Şimdi Ara

Diyarbakır'da LPG tankı patladı. 14 yaralı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaynak:http://www.stargazete