Şimdi Ara

Yeni sistem topladım power suppley hatası alıyorum !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
10.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistemi yeni topladım ve xp kurdum. Şuan şöyle hata veriyor.
    Power supply surges detected during the previous power on Asus Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit
    Press F1 to Run SETUP
    Press F2 to load default values and continue


    Yardım bekliyorum...



  • kullanmış olduğunuz anakart bu power suply nin geçerli akımlarda görev yapmadığını uyarı olarak vermekte f2 ile varsayılan ayarlara dönerek sistem kabul ederse devam et lakin kullanmış olduğunuz power supply sanırım yetersiz veya kaliteli değil biosta anti surge ayarları ile ilgili yer varsa kapatıp öyle deneyin..
  • ewt bende inceledim biostan kapattım oldu. ama f2 ile devam ettiğimde gene aynı sorunu veriyordu.
    Power supply Xilence 400w
  • anakart P7H55-M / USB3
    işlemci i3 3.2 ghz
    ram Gskill 2gb 1600mhz
    psu Xilence 400w
  • Sistem bileşenleriniz nedir? PSU başta olmak üzere detaylı bir şekilde buraya ekleyiniz.

    Bir diğer husus, bu sorunun neden oluşabileceği hakkındadır. ASUS yeni nesil anakartları ile birlikte ASUS Protection ( Koruma ) 3.0 özelliği ile birlikte ASUS Anti-Surge ( Elektromanyetik dalgalanma koruması ) teknolojisini çıkardı. Düşük radyasyon, düşük güç tüketimi vs. ile ilgili ayrı bir yonga tasarlandı. Anakart üzerinde ayrı bir ( EPU ) yongada yer alan Anti-Surge özelliği sayesinde ( LV-OV ) düşük ve yüksek gerilimi algılamaktadır. Sistemin güç kaynağını olası bir elektriksel dalgalanmada, kısa devrede veya aşırı voltaj da koruma amacıyla kapatmaktadır. Esasında sistem parçalarının ömürlerini uzatmak adına geliştirilen bu teknoloji oldukça önemlidir.

    Sisteminizde yer alan herhangi bir bileşende sorun olabileceği gibi PSU'nuzun yetersiz kalması veya PSU'da oluşmuş üretimsel bir hata da bu soruna doğurabilmektedir. Dilerseniz BIOS üzerinden bu özelliği ''Disabled'' olarak konumlandırabilir; bu sorunu aşabilirsiniz. Ancak sistem bileşenlerinin ömrü için böyle bir şeyi önermeyeceğim.




  • Kardeşim Bu sorunun temelinde ekran kartın yatıyor olabilir.Ekran kartın eğer performanslı birşeyse dolayısıyla Psunun gücü yetmeyecektir ve tamama yakın elektriği ekran kartı çekeceği için anakarta düşük voltaj geliyor.dolayısıyla böyle bir sorun alıyorsundur.O PSU nu değiştir bence.Kimileri için çok fazla önemsenmesede aslında power supply bilgisayarın bel kemiği görevindedir.
  • Ekran kartı daha almadım anakart üzerinden onboard kullanıyorum şimdilik 1024mb ayrılmış bellek süper şekilde oyunları oynatıyor :))
  • Merhaba Asus p8z77-v pro anakart kullanıyorum. Bugün MSI HD7850 TWIN FROZR O.C. GDDR5 2GB ekran kartı aldım. Kartı taktıktan sonra oyun oynarken bilgisayarım kapanmaya ve açıldığında bu hatyı vermeye başladı. PSU değiştirmek başka yapabileceğim bir şey var mı?
  • ASUS P8Z77-V PRO Anakart
    INTEL CORE I7 3770 işlemci
    MSI HD7850 TWIN FROZR O.C. GDDR5 2GB ekran kartı kullanıyorum.

    Güç kaynağım 750W Thermaltake

    Bu hatayı almam normal mi? 750W yeter diye düşünüyorum. Güç kaynapını değiştirmeden önce denemem gereken bir şey var mı?
  • anti-surge özelliğini kapatabilirsiniz. bende corsair 700 w power var ondada bu sorunu veriyor.
  • bende bu hatayı aldım ve internet ve maus klavye disk yönetimi calısmiyor ne yapilmali bu durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.