Şimdi Ara

Apple, iPhone'un 5.yılında bizleri şaşırtabilir...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
12.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Apple, iPhone'un 5.yılında bizleri şaşırtabilir..."


    Geçtiğimiz sene iPhone 4 ile önceki nesillere göre birçok yeni özellik ile kullanıcıların karşısına çıkan Apple, bu yıl iPhone'da önemli değişikliklerin altına imzasını atabilir.


    İlk iddiaya göre Apple, özellikle birçok Android'li üst sınıf akıllı telefonun 4 inç'ten daha büyük ekrana sahip olmasından ötürü, 5.Nesil iPhone'da mevcut 3.5 inçlik ekranı büyüterek 4 inçlik ekrana yer verecek. İddianın sahibi olan uzakdoğunun önemli yayın organlarından Digitimes, bileşen üreticilerine dayandırdığı haberinde, Apple'ın 4 inçlik ekrana sahip yeni nesil iPhone'un testlerine başladığını belirtiyor. Ancak, iPhone V'nin 4 inçlik ekrana sahip olması, ppi ölçütü açısından iPhone 4'ün daha geride kalması (288 ppi) nlamına gelirken, Apple'ın çözünürlüğü bir üst basamağa yani 1440x960 çözünürlüğüne çıkarması halinde ise iPhone V'de sunduğu ekranın PPI'i 433'e kadar yükseliyor. Fakat Digitimes'ın Apple iddialarında çok da tutarlı olmadığını belirtelim.


    İkinci iddia ise Tayvan'dan; Apple.pro isimli siteye ait. İddiaya göre Apple, biri fiziksel QWERTY klavyeye sahip üç adet iPhone 5 protopiyle 5.nesil çalışmalarına devam ediyor. Evet yanlış okumadınız; fiziksel, yandan kaydırmalı QWERTY klavye. Steve Jobs'un 2007'deki 1.nesil iPhone'un tanıtımında fiziksel klavye ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlayınca, bu iddianın doğru olamayacağını düşünsek bile, konuşanın Steve Jobs olduğunda herşeyin sonunda mümkün olabileceğini söylememiz yanlış olmayacaktır. Diğer taraftan, Apple.pro sitesi, diğer iki prototipin iPhone 4 ile büyük benzerlik gösterdiğini, üstünlüklerinin ise 8 Megapiksellik kamera ve daha güçlü batarya, donanım olduğunu söylüyor. Digitimes'ın aksine Apple.pro'nun iddialarda daha tutarlı olduğunu belirtelim. Örneğin, geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan dokunmatik ekranlı iPod Nano'nun dokunmatik panelinin fotoğraflarını yayınlaması, sitenin karnesini başarılı hale getiren iddialardan..



    alt="Apple, iPhone'un 5.yılında bizleri şaşırtabilir..."


    Son iddia ise, yeniden daha küçük iPhone ile ilgili. Bu sene ilk olarak Bloomberg'in ortaya attığı kontratsız satış fiyatı 200 dolar olan iPhone J (belki de Nano...) iddiasına, Wall Street Journal'dan da destek gelmiş durumda. Tıpkı Bloomberg gibi Wall Street'de iPhone J'nin prototiplerini gören kişiye dayandırdığı haberinde, N97 kodlu telefonun, mevcut iPhone'lardan yarı yarıya ucuz olacağını belirtirken; küçük iPhone'un abisine göre çok daha hafif olduğunu, ayrıca, sesli navigasyon ile edge-to-edge diye tabir ettiği ve muhtemelen kullanıcı arayüzüyle ilgili olan dilimizdeki karşılığıyla uç uca ekrana sahip olacak.



    alt="Apple, iPhone'un 5.yılında bizleri şaşırtabilir..."


    Mac dünyasının önemli sitelerinden olan Cult of Mac sitesi ise Apple'ın uygun fiyatlı ve daha küçük iPhone'uyla ilgili olarak çok farklı bir iddia ile karşımıza çıkıyor. Cult Of Mac'in kaynağı, Apple'ın iPhone J'nin fiyatlarını olabildiğince aşağı çekebilmek için telefonda dahili depolama alanı sunmayacağını söylüyor. İlginç, şaşırtıcı ancak bir o kadar da mantıklı. Çünkü mevcut iPhone'un maliyetinin dörtte birinin depolama biriminden kaynaklandığı iSuppli'nin yaptığı çalışmadan biliniyor. Dahili depolama alanı olmayan bir telefonda ne yapılabilir ki sorusuna ise Cult of Mac'in kaynağı; bulut ile cevap veriyor. İddiasına göre, Apple, iPhone J'de içeriklerin buluttan alınıp ara belleğe yazılmasını sağlayacak kadar depolama birimine yer verecek. Bu da demek oluyor ki; iPhone J'de sürekli bir internet bağlantısına ihtiyaç duyulacak. Ayrıca, Wall Street Journal'ın son haberinde Apple'ın Mobile Me'i yenileme üzerinde çalıştığını belirterek ücretsiz bir hizmet olarak kullanıcıların kullanımına sunulacağını iddia etmesi, iPhone J'nin tamamen bulut üzerinden çalışacak bir telefon yönündeki iddiayı güçlendiriyor.









