Şimdi Ara

>>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<<

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.033
Cevap
22
Favori
129.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kia’nın merakla beklenen B segmentindeki modeli Rio’nun ilk resmi fotoğrafları yayımlandı. Çarpıcı ve güçlü tasarımıyla yeni Rio, Kia’nın yeni tasarım anlayışının en son temsilcisi oldu.


    Satışa sunulduğu tüm ülkelerde son derece yüksek satış adetlerine ulaşan bir önceki nesil Rio’dan çok daha büyük hedeflerle yola çıkmaya hazırlanan yeni Rio, 3 kapı, 5 kapı ve sedan olmak üzere 3 farklı gövde tipiyle satışa sunulacak. Yeni Kia Rio’nun uluslararası lansmanı 01 Mart tarihinde Cenevre Otomobil Furarı’nda gerçekleştirilecek.


    Eski modele kıyasla 55 mm daha uzun ve 15 mm daha alçak olan yeni Rio’nun dingil mesafesi 70 mm artırılarak 2,570 mm’ye çıkarılmış. Yolcular için çok daha geniş bir yaşam alanı sunan yeni Rio’da ayrıca bagaj hacmi de artırılarak hatchback versiyonda 292 lt, sedan versiyonda ise 390 lt.’ye çıkarılmış

    Yeni Rio, farklı pazarlardaki ihtiyaçları karşılamak amacıyla 1,1 lt. dizelden 1,6 lt. benzinliye kadar farklı motor seçenekleri ile pazardaki yerini alacak. Yeni Rio ayrıca, 2012 yılından itibaren sadece Avrupa’da 1,2 lt. turbo benzinli direk enjeksiyonlu yeni bir motor ile de pazara sunulacak.

    Kia Motors Denizaşırı Ülkeler Pazarlama Direktörü Soon-Nam Lee yaptığı açıklamada, “ Bu yeni model, Kia’nın geleceğe doğru attığı önemli bir adım. Rio modelimiz her zaman son derece başarılı bir modeldi. Şimdi tamamen yenilenen Rio ile çıtayı daha da yükseltiyoruz. İnsanlar bu araca sahip olmayı arzulayacaklar.” diye konuştu. 2005 yılındaki lansmanından bugüne kadar tüm dünyada 860,000 adetten fazla satılan Rio, Kia markasının 219,00 adetlik satışla 2010 yılından beri denizaşırı pazarlardaki en fazla satılan 3. modeli olma özelliğini de taşıyor.


     >>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<<


     >>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<<


     >>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<<



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 14 Şubat 2011; 11:43:52 >







  • YENİ RESİMLER İÇİN LİNK VERYORUM

    http://www.turkeycarblog.com/2011/06/yeni-kia-rio/

    http://www.turkeycarblog.com/2011/06/yeni-kia-rio/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyWalsh -- 12 Haziran 2011; 2:49:29 >
  • Yeni Rio Sedan modeli anladığım kadarıyla dizel olarak gelmiyecek, tıpkı Cerato daki gibi sadece benzinli olarak ithal edilecek. Dizel isteyenler hb olan modele bakmak zorunda kalacak. Aynı Ceed-Cerato modelleri gibi, hb ler Avrupa ya sedanlar Asya-Amerika ya odaklı hazırlanıyor. Sedan modeli benzinli de olsa aynı Sportage taki gibi 1.6 GDI motor ve 6 ileri şanzuman ve zengin donanımlar içeriyor.http://www.kia-world.net/index.php/2011/04/20/2012-kia-rio-sedan-specs-colors-engines-transmission-tires-wheels
  • merhaba
    yeni RIO için gördüğüm bir yazıyı paylaşmak istedim. teknik detaylar oldukça anlaşılır yazılmış. Aralık indirimleri öncesi aklımızdaki soru işaretlerine yanıt olur umarım....


    http://www.modifiyem.com/haber-yeni-kia-rio-turkiyede-9982.htm
    Yeni Kia Rio Türkiye’de
    Yeni nesil tasarım, yeni nesil Rio

    28 Kasım 2011 / 14:27
    2011 yılı Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri gerçekleştirilen yeni Kia Rio, ülkemizde satışa sunuldu. Kia’nın dünyaca ünlü tasarımcısı Peter Schreyer’in yeniden yarattığı 3. nesil Rio, daha az yakıt tüketen, daha çevreci, daha konforlu ve daha güvenli bir araç olarak pazardaki yerini alıyor.

    Yeni Kia Rio ülkemizde, 1,25 lt ve 1,4 lt benzinli ve 1,4 lt dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği ve 3 farklı donanım paketi ile satışa sunuluyor.

    Hem sürücü hem de yolcular için mükemmel bir sürüş deneyimi sunan yeni Kia Rio‘da son teknoloji ürünü çok sayıda güvenlik sistemi ve donanımı standart olarak sunuluyor.

    Yeni Kia Rio‘da standart olarak sunulan aktif ve pasif güvenlik teknolojileri arasında sürücü, yolcu, yan ve perde olmak üzere toplam 6 adet hava yastığı, EBD destekli ABS fren sistemi, ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ve HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi), TCS ( Patinaj Engelleme Sistemi ), BAS ( Fren destek sistemi ), ESS ( Acil fren sinyali) gibi özellikler mevcut.

    Konfor ve kullanım rahatlığı sunan özellikler arasında sürücüye eve kadar eşlik eden otomatik far kapama, elektrikli ısıtmalı, katlanabilir yan aynalar, otomatik klima, ön sis farı, direksiyondan kumandalı , bluetooth’lu radyo, CD & MP3 çalar, led tipi gündüz farları, sunroof, soğutmalı torpido, viraja duyarlı farlar yer alıyor.

    Yeni Kia Rio, daha uzun, daha geniş ve daha alçak; ayrıca 70 mm artırılan dingil mesafesi ile daha geniş bir oturma alanı ve bagaj hacmi sunuyor. Toplam 1.455 mm yüksekliği ile yeni Rio, Kia’nın Avrupa ürün gamındaki en alçak tavan hatlarından birine sahip.

    Avrupa’da ilk kez beş ve üç kapılı gövde tasarımı ile piyasaya sürülen yeni Rio, en rekabetçi segmentlerden birindeki konumunu yeni baştan tanımlayarak daha da güçlendirmeye hazırlanıyor.

    Kia mühendisleri ve tasarımcıları, Avrupalı zarif tasarım unsurlarıyla Kore zevkini harmanlayıp, aynı zamanda Latin zarafetine de yer vererek dünya çapında beğeni toplayacak bir araç tasarladılar.

    Beş kapılı versiyondan sonra üç kapılı yeni Kia Rio, Avrupa ile aynı zamanda 2012’nin ilk çeyreğinde ülkemizde satışa sunulacak. Her iki model de Kia’nın Kore'deki Sohari tesisinde üretiliyor.

    TARZ VE TASARIM

    Yeni Rio ile Kia, daha kaliteli, çekici ve heyecan verici bir tasarıma yönelik tüketici taleplerine yanıt veren bir B segment modeli yarattı. Yeni model, önceki jenerasyondan apayrı bir duruş sergilerken, yenilenmiş Kia ürün gamına mükemmel bir uyum gösteriyor.

    Önden bakıldığında, ızgaranın farlarla birleşmiş özgün tasarımı, yeni Rio’nun görünümünde önemli bir fark yaratıyor. Kia logosu, ızgaranın hemen üzerinde yer alıyor. Izgaranın altındaki ön tampon ve spoylerde ise Kia’nın cesur tasarım DNA’sının izlerini görmek mümkün.

    Yeni Kia Rio, son derece dinamik ve sportif bir duruş sergiliyor. Bu yeni araç ayrıca, güçlü ve sağlam arka tasarımı, yüksek omuzları, geniş arka cam açısı ve coupe benzeri siluetiyle Sportage ile olan akrabalığını da gözler önüne seriyor.

    KONFOR VE KULLANIM RAHATLIĞI

    Yeni Kia Rio’da malzeme seçimi ve detaylara gösterilen titizlik yolcu kabinine zarif ve premium bir his veriyor.

    Yeni Kia Rio’da yolcu kabini bir önceki modele göre daha geniş ve bu da ferah bir yolcu alanı ve yüksek bir bagaj kapasitesi sağlıyor. Ön camın tabanı 156 mm öne ve 18 mm yukarı kaydırılmıştır, dingil mesafesi ise 70 mm daha uzun ve kaporta ise 25 mm daha geniştir. Ön ayak alanı 45 mm, kafa alanı ise 8 mm artırılmıştır.

    Yeni Kia Rio, ses uzmanları Arkamys tarafından geliştirilen ve özellikle bu model için tasarlanan yeni ve yenilikçi ‘Virtual Sound’ ses sistemine sahip ilk Kia modelidir. Bu sistem, araçtaki hoparlörlerin kapı panellerinin alt kısımlarına yerleştirilmesi nedeniyle ortaya çıkan akustik engelleri ortadan kaldırarak derin, 3 boyutlu ve gerçekçi bir ses deneyimi sağlıyor. Farklı modlar, sesi artırıp ses berraklığını iyileştirerek tüm yolcuların müzik dinleme keyfine keyif katan ‘Power Treble’ ve ‘Power Bass’ ya da ön koltuktaki yolcuları bir ses dalgasıyla saran son teknoloji sinyal güçlendiriciye sahip ‘Virtual Surround’ özellikleri sunuyor.

    Yeni Kia Rio’da bagaj alanı, 100 mm genişlemiş ve kapasite arka koltuklar dik pozisyondayken 288 litre (önceki modele göre % 6.6 iyileştirme) ve arka koltuklar yatırılmış pozisyondayken 920 litre olmuştur. Arka koltuk arkalığı, maksimum kullanım alanı ve işlevsellik sağlamak için 60/40 olarak ayrılıyor ve katlandığında neredeyse düz bir yükleme alanı oluşturuyor.

    Yolcu bölmesi saklama alanında daha geniş, 15 litrelik bir torpido gözü, ekstra kapasiteli üç litrelik daha geniş bir orta konsol ve ön kapılarda 1.5 litrelik birer şişe cebi ve her iki arka kapıda da 0.5 litrelik birer şişe cebi bulunuyor.

    MOTORLAR VE ŞANZIMANLAR

    Yeni Kia Rio ülkemizde 1,25 lt ve 1,4 lt. benzinli ve 1,4 lt dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor.

    Yeni Rio, Kia ‘U2’ motoru ile piyasaya sürülüyor. 1.4 litre dizel motorda turboşarj egzoz baypası bulunuyor ve 4000 dev/ dak’da 90 ps motor gücü üretiyor. Motorun karma kullanımda ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 4.3 lt.’dir.

    Tercihi benzinliden yana olanlar 1.4 litre Gamma veya 1.2 litre Kappa motor arasında seçim yapma imkanına sahip. Yenilenen 1,4 lt. benzinli ‘Gamma’ güç ünitesi, sürtünme azaltıcı modifikasyonla ve çift CVVT (sürekli değişken supap zamanlaması) ile hassas performans ve rekabetçi yakıt tüketimi sağlıyor. Maksimum 109 ps motor gücü ile bu motor, 11.5 saniyede 100 kph (62 mph) hızlanması ve en yüksek 183 kph (114 mph) hıza ulaşmasıyla en hızlı Rio motoru ünvanına sahip.

    Kia’nın gelişmiş benzinli ‘Kappa’ motor ailesinde, çift CVVT, dökme alüminyum blok, eksenden kaçık krank mili, bakım gerektirmeyen triger zinciri ve düşük sürtünmeli ‘arı kovanı’ supap yayları bulunuyor. Bu teknolojiler verimi önemli ölçüde artırırken, egzoz emisyonlarını azaltıyor 1.25 litre benzinli motor 85 ps motor gücü üretiyor.

    1,25 lt benzinli motor düz vites, 1,4 lt benzinli motor otomatik şanzıman ve son olarak 1.4 lt. dizel motor 6 ileri düz vitesle satışa sunuluyor.

    GÜVENLİK

    Yolcu güvenliğini en iyi seviyeye çıkarmak amacıyla, yeni Rio’da, üçüncü nesil modele göre daha fazla oranda yüksek dayanımlı çelik kullanılarak çok daha güçlü ve sağlam bir gövde yaratılmıştır. Motor bölümünün dikey yan elemanlarının, taban sacı yan elemanlarının, B direkleri arasındaki zemin seviyesi çapraz elemanının ve çapraz gösterge paneli motor bölmesinin güçlendirilmesine özellikle dikkat edilmiştir.

    Altı hava yastığı (ön, yan ve perde), ESC (elektronik dengeleme programı), VSM (ESC’li araç denge yönetim sistemi), yokuşta hareket sırasında geri kaymayı önlemek için HAC (yokuş kalkış destek sistemi), EBD destekli ABS fren sistemi, BAS ( Fren destek sistemi ), ESS ( Acil fren sinyali) , TCS ( Patinaj engelleme sistemi ) ve beş yolcu için üç noktalı emniyet kemeri uygulamaları, standart olarak sununlan güvenlik ekipmanlarından bazılarıdır.

    Yaya güvenliği, genel yol güvenliği açısından önemli bir faktördür ve yeni Kia Rio’da baş kısmından alınan darbenin kuvvetini azaltmak için esnek mafsallara sahip şekil değiştirebilen kaput bulunur. Far destek yapılarının sökülmesi sayesinde daha kolay deformasyon sağlanır ve ön tampon kirişinin arkasındaki ilave 70 mm çökme mesafesi, yayaların çarpma anında dizlerinin altından yaralanmalarını önlemeye yardımcı olur.

    SÜSPANSİYON SİSTEMİ VE YENİLİKLER

    Önceki modelden geliştirilen yeni Rio’nun süspansiyonunda ve yürüyen aksamında yapılan değişikliklerle aracın hassas yol tutuş yeteneği daha da artırılırken, denge ve sürüş kalitesinde önemli iyileştirmeler yapılmıştır.

    Kremayerli hidrolik direksiyonda artık yandan esen sert rüzgarlara karşı koruma sağlaması için kombine tork/açı sensörü bulunuyor. Direksiyon 2.82 tam dönüş yapacak şekilde tasarlanmıştır ve direksiyonun hem yüksekliği hem uzaklığı ayarlanabilmektedir.

    Yol darbelerini ve titreşimlerini sönümlemek üzere alt şasinin üzerine takılan MacPherson ön süspansiyon kolu büyük ölçüde değişmeden kalmış olmakla birlikte, yeni modelin uzun dingil mesafesi, geniş iz açıklığı ve revize edilmiş ağırlık dağılımına uygun olarak bazı küçük değişiklikler yapılmıştır.

    Arka CTBA (akuple burulma aks kirişi) daha serttir ve dışa doğru çekmeyi azaltır. Dahası, arka aks taşıyıcıları arasındaki bağlantının sağlamlığı ve kısa dingiller iki katına çıkarılarak böylece denge artırılmıştır. Tekerlek hareketi 10 mm artırılmış ve araç geometrisi, tümseklerde direksiyon kabiliyetini artıracak ve daha uyumlu bir sürüş sağlayacak şekilde geliştirilmiştir.

    Frenleme sisteminin performansı, ABS kilitlenmeyi önleyici fren sistemi, elektronik fren gücü dağılımı ve acil durum ‘fren desteği” sistemleri ile desteklenir.

    Motoru, şanzımanı ve süspansiyonu destekleyen ön alt şasi güçlendirildi, daha sağlam hale getirildi ve gövdeye altı noktadan monte edildi (öncekine göre iki nokta daha fazla). Motor takozlarında daha büyük hidrolik kütle sönümleyiciler kullanıldı ve aksların sönümleme ayarı geliştirildi. Gösterge paneli bölmesi, kaput ve motor kapağında yeni, hafif malzemeler kullanılarak daha iyi gürültü izolasyonu elde edildi. Motor hava giriş sistemi de giriş gürültüsünü azaltmak üzere modifiye edildi.




  • Dünyada en çok satan araçlar listesinde Kia rio da var. Tam 850.000 adet. Türkiye de hala kiaya karşı ön yargı devam ediyor.
    Türkiye pazarında kianın yıllık satış adedi toplam: 10.000. Kia, Türkiye pazarını gözden bile çıkarablir.
    O yüzden kianın Türkiye ye has üretimi yok. Mesela yeni cerato dizel üretmedi. Yeni sportage için avrupada 1.7 115ps motor seçeneği var.
    Türkiye için 1.6 128 ps dizel motorla üretse sokaklarda Nissan qq yerine sportage görürdük.

    Bence rio sınıfının iddaalı araçlarından birisi.
    Bugün avrupa da satılan rioların tüketim değerlerine baktım. Şaşıracaksınız.

    Motor Şehir içi tüketim -- şehir dışı tüketim -- Ortalama tüketim -- Co2 Salınımı
    1.1 crdi 75ps -- -- 3.5 -- -- 3.0 -- -- --- -- 3.2 -- -- -- 85 gr
    1.4 crdi 90 ps -- -- 4.3 --- -- 3.5 -- -- --- 3.8 -- -- --- 100 gr



    Kaynak:http://www.kia.nl/Modellen/Kia-Rio/Prijzen-en-specs/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 22 Ocak 2012; 22:30:46 >




  • Arkadaşlar araba gerçekten hoş görünüyor, ben de araba almak istiyorum, bugün elimden geldiğince araştırdım, ama gerçekçi olmak lazım, sadece görünümüne bakarak bu araca bu fiyatı veremem.

    Bir arkadaş Avrupa'da 850.000 gibi bir satış adedinden bahsetmiş. Aracımız eskiyince gidip Avrupa'da satmayacağız değil mi, Türkiye'de satacağız. Alırken vw, opel, ford'a göre pahalı olduğunu görüyoruz zaten, e satarken de ucuza satacağız. Ben ne anladım bu işten :)

    Basit bir istatistiği forumumuzda da yapabiliriz tabii, 14 Şubat 2011'de açılmış bu başlık, yazan kişiler hep aynı 3 5 kişi. Diğer markaların aynı segmentteki araçlarını detaylı araştıramadım ama bakmaya lüzum var mı :)


    Buyrun 2011 marka bazında satış oranları ( kaynak:http://www.otomotivkarnesi.com/istatistik/segment_marka.html )


    Otomobil  OcakAralık- 2011▼ Pazar Payı  Büyüme %  OcakAralık- 2010 
    1 Renault 94,360 15.90% 24.43% 75,834
    2 Ford 58,807 9.91% 6.51% 55,212
    3 Fiat 57,761 9.73% 27.73% 45,220
    4 VW 55,550 9.36% 39.50% 39,822
    5 Opel 52,624 8.87% 32.33% 39,768
    6 Hyundai 46,447 7.83% -2.36% 47,572
    7 Toyota 36,645 6.17% -4.87% 38,519
    8 Chevrolet 23,610 3.98% 30.72% 18,061
    9 Nissan 18,573 3.13% 64.33% 11,302
    10 Dacia 17,937 3.02% 35.58% 13,230
    11 Peugeot 15,480 2.61% -17.88% 18,851
    12 BMW 15,011 2.53% 24.74% 12,034
    13 Citroen 14,469 2.44% 26.23% 11,462
    14 Honda 13,309 2.24% -18.14% 16,259
    15 Mercedes 12,630 2.13% 2.68% 12,300
    16 Audi 12,064 2.03% 24.94% 9,656
    17 Kia 9,714 1.64% 8.73% 8,934
    18 Skoda 7,589 1.28% 19.85% 6,332
    19 Seat 6,059 1.02% 18.50% 5,113
    20 Volvo 4,662 0.79% 42.31% 3,276



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvarlik -- 19 Şubat 2012; 22:37:59 >




  • ayrıca aynı donanım seviyesine getirdiğimiz polonun kaç lira olduğunu görünce bu araç için pahallı diyenler utanmalı.


    [simage]
     >>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<<
    [/simage]
  • Bahsetmis oldugunuz test bu sanirim...


    http://www.youtube.com/watch?v=998K5Fh1bxA&feature=youtube_gdata_player

    Katalog verisinin yanlis oldugunun kanitidir....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayko_nouma

    ayrıca aynı donanım seviyesine getirdiğimiz polonun kaç lira olduğunu görünce bu araç için pahallı diyenler utanmalı.


    [simage]
     >>>İŞTE YENİ KASA KİA RİO KARŞINIZDA<<<
    [/simage]

    Hele birde Polo nun hicbir donanim pakaetinde ESP olmamasina karsilik bu arabaya pahali diyenler daha da utanmali...... bu konuda size katiliyorum....

    Arastirmadan incelemeden yazmak kolay.... ve millet olarak bu vw hayranligi nereye kadar gidecek cok merak ediyorum....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lvarlik

    Arkadaşlar araba gerçekten hoş görünüyor, ben de araba almak istiyorum, bugün elimden geldiğince araştırdım, ama gerçekçi olmak lazım, sadece görünümüne bakarak bu araca bu fiyatı veremem.

    Bir arkadaş Avrupa'da 850.000 gibi bir satış adedinden bahsetmiş. Aracımız eskiyince gidip Avrupa'da satmayacağız değil mi, Türkiye'de satacağız. Alırken vw, opel, ford'a göre pahalı olduğunu görüyoruz zaten, e satarken de ucuza satacağız. Ben ne anladım bu işten :)

    Basit bir istatistiği forumumuzda da yapabiliriz tabii, 14 Şubat 2011'de açılmış bu başlık, yazan kişiler hep aynı 3 5 kişi. Diğer markaların aynı segmentteki araçlarını detaylı araştıramadım ama bakmaya lüzum var mı :)


    Buyrun 2011 marka bazında satış oranları ( kaynak:http://www.otomotivkarnesi.com/istatistik/segment_marka.html )


    Otomobil  OcakAralık- 2011▼ Pazar Payı  Büyüme %  OcakAralık- 2010 
    1 Renault 94,360 15.90% 24.43% 75,834
    2 Ford 58,807 9.91% 6.51% 55,212
    3 Fiat 57,761 9.73% 27.73% 45,220
    4 VW 55,550 9.36% 39.50% 39,822
    5 Opel 52,624 8.87% 32.33% 39,768
    6 Hyundai 46,447 7.83% -2.36% 47,572
    7 Toyota 36,645 6.17% -4.87% 38,519
    8 Chevrolet 23,610 3.98% 30.72% 18,061
    9 Nissan 18,573 3.13% 64.33% 11,302
    10 Dacia 17,937 3.02% 35.58% 13,230
    11 Peugeot 15,480 2.61% -17.88% 18,851
    12 BMW 15,011 2.53% 24.74% 12,034
    13 Citroen 14,469 2.44% 26.23% 11,462
    14 Honda 13,309 2.24% -18.14% 16,259
    15 Mercedes 12,630 2.13% 2.68% 12,300
    16 Audi 12,064 2.03% 24.94% 9,656
    17 Kia 9,714 1.64% 8.73% 8,934
    18 Skoda 7,589 1.28% 19.85% 6,332
    19 Seat 6,059 1.02% 18.50% 5,113
    20 Volvo 4,662 0.79% 42.31% 3,276

    Sizin yapacaginiz cok basit.... Rio almayacaksiniz.... o yuzden bu kadar arastirma yapip kendinizi yormayin....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravocan

    Bahsetmis oldugunuz test bu sanirim...


    http://www.youtube.com/watch?v=998K5Fh1bxA&feature=youtube_gdata_player

    Katalog verisinin yanlis oldugunun kanitidir....

    Evet bu video. Burda 0-100 hızlanması 12.4sn.
  • Aracı ototest tv test etmiş 1.4 benzinli otomatik vites yakıt tüketimi hakkında bilgiler vermiş.

    http://www.youtube.com/watch?v=dJsR3V2YjHg

    Videonun 4. dakikasında virajdayken araç arakasını brakıyor ve kayıyor bu gibi durumla karşılaşan arkadaşlar oldumu merak ediyorum.
  • Bir video incelemeside 8.etap programından geldi. Araç yine 1.4 109 hp otomatik vites sporty donanımı.

    http://www.youtube.com/watch?v=h2opPMNIwgA

    Aracın plakasına bakmadım ama bir önceki verdiğim inceleme videosundaki araçla aynı olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bravocan


    quote:

    Orijinalden alıntı: lvarlik

    Arkadaşlar araba gerçekten hoş görünüyor, ben de araba almak istiyorum, bugün elimden geldiğince araştırdım, ama gerçekçi olmak lazım, sadece görünümüne bakarak bu araca bu fiyatı veremem.

    Bir arkadaş Avrupa'da 850.000 gibi bir satış adedinden bahsetmiş. Aracımız eskiyince gidip Avrupa'da satmayacağız değil mi, Türkiye'de satacağız. Alırken vw, opel, ford'a göre pahalı olduğunu görüyoruz zaten, e satarken de ucuza satacağız. Ben ne anladım bu işten :)

    Basit bir istatistiği forumumuzda da yapabiliriz tabii, 14 Şubat 2011'de açılmış bu başlık, yazan kişiler hep aynı 3 5 kişi. Diğer markaların aynı segmentteki araçlarını detaylı araştıramadım ama bakmaya lüzum var mı :)


    Buyrun 2011 marka bazında satış oranları ( kaynak:http://www.otomotivkarnesi.com/istatistik/segment_marka.html )


    Otomobil  OcakAralık- 2011▼ Pazar Payı  Büyüme %  OcakAralık- 2010 
    1 Renault 94,360 15.90% 24.43% 75,834
    2 Ford 58,807 9.91% 6.51% 55,212
    3 Fiat 57,761 9.73% 27.73% 45,220
    4 VW 55,550 9.36% 39.50% 39,822
    5 Opel 52,624 8.87% 32.33% 39,768
    6 Hyundai 46,447 7.83% -2.36% 47,572
    7 Toyota 36,645 6.17% -4.87% 38,519
    8 Chevrolet 23,610 3.98% 30.72% 18,061
    9 Nissan 18,573 3.13% 64.33% 11,302
    10 Dacia 17,937 3.02% 35.58% 13,230
    11 Peugeot 15,480 2.61% -17.88% 18,851
    12 BMW 15,011 2.53% 24.74% 12,034
    13 Citroen 14,469 2.44% 26.23% 11,462
    14 Honda 13,309 2.24% -18.14% 16,259
    15 Mercedes 12,630 2.13% 2.68% 12,300
    16 Audi 12,064 2.03% 24.94% 9,656
    17 Kia 9,714 1.64% 8.73% 8,934
    18 Skoda 7,589 1.28% 19.85% 6,332
    19 Seat 6,059 1.02% 18.50% 5,113
    20 Volvo 4,662 0.79% 42.31% 3,276

    Sizin yapacaginiz cok basit.... Rio almayacaksiniz.... o yuzden bu kadar arastirma yapip kendinizi yormayin....

    Asıl senin yapacağın daha basit, ver şu kardeşinin telefonunu forumda, millet gidip oradan alsın.
    En azından artık bu araç hakkında bu kadar fazla konuşma da benim gibi araç almayı düşünenleri de bezdirme yorumlarınla.

    Bir test sürüşüne çıkan herkes görür aracın motoru iyi değil (dizel sporty model).
    Yokuş yukarı araç bayılıyor.
    Motor ve lastik sesi içeri yeteri kadar giriyor.
    Fiyatı fazla + satarken alıcısı yok fiyatı düşük.

    İyi yanları donanımı ileri seviyede, görünümü güzel. Başka hiçbir iyi yanı yok açıkçası.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lvarlik

    quote:

    Orijinalden alıntı: bravocan


    quote:

    Orijinalden alıntı: lvarlik

    Arkadaşlar araba gerçekten hoş görünüyor, ben de araba almak istiyorum, bugün elimden geldiğince araştırdım, ama gerçekçi olmak lazım, sadece görünümüne bakarak bu araca bu fiyatı veremem.

    Bir arkadaş Avrupa'da 850.000 gibi bir satış adedinden bahsetmiş. Aracımız eskiyince gidip Avrupa'da satmayacağız değil mi, Türkiye'de satacağız. Alırken vw, opel, ford'a göre pahalı olduğunu görüyoruz zaten, e satarken de ucuza satacağız. Ben ne anladım bu işten :)

    Basit bir istatistiği forumumuzda da yapabiliriz tabii, 14 Şubat 2011'de açılmış bu başlık, yazan kişiler hep aynı 3 5 kişi. Diğer markaların aynı segmentteki araçlarını detaylı araştıramadım ama bakmaya lüzum var mı :)


    Buyrun 2011 marka bazında satış oranları ( kaynak:http://www.otomotivkarnesi.com/istatistik/segment_marka.html )


    Otomobil  OcakAralık- 2011▼ Pazar Payı  Büyüme %  OcakAralık- 2010 
    1 Renault 94,360 15.90% 24.43% 75,834
    2 Ford 58,807 9.91% 6.51% 55,212
    3 Fiat 57,761 9.73% 27.73% 45,220
    4 VW 55,550 9.36% 39.50% 39,822
    5 Opel 52,624 8.87% 32.33% 39,768
    6 Hyundai 46,447 7.83% -2.36% 47,572
    7 Toyota 36,645 6.17% -4.87% 38,519
    8 Chevrolet 23,610 3.98% 30.72% 18,061
    9 Nissan 18,573 3.13% 64.33% 11,302
    10 Dacia 17,937 3.02% 35.58% 13,230
    11 Peugeot 15,480 2.61% -17.88% 18,851
    12 BMW 15,011 2.53% 24.74% 12,034
    13 Citroen 14,469 2.44% 26.23% 11,462
    14 Honda 13,309 2.24% -18.14% 16,259
    15 Mercedes 12,630 2.13% 2.68% 12,300
    16 Audi 12,064 2.03% 24.94% 9,656
    17 Kia 9,714 1.64% 8.73% 8,934
    18 Skoda 7,589 1.28% 19.85% 6,332
    19 Seat 6,059 1.02% 18.50% 5,113
    20 Volvo 4,662 0.79% 42.31% 3,276

    Sizin yapacaginiz cok basit.... Rio almayacaksiniz.... o yuzden bu kadar arastirma yapip kendinizi yormayin....

    Asıl senin yapacağın daha basit, ver şu kardeşinin telefonunu forumda, millet gidip oradan alsın.
    En azından artık bu araç hakkında bu kadar fazla konuşma da benim gibi araç almayı düşünenleri de bezdirme yorumlarınla.

    Bir test sürüşüne çıkan herkes görür aracın motoru iyi değil (dizel sporty model).
    Yokuş yukarı araç bayılıyor.
    Motor ve lastik sesi içeri yeteri kadar giriyor.
    Fiyatı fazla + satarken alıcısı yok fiyatı düşük.

    İyi yanları donanımı ileri seviyede, görünümü güzel. Başka hiçbir iyi yanı yok açıkçası.


    1- Ben kimseye iş çıkarmaya çalışmıyorum... Sende fazla yazıp bezdirme milleti...
    2- Sen bu donanımda bu fiyatta başka bir B sınıfı araba bulursan onu al...
    3- B sınıfı bir arabadan daha ne bekliyorsun... Tabi kide yol sesi alacak, neticede HB bir araç ve dediğim gibi B sınıfı... Motor sesi için başka dizel araçları kullanmanı öneririm...
    4- 1.4 90 hp motordan uçmasını beklemiyorsun sanırım... Bu motor da başka marka ile bunun arasında fark yoktur... hepsi yokuşta bayılır, vites düşürmek zorundasın... daha ataklık istiyorsan gidip daha güçlü bir araç alacaksın...
    5- fiyatı fazla, bana söyle o zaman hangi arabanın fiyatı ucuz... 1.3 dizel Astra edition paket (kapak jantlı) 45.900 tl, bu mu ucuz????? Ama o Astra değil mi??

    Bezmek istemiyorsan okumazsın olur biter... Ama bu fiyatı Rio ya vermezsen hangi arabaya vereceksin.... 75 hp motorlu Fiesta??? 90 hp motorlu ESP siz Polo??? Yoksa 85 hp motorlu Clio mu??? Hangisinde bu fiyata bu kadar donanım alabiliyorsun.... Söylediğin tüm araçlar yokuşta bayılacak, motor ve lastik sesi içeri girecek ve fiyatları o donanımlara göre çok çok fazla....

    Sırf markası KIA diye bu donanıma bu fiyat fazla demen doğru değil.... Baştan ön yargılısın....

    Bu sebebten dolayı Rio alma...




  • Selam beyler..Kia rio konusu hakkında bişeyler yazabilmek için yeni üye oldum:) bilgi veren tüm arkadaşlara özellikle bravocan adlı ardadaşa tşk ederim...2007 model fiestam var..3 yıldır kullanıyorum ve 70000 km yol yaptım..Bizim fiestaların kronik sorunu biraz sert süspansiyon ( abartılacak kadar değil) + diğer dizellere göre içeri motor sesini biraz daha fazla alıyor..Şimdi ben rio almak istiyorum ama şu linkteki detaylı rio anlatımını izledikten sonra aklıma şu soru geldi

    http://www.youtube.com/watch?v=J9cOwE2E-b4&feature=related

    1)Sıfır arabanın süspansiyonuna sert diyor bazı arkadaşlar...Bu araba 70-80000 km ye geldinde ne olacak?
    2) Linkini verdiğim videoda araç 130 km hızdan itibaren titriyor sanki..Rio kullanan arkadaşlar böyle bir titreme yaşıyormu?

    3) Hiçkimse bu aracın ses sisteminden bahsetmemiş? Bizim fiestalarda gerçekten ses sistemi çok tatminkardı yani bass,tiz gerçekten çok iyiydi..Yeni rionın ses sistemi nasıl arkadaşlar?




  • Bir arakadaşımızın isteği üzerine Rio Fancy Bej-Gri rengin fikir vermesi amacıyla fotolarını koyuyorum arkadaşlar.

    http://imageshack.us/photo/my-images/853/fotoraf0741.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/442/dscn4552.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/94/dscn4551l.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/811/dscn4545u.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okemik -- 5 Mayıs 2012; 1:29:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okemik

    Bir arakadaşımızın isteği üzerine Rio Fancy Bej-Gri rengin fikir vermesi amacıyla fotolarını koyuyorum arkadaşlar.

    http://imageshack.us/photo/my-images/853/fotoraf0741.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/442/dscn4552.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/94/dscn4551l.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/811/dscn4545u.jpg/


    bu rengi çok güzel. ben alırken sadece beyaz vardı :( gerçi beyaz da güzel ama ben bu rengi daha çok beğeniyorum




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.