Şimdi Ara

coca cola zero kilo aldirir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben hep içerim zerro kadar kilo almadım
  • aşırıya kaçılmadığı sürece kilo aldırdığını sanmıyorum. diyetisyenler dahi müsade ediyor... ama yapay tatlandırıcılar muhakkak vücuda zarar vermektedir bunu da kabul ediyorum
  • 1 litredeki kalori 60 diyor arkasinda ama pek inandirici gelmedi . Saglik harici kilo acisindan bi zarari yok mu bunun.



  • yapay tatlandırıcıların obezıtenın olusumunda en buyuk etken oldugu goz onune alındıgında
    kalorı demek hersey demek degıl
    sekerlısı bıle daha saglıklı olabılır...
  • Tatlandırıcıların kilo aldırmadığı efsanesi çoktan çöktü, McOrco'nun da dediği gibi kilo konusunda kalori çok şey ama herşey değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobita
    Tatlandırıcıların kilo aldırmadığı efsanesi çoktan çöktü, McOrco'nun da dediği gibi kilo konusunda kalori çok şey ama herşey değil.

    Hadi ya bizim niye haberimiz yok acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J-Smoove


    quote:

    Orijinalden alıntı: bobita
    Tatlandırıcıların kilo aldırmadığı efsanesi çoktan çöktü, McOrco'nun da dediği gibi kilo konusunda kalori çok şey ama herşey değil.

    Hadi ya bizim niye haberimiz yok acaba

    - ABD'de yapılan bir araştırmada, şeker yerine yapay, kalorisiz bir tatlandırıcı kullanmanın kilo vermeyi kolaylaştırıcı değil, zorlaştırıcı olabileceği ortaya açıktı.

    Indiana eyaletinin West Lafayette kentindeki Purdue Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, yapay sakarin tatlandırıcısı ve normal şeker olan glikoz ile beslenen fareler incelendi. Glikozla tatlandırılan yoğurt verilen farelerle kıyaslandıklarında, sakarinli yoğurt yiyen farelerin, daha fazla kalori harcadıkları, daha fazla kilo aldıkları ve daha fazla vücut yağı depoladıkları tespit edildi.

    Tatlı gıdaların vücudu daha fazla kalori almaya yönlendirebileceğini, ancak yapay tatlandırıcı biçimindekilerin büyük miktarda kalori sağlamadıklarından vücudun şaşırdığını ve daha fazla yeme hissi ortaya çıktığını ya da normalden az enerji harcadığını belirten araştırmacılar, elde ettikleri verilerin kalorisiz sakarin ile tatlandırılan bir gıdanın daha fazla kilo almaya ve şişmanlığa yol açabileceğini gösterdiğini kaydettiler.
    American Psychological Association tarafından Behavioral Neuroscience dergisinde yayımlanan araştırmada, aspartam gibi diğer yapay tatlandırıcıların da benzer etkileri olabileceği belirtildi. (AA)

    tatlandırıcılar sentetik ürünler
    doğan pancar şekerinden şaşılmamalı
    nişasta bazlı şeker (mısırdan üretilen) ve kamış şekeri dogal olmasına ragmen
    yine uzak durumlası gereken urunler ama neyazıkkı hazır gıda sektorunu tamamı
    sarmıs durumda malıyetler sebebıyle




  • araştırma halk diliyle şunu diyor: nasıl olsa kalorisiz deyip bol bol yeyip içmiiceksin. yoksa onlar seni daha da çok yemeye sevk ediyorlar ve bünyen daha az enerji harcamaya yönelip, kilo vereceğin yerde alabiliyorsun.
  • Karnını co2 ile şişirir,ve o boşluk geğirerek gittiğinde,acıkırsın. Aspartam lı olan coca cola zero,kilo aldırmaz,insülini de arttırmaz.Ketojenik diyet yaptığım cut döneminde kendisini kullanmıştım.
    direkt olarak şişmanlamana neden olmaz ama genelde içen herkes kilo alır çünki üstüne birşey yenir her zaman. Ve uzun süreli kullanım/aşırı kullanımda o da kilo aldırır.
    Ama günde 1 bardak haftada 5 gün zero içersen hiç birşey olmaz büyük ihtimalle.
  • aspartam kilo aldırmaz bu nasıl bir cehalettir ya o yapay tatlandırıcılardan kasıt fruktoz glikoz olduğunu bilmeyecek kadar biyoloji bilgisi olmayan insanların diğerlerini yanlış yönlendirmesine izin vermek büyük hatadır kulaktan doğma bilgilerle burda cehalet aşılanıyor bence bilmediği konularda yorum atanlar ceza almalı. konuya dönersek aspartam sukraloz adıyla bilinen tatlandırıcıların kilo aldırma gibi bir durumu yok yani zerodan 50 lt içsende kilo alman imkansız. FAKAT kalp damar tıkanıklığı iştah açma gibi kötü etkileri var. ayrıca bünyen dayanıksızsa beyine şeker gitmiş gibi sinyal yollanıp vücuda şeker girmediğinden dolayı karaciğer yağlanma yapabilir. ama kola standart gibi kilo aldırmaz abartmadan içilebilir. bulk ve definasyon dönemlerinde kullanan sporcular çoğunlukta ben standart bb deyim bu nedenle kullanırım. içmemek en iyisi ama yanlış bilgilendirme en beteri
  • sağlıktan daha önemli ne var ki haricini soruyorsun
  • Bu konuya sadece kilo açısından bakmayın.

    Coca Cola Zero'da şeker yok, evet; fakat diğer kola türlerine yakın tadı sağlamak için içine tatlandırıcı amacıyla maddeler ekleniyor. Bu maddelerin de sağlığa olumsuz yönde etki etmediği şüpheli.

    Bence kola, türü ne olursa olsun, uzak durulması gereken bir içecek. Ama uzak duramıyorsanız, canınız çok istiyorsa, en azından Zero olanı haftada bir gibi bir periyotla tüketilebilir. Tabii bu dediğime direkt kanmayın, sizin kilo durumunuza ve diğer sağlık durumunuza bağlı bir şey bu.


    En önemlisi de spor. Spor yapmıyorsanız bu yiyecek-içecek rejimlerinin pek anlamı kalmıyor. Ben spor pek yapamıyorum. (Disiplinsizlik ve zaman bulamama...) Ama son 2 aydır diyetteyim. Diyetisyen hekimin verdiği programı uygulamaya çalışıyorum. Geçen ay kontrole gittiğimde 5 kilo verdiğimi gördük; fakat sporsuzluk nedeniyle o kilolar yağdan çok kastan gitmiş. İyi bir durum değil tabii ki bu.




  • zilyon tane garip garip sağlıksız tatlandırıcı yapay maddeler vardır.
    1 bardak cola 100 kalori falan bişey olmaz al iç ama coco colada çok zararlı ayda yılda 1 kez içmeye çalış
  • Yapay tatlandırıcılar yani aslında şeker içermeyen ama tadı tatlı olan aspartam ve benzeri tatlandırıcılar beyindeki iştah merkezinin çalışmasını bozarak kilo aldırır. Kilo için kalori içeren şekerden daha tehlikelidirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.