  • Yandan klavye olursa harbi almam :)
  • Zaten maliyetinin 4-5 katı fiyata satılan bir cihazdan. 20-30$ lık belleği çıkarmanın anlamı ne ki?
  • 4" işi doğru olabilir ama yukarıdaki tasarım ile değil. Zire eğer o tasarımın ekranı 4" ise telefonun kendisi hayvani boyutlarda olacak demektir. Ekranın altında ve üstünde kalan boşluklara bakılırsa neredeyse 6" lik bir ekran sığabilirmiş o alana. Bence bu tasarımın gerçekle ilgisi yok. Ancak tasarım gayet hoş olmuş.

    4" ekran olayı doğru ise çözünürlüğün 1440x960 piksel olması zorunlu. Çünkü Apple öve öve bitiremediği "Retina Ekran" olayını terketmeyi göze alamaz. Dolayısıyla hem ekranın retina olması hem de uygulamaların o ekran tam oturması için çözünürlüğün 1440x960 piksel olması da şart.

    iPhone nano veya J de mantıklı geliyor bana. Zira Andorid'e geçilmemek istiyorsa Apple orta segmente el atmak zorunda.

    Özetle 4" ekran, 1440x960 piksel çözünürlük ve iPhone nano oldukça makul görünürkenb yukarıda verilen tasarımın gerçek olabilmesi 4" ekran için mümkün değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Zaten maliyetinin 4-5 katı fiyata satılan bir cihazdan. 20-30$ lık belleği çıkarmanın anlamı ne ki?


    halen daha parca maliyetlerini alt alta toplayip tum maliyetin bu olduguna inananlar var. bravo. buyrun o zaman toplama iphone yapalim, madem o kadar ucuza maloluyor..

    iddialara gelince; kucuk iphone disindaki iddilarin neresinden tutsaniz elinizde kalicak cinsten. boyle sacma iddialari haber diye yazmasaniz .. kendi sozunuzun guvenilirligini zedelemis oluyorsunuz .. hos dh deki haberleri ciddiye almayi coktan biraktim bu haberler yuzunden..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 15 Şubat 2011; 10:44:14 >
  • eminimki böylebir tasarımı yoktur tek kelimeyle iğrenç :)
  • Bana da çok güzel gelmedi prototip açıkcası umarım böyle olmaz
  • Hafızayı düşük tutarlarsa alıcısı pek olmaz,
    ayrıca iphone iphone yapan her yıl çıkardığı tek modeldir.
    Steve amcanın ekibi bir yıl boyunca bütün emeklerini tek model üzerine yoğunlaştırdıklarından,
    çıkan ürün de hayalkırıklığına sebep olmayan, gayet başarılı bir ürün oluyordu.
    Bence bu stratejilerinden vazgeçmeleri hata.
  • Iphone Nano'da (J'de) hafızaya yer verilmeyecek mi? İşte buna hayatta inanmam. Belki 2 gb, Belki 4 gb'da olsa hafıza koyacaklardır... Telefona hafıza koymarak kendi imajını zedelemez Apple ;)
  • bu junior iphone meselesi bir çok sitede dönüyor. sanırım bu sene bir kaç model göreceğiz
  • resimlerdeki telefonlar daha küçük iphone ların resmidir büyük ihtimalle. apple 4" ekran, 1440x960 piksel çözünürlükte bi telefon yaparsa fiyatını tahmin etmek bile istemiyorum. araba,motosiklet falan gibi şeylerle yarışır fiyatı.
  • kucuk iphone icin sadece iddialar var, iddialara gore de hafizasi hic olmayacak (sadece isletim sistemi ve buffer icin) . sonunda telefon boyutlarinda birsey cikartir ise kimse hafizasina filan bakmaz. ust segmentten cok daha genis bir pazar olan orta segmente yonelik bir cihaz uretmesi satislarini katlayacaktir. ama apple bu pazara girmek ister mi bilmiyoruz. ipod icin de durum ayni olmadi mi ? ipod clasic ile baslayan maceralari , tecrube kazanmalari ile 2 yil sonra ipod mini( 1 yil sonra nano oldu) ve 1 yil sonra da ipod shuffle ile devam etmedi mi ? telefon piyasasinda da benzer bir yol izlemeleri gayet normal gorunuyor bu acidan.
  • Şu bulut hafıza işine değinmeyi unutmuşum. Bulut bilgi işlem kullanılabilir. Ancak telefonda hiç hafıza olmaması diye bir şey söz konusu dahi olamaz. Çünkü iPhone'lar 7 de 77 ye herkesin elinde. Bu kesimin içinde mail adresi bile olmayan insanlar var. Bunlara nasıl anlatacak Apple Bulut bilgi işlemi?

