Şimdi Ara

ATİ KULLANICILARI,FEAR İÇİN GİZLİ OPTİMİZASYON

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar fear.exe adını değiştirirseniz (herhangi bişey koyabilirsiniz) x1000 serisi vga'larda %10 ile %15 performans artışı sağlanıyormuş.

Yazar Rxxx chipsetli 2 vga'da denemiş ve sonuc olumlu oyun 10fsp daha hızlanmış

Kaynak:http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=25456

Hatta X800GTO fireblade kartım artık stok hızlarda (400/980) oclu halini (570/620) geçiyor...
  • bu benim 9700 içind geçerli mi acaba
    Zaten FEAR demo iken ATI reklamı ile çıkmıştı sonra ne oldu anlamadım Nvidia nın reklamını yaparak nvidia.com da reklamı verildi.Sanırım sırf para verilince ATI kartlarda düşük performansta çalışması düşünülmüş.HAlbuki eski kodalar ATI ye göre yazılmıştı sadece bu optimizasyon geri çekilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 11 Kasım 2005, 0:56:54 >
    Knight: Yes. I can kill with a single word. I can hurl a ball of fire into the midst of my enemies. I rule a squadron of skeletal warriors, which can destroy by touch alone. I can raise a wall of ice to protect those i serve. The invisible is discernible to my eyes. Ordinary magic spells crumble in my presence.
    Wizard: ...
    Knight: But i bow in the presence of a master
  • 1280*960 4xaa 16x af full her şey açıkta average 27-28 fps veriyordu.

Ve şimdi....average 38 fps

Teşekkürler Ziwro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qualtina -- 11 Kasım 2005, 2:47:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • optimizasyon böyle olur be
    gerçekten ilginç anlaşılan sadece x1000 serisi değil tüm x serisinde işe yarıyor bu
  • Bi bu eksikti bee vayy bee link varsa ii olur arkadaslar hemde cok iyi olur inanamıyorum çunkü
    Knight: Yes. I can kill with a single word. I can hurl a ball of fire into the midst of my enemies. I rule a squadron of skeletal warriors, which can destroy by touch alone. I can raise a wall of ice to protect those i serve. The invisible is discernible to my eyes. Ordinary magic spells crumble in my presence.
    Wizard: ...
    Knight: But i bow in the presence of a master
  • 9600xt var, uyar mı bu işleme acaba? deneyip görmek lazım bence de ama yine de bilen veya uygulamış birisi var mı 9600 ile?

Orjinalden alıntı: Fistan

link?
    anladığım kadarı ile tek yapman gereken .exe nin ismini değiştirmek :)

Konu ile ilgili link istiyorsan ilk mesajımda vardı.

Oyunda reklamı yapılan kart tabi ki diğer firmaya göre daha hızlı calıstırıcak oyunu aralarında anlaşma oluyor bu 2 firma içinde gecerli bişeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bykanca -- 11 Kasım 2005, 7:32:13 >
  • Anlaşılmayacak bişey yok, oyunlar exe dosyalarına göre sürücü tarafından algılanıp daha iyi çalışması için birtakım optimizasyonlar uygulanır. Fear.exe dosyası için de ayarlanacak optimizasyonlar daha önceden sürücüye yüklenmiş durumdadır. Dosyanın ismini değiştirince oyun algılanamıyor ve default ayarlarda çalıştırılıyor. Fakat benim aklımdaki şu; acaba görüntü kalitesinde bir azalma oluyor mu? Aksi taktirde FPS'nin bu kadar artması garip geldi bana... Bazı efektlerde azalma, bug, ışıklandırmada zayıflık vs. ilk bakışta farkedemediğiniz birçok eksiklik olabilir yani.

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Anlaşılmayacak bişey yok, oyunlar exe dosyalarına göre sürücü tarafından algılanıp daha iyi çalışması için birtakım optimizasyonlar uygulanır. Fear.exe dosyası için de ayarlanacak optimizasyonlar daha önceden sürücüye yüklenmiş durumdadır. Dosyanın ismini değiştirince oyun algılanamıyor ve default ayarlarda çalıştırılıyor. Fakat benim aklımdaki şu; acaba görüntü kalitesinde bir azalma oluyor mu? Aksi taktirde FPS'nin bu kadar artması garip geldi bana... Bazı efektlerde azalma, bug, ışıklandırmada zayıflık vs. ilk bakışta farkedemediğiniz birçok eksiklik olabilir yani.

Evet, oyun exe sinin ismi hızlı çalışmak için optimizasyon yapılırken sürücünün işine yarar ama bu mantıkla yaklaşırsanız oyunu ATi yavaşlatıyor olur Bakıyor FEAR çalışıyo aaa bu nvidia oyunu dur yavaş çalıştırim olayımı oluyor yani

Eskiden EXE isimlerini değiştirip ne kadar performans düşecek diye bakarlardı, çünkü sürücü optimizasyonları devre dışı kalırdı. Bu olay çok ilginç. Bence oyunu üreten firmanın yaptığı bir uyanıklık bu, nvidia dan al parayı ufak bi hile ilede ATi dede çalışır hale getir oyunu olsun bitsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Anlaşılmayacak bişey yok, oyunlar exe dosyalarına göre sürücü tarafından algılanıp daha iyi çalışması için birtakım optimizasyonlar uygulanır. Fear.exe dosyası için de ayarlanacak optimizasyonlar daha önceden sürücüye yüklenmiş durumdadır. Dosyanın ismini değiştirince oyun algılanamıyor ve default ayarlarda çalıştırılıyor. Fakat benim aklımdaki şu; acaba görüntü kalitesinde bir azalma oluyor mu? Aksi taktirde FPS'nin bu kadar artması garip geldi bana... Bazı efektlerde azalma, bug, ışıklandırmada zayıflık vs. ilk bakışta farkedemediğiniz birçok eksiklik olabilir yani.

henüz oyunu almadım ama bende sana katılıyorum
    iyice incelemek lazım

• vay be bi isim değişikliğiyle böle bişey oluyomu. ben oyunu kurup denesem iyi olucak :D
  • Olay muhtemelen ATI nin oyunu da olabilir... Önce düşük performans gösterip sonra X1800 serisinin piyasaya çıkmasıyla yeni sürücüyle büyük performans atılı yapılması ATI ye şüphesiz dikkat toplanmasını sağlayacaktı... Bir dönemler nvdia nın 4x serisi sürücülerle yaptığı büyük eprformasn atılımları vs gibi...

Kısacası ortada birşeyler dönüyor ama ATI de pek masum değil sanırım...

Ben FEAR.exe nin adını KORKU.exe diye değiştirdim, madem öyle işte böyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 11 Kasım 2005, 11:07:14 >

• çok ilginç ilk defa böyle birşey duydum ve çok şaşırdım oyun duruyor çekmecede henüz yükleyecek vaktim yok bu günler sırf bunu denemek için yüklemeyi bile düşündüm
    Bu memleket dünyanın beklemediği, asla umut etmediği ayrıcalıklı bir varoluşa sahne oldu. Bu sahne en az 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik doğanın rüzgarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk doğanın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk doğanın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu sonra onlara alıştı; Onların oğlu oldu. Birgün o doğa çocuğu, Doğa oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu... Türk budur. YIldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.