Şimdi Ara

FORD OTOSAN DAN KARARTILMIŞ CAMLARA KESİLEN CEZALAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
6.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) araç camlarındaki film uygulamasına yönelik olarak ceza işlemi uygulamaktadır. Araçlarımızda fabrika çıkışı karartılmış camlar filmli cam olarak değerlendirilmemektedir. Trafikte ceza işlemine maruz kalmamak için önlem amaçlı olarak EGM nin yayınlamış olduğu film cam ve onayı alınmış karartılmış camın farklı değerlendirldiğini ifade eden genelgeyi ve bununla ilgili Ford Otosan'ın yayınlamış olduğu bildirgeyi aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

    http://www.ford.com.tr/images/haberler/EGM_Yazi_Koyu_Renkli_Camlar.jpg

    Ford Otosan bildirgesi

    http://hotfile.com/dl/105377492/9638e83/Ford_Otosan_Karartilmis_Camlar_Bildirgesi.pdf.html

    Bu iki belgenin çıktısını alıp ruhsata koymak gerekiyor.

    http://www.ford.com.tr/haberler/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 17 Şubat 2011; 4:05:05 >







  •  FORD OTOSAN DAN KARARTILMIŞ CAMLARA KESİLEN CEZALAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

    Koskoca Ford firması böylesine alalade bir belge mi sunuyor insanlara? Resmen elle yazılmış?

    Bir diğeri ise; acaba hangi modellerde bu fabrikadan çıkışta karartılmış cam bulunmakta?




  • Mesela Fiesta titanium modellerinde arka camlar direk karartılmış olarak geliyor diye biliyorum. Aslında özveri göstermeleri bile çok iyi çoğu firmanın umrunda olmaz.
  • Fiesta
    C-max
    S-max
    Galaxy
    Kuga

    Bu araçlarda karartma cam kullanılıyor.
  • Yazıklar olsun para hırsı yüzünden düşülen durumlara bak. Cam koyuluğuna değilde toptan bütün renkli camlara ceza kesme sadece Türkiye'de vardır herhalde. Koyu camlara bende karşıyım ama güneş ışığını kırmak amacıyla yapılan hafif karartılmış camlar çok yararlı oluyor bence. Sırf ceza korkusu yüzünden cam karartamıyorum.
  • Ruhsat, trafik sigortası poliçesi,şimdi birde cam belgesi çıktı hemde 2 tam sayfa belge bakalım yakında neler neler ekliyecekler taşıma zorunluluğu olan.
  • 1 ve 2 numara filme niye karışırlar ki? Arabanın içi onlarda da görünüyor, ama orijinalinde olduğu gibi ayna gibi görünmüyor sadece.
  • Bu zamana kadar ön cama bile en koyusundan film çeken adamlar kolay kolay ceza yemiyordu. Trafikte sayıları da çok arttı tabi polis için yeni gelir kapısı oldu.Hadi film'i anladık ta orjinal karartma olanlara ceza kesmek te nerden çıktı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 17 Şubat 2011; 1:44:12 >
  • bilmiyorum mezarcımı dersiniz ama arka camlarıma film yaptırma zorunluluğum var cezadan dolayı erteledim felan ama yasal olsun olmasın arkaları filmlicem ve ruhsata bu belgeyi koyucam ford diyo bilmiyorum o kadar takılırlarmı ama belki yerler polisler
  • bu bilgi faydalı oldu sağol

    Yazılımcı Online dediğin çok doğru. artık nereye saldıracaklarını şaşırdılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zulfikar

    bilmiyorum mezarcımı dersiniz ama arka camlarıma film yaptırma zorunluluğum var cezadan dolayı erteledim felan ama yasal olsun olmasın arkaları filmlicem ve ruhsata bu belgeyi koyucam ford diyo bilmiyorum o kadar takılırlarmı ama belki yerler polisler


    Filmlilerin hiç kurtarma şansı yok bu belgeler sadece orjinal karartmalar için yani filmliler her türlü ceza yiyecek kurtuluş yok.
  • birde bu tür şeylerde sadece emniyeti suçlamamak lazım, eğer ki emniyetin başında içi işleri bakanlığı yani siyasi bir şahsiyet olmasa eleştiri olabilirdi belki ama siyasi bir durum olduğu için bu tür kararları uygulamak kaçınılmaz..Birde bulunulan yer İl ise vali oluru ile ilçe ise kaymakamlık oluru ile bazı il veya ilçe içi kararlaralınabilir veya uygulanabilir. Bu da sizin bulunduğunuz yerdeki idari yönetimin karaı veya sizin talihsizliğiniz diyebilirim. Bunu şöyle bir örnekle açıklayayım, benim bulunduğum ilçede vali kararı ile gaz tabancası ve kuru sıkı tabanca atmak, taşımak yasak, kabahatler kanunua göre 570 TL para cezası + gaz veya kuru sıkı tabanca şahıstan alınarak idari işlem uygulanır. Ancak bir silah bayiine gittiğinzde kuru sıkı silahı satar ve faturasını da şahsa verir, bu şekilde alabilir, kullanabalir veya taşıyabilirsin der..ama bu vali kararı ile faturalı ile bile olsa işem yapılıyor..bu sizin karartılmış cam işi de böyle..işinbu boyutunu kimse düşünmüyor ve polisi suçzluyor.nihayetinde jandarma ve emniyet iç işlerine bağlı çalışır, karar geldi mi uygulanmak zorundalar..kimse keyfi radar, ceza, uygulama vs yapmaz..şahis fikrimdir, örenkler tecrübeye sabittir.