    Böyle bir şey mümkün seğil. En azında 2 veya 4GB hafıza kesinlikle olacaktır. Zaten bugün iddialı modellerin çoğunun hafızası 1-2gb falan. Ancak hafıza kartları ile 16-32 GB değerlerine ulaşabiliyorlar. Fazlası için mobile me üzerinde ücretsiz 20GB hafıza sağlanabilir. Güzel de olur.

    Benim beklediğim iPhone 5

    - 1.0Ghz Arm Cortex A9 çift çekirdekli Apple A5 işlemcisi
    - PowerVR SGX543 GPU (2 veya 4 çekirdekli modeli ama ben Apple'ı tanıyorsam 2 çekirdeklisini kullanacaktır)
    - 1GB Ram. (Yine Apple'i tanıyorsam 512MB ram ile devam edecektir.)
    - 4" boyutunda daha da geliştirilmiş IPS panelli ekran. (Bence 3,5" de kalacak ekran)
    - 1440x960 piksel çözünürlük. Eğer ekran 4" olursa bu çözümürlük olmak zorunda zaten.
    - 8mp çözünürlüğü kaliteli led flashlı bir kamera
    - 1080P video kaydı ve oynatımı. (1080p video oynatır ama kayıt yapacağına pek ihtimal vermiyorum.)
    - NFC chipi
    - Jiroskop ve diğer sensörler
    - Daha uzun batarya ömrü (Külliyyen yalan. Yine 1 gün ancak gidecektir.)
    - Tabii ki en az 1 veya 2 adet Innovatif yenilik. iPhone'u yine benzersiz kılacak, rakiplerine göre fark yaratacak küçük ama çok etkili iki özellik bekliyorum.




  • henüz telefon şarjları bulut olayına yetecek kapasitede değil. Görücez napıcaklar
  • 3.5" bile gerenginden cok buyuk bir ekran iken 4" hic de hos bir degisiklik olmayacaktir bence . belki 3-5 kisi 4" olsa ne guzel olur diyordur, ancak bunu cogunluga kabul ettirmeleri -im-kan-siz- . ve apple in ayni segmentte 2 urunu cikartmasi da politikasina aykiri. (ayni segmentten kastim ust seviye telefon veya smartphone segmenti) .

    @Erasmus78
    Hmm, mesela Retina v2 Display gibi birsey ? :))
  • apple yeni birşey koymaz, sadece eksik olan özellikleri koyar onu da yeniymiş hatta yeni buluşmuş gibi pazarlar.adamlar bu konuda deha...
  • çözünürlük değişmez.belki ekran 3.7" olur o kadar.
  • retina ekrani cok iddiali tanitmasi ve surekli reklamini yapmasi apple i zor duruma dusurecek gibi. ipad kullanicilari su an bile iphone 4 ve ipod touch 4g nin ppi degerini istiyorlar. ekrani buyuturse ppi degeri dusecek, bu sefer kullanicilar nerde retina ekran diyecek (cozunurlugun artmadigini varsayiyorum, zaten o cozunurluge sadece panel uretimi degil islemci gucu ve pil suresi de yetismez)

    ipad 2 de retina ekran ppi degerine ulasamazsa kullanicilardan homurdanmalar baslayacaktir, ki zor gozukuyor.

    neden ppi degerine bu kadar takigim (Benim icin onemi yok aslinda ama pazar icin konusuyorum)

    su an hersey reklam sayesinde donuyor ve insanlara bir cihazin iyi veya kotu oldugunu dusunduren en onemli sey sayisal degerler..
  • applein yakinda guzel bir urun cikartcagindan suphem yok.

    ama bu haberler buram buram taktik manevra kokuyor.
    ust uste donanimda asmis android telefonlarin ciktigi bir zamana gelmesi rastlanti olamaz. amac belli bende burdayim daha iyisini yapacam deyip dikkatleri bir nebzede olsun yeni android telefonlardan uzaklastirmak.

    yeni cikan telefonlari gordukce, iphone un ben baska dunyadanim iddiasini surdurebilmesi icin, bu haberdeki yeniliklerden cok daha fazlasini ihtiyac duydugunu dusunuyorum

    mesela cloud gaming telefonu cok baska bir boyuta tasiyabilir. turkiyedeki internet hatlariyla hayal olsada, amerikanin 4g sebekelerinde yapilabilcek birsey. telefonda pc kalitesinin uzerinde crysis yada baska bir 3d oyun oynadiginizi dusunsenize.
  • o tasarım zaten fake öle çıkacağını hiç sanmıyorum ama çeşit açısında farklı modellerde olmalı diye düşünüyorum tamam gene tek modelde en iyi donanımı kullan diger modellerde düşürerek kullan zaten apple en iyi yaptıgı şey pazarlama eminim bundanda milyonları bulacaktır :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.