Şimdi Ara

E-5 Hız Sınırı 70 e düştü Radar Para Bastı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
39.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • E-5’te 70 km’ye çekilen hız sınırı meslek odalarını ikiye böldü. Şoförler Derneği “18 bin taksinin yarısı radara yakalandı” derken “Sınır doğru” diyen de var

    NEZİHA ÇAKIROĞLU

    E5’teki hız sınırının 90’dan 70 kilometreye çekilmesi meslek odalarını birbirine düşürdü. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, uygulamanın can güvenliğini sağlama amacı taşıdığını söylerken, Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak uygulamaya ateş püskürdü. İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Semih Kaçanoğlu ise kesilen cezalar yüzünden mal sahibi ile şoförlerin birbirine girdiğini söyledi.

    CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ŞART

    Başkan Uğur, uygulamanın can güvenliğini sağlama amacı taşıdığını belirterek şöyle konuştu: “Mecidiyeköy-Avcılar arasındaki hız sınırının 90’dan 70 kilometreye çekilmiş olması can güvenliğinin sağlanmasıdır. Ricamız özellikle havaalanı ulaşımı için şoförlerimizi hız konusunda zorlamamaları.”

    Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak ise hız sınırına uymaya çalışan taksicilerin taciz edildiğini, ağır para cezaları aldıklarını belirterek “Bu durum kazaları önlemek yerine kazalara yol açacak” dedi.

    PLAKA SAHİBİ İLE ŞOFÖR KAVGALI

    İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanvekili Semih Kaçanoğlu da yeni radar uygulaması dolayısıyla taksici esnafın zor duruma düştüğünü söyledi. 18 bin taksiden yarısının radara yakalandığını kaydeden Kaçanoğlu “Her iki taksiden birine ceza geliyor. Mal sahibi ile şoför birbirine girdi” dedi. Osmaniye Merkez Taksi Durak başkanı Huseyin Torunoğlu ise “Cezalardan dolayı 4 şoför işi bıraktı. Torunoğlu, sahil yolunda 70 ile yoluna giden arkadaşlarımız, arkadan gelen araç tarafından sürekli taciz ediliyor. Böyle giderse taksilerde çalışacak şoför kalmaz “ dedi.



    Mecidiyeköy-Avcılar arası 70 km hız sınırı uygulaması var ve birçok yere radar yerleştirilmiş durumda...

    http://www.stargazete.com/istanbul/9-bin-taksici-radar-cezalisi-haber-330968.htm







  • quote:

    Orijinalden alıntı: *President*

    Tahmin ettiğim gibi, cümlenin içinden istediğin gibi istediğin anlamı çıkartıp laf salatası yapmışsın, şaşırmadım yani. Benim mesajlarımı bir daha oku anlatmak istediğimi iyice anla

    Burdaki her paragrafına verecek bir sürü cevabım var ama buraya tek tek yazacak ve konuyu seninle tartışıp harcayacak vaktim yok emin ol. Zaten konuları amacının dışına çıkartıp sidik yarışına çevirenler yüzünden forumlar bu halde. Sen hangi memlekette yaşıyorsun bilmiyorum ama bu memlekette yapılan her uygulamanın insanların menfaati düşünülerek yapılmadığını biliyorsundur sanırım.

    70 km/h hız limiti konusunda yine söylüyorum, sen kendini güvende hisset, büyüklerimiz yöneticilerimiz seni senden daha iyi düşünüyorlar zannet. Uygulamada hiç öyle olmayacak, ve e5 te bir kere dahi 70 km/h süratin üzerine çıkarsan bu paragrafımı hatırla. Şimdilik sana ayırabileceğim vaktim bu kadar.

    Şimdi benim daha çok çalışıp senin gibi iyi bir sürücü olmam lazım



    sana bu satırları kuzey kutbundan yazıyorum. burda genelde uygulamalar insanların menfaatleri için yapıldığından sizin memlekette de öyle oluyordur zannıyla yazmıştım.

    aşağıda E5 diye bahsedilen bir yerde sürekli meydana gelen "aşırı hız" nedenli kazalardan bahsetmiş ama sanırım bu E5, konumuza mevzu bahis olan E5 olmasa gerek. başka bir yerden bahsediyor olmalılar. yine de konuya asıverdim linkleri...

    http://www.moralhaber.net/turkiye/istanbul-e-5-inanilmaz-kaza/
    http://www.netteyim.net/haber/Guncel/e-5_bir_gecede_iki_kaza-haberi-181497.html
    http://baybul.com/genel-konular/198303-e-5te-kaza-sonrasi-trafik-polislerinin-cekicilerin-ve-ambulansin-rekor-hizi.html
    http://www.samanyoluhaber.com/h_412015_e-5-de-feci-kaza---foto.html
    http://www.aydinses.com/yerel-haberler/e-5deki-kaza-trafigi-felc-etti.htm

    haaa, bir konuda da haksızlık etmişim size, o konuda da özür borçluyum sanırım. "düşük hızlı kazalarda ölüm oranının düşük olacağı" söyleminize muhalefet etmiştim, ama yanlış yapmışım. bu kazalar aşırı hız nedeniyle olmasına rağmen ölüm olmamış, aşırı hızda kimse ölmüyorsa, düşük hızda da ölmez herhalde, bu konuda haklı çıktınız, tebrik ederim. gerçi iş gücü kaybı, maddi kayıplar vs. var işin içinde ama olsun, biz türk milleti olarak çalışır, kayıpları yerine koyarız. canımız sağolsun yeterki... bu aşırı hızdan kaynaklı kazalar nedeniyle E5 kaza sonrası hatrı sayılır sürelerde tarafiğe de kapanıyor, ilk yardım çalışmaları, hasar temizliği vs. gibi nedenlerle, bu nedenle de yoluna gitmesi gerekenler oldukça zaman kaybediyorlar yollarda ama olsun, ne de olsa hasar kaldırıldıktan sonra Allah ne verdiyse basmaya devam edip, kaybedilen zamanı da geri kazandıkları için bu da bir sıkıntı teşkil etmez sanırım.

    kalın sağlıcakla. iyi sürücü olma çalışmalarınızda da başarılar dilerim. aman dikkat edin yalnız, bir başka konuda sizinle ilgili bir haberi de forum konuları arasına linklemek istemeyiz Allah korusun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Anti-Radar

    http://www.aliexpress.com/item/Hottest-anti-radar-detector-Russian-English-Voice-Beep-with-LED-display-Drop-Shipping-Free-shipping/703705403.html

    iyi de bu radar değil ki iki sabit kamera arası ortalama hız hesabı. kameraları çalıştırdıkları zaman kaçış yok.

    ayrıca bu ürünü satın alsanız bile gümrükten geçmez çünkü yasak. + para cezası var.

    bir şekilde tr içinden satın aldınız diyelim; polis araçlarında radar dedektör dedektörü var. yani o cihazı tespit ediyor

    aracınızda radarların yerini gösteren cihaz bulundurmanın da ciddi bir para cezası var.

    radar-dedektör polisle kedi fare oyunudur. radar dedektörünü icat eden şahıs piyasaya sürmeyip sadece kendi kullansaydı radar dedektör dedektörüde bulunmazdı.

    şimdiki adım ise polislerde bulunan radar dedektörönü tesbit eden dedektörü tespit eden dedektör çıkmasında. fakat bu çıkınca da karşı taraf için bunun da anti-dedektörü çıkacak.

    bunun tek çıkar yolu kendi radar dedektörünüzü yapmak, sinyali saklamak ve kimseyle paylaşmamaktır.

    not: bu bilgiler kulaktan dolma bilgilerdir. radarcı falan değilim pm atmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 6 Nisan 2013; 8:25:50 >




  • @ mardina
    D100 (E5) Karayolu'nda Selimpaşa-kumburgaz arasında 59 Km hız için Radar Cezası kesmişler.D100 hız limiti 70 km diye biliyordum (not eklemişler cezaya yerleşim yeri içi diye).

    http://www.viamichelin.com/

    Linke tıklıyoruz Sağ tarafta haritayı açıyoruz. D-100 ü buluyoruz , Büyükçekmece üzerine geliyoruz, sağ tıklayınca açılan pencerede yeşil bayraklı "departure" üzerine tıklıyoruz. Bu nokta seyahatinizin başlangıcı olacak.

    Silivri üzerine geliyoruz, sağ tıklıyoruz açılan pencerede kırmızı bayraklı "destination" üzerine tıklıyoruz. Bu nokta sizin varış noktanız.

    Orta pencerede "summary of the route" ın alt tarafında "Show 3 traffic incidents on route" üzerine tıklıyoruz.

    Aaa!

    8 km de 0.5 km boyunca 50 mph speed limiti,
    8.5 km de 30 mph ( 50 km )speed limit
    36 km 30 mph speed (50 km) limit leri varmış !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 26 Nisan 2013; 21:34:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Haritalar/b1.jpg

    Kadıköy de D-100 ü bul, rakı balık benden.

    Hocam haritaya göre harem - cayirova arasında bizim bildiğimiz ( halk dilinde e5) yol yok gözüküyor. :)

    Ben o yolu d100 diye biliyordum. Ne o oluyor peki o yolun ismi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umutsirvan


    quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    http://www.kgm.gov.tr/SiteCollectionImages/KGMimages/Haritalar/b1.jpg

    Kadıköy de D-100 ü bul, rakı balık benden.

    Hocam haritaya göre harem - cayirova arasında bizim bildiğimiz ( halk dilinde e5) yol yok gözüküyor. :)

    Ben o yolu d100 diye biliyordum. Ne o oluyor peki o yolun ismi ?

    Halk dilinde oranın adı E-5 de değildir. Ankara Asfaltı'dır. :-) Vecihi'nin yolcu uçağı indirebileceğini söylediği yol yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Viper74

    Yeşil dalga uygulaması yapılan herhangi yolumuz yok,çünkü öyle altyapıya sahip yolumuz yok. 80'lerde bazı ana caddelerde İstanbul'da yapılıyordu ama bugünün İstanbul'unda zaten imkanı olmayan uygulama.

    Burada yeşil dalga ile ilgili ibb nın açıklamasını okumanızı tavsiye ederim.


    http://tkm.ibb.gov.tr/Cdefault.aspx?AltMenuID=184


    Var mıymış yok muymuş net bir şekilde açıklanmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.