (arduino diye elektronik meraklılarının çok sevdiği bir deney kartı var , onda da aynı mcu kullanılıyor)8 bit mikrokontrolörü kullanılmış.termostatlık için yeterde artar. ama internet üzerinden firmware güncellemesi alabilir mi fikrim yok.

bu alet yurtdışında piyasaya çıksa 1 ay içinde meraklıları bunu hackleyip ip kamera, torrent indirici gibi özellikler ekler , bulaşık bile yıkatır...

Hmm Bu işlemci ile internet üzerinden güncelleme olmaz. Artı bulaşık yıkatmak için de yetersiz
    10 gündür kullanıyorum ve hiçbir aksaklık yaşamadım yaşayan arkadaşlar burda bizimle paylaşsın. Programı çok iyi istenildiği aralıkta modlar ayarlanıyor. Program dışında da günü belli olmayanlar için anlık erişim mümkün. Bence tasarrufta olabilecek bir çok özellik mevcut.

Şuan bütün ayarları sunucudan aldığı için kontrol paneline yapacakları değişiklik eklemeler güncelleme raporlama direk bize yansıyacak. Donanımsal güncelleme vs gerekeceğini sanmıyorum.

Bulaşık yıkayanını yaparsanız sizler ilk müşteriniz ben olurum internetten makina falan çalıştırırız fena olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GokhanTR kullanıcısına yanıt
    hocam cosa yi kurdugum gibi sevdim :)
    ufak birsey sorucam ev modunu 22dereceye ayarladim kombim eca confeo premix onu da 55 ayarladım fakat 22.4de kombiyi kapıyor 22.7ye kadar cikiyo yavas yavas. sonra 21.9da tekrar atesliyor. 22.7ye kadar cikmasi normal mi yoksa öğrenecek mi en verimli halini?
     Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri

• arkadaşlar şimdi ben kombinin termostatını nereye bağlayacağım. cosa nın iki tane kablosu olacak bu kabloları sıra farketmeden bağlasam olur mu (renk ayrımı olmadan ) DD atron kombim? termostat bağlantısını ekliyorum. yani resimdeki kahverengi ve beyaz klemense mi bağlıyorum? Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri

• klavye_414 kullanıcısına yanıt
    Kabloları sıra farketmeden bağlayabilirsiniz. Termostatı devreye alabilmek için gerekli parametreleri girmeyi unutmayın.

http://www.odatermostati.org/termostat-u%C3%A7lar%C4%B1/atron-parametre.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 27 Aralık 2014; 0:06:02 >

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • Daha önceden termostat bağlı ise aynı uçlara bağlayacaksınız. Daha önce termostat yoksa şemaya güvenmek lazım. Adamlar yayınlamışlar. Ancak Atronda parametre ayarı yapmadan termostat kontrolü devreye girmez.
    Edit: Zebza yazarken sizi görmedim. Yazı bittikten sonra yazdığınızı fark ettim. Yoksa sizin üstünüze yazı yazmak olmaz. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 27 Aralık 2014; 0:12:11 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 27 Aralık 2014; 0:25:12 >

Mevlânâ Celâleddîn-î Belhî Rûmî
  • Hocam premix yoğuşmalı bir kombi için 55 derece verimli yoğuşma sınırı.Bu mevsimde bu kadar yüksek çalıştırmayınız.45 yapsanız ev ısınmaz mı?
    Kombi kapanınca sıcaklığın yükselmeye devam etmesi de 55 dereceye ayarlı olduğu için oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEATTRE35 -- 27 Aralık 2014; 0:44:46 >
  • @afoR1zmaSizde de aynı yerdemiydi köprü? Anakartta 3 ve 4 noda bulmuştum ben. Hayırlı olsun sevindim halletmenize. Başınıza gelen durum normal. Cosa nın öğrenme modu yok akıllı diye gerek duymamışlar yapabilirlerdi aslında. Bende 22.5 set edilmişken 23.5 i gördüğüm bile oluyor hem cosa dan hem oda termometresinden.0.1 düşünce devreye girip 0.3 derece gecinde set değerinden devreden çıkıyor. Peteklerin ısısıyla daha çok arttırıyor oda sıcaklığını. Bakalım ne zaman el atacaklar. Set edilen değer neyse o olmalı 22 ise en fazla bir kaç nokta fark olmalı yada aynı seviyelerde dolanmalı. Bu şekilde ısıtıp soğuma süresi uzayabiliyor ama tasarrufu ne derece etkiler bilmem.

Bugün müşteri hizmetlerinden aradılar memnuniyet ve eksikler için her alanı arıyolarmış sırayla. En çok bu -1 +3 ün bizim ayarlayabilmemiz gerektiğini söyledim bakalım ne olacak.

@klavye_414 Geçen haftalarda termostat taktığım kombilere nasıl bağlantı yaptığımı yazmıştım ve herkesin tecrübelerini yazmasını insanların da faydalanmasını istemiştim. Şimdiye kadar ne yazan olmuş sizde arama yapmadan sormayı tercih etmişsiniz. Atrona bende çok aradım ve sordum aşağıdaki yolları izleyerek bağladık.

Demirdöküm Atron
    Bu kombi markasında oda termostatını bağlayınca iş bitmiyor parametre ayarı yapılıp oda termostatı aktif oluyor.
    Sac kasa iki vida söküldükten sonra çıkarılıp ön paneli kendinize doğru çekiyorsunuz ve karşınıza sol tarafta uçları açık klemens çıkıyor.
    Plastik panel üzerinde de yazdığı gibi sağ iki uca termostat kablosunu baglıyoruz. Paneli kapatıp oda termostatı kapalı iken parametre ayarına başlıyoruz.
    Linkteki pdf dosyasında resimlerle anlatılmış
    http://www.odatermostati.org/termostat-uçları/atron-parametre.pdf
    Google dan demirdöküm atron parametre aramasıyla da birçok dökümana ulaşabilirsiniz.
    Parametre ayarında dikkatli ve bilinçli olun. Herhangi bir rakamı yanlış yada farklı yerleri değişirseniz kombiniz çalışmaz. Parametre ayarının amacı on/off termostat modunu aktif etmektir. Kombiyi termostatsız kullanacağınız zaman da yine aynı işlemleri yapıp parametre değerini 00 yapmanız gerekecektir. Bu marka modelindeki köprülemede 24v vardır. Kablolu modeli rahatlıkla istenilen yere monajını yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Hocam premix yoğuşmalı bir kombi için 55 derece verimli yoğuşma sınırı.Bu mevsimde bu kadar yüksek çalıştırmayınız.45 yapsanız ev ısınmaz mı?
    Kombi kapanınca sıcaklığın yükselmeye devam etmesi de 55 dereceye ayarlı olduğu için oluyor.

cevaplarınız için teşekkür ediyorum.aslında fazlasıyla araştırdım. ama parametre ayarını yaparken bir hata yapmaktan korkuyorum. yanlış yaparsam geriye dönülmeyecek birsey olsun istemiyorum. cosa akıllı kombi kiti kurmayı düşünüyorum.

benim kombim eca confeo premix ben direk bağladım dün akşam X1A girişine on numara çalışıyor.

fakat @THEATTRE35 ECA confeo premix için 55derece kombi ayarı çok değil mi dedi.
    ben bu kombide sizinde 55de kullandığınızı okumuştum diye hatırlıyorum. en iyi verim için kombinin derecesini kısmalımıyım yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afoR1zma -- 27 Aralık 2014; 10:28:27 >

N11.com un haftasonu kendi mobil uygulamasıyla 150tl üstü alışveriş yapanlara anında 25tl indirimle satışı şuan 27-28aralık 23:59a kadar devam edecek.

Cosa'nın satış fiyatı 149tl olmasından kampanya dahiline giremiyor. Bir ürün daha ekleyerek önr: kargosu bedava olan birkaç liralık bir ürün
    www.n11.com
    Kablolar - Bilgisayar Kablosu - n11.com
    http://www.n11.com/powerjack-tekli-kablolu-P41156036

linkteki ürün veya başka sizin seçeceğiniz 2tl lik ücretsiz kargolu ürünü sepetinize ekleyip Cosa'yı 126tl ye 9a varan taksitle almanız mümkün.

Bu arada Cosa diyorum ama başka markalarıda düşünürseniz kampanya dahilinde 25tl anında indirimi bence kaçırmayın.

• Cosa oada termostatı n11 198 TL
    Termostat - Oda Termostatı - n11.com
    http://www.n11.com/cosa-akilli-kombi-kiti-P39293820

bu linkten bi dene bakalım. Üretici satıcı bu belki siz diğer satıcılarda gördünüz

• Indirim super.siparisi 2 gun once verdim.kargolanmasaydi iptal edip bugun siparis gecerdim.dusunenler kacirmasin fiyat cok iyi

Hocam premix yoğuşmalı kombilerde yüksek verim aralığı 30-55 dereceler arasıdır.Bu sıcaklıklar arasında evi ısıtabilen mümkün olduğu kadar en düşük sıcaklığı yakalarsanız daha çok tasarruf edersiniz.
    Dediğim gibi 55 sınır değerdir, bu değerden sonra yoğuşma verimi çok düşer ve kombiniz yoğuşmasız kombilere yakın performansla çalışır.
    55 derece kara kışta bile çıkacağımız en yüksek sıcaklık olmalı.Yoğuşmalı kombiler için tesisat ve petek metrajları buna göre dizayn edilmeli.

cosa termostat aldım eca confeo plus kombıme baglıycam
    eca kombı semadan baktım 1xa dıye bır yere takmam gerekıyor fakat kombının kapagını nasıl sokucem alttan resmını cektım bır suru vıda var.
    hangılerını sokmem gerekıyor baglantı yerıne ulasabılmem ıcın

bırde baglantıyı yaparken parametre ayarı gıbı seyler eca confeo plus kombı ıcınde gecerlımıdır.
    tesekkur ederim.

• cosanın fiyatını 150 tl olarak revize ettiler. kampanyadan mobilden direkt faydalanabilirsiniz..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.