Şimdi Ara

Samsung ve Nvidia benzeri görülmemiş yeni bir 'süper telefon' hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Kendisi de bir işlemci üreticisi olan hatta bu alandaki varlığı yıllar öncesine daynan Samsung, 10.1-inç boyutundaki yeni tableti Galaxy Tab II'de, Nvidia'nın 1GHz'de çalışan çift çekirdekli Tegra 2 platformuna yer verdiğini duyurdu. Daha önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi, Samsung'un bu yönde bir tercihte bulunmasının nedenleri arasında hem Exynos (daha önceki adıyla Orion) kod adını taşıyan Cortex-A9 tabanlı çift çekirdekli işlemcisinin önümüzdeki ay içerisinde üretime girecek olması hem de Tegra 2 işlemcisinin, Google tarafından Android 3.0 işletim sistemi için referans platform olarak seçilmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Ancak Nvidia'dan yapılan resmi açıklamaya göre, Samsung ile olan işbirliği Galaxy Tab II ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. İki firma "daha önce benzeri görülmemiş bir deneyim" sunan çift çekirdekli "süper telefon" hazırlıyorlar.


    Bugün düzenlediği etkinlik kapsamında GalaxyS II modelini tanıtan Samsung, işlemci olarak kendi geliştirdiği çift çekirdekli Exynos 4210'u kullandığını duyurdu. Yeni amiral gemisi olarak Galaxy S II'yi lanse eden Samsung'un, Nvidia ile birlikte geliştirdiği Android tabanlı süper telefonun detayları ise henüz bilinmiyor. Ancak gelen bilgilere göre Samsung, bahsi geçen telefonda Nvidia'nın 1.2GHz'de çalışan ve aynı zamanda mevcut modele göre daha yüksek GPU hızına sahip olan "Tegra 2 3D" platformuna yer verebilir. Hatta Tegra 2 3D tabanlı ilk telefonun Samsung'undan gelmesi de beklenebilir. Bu noktada telefonun 3D video kayıt yeteneklerine sahip olması da üzerinde konuşulan detaylar arasında yer alıyor.








  • 3D
  • 3D nedense hiç ilgimi çeken bir özellik değil tam olarak vaadettiği şeyleri verebilen bir teknoloji değil bence hala,ne sinema da ne oyun da,avatar filmi yüzünden (ki kötü filmdir) popüler oldu ama daha yolu var.....
  • Samsung iyi güzelde bunları kullanan çok iyi bir yazılım geliştirsen daha iyi olmazmıydı. Hemde bu kadar yatırım yapmak zorunda kalmazdın. Ha Bada OS var ama onunla ilgili bir haber olsaydı daha iyi olmazmıydı.

    Apple çok akıllıca davranacak. Gelişecek olan mobil işlemci piyasasında Cortex-A9 işlemciler üretiminde dual-core iken Apple iPhone 5'da tek çekirdekli olarak kullanamaya devam etse işletim sistemi sonuna kadar performanslı kullanıp hem donanım açısında fazla birşey yapmasına gerek kalmayacak hemde çok fazla maliyeti artırmadan aynı performansı vereceğini düşünüyorum.
  • hohooo abicim dur bi galaxyS II alıcaz yaptığın şeye bak
    zaten II gelcek diye I almadım şmdide bunu mu bekliym
  • donanım konusunda ilerleme çok hızlı yalnız aynı ilerleme yazılım tarafında yok.. android çift çekirdekli telefonlara bile 2.4 sürümü ile destek verecekmiş.. sonrada uyumlu yazılım çıkıcakta insanlar kullanıcak.. en az bir yılı var bu çift çekirdeklilerin adam gibi kullanılabilemesi için..
  • yeni çıkıcak elektronik aletin tabiki eşi benzeri olmaz,adı üstünde yeni :D
  • yapsınlar da görelim hele...
  • 3d olayı biraz daha gelişmesi lazım tam oturmadı daha elde patlayabilir hiç bellide olmaz
  • "eşi benzeri olmayan, daha önce görülmemiş" vs.vs.
    biraz abartı olmuş,
    firmaların bazan ayakları yerden keilliveriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    donanım konusunda ilerleme çok hızlı yalnız aynı ilerleme yazılım tarafında yok.. android çift çekirdekli telefonlara bile 2.4 sürümü ile destek verecekmiş.. sonrada uyumlu yazılım çıkıcakta insanlar kullanıcak.. en az bir yılı var bu çift çekirdeklilerin adam gibi kullanılabilemesi için..


    Android çift çekirdekli telefonlara 2.4 ile destek vermeyecek. 2.4 çift çekirdekli ve tek çekirdekli cihazlar arasında uyumluluğu artırmaya yönelik olacak, çift çekirdekli cihazlar için pek önemli bir güncelleştirme değil 2.4.
  • Bunlar aldı başını gidiyor iyi güzel de şarj olayı nasıl acaba 1ghz işlemci çift çekirdek falan filan nasıl dayanıyor acaba ... Bunlarada o.c yapmaya başlarlar artık xD ... Şaka bir yana teknoloji telefon olayında gerçekten bir anda çağ atladı sanki...
  • 2011 nvidia yılı bence en azından tegra ile mobil ve tablet çözümlerinde.3d olayın biraz hikaye kısmı olsa ne olmasa ne gibi samsung doğru yolda ilerlemeye devam ediyor ,bakalım amd de kendine bir ceo bulur da mobil alana da girerse 2012-2013 baya bir şenlik olur akıllı telefonlar çok daha kolay erişilebilir hale gelir.Haberin içeriği başlığı kadar ilgi çekici değil gibi süper telefon!süper olan nedir ne yani 30 fps crysis mi oynatacak:)SEvgililer gününz kutlu olsun
  • Ne zaman sadece haberleşmek ve mesaj için telefon yapılırsa o zaman ben ona benzeri görülmemiş derim,asıl amaç haberleşmek değil midir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theformul

    hohooo abicim dur bi galaxyS II alıcaz yaptığın şeye bak
    zaten II gelcek diye I almadım şmdide bunu mu bekliym

    +1
    aynı durumdayız
  • Gelsin gelsin
  • galaxy s2 ozellikle inceligiyle guzel bir telefon olmus ama samsungdan bekledigim teknolojinin sinirlarini zorlayan model bu degildi.
    her yonuyle baska bir dunyadan gelmis gibi bir sey istiyorum.
    tamam beklentim yuksek ama tegra2 3d islemci bazindaki beklentilerimi karsilayan bir haber oldu. umarim devami gelir.

    Not: bazi arkadaslar 3d goruntu teknolojisinin gerekliligini sorgulamis ama nvidia daha kuvvetli bir ekran kartindan bahsettigine gore bence tegra2 3d nin 3d si 3d oyunlar icin. yoksa mevcut tegra 2 de 3d foto ve goruntu icin fazlasiyla kuvvetli. ayrica telefonun 3d ekran yada fotograf ozelliginin olup olmiyacagi konusunda hic bir bilgi yok.
  • Daha simdiden ipad2 rakipleri turedi artik rekabet urunler piyasaya dusmeden basliyo bu ipad2 de neymis mart gibi falan cikacak diyolardi ortada ne resmi var nede adam gibi bilgisi
  • 3D Televizyonunuz varsa iyi yoksa mini görüntüylemi idare edilicek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.