Şimdi Ara

asus k52jc nvidia ekran kartı sorunu ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
60.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S.a beyler nvidia yı aktif hale getiremeyen arkadaşlarım içinn
    İlk açılışta F2 tuşuyla biosa girilir.
    -Bios ekranındayken bir kere F9 a basılır ve çıkan ileti mesajına OK denildikten sonra F10 tuşuna bir kere basılır ve yine OK tıklanır.
    -Notebook tekrar açıldığında masaüstünde sağ tıklama yaptığımızda Nvidia denetim masası görünecektir.
    Denetim masasında Nvidia ekran kartı görünmüyor ise support.asus.com adresinden Nvidia ekran kartı sürücüsünü indiriniz.
    Bunu yaptıktan sonra düzelir.. Bende çok ugraştım bu hata ile siz ugraşmayın bari ...
  • % 100 sonuç...arkadaşlar internetten.asus driverden bios bölümüne gelin. oradan 205 yazanı tıklayıp indirin.daha sonra rardan çıkarıp usb belleğe kopyalayın.ondan sonra bilgisayar açılırken f2 basarak biosa girin advange gibi bir sekme var en üstteki yeri tıklayın.ondan sonra açılan pencere de usb nin içindeki bios 205 sürümüne tıklayın.bios güncellenecektir.bu işlemleri yaparken bilgisayarınızın fişi takılı olsun ve internete bağlı olsun(kablolu bağlantı)ondan sonrada nvidianın sitesinden ekran kartı modelini seçerek örn nvidia 300m(notebook) 310m olanlar için... işletim sisteminizide seçerek doğru birşekilde yükleme yapın.ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.ardından masaüstünde sağ tıklayın nvidia kontrol paneline girin 3 d ayarlarından yüksek performanlı nvidia işlemcisini seçin veya program seçerek te olabilir.ben de de aynı sorun vardı bunu yapınca oldu ve pes 2012 yi rahatça açtım...bir teşekkürü çok görmeyin artık...




  • ben asus k52jc model bir laptop aldım.nvidia geforce 310m ekran kartlı.bilmeyenler için bu marka laptoplarda nvidia optimus özelliğinden dolayı çift ekran kartı bulunuyor 1. intel 2. nvidia.üstünden 1 ay geçmeden mavi ekran çıktı ve pc resetlendi açıldığında varsayılan ekran kartı intel graphics olarak göüküyordu ve denetim masasından nvidiayı açmak istedim sisteminizde nvidia grafik kartı algılanmadı hatası aldım aygıt yöneticisine girdim sadece intel ekran kartı gözüküyordu.intenetten araştırdım herkesin başına aynı şey gelmiş.2 ay boyunca bu sorun başımı ağrıttı sonunda çözümü buldum.biosu güncellemek gerekliymiş.
    http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us
    bu adrese girin sağda please select the product yazıyor 1.seçenekten notebook seçin. 2. seçenekten seriyi seçin (örn:k52). 3. seçenekten modeli seçin (örn:k52jc)
    sonra search tuşuna basın daha sonra işletim sistemi seçmeniz için pencere gelicek seçip search basın. arama bittikten sonra orda bios(bios history) şeklinde bir yer var onun yanındaki (+) işaretine basıp açın ordaki dosyayı download edin.indirdikten sonra dosyayı çıkarın. başlat-tüm programlar-asus utility-winflash diye bir program var çalıştırın.indirdiğiniz dosyanın yerini gösterin. programda üstte sizin bios bilgileniz altta ise dosyadaki bios bilgileri gözükücek sonra flash tuşuna basın.en fazla 2dk bekedikten sonra sağda bios update succesfuly yazarsa exit basın pc kapanıcak ve işlem tamam pcyi tekrar açın.
    NOT: bios güncellenirken laptop prizde olsun pilde değil ve hiçbir program çalıştırmayın hepsini kapatın güncelleme sırasında da laptop kesinlikle kapanmasın ve internete bağlı olduğunuzdan emin olun yoksa bir daha laptopu açamayabilirsiniz. :D
    umarım sizlere yardımcı olmuşumdur ben denedim bir sorun çıkmadı ve nvidia sonunda geri geldi konuyu ben yazdım fakat bilgiler alıntıdır sitede daha önceden verilmişse şimdiden özür dilerim







  • ASUS K52JC EKRAN KARTI SORUNUNA %100 KESİN ÇÖZÜM!!!!

    Arkadaşlar öncelikle bu işi çözmek için yaklaşık 5 saatimi ayırdığımı söylemeliyim. Yaptıklarımı adım adım anlaticam ii okursanız eğer çözüm kesindir.Öncelikle temiz bi format çekin. Sonra asus un sitesinden bios başlığı altındaki 205 isimli dosyayı indirin. Rarlı dosya içindeki dosyayı boş bi flasha atın. Sonra bilgisayar açılırken F2 tuşuyla bios menüsüne gelin. Advanced bölümünr gelin. Burda en üstte yer alan isminde flash geçen yere tıklayın. Sonra usb flash ınızı bulun ve bilgisayar flashın içindeki görecektir. Enter tuşuna bastıktan sonra biosunuz flashlanacaktır. Bu işlem bittikten sonra bilgisayar kapanacak ve flash ı çıkararak bilgisayarı açın. Bilgisayar açıldıktan sonra F2 tuşuyla tekrar bios menüsüne gelin. Advanced sekmesinde en üstte işlem yaptığımız bölümün hemen altında yeni bi bölüm belirecek. Buraya tıklayın ve windows7/vista olarak işaretleyin F10 tuşuna basın enterlayın. Bilgisayar açıldıktan sonra Asus un kendi sitesinden intel vga driverını ve nvidia nın kendi sitesinden de nvidia driverını indirin. İlk önce nvidia sitesinden indirdiğiniz driverı çalıştırın. Eğer kurulumun 1. aşamasında kalıyo ve uyarı olarak you must intel driver first gibi bi yazı yazıyorsa doğru bi şekilde ilerliyorsunuz demektir. Dikkat edin burası kontrol noktamız. Bu yazı yazmıyor ve haricinde bişi yazıyorsa tekrar kontrol etmeniz gerekir yaptıklarınızı. Bu yazı yazıyorsa nvidia yükleme alanını kapatın ve asus sitesinden indirdiğiniz intal driverını çalıştırın. Düzgün bir yüklemeden sonra bilgisayarı yeniden BAŞLATMAYIN. Burada işiniz bittikten sonra tekrar nvidia sitesinden indirdiğiniz driverı açın. Bu sefer 1. aşamada uyarı vermeyecek ve normal bi şekilde yükleme yapacaktır. Burdada temiz bir yükleme yaptıktan sonra bilgisayrı yeniden başlatın ve masaüstüne sağ tıklayıp nvidia yazısına tıklayın. Sol tarafta 3D yapılandırması olacaktır. Buraya tıkladıktan sonra tercih edilen grafik işlemcisi çıkacak onu yüksek performanslı nvidia işlemcisi yapın. Sorununuz halledilmiştir. Bundan sonraki bilgisayar ekran kartının çalışma sistemi küçük uygulamarda intel oyun, photosop vb. çalışmalarda nvidia ekran kartınız devreye girecektir. Ayrıca kurulumun sağlamasını aygıt yöneticisine girip görüntü bağdaştırıcılarında yer alan intel ve nvidia kartlarının görünmesiylede yapabilirsiniz. Eğer ki yapmaz ama yüklediğiniz bazı oyunlarda hala intel ekran kartını kullanıyorsa bilgisayar masaüstünü sağ tıklayıp nvidia ya tıklayıp 3D yapılandırmasından sonra gelen ekrandan program ayarlaması bölümünden o oyunu ekleyebilirsiniz.

    YARARLI OLABİLDİYSEM NE MUTLU BANA.




  • Merhaba arkadaşlar bugün aynı sorunla bende karşılaştım biosa baktım son sürüm yüklüymüş. Biosdayken F9 yaparak default ayarlarına yükledim F10 ilede kaydedip çıktım. Bilgisayar açıldığında ekran kartı gelmişti. Nvidianın sitesinden indirdiğim son sürümü yüklüyorum şuanda.
  • umarım işime yarar aynı sorunlar bende de var.
  • burda bi kaç tane seçenek var + ya bastığımda hangisini indirmem lazım
  • vay be
    teşekkür ederim
    sorunu çözdüm bu yöntemle
  • aynısını yaptım ama yınede duzelmedı
  • Hay senden allah bin kere razı olsun.
  • Bütün driverlerin son sürümlerini yükleyınce sorun kalmıyor.
  • Winflash programını çalıştırdıktan sonra the bios file is not valid click to exit diyor flasha basamıyorum ne yüklemem gerekiyor?Yardım ederseniz çok sevinirim
  • Allah senden razı olsun kardeşim, az daha sinir krizi geçiriyodum bu aptal sorun yüzünden.
  • of bir hafta sonra yeniden ekran kartı gitti yine aynı şeyleri yapınca flash a basılmıyor :S

    this program will update the bios.bios updating is potentially risky, so only update your bios unless it is absolutely neccessary.Before updating the bios , read the bios release information provided on the download site.

    the bios file is older than the current version.

    diyor
  • O değil de benim de DELL Laptop'da aynı sorun var ve şöyle bişy var. Benim pc kablosuz bağlanıyo. Yani ben güncelleme yapamayck mym ?
  • S.a öncelikle bu lanet olası seriden aldım alcağıma pişman oldumm bios güncel ama biosda asus virtulazition diye bi şey yokkk bulamıyorumm nvidayı etkin hale getiremiyyorum acil yardımm
  • Bu hata biosda advanteced de nvidia ayarı olmayanlar için olanlarda kısa yoldan yapabilir...
  • bu modellerden iyi anlıyorum arkadaşlar,sorunuz varsa net olarak sorabilirsiniz.bikac kisi bios guncellemesi yapmıs,tamamda herkes heveslenip flash yapmasın sorun cozulecek veya daha iyi olacak diye,tehlikeli birseydir,en son çare o dur.bu intel ve nvidia kartının birlikte olması bunu yapmayı gerektirmez,neyi nvidia ile açamıyorsanız sorabilirsiniz.
  • Recovery yaptım pc ye ve ekran kartını yükleyemiyorum bios güncellemesini yaptım ekran kartını yükledim bir sonraki gün ekran kartı görünmüyor hale geldi tekrar ve aynı işlemle düzeltemedim. Bu gün tekrar recovery yaptım fakat bıos zaten güncel sürümünde diyor ekran kartıda yüklenmiyor uyumlu degil.. gibi birşey söylüyor saatlerdir ugrasıyrum ama bir sonuc elde edemedim. Yardım edebilirseniz sevinecegim
  • Ekran kartı sorununu fifisko2 arkadasın yolu ile çözdüm çok teşekkür ederim.

    Bir sorunum daha var. Pc de durup dururken wireless özelligi kopuyor bazen wirelessi aktif hale getirince düzeliyor bazen kapatıp açmadan wireless e baglanamıyorum. Bunun nedeni nedir ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.