Şimdi Ara

Bilgisayar Nvidia'yı değil İntel Hd Graphic'i kullanıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
51.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oyunlarda fps 10,20 lere kadar düşüyor.

Casper Nirvana
    Nvidia GT335M

Win7 ,i5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kramers Lawyer -- 18 Şubat 2011; 17:02:08 >

• biostan pci-ex'i seç onboard yerine.
  • Ya biosta o dediğin yeri bulamadım yardımcı olabilirmisin?
  • Eger monitor ekran kartina bagliysa zaten ekran karti calisiyodur ekran kartini sonradan aldiysan icinde intel in driveri yukludur netten nvidianin en son driverini indir sonra intel in suruculerini kaldirip nvidia surucu erini yukle
  • @TheMuty34

Ne bios'u arkadaşım, adam laptop kullanıyor. Konuya bakmaya tenezzül bile etmiyorsunuz. Yahut ezbere atlıyorsunuz.

@Gremory

Kullandığınız sistemde, güç yönetiminin verimli olması için masaüstündeyken işlemciye entegre edilmiş olan Intel IGP'si kullanılıyor. Yük altına girdiğinde esas kart devereye girecektir. Oyun oynarken mesela Nvidia kartı kullanır laptop. Nvidia'nın son 1-2 nesildir sunduğu bir özellik bu. Ama burda bir de oynadığınız oyun önemli. Hangi oyunda, hangi ayarda o bahsettiğiniz değerleri alıyorsunuz? Mesela Crysis, BFBC2 gibi bir oyun oynuyorsanız ve ayarları yüksek seviyeye ayarladıysanız bu durum normal.

@Dübülüp

Ne monitörü yahu! Adam laptop kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 18 Şubat 2011; 19:10:33 >
  • Counter Strike ya,eskiden 100 fps alıyordum.Hiç sorun olmadan.

Ama resmen ekran kartını kullanmıyor gibi davranıyor bilgisayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kramers Lawyer -- 18 Şubat 2011; 19:11:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gremory

Counter Strike ya,eskiden 100 fps alıyordum.Hiç sorun olmadan.

Güç ayarlarınızı kontrol edin. Tasarruf modunda ek kart devreye girmiyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Orijinalden alıntı: Gremory

Counter Strike ya,eskiden 100 fps alıyordum.Hiç sorun olmadan.

Güç ayarlarınızı kontrol edin. Tasarruf modunda ek kart devreye girmiyor olabilir.

Dengelide hep dengelideydi zaten.
  • Ayrıca Counter Strike'da ayarlar yüksek seviyede bile değil 800x600 çözünürlükte oynuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

@TheMuty34

Ne bios'u arkadaşım, adam laptop kullanıyor. Konuya bakmaya tenezzül bile etmiyorsunuz. Yahut ezbere atlıyorsunuz.

@Gremory

Kullandığınız sistemde, güç yönetiminin verimli olması için masaüstündeyken işlemciye entegre edilmiş olan Intel IGP'si kullanılıyor. Yük altına girdiğinde esas kart devereye girecektir. Oyun oynarken mesela Nvidia kartı kullanır laptop. Nvidia'nın son 1-2 nesildir sunduğu bir özellik bu. Ama burda bir de oynadığınız oyun önemli. Hangi oyunda, hangi ayarda o bahsettiğiniz değerleri alıyorsunuz? Mesela Crysis, BFBC2 gibi bir oyun oynuyorsanız ve ayarları yüksek seviyeye ayarladıysanız bu durum normal.

@Dübülüp

Ne monitörü yahu! Adam laptop kullanıyor.

biraz ezber evet. aynı sorun bendede olmuştu çünkü PC'de ama Pcı-e'den bağlancağına onboarddan bağlanıyordu Laptop oldugunu farketmemişim

• bende diyorum neden yok biosta böyle birşey
  • güç yönetiminden dengelide nvidia devreye girmiyorsa yüksek performans moduna al yada masaüstüne sağ tıklayınca değiştirilebilir grafikler diye bişey varsa ona bak gerçi amd ekran kartlarında vardı ama nvidiada varmı bilmiyorum
  • Normalde tam tersi olması gerekmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kramers Lawyer -- 18 Şubat 2011; 20:04:16 >
  • Casperin kendi guc yonetim programi varmi bilmiyorum ama lenovoda vardi oyun film vb. Oyun modunu sec bide

ayrica digr mesajimda dikkat etmemistim laptop olduguna
  • denetım masasından nvidia control panele gir ayarlarındsan nvidia kartı seçmen gerek.
  • ya elinizde notebook var hiçbir yeri kurcalamadan gelip buraya konu açıyorsunuz
    lütfen biraz sağa sola tıklayın bozmazsınız

neyse orada nvidia kontrol panelde 3d ayarlarının yönetilmesi kısmında üstte hangi kartı seçeceğini görebilirsin
    olurda yok dersen
    optimus driverını ve gpu driverını nvidia'nın sitesinden son sürümlerini indir
  • http://www.notebook.gen.tr/asus-notebook-f4/nvidia-optimus-teknolojisi-ekran-karti-gecis-sorunu-cozumu-t12764.html

buraya göz at ve sorun diye bahsettiğin teknolojiyi tanı. nasıl ayar yapacağını anla

edit:
    http://www.notebook.gen.tr/asus-notebook-f4/nvidia-optimus-teknolojisi-ekran-karti-gecis-sorunu-cozumu-t12764.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrySystem -- 18 Şubat 2011; 22:53:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

http://www.****/asus-notebook-f4/nvidia-optimus-teknolojisi-ekran-karti-gecis-sorunu-cozumu-t12764.html

buraya göz at ve sorun diye bahsettiğin teknolojiyi tanı. nasıl ayar yapacağını anla

edit:
    http://www.notebook.gen.tr/asus-notebook-f4/nvidia-optimus-teknolojisi-ekran-karti-gecis-sorunu-cozumu-t12764.html

Sorun şu ki en son driver yüklenince bilgisayar kabul etmiyor.

şöyle bir hata veriyor.
    Zaten şu düzelse bilgisayar dediğin teknolojiyi kullanıcak.

• Bu driverı kurmayı deneyebilirmisin birde?
    http://www.nvidia.com/object/optimus-win7-x64-notebook-189.79.html
  • Casperın bununla ilgili bir programı vardır büyük ihtimalle HP nin yeni modellerinde HP nin programı var oradan ayarlıyabiliyorsunuz otomatik geçiş mi yapacağını yoksa sadece harici kartı mı kullanacağını.Kurulu geliyor bu program.
    masaüstüne sağ tıkladığında çıkan yeni bir satır yok mu? Oralarda bununla ilgili bir program ara derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 19 Şubat 2011; 15:20:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.