Şimdi Ara

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri (196. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.976
Cevap
143
Favori
510.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4-5 pinleri kapatıp resetleyin.hassasiyet ayarınıza gore ust ve alt aralıklarda çalışır.4-5 pinleri açıkken evin ısı dalgalanmasına gore geç açıyor erken kapatır.sonra biraz daha çalışır v.s.yani set değerine gelene kadar bu boyle devam eder.gwreğinden fazla ısınmasını engellemek için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: engindmn

4-5 pinleri kapatıp resetleyin.hassasiyet ayarınıza gore ust ve alt aralıklarda çalışır.4-5 pinleri açıkken evin ısı dalgalanmasına gore geç açıyor erken kapatır.sonra biraz daha çalışır v.s.yani set değerine gelene kadar bu boyle devam eder.gwreğinden fazla ısınmasını engellemek için.

Aslında 4-5 kapalı kullandığımdada aynı sorun devam ediyor zaten kapatınca oto hassasiyet 05 oluyor kullanma kılavuzunda yazdıgına göre 4 kapalı 5 açık ta denedim

Cevap için teşekkürler

İyi forumlar

• 4-5 i kapatıp sonra tekrar hassaslık ayarını yapın bit de oyle deneyin

• Kasım ayı güncel termostat özellikleri ve fiyatları. Fiyatlar ortalama değerlerdir. Özellikler konusunda bir hata varsa düzeltelim.

https://www.facebook.com/san.tek.termostat

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri

• Oda termostatlarında manuel kullanım özelliği varsa, gerekli ayarlamadan sonra doğrudan ve sürekli manuel kullanılabiliyor mu? Örneğin bende Salus 500 ün karşılığı DD exacontrol 7 var, programlı bir termostat ve normalde sürekli manuel kullanıma izin vermiyor, sadece 2 program arasında buna izin verip, diğer program saati başlayınca yine programa dönüyor, ben burada şöyle bir şey yaptım, tüm hafta için günlük 5 programa da aynı saati ve aynı ısıyı verdim ve termostatı kullanırken manuel istediğim ayara getirdim ve termostat manuel çalışmaya başladı, bir nevi salus 300 gibi oldu, kısacası bu şekilde kullanımla termostat hem programlı, hemde sürekli manuel kullanıma izin verdi.
  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Slm lar termostat denemelerine başladım ilk önce bana bana lazım olan ısı derecesini tutrmaya çalıştım şöyleki set ayarını 18 derece çektim ve evin soguyup kademeli ısıyı artırarak kendimizi iyi hissedecegimiz ısı degerini bulmayı amaçladım,tabii bu arada evde yoktuk eve geldigimizde dogal olarak kombi yanmamış içerisi19,01 derece cihazı manuel olarak 20,00 ye set ettim kombi çalıştı kazan sıcaklıgı yaklaşık 65 derecede ortalama 20-30 dakikada içerisinde oda 20,02 de durdu ve kombi durmasına ragmen sıcaklık 21,00 derece ye kadar çıktı daha sonra saat 01,00 sularına kadar kombi hiç yanmadı oda ısısı yavaş yavaş düştü ben yatarken20,02 idi ama otomatik programda cihaz 19,00 derece kurulu idi gece soguk oldugundan içerisi 18,08 derece kadar düşmüş yani bir tık daha düşse kombi çalışacak duruma gelmiş, çıkardıgım sonuçlar şöyle ısı degerleri kişiye göre degişir gerçi ama oda ısısı gündüzler minumum 20,05 olmalı geceleri ise minumum 19,05 olmalı termostata gelince ısınma tepkisi çok iyi sıcaklıgı çok güzel algılıyor ama serinleme olayını daha uzun zamanda algılıyor gibime geldi haksızlık etmek istemiyorum belki termostatın çalışma mantıgı böyledir mesela elimiz tutugumuzda yada ayar için yanda durdugumda hemen bi sıcaklık artışı oluyor algılamada sorun olsa ısı artışınıda algılamaz belki programsal bir olaydır ama çıkardıgım en net sonuç şu arkadaşlar bence oda termostatının hassaiyeti 0,1 olmalı içerideki 0,1 lik ısı degişimlerini algılamalı ve degişimleri bir bir göstermeli(20,01-20,2 gibi) çalışma aralıgıda ayarlanabilmeli 0,2-0,4 bantı ideal gibi görünüyor bu arada daha eski mesajlarda bahsetmiştik sanırım eger yoguşmalı kombi kulanmıyorsak kazan sıcaklıgını artırmakta fayda var diyorum denemelere devam ediyorum eger önerileriniz varsa memnun olur dikkate alırım saygılar...

• haymanali2006 kullanıcısına yanıt
    siemens rev 24..kablolu
  • Selamlar arkadaşlar...
    Doğalgaz ile yeni tanışan bir arkadaşınız olarak sizlere birşey danışmak istiyorum.
    Evim 160 metrekare, yalıtımlı, güneş görmeyen bir konumda, alt komşum bir veya iki oda yakıyor, üstteki hiç yakmıyor neredeyse :) bu yüzden benim evi ısıtmam biraz zor gibi. Şöyle ki; bikaç sefer denedim bütün odaların peteklerini açtım geçen sene çok soğuklarda 24 saat yandığı halde 60-65 derecelrde arka odalar (alt komşumun yakmadığı odaların üstü) ısınmadı bitürlü. Ben de sadece iki odayı yakarak geçirdim geçen kışı. Faturam da aylık 150-200 tl leri buldu. Şimdi bu yıl fatura korkumu bi tarafa atıp bütün odaları yaksam diyorum faturam en fazla ne kadar gelir tahminen?
    Ve 2 adet açık balkon var, kaliteli ısınmamız mümkün mü bu evde?
    Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M i M -- 24 Kasım 2014; 17:20:25 >
  • Slm lar tam bilememekle beraber 2 katı civarı olur diye düşündüm saygılar...
  • kartalacar K kullanıcısına yanıt
    Eğer kaliteli ısınabileceksem 2 katı faturaya razıyım evde küçük çoçuk var... saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: BENL!

Selamlar arkadaşlar...
    Doğalgaz ile yeni tanışan bir arkadaşınız olarak sizlere birşey danışmak istiyorum.
    Evim 160 metrekare, yalıtımlı, güneş görmeyen bir konumda, alt komşum bir veya iki oda yakıyor, üstteki hiç yakmıyor neredeyse :) bu yüzden benim evi ısıtmam biraz zor gibi. Şöyle ki; bikaç sefer denedim bütün odaların peteklerini açtım geçen sene çok soğuklarda 24 saat yandığı halde 60-65 derecelrde arka odalar (alt komşumun yakmadığı odaların üstü) ısınmadı bitürlü. Ben de sadece iki odayı yakarak geçirdim geçen kışı. Faturam da aylık 150-200 tl leri buldu. Şimdi bu yıl fatura korkumu bi tarafa atıp bütün odaları yaksam diyorum faturam en fazla ne kadar gelir tahminen?
    Ve 2 adet açık balkon var, kaliteli ısınmamız mümkün mü bu evde?
    Teşekkürler...

200 geldigini var sayarsak yuzde 70 bir artis olur ve. 350 tl yo bulur zammida eklersek 400 tl Ye yakin bir rakam olur

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalacar

Slm lar termostat denemelerine başladım ilk önce bana bana lazım olan ısı derecesini tutrmaya çalıştım şöyleki set ayarını 18 derece çektim ve evin soguyup kademeli ısıyı artırarak kendimizi iyi hissedecegimiz ısı degerini bulmayı amaçladım,tabii bu arada evde yoktuk eve geldigimizde dogal olarak kombi yanmamış içerisi19,01 derece cihazı manuel olarak 20,00 ye set ettim kombi çalıştı kazan sıcaklıgı yaklaşık 65 derecede ortalama 20-30 dakikada içerisinde oda 20,02 de durdu ve kombi durmasına ragmen sıcaklık 21,00 derece ye kadar çıktı daha sonra saat 01,00 sularına kadar kombi hiç yanmadı oda ısısı yavaş yavaş düştü ben yatarken20,02 idi ama otomatik programda cihaz 19,00 derece kurulu idi gece soguk oldugundan içerisi 18,08 derece kadar düşmüş yani bir tık daha düşse kombi çalışacak duruma gelmiş, çıkardıgım sonuçlar şöyle ısı degerleri kişiye göre degişir gerçi ama oda ısısı gündüzler minumum 20,05 olmalı geceleri ise minumum 19,05 olmalı termostata gelince ısınma tepkisi çok iyi sıcaklıgı çok güzel algılıyor ama serinleme olayını daha uzun zamanda algılıyor gibime geldi haksızlık etmek istemiyorum belki termostatın çalışma mantıgı böyledir mesela elimiz tutugumuzda yada ayar için yanda durdugumda hemen bi sıcaklık artışı oluyor algılamada sorun olsa ısı artışınıda algılamaz belki programsal bir olaydır ama çıkardıgım en net sonuç şu arkadaşlar bence oda termostatının hassaiyeti 0,1 olmalı içerideki 0,1 lik ısı degişimlerini algılamalı ve degişimleri bir bir göstermeli(20,01-20,2 gibi) çalışma aralıgıda ayarlanabilmeli 0,2-0,4 bantı ideal gibi görünüyor bu arada daha eski mesajlarda bahsetmiştik sanırım eger yoguşmalı kombi kulanmıyorsak kazan sıcaklıgını artırmakta fayda var diyorum denemelere devam ediyorum eger önerileriniz varsa memnun olur dikkate alırım saygılar...

Sıcaklık düşmesinin algılanması biraz yavaş diyorsun. Bu normaldir. Elini yaklaştırman sonucu hızlı yükselmesi de normal. Çünkü elin yaklaşık 35C olduğundan ısı transferi daha kolay oluyor. Ama oda sıcaklığına düşmesi yavaş olur çünkü sensörün o anki sıcaklığı ile odanın sıcaklık farkı azdır.

Sadece bir tek şey dikkatimi çekti. Kombi beklemeye geçtikten sonra petek ısılarından dolayı sıcaklık yükselmesi 1C çok fazla. Bu, kombi ısısının yüksek olduğunu gösteriyor. 65C yerine 60C veya 55C yi dene derim. Ha bu çok mu kötü? Hayır. 1C yükseliyorsa o oranda da bekleme süresi fazla olacaktır. Bu 1C lik artışı hissetmiyorsan önemli değil. Hissediyorsan kombi sıcaklığını düşür. Saygılar.

• 24 Kasım itibariyle SAN-TEK termostat kontrolündeki kombinin tüketim grafiği. Tüm bilgiler grafik üzerinde belirtilmiştir.

https://www.facebook.com/san.tek.termostat

Oda termostatı, Yalıtım, Tanımlar ve diğer Tasarruf önerileri

• Ustadlar Rev 24rf nasıl resetlenir bilen var mi?bugün kurcalarken 1-konfor modu çıkıyor 2 ve 3 pass olarak görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motomurat -- 24 Kasım 2014; 23:17:08 >
  • motomurat kullanıcısına yanıt
    Ayarlarda gunu tek blok olarak secmişsiniz.alttaki surguyu 3 yada 4 kez sağa doğru çekin.orda konfor tipi yazana kadar.sonra cubuk şeklinde yanıp sonerken oradan artı eksi duğmelerinden konfor tipini secin.gunutek bloka, 2 yada 3 bolebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engindmn -- 24 Kasım 2014; 23:51:17 >
    Hocam bu termometreler neden birbirini tutmuyor? Aynı marka termometre bile farklı. Termometre yaparsanız ilk müşteriniz benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamettrie

Hocam bu termometreler neden birbirini tutmuyor? Aynı marka termometre bile farklı. Termometre yaparsanız ilk müşteriniz benim.

Slm lar hakkaten ilginç bi durum acaba tam ölçen degilde tahmin yapan cihazlarmı saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalacar

quote:

Orijinalden alıntı: lamettrie

Slm lar hakkaten ilginç bi durum acaba tam ölçen degilde tahmin yapan cihazlarmı saygılar...

Tüm basit termometreler ±1°C sapma payı ile çalışırlar ürün açıklamalarda yazar, profesyonel olanlarda sapma payı ±0,1°C'dir.
    Slm lar bir çok olayı kafamda netleştirdim ama şu kazan sıcaklıgı olayında kafamda soru işaretleri var acaba set ettigimiz degere yüksek kazan sicakliginda hızlı bir şekildemi gelmeliyiz yoksa düşük sıcaklıkta yavaş yavaş mi gelmeliyiz siz oda termostatı kullanan arkadaşlar kombiyi kaç derecede yakıyorsunuz deneyen test eden arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim saygılar...

• bende bu aralar in-therm 300tm modelini inceliyorum. Eca confeo premix ve lago fb ot kullanıyorum ama pek memnun değilim. Benim sistemde ot'nin derecesini yükseltsemde ot kendi çalışma prensibine göre hareket ediyor. Kesinlikle odanın ısı ihtiyacına göre çalışmıyor. Başta belirlenen ısı değerine ulaştığı andan itibaren dönüş suyun ısısına göre hareket ediyor. Size zahmet kullandığınız ot hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Kanaatimce havalar henüz tam soğumadan kombinin ısısını 50-55 civarını geçmeden kullanmanız yönünde
  • 
Sayfa: önceki 194195196197198
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.