  • Hayat içki ve seksten ibaret olmadığı gibi, arabada cam filminden ibaret değildir arkadaşlar.
  • Nedense binek araçlara uygulama yapıyorlar , SUV araçlarda daha sık var bu tür camlar , ama onlar bu kontrolden geçmiyor

    Şu an işyerimin önündeki otoparkta iki tane emniyet mensubu kişilerin şahsi aracı var , ikisininde camları komple filmli , hatta birinin dışarıdan içerisinin görünmesini geçtim , içeriden dışarısı görünüyor mu bilmiyorum

    Herkes tutturabildiğine ...
  • ARABALARA YAKIŞIYOR YAKIŞMASINA ama emir demiri keser yapacak bir şey yok bazı olumsuzluklar yüzünden alınmış bir karar biraz da bizim anlayışlı olmamız lazım.
  • Hafif ticari aracımız var 15-20 günde bir mal getiriyoruz. Eğer arka camlar filmli olmasa içerde malzeme varken aracın ve malzemenin güvenliği sıfır. Araç başından kesinlikle ayrılamıyorsunuz. Dur şurda 5 dakikalık işim var halledip geleyim deme şansınız yok çünkü muhtemelen geri döndüğünüzde camlarınız indirilmiş ve içerdeki malzemeler yürütülmüş oluyor. İstedikleri kadar ceza yazsınlar benim için film şart! Umrumda olmaz ertesi gün yeniden çektiririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sye88

    Hafif ticari aracımız var 15-20 günde bir mal getiriyoruz. Eğer arka camlar filmli olmasa içerde malzeme varken aracın ve malzemenin güvenliği sıfır. Araç başından kesinlikle ayrılamıyorsunuz. Dur şurda 5 dakikalık işim var halledip geleyim deme şansınız yok çünkü muhtemelen geri döndüğünüzde camlarınız indirilmiş ve içerdeki malzemeler yürütülmüş oluyor. İstedikleri kadar ceza yazsınlar benim için film şart! Umrumda olmaz ertesi gün yeniden çektiririm.


    Çok sık kontrol edilir ceza kesilir ise karartılmış cam'ı standart sunan bir ticariye geçmeniz daha iyi olur.Fiat Doblo,Ford Connect ve Citroen Berlingo da var sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

    ARABALARA YAKIŞIYOR YAKIŞMASINA ama emir demiri keser yapacak bir şey yok bazı olumsuzluklar yüzünden alınmış bir karar biraz da bizim anlayışlı olmamız lazım.

    O dediğin nizamiyenin içinde kaldı hocam, anlayış göstere göstere neyse boşver gitsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guide


    Nedense binek araçlara uygulama yapıyorlar , SUV araçlarda daha sık var bu tür camlar , ama onlar bu kontrolden geçmiyor

    Şu an işyerimin önündeki otoparkta iki tane emniyet mensubu kişilerin şahsi aracı var , ikisininde camları komple filmli , hatta birinin dışarıdan içerisinin görünmesini geçtim , içeriden dışarısı görünüyor mu bilmiyorum

    Herkes tutturabildiğine ...

    dur bu konu hakkında da yorum yapayım..Emniyet araçlarının yenileri orjinal filmil olmayanlara film takmak vs serbset değil iş gereği zarurui..hatta doğrudur kapkaradır, içi de dışaırısıda görünmez ama hiç kimse kendisini emniyetin aracı ile bir tutmasın, yeri gelir araçla suçlu götürülür, yeri gelir, tanık, yeri gelir yaralı, yeri gelir kısacası görünmeasinde sakınca olan kişiler o anlık ( mesela; devlet nastanesine şahıs adli rapor alınmak üzere götürülür, ama hastanede olayın karşı tarafı da vardı ve yakınları da bulunur, camlarda film olduğunda kimse çakmaz emniyetin aracında ki şahsın sessiz sedasız olay çıkaracak kişelirin önünden gçsen bile.) birde çalışan personelin teşhs edilmemesi lazım vs vs..bu nedenle filmli olurlar..şimdi onlarla kendini bir tutup ceza yeme bence..empati kur, anlamaya çalış. sen ve ben vatandaşız, uyulması gereken bazı kurallar var ve biz bu kurallara uymalıyız..




  • Emniyeti göreve çağırıyorum. Trafikte araba kullanan siyah (zenci demek istemiyorum) insanlara da ceza kesilsin. Şoför bir raporla hastaneye sevk edilsin. Siyah olmasına sebep olan pigmentleri alınsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.