Şimdi Ara

Karşınızda HP Pre 3; 1.4 GHz Qualcomm işlemci, 3.58 inç ekran ve webOS 2.2 bir arada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Karşınızda HP Pre 3; 1.4 GHz Qualcomm işlemci, 3.58 inç ekran ve webOS 2.2 bir arada"



    ''Büyük düşün, küçük düşün, ilerisini düşün, ötesini düşün'' sloganıyla internette boy gösteren HP'nin, 9 Şubat tarihinde büyük bir etkinlik düzenleyeceğine, bu etkinlik kapsamında yeni bir akıllı telefon veya tabletle karşılaşabileceğimize dair haberimizi daha önce sizlerle paylaşmıştık. Ve beklenen etkinlik bugün HP tarafından teknoloji meraklılarının huzurunda yapıldı; iki farklı akıllı telefon (Pre 3 - Veer) ve bir tablet (TouchPad) tanıtıldı. Şimdi ilk olarak HP Pre 3'ün teknik detaylarına kısaca değinelim.



    111 mm uzunluğunda, 64 mm genişliğinde, 16 mm kalınlığında ve 156 gram ağırlığında tasarlanan HP Pre 3, önceki nesil Pre'leri göz önünde bulundurduğumuzda geleneksel tasarım çizgilerini koruyor. Akıllı telefon, dokunmatik ekrandan olduğu kadar QWERTY klavye donanımından vazgeçemeyenleri hedef alıyor.
    1.4 GHz saat hızında çalışan Qualcomm MSM8x55 işlemcinin ve 512 MB RAM'in gücünü arkasına alan Pre 3, web OS mobil işletim sisteminin 2.2 versiyonuyla geliyor, dört band GSM (850, 900, 1800, 1900 MHz), HSPA+ ve CDMA alt yapısıyla uyumlu çalışabiliyor. Pre 2'de ise işlemci olarak
    1 GHz TI OMAP 3630 tercih edilmişti ve telefonda webOS'un 2.0 sürümü kullanılmıştı.




    alt="Karşınızda HP Pre 3; 1.4 GHz Qualcomm işlemci, 3.58 inç ekran ve webOS 2.2 bir arada"



    Bunların dışında üçüncü nesil Pre'de ekranda önemli değişikliklere gidildiğini görüyoruz. HP Pre 3'de 3.58 inç (~9,09 cm) boyutunda ve 480 x 800 piksel (WVGA) çözünürlüğünde multi-touch destekli ekrana yer verilmiş. Hatırlatmak için Pre 2'de 3.1 inç (~7,8 cm) boyutlu 320 x 480 piksel (HVGA) dokunmatik ekran bulunmaktaydı. Tüketici ihtiyaçlarına göre 8 GB ve 16 GB dahili flash bellek seçenekleriyle gelen telefonda fotoğraf çekimi için 5.0 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama özellikli kamera ile loş mekanlarda çekim için led flaş konumlandırılmış. Telefonun kamerası 720p çözünürlüğünde video kaydedebilmekte. Bir önceki nesil Pre, 640 x 480 piksel (VGA) video kaydedebiliyordu. Telefonun ön kısmında ise görüntülü konuşma için kamera bu sefer unutulmamış. Bu durumun görüntülü konuşmaya önem verenler için güzel bir gelişme olduğu söylenebilir. Ayrıca telefonda ivme, mesafe ve ışık sensörlerinin bulunduğunu da ekleyelim.


    Günümüzde standart haline gelmeye başlayan Wi-Fi 802.11 b/g/n (Pre 2: 802.11 b/g), Bluetooth 2.1 + EDR ve A-GPS üçlüsünü bünyesinde barındıran HP Pre 3'e gereken enerjiyi 1230 mAh'lık bataryası (Pre 2: 1150 mAh) sağlıyor. HP Pre 3'ün yaz aylarında teknoloji mağazalarının vitrinlerini süslemesi beklenirken fiyatla ilgili açıklama halen yapılmadı.


     



    alt="Karşınızda HP Pre 3; 1.4 GHz Qualcomm işlemci, 3.58 inç ekran ve webOS 2.2 bir arada"



     


    HP Pre 3 - Tanıtım videosu




















  • Evet hp bende varım dedi
  • Önyargılı yaklaşmış olabilirim ama şuan için Hp almak mantıklı olmayabilir.Henüz telefonda güvenilir bir marka değil benim görüşüm.
  • Hehe ben daha önce davrandım. Güzel cihaz ama HP tutunamaz bu piyasada tahminimce.
  • Sen bilgisayar yap hp bilgisayar.
  • Sanki pre yi palm dan hatırlıyorum ve şimdide hp ile palm arasında kan bağı var sanki çünkü tasarım aynı yada palm hp nin neyse 1.4 ghz de fena değil arm tabanlı web os yerine başka işletim sistenlerininde boot edilmesine müsaade edilirse güzel olur.
  • quote:

    Sanki pre yi palm dan hatırlıyorum ve şimdide hp ile palm arasında kan bağı var sanki çünkü tasarım aynı yada palm hp nin neyse 1.4 ghz de fena değil arm tabanlı web os yerine başka işletim sistenlerininde boot edilmesine müsaade edilirse güzel olur.


    HP, Palm'ı kendi bünyesine kattı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: summerwalker

    Sanki pre yi palm dan hatırlıyorum ve şimdide hp ile palm arasında kan bağı var sanki çünkü tasarım aynı yada palm hp nin neyse 1.4 ghz de fena değil arm tabanlı web os yerine başka işletim sistenlerininde boot edilmesine müsaade edilirse güzel olur.

    HP nin Palm i satın almış olduğundan olmasın.
  • Eğer HP pazarlama ve fiyat politikasında doğru adımlar atarsa akıllı telefon pazarında ismini sık sık duyacağız gibi geliyor.
  • o değil de haberin altında nokia 1800 reklamı görünce nokianın bugünkü durumunu daha iyi anlıyorum:D
    paylaşım için teşekkürler ama daha touchpadi ve diğer telefonun haberi yok, hadi diğer telefon önemsiz sayılabilir(dingil herifler daha önce bu kadar küçük smartphone yoktu demişler-a.k.a x10 mini -.-) neyse, ama touchpadin haberinin hala olmaması üzücü.:(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chaghatai

    o değil de haberin altında nokia 1800 reklamı görünce nokianın bugünkü durumunu daha iyi anlıyorum:D
    paylaşım için teşekkürler ama daha touchpadi ve diğer telefonun haberi yok, hadi diğer telefon önemsiz sayılabilir(dingil herifler daha önce bu kadar küçük smartphone yoktu demişler-a.k.a x10 mini -.-) neyse, ama touchpadin haberinin hala olmaması üzücü.:(


    İlginiz için teşekkürler.

    HP TouchPad ile ilgili haberimizi ilerleyen saatlerde yayınlamaya çalışacağız, bizi takip etmeye devam edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 11 Şubat 2011; 13:40:58 >
  • @Knight: çabanızı anlıyorum, açıkçası siz paylaştığınız ilgi çekici haberler nedeniyle sevdiğim editörlerdensiniz:D
    ama mesela,
    "Hollanda merkezli ekran kartı üreticisi Club3D, 1GB GDDR5 bellekli Radeon HD 6950 modelini kullanıma sunuyor. Çin fanlı özel soğutucusu ile dikkat çeken ekran kartı, 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Cayman Pro GPU'sundan güç alıyor"
    haberinden ziyade böyle bomba haberler görmeyi tercih ederim. tamam sonuçta adınızdan belli: DONANIMhaber ama, sıradan, olağan haberler yerine böyle haberlere yoğunlaşın bence. mesela bugünkü bir başka haber: yok bilmem kaç milyon iOS cihaz var, yok şöyle indirilmiş falan filan, her hafta benzer haberler çıkıyor bu konuda. bi kişi bi firmanın hayranı olabilir ama haberleri hazırlarken başka firmaları da düşünmeli.(sözüm sana değil yanlış anlama)
    bunlar benim görüşlerimdi,
    SAYGILAR




  • playbook haberi de geç çıkmıştı zaten..keza x10 mini vivaz vivaz pro vs'nin duyurluduğu etkinliğin haberi hiç çıkmamıştı..kusura bakmayın içimi döktüm:)
  • quote:

    playbook haberi de geç çıkmıştı zaten..keza x10 mini vivaz vivaz pro vs'nin duyurluduğu etkinliğin haberi hiç çıkmamıştı..kusura bakmayın içimi döktüm:)


    Kusura bakacak bir durum yok.

    Vivaz Pro ile Xperia Mini / Mini Pro haberlerini daha önce yazmıştım. Ama Vivazla ilgili dediğiniz doğru. Zamanımız elverdikçe sizlerle en güncel bilgileri paylaşmaya çalışıyoruz. Yazılarımla ilgili düşünceleriniz için ayrıca teşekkürler, iyi forumlar.

    http://www.donanimhaber.com/diger/haberleri/sony-ericsson%27dan-android-v1.6-destekli-iki-mini-telefon-x10-mini-ve-x10-mini-pro.htm

    http://www.donanimhaber.com/diger/haberleri/sony-ericsson-vivaz-pro;-symbian-isletim-sistemli-ve-qwerty-klavyeli-cep-telefonu.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • hp bu kasa ile zor telefon satar
    aynısı microsoft'a da olmuştu
    kinlerin sadece 10000 tane satılıp sonra geri çekildiği düşünülürse bu telefon da pek satmaz
  • telefonun bütün özelliklerini geçtim videonun sonunda kablosuz şarj diyor.. yada ben mi yanlış gördüm bir daha kontrol ediyim.. evet doğru...!!! sanırım herkes için çok normal bir durum ki kimse bu konuda birşey yazmamış yada kimse videoyu izlememiş.. yada ne bileyim benim için oldukça ilginç bir gelişme.. kablosuz nasıl şarj oluyor bu meret?? şarj istasyonuna olan mesafeyi artırabilseler sanırım esas devrimi o zaman gerçekleştiricekler.. zamanlada hiç şarjı bitmeyen tel yaparlar.. havadaki gsm sinyallerinden şarj olur.. şimdilik istasyonda şarj olması bile bu hayal için bir adımdır.. hiçte olmicak birşey değil...!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert.tdg

    Eğer HP pazarlama ve fiyat politikasında doğru adımlar atarsa akıllı telefon pazarında ismini sık sık duyacağız gibi geliyor.
  • Bence fiyat uçar.
  • biraz kalın gibi geldi.wireless şarj derken zaten o aparatın üstün ekoymuş adam,arada 1m mesafe yok yani.Akıllı telefon pazarı güzel hp yeni bir çığır açabilecek mi göreceğiz.işmecisi ile kafadan farklı zaten 1.4
  • 1.4 GHzlik işlemci için 1230 mAhlık batarya?? ben o işlemcinin 1.4 GHz ile çalışcağını hiç sanmıyorum.. eminim batarya tasarrufu için underclock yapılmıştır.. 1.4 GHz ile çalışırsada şarj su gibi gider.. kağıt üzerinde güzel bir cihaza benziyor..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.