Şimdi Ara

TP-Link TL-MR3420

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
44.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar

    TP-Link TL-MR3420 bu routerın 3g ıle baglantıda sorun yaşıyorum yardımcı olabilirmisiniz

    kullanan arkadaslar varsa rica ediyorum



  • Problem çözüldü mü?
  • Ben problem yaşamıştım çözdüm . Çalışıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uffuk

    Ben problem yaşamıştım çözdüm . Çalışıyor


    3g yayın edge e düşünce cihazlardan 3420 ye ulaşmakta bir sorun oluyor mu?
    Bir kaç yazı var nette 3420 2gyi edge i algılayıp dağıtamıyor diye ama pek inandırıcı gelmedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkem_adakoglu

    merhaba arkadaslar

    TP-Link TL-MR3420 bu routerın 3g ıle baglantıda sorun yaşıyorum yardımcı olabilirmisiniz

    kullanan arkadaslar varsa rica ediyorum

    Aldim elimde kaldi kullanamiyorum vadofen desteklemiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uffuk

    Ben problem yaşamıştım çözdüm . Çalışıyor

    Ne gibi ptoblem
  • Bu modemle ilgili olası sorunlar başlangıçta sim kodu iptal edilmemiştir,onu mutlaka iptal edin
    vodafone için ayarları otamatik yapmayın manuel yapın kullanıcı adı ve parolayı boş kaydedin
    elektrik bağlantısını kesin 1dk bekleyin prize takın onun haricinde sorun yaşarsanız ya hattınızla ilgilidir,ya şebeke ile tabi modemlerin düşüp kırılmış olma ihtimalleride olasıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mynissantekna


    quote:

    Orijinalden alıntı: uffuk

    Ben problem yaşamıştım çözdüm . Çalışıyor

    Ne gibi ptoblem


    şu an cepnet tarifesi ile bağlandım iki bilgisayar da kullanıyorum vodafone da herhangi bir sorun yok.
  • 3G modeminizi cihazda kullanabilmeniz için öncelikle üreticinin sitesinden 3G modeminiz router ile uyumlu mu bunu kontrol ediniz.Şayet modeminiz 3G router cihazınızın uyumluluk listesinden yoksa 3G modeminizi router üzerinde kullanamasınız.Uyumluk listesi için üreticinin sitesinden 3G Modem Compatibility List adresinde yer alan uyumlu çaşışabildiği modemlerin listesini görebilirsiniz. Ayrıca internet yaptığım araştırmada Huwaei E177 modeminin uyumluluk listesinde olmamasına rağmen cihazı çalıştırabilen arkadaşlar varmış. Ayrıca uyumluluk listesinde olmayan ürünleriniz için de üretici web sitesinde (3G Modem Bin File Center) cihazlara ait .bin dosyalarını eklemiş. Bir de 3G modeminizi cihaza kurulumu yapmadan önce SIM kartınızdaki PIN sorgulamasını devre dışı bırakınız. Şayet PIN varsa 3G modeminiz 3G routerda görse bile PIN sorgulaması olduğundan internete çıkışınız sağlanamayacaktır. Cihazınızın kurulumu son kullanıcı için olsa da bilgisayar bilgisi yeterli olanlar için aslında çok basit. Cihazın arayüz web sayfasını açtıktan sonra Network bölümünden öncelikle Internet Access kısmında 3G Only seçiniz. Bu seçenek bağlantı için sadece 3G yi kullanmanızı sağlayacaktır. Sonra 3G sayfasından Location kısmından ülkenizi seçiniz.Mobile ISP kısmında ise 3G şebekenizi seçiniz. 3G modeminiz için cihazdaki yapmanız gereken ayarlar bu kadar. Eğer modeminiz cihazda tanınmazsa 3G sayfasında Modem Settings kısmına giriniz ve üreticinin sitesindeki .bin dosyalarının içinden cihazınıza ait .bin dosyasını 3G Modem Bin File Center indiriniz ve web arayüzden Add New butonuna basarak indirdiğiniz dosyayı cihaza yükleyiniz.Eklediğiniz yeni .bin dosyasından sonra cihazı yeniden başlatmanızı öneririm. Eğer hattınız Turkcell ise APN ayarlarınızı "Set the Dial Number and APN manually" işaretleyerek elle giriniz.Turkcell APN sadece username kısmına "mgb" veya "mgbs" olarak yazınız ve kaydediniz. Diğer ISP sağlayıcıları için standart olarak kayıtlı APN kullanılabilmektedir. Eğer bunları yaptığınız halde 3G router ile internete çıkamıyorsanız eğer cihazın arayüz sayfasından "System Log" sayfasını kontrol ediniz.Cihazın system loglarında APN iel ilgili bir hata alıyorsanız eğer Mobile ISP nizi arayınız ve 3G modeminizi 3G Router cihazında kullandığınız ve APN hatası aldığınızı bildirmeniz halinde sizlere yardımcı olacaklardır.Cihazdaki bu ayarları yaptıktan sonra Wireless sayfasından da kablosuz ağınıza isim ve şifre verebilirsiniz.
     TP-Link TL-MR3420



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C4FAC4C1 -- 19 Eylül 2011; 1:36:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kevin.mtnck

    3G modeminizi cihazda kullanabilmeniz için öncelikle üreticinin sitesinden 3G modeminiz router ile uyumlu mu bunu kontrol ediniz.Şayet modeminiz 3G router cihazınızın uyumluluk listesinden yoksa 3G modeminizi router üzerinde kullanamasınız.Uyumluk listesi için üreticinin sitesinden 3G Modem Compatibility List adresinde yer alan uyumlu çaşışabildiği modemlerin listesini görebilirsiniz. Ayrıca internet yaptığım araştırmada Huwaei E177 modeminin uyumluluk listesinde olmamasına rağmen cihazı çalıştırabilen arkadaşlar varmış. Ayrıca uyumluluk listesinde olmayan ürünleriniz için de üretici web sitesinde (3G Modem Bin File Center) cihazlara ait .bin dosyalarını eklemiş. Bir de 3G modeminizi cihaza kurulumu yapmadan önce SIM kartınızdaki PIN sorgulamasını devre dışı bırakınız. Şayet PIN varsa 3G modeminiz 3G routerda görse bile PIN sorgulaması olduğundan internete çıkışınız sağlanamayacaktır. Cihazınızın kurulumu son kullanıcı için olsa da bilgisayar bilgisi yeterli olanlar için aslında çok basit. Cihazın arayüz web sayfasını açtıktan sonra Network bölümünden öncelikle Internet Access kısmında 3G Only seçiniz. Bu seçenek bağlantı için sadece 3G yi kullanmanızı sağlayacaktır. Sonra 3G sayfasından Location kısmından ülkenizi seçiniz.Mobile ISP kısmında ise 3G şebekenizi seçiniz. 3G modeminiz için cihazdaki yapmanız gereken ayarlar bu kadar. Eğer modeminiz cihazda tanınmazsa 3G sayfasında Modem Settings kısmına giriniz ve üreticinin sitesindeki .bin dosyalarının içinden cihazınıza ait .bin dosyasını 3G Modem Bin File Center indiriniz ve web arayüzden Add New butonuna basarak indirdiğiniz dosyayı cihaza yükleyiniz.Eklediğiniz yeni .bin dosyasından sonra cihazı yeniden başlatmanızı öneririm. Eğer hattınız Turkcell ise APN ayarlarınızı "Set the Dial Number and APN manually" işaretleyerek elle giriniz.Turkcell APN sadece username kısmına "mgb" veya "mgbs" olarak yazınız ve kaydediniz. Diğer ISP sağlayıcıları için standart olarak kayıtlı APN kullanılabilmektedir. Eğer bunları yaptığınız halde 3G router ile internete çıkamıyorsanız eğer cihazın arayüz sayfasından "System Log" sayfasını kontrol ediniz.Cihazın system loglarında APN iel ilgili bir hata alıyorsanız eğer Mobile ISP nizi arayınız ve 3G modeminizi 3G Router cihazında kullandığınız ve APN hatası aldığınızı bildirmeniz halinde sizlere yardımcı olacaklardır.Cihazdaki bu ayarları yaptıktan sonra Wireless sayfasından da kablosuz ağınıza isim ve şifre verebilirsiniz.


    E176G- e177 ile sorunsuz çalıştırıyorum (uyumluluk listesinde yok ve herhangi bir bin. dosyası indirmeme gerek kalmadı.

    Sinyal EDGE e düşünce çalışır mı diye bir şüphem vardı almadan önce : son firmware i indirirseniz çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 19 Eylül 2011; 8:47:46 >




  • Arkadaşlar cihaz otomatik olarak bilgisayardaki gibi 3G şebekesinin olmadığı yerlerde EDGE bağlantıya geçiş yapmıyor. Üretici ile görüştüğümde ileriki zamanlarda cihazın çıkacak olan yeni yazılımı ile bu sorunun düzeltileceği bilgisini aldım. Bunun için şimdilik 3G modemimi bilgisayarıma takıp 3G programı üzeriden sadece EDGE olarak bağlan seçiyorum ve cihazı router bağlıyorum.Bu şekilde hattımdan 3G nin çekmediği yerlerde EDGE olarak bağlantı kuruyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kevin.mtnck

    Arkadaşlar cihaz otomatik olarak bilgisayardaki gibi 3G şebekesinin olmadığı yerlerde EDGE bağlantıya geçiş yapmıyor. Üretici ile görüştüğümde ileriki zamanlarda cihazın çıkacak olan yeni yazılımı ile bu sorunun düzeltileceği bilgisini aldım. Bunun için şimdilik 3G modemimi bilgisayarıma takıp 3G programı üzeriden sadece EDGE olarak bağlan seçiyorum ve cihazı router bağlıyorum.Bu şekilde hattımdan 3G nin çekmediği yerlerde EDGE olarak bağlantı kuruyorum.


    Emin misiniz? Ben yaklaşık 10 gündür 3G preferred şeklinde kullanıyorum. hız düşüklüğüne rağmen hiç kopma olmadı?

    Ama adaptör cihaza takılıyken 3 g veya edge olduğunu nasıl görürüz bilmiyorum
  • Cihaz arayüzünde 3G yada EDGE bağlantı bilgisini maalesef vermiyor.Fakat 3G modeminizi bilgisayarınıza takıp 3G ve EDGE şebekesinin sinyalini görebilirsiniz. Bunun haricinde cihazda şu an için 3G ve EDGE hattının sinyalini, 3G ve EDGE arasında otomatik geçiş mevcut değil. Üreticinin Türkiye destek birimi ile yaptığım görüşme sonrasında ileride buna dair bir güncelleme çıkacağını söylediler.

     TP-Link TL-MR3420
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kevin.mtnck

    Cihaz arayüzünde 3G yada EDGE bağlantı bilgisini maalesef vermiyor.Fakat 3G modeminizi bilgisayarınıza takıp 3G ve EDGE şebekesinin sinyalini görebilirsiniz. Bunun haricinde cihazda şu an için 3G ve EDGE hattının sinyalini, 3G ve EDGE arasında otomatik geçiş mevcut değil. Üreticinin Türkiye destek birimi ile yaptığım görüşme sonrasında ileride buna dair bir güncelleme çıkacağını söylediler.

     TP-Link TL-MR3420


    yanloş yönlendirme yapmayalım. cihaz 2g ve 3g de gayet başarılı çalışıyor ve birbirleri arasında geçiş oluyor. türksel hat kullanıcılarının ilgili yukarıdaki yerde belirtilen ilgili yere APN kısmına "mgb" yazmaları yeterlidir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fruer -- 27 Eylül 2011; 20:45:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fruer


    yanlış yönlendirme yapmayalım. cihaz 2g ve 3g de gayet başarılı çalışıyor ve birbirleri arasında geçiş oluyor. türksel hat kullanıcılarının ilgili yukarıdaki yerde belirtilen ilgili yere APN kısmına "mgb" yazmaları yeterlidir

    Teşekkürler bilgi için : ben de ben mi yanlış biliyorum diye düşünmüştüm?
  • Hocam dün 3g uyumluluk listesine bakarak Mr3420 router aldım ama 3g modemimi(avea jet modem zfe MF627) tanıtamadım bin dosyasını bulamıyorum da başka bir yolu var mı???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunahanozcelik

    Hocam dün 3g uyumluluk listesine bakarak Mr3420 router aldım ama 3g modemimi(avea jet modem zfe MF627) tanıtamadım bin dosyasını bulamıyorum da başka bir yolu var mı???

    Uyumluluk listesinde varmı peki?

    turkcell e176g yok uyumluluk listesinde ama ben çalıştırdım

    sadece *99# (doğru hatırlamıyor olabilirim) ve apn kısmına internet yerine MGByazdım manuel seçenekten

    *99___ ve mgb ile ilgili kısmı adaptörü pcye takarak ayarlardan öğrenebilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 30 Eylül 2011; 20:01:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1200gs

    quote:

    Orijinalden alıntı: tunahanozcelik

    Hocam dün 3g uyumluluk listesine bakarak Mr3420 router aldım ama 3g modemimi(avea jet modem zfe MF627) tanıtamadım bin dosyasını bulamıyorum da başka bir yolu var mı???

    Uyumluluk listesinde varmı peki?

    turkcell e176g yok uyumluluk listesinde ama ben çalıştırdım

    sadece *99# (doğru hatırlamıyor olabilirim) ve apn kısmına internet yerine MGByazdım manuel seçenekten

    *99___ ve mgb ile ilgili kısmı adaptörü pcye takarak ayarlardan öğrenebilirsiniz..

    Herşeyi denedim ama olmadı malesef..Ekranda şu yazı görünüyor(((unknown modem.click here to configure the modem manually.)))




  • Arkadaşlar ben bu modeme vodafone vodem takarak sorunsuz kullanabilirim değilmi? Vereceğinizi cevaplar çok önemli çünkü ona göre ttnet i iptal edicem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aessoydan

    Arkadaşlar ben bu modeme vodafone vodem takarak sorunsuz kullanabilirim değilmi? Vereceğinizi cevaplar çok önemli çünkü ona göre ttnet i iptal edicem.

    Önce tp-linkin sitesinden uyumlu cihazlara bir bakın. Ona göre uygun vodem alın

    http://www.tp-link.com/common/subject/3g-router/compatible/list/?siteid=12
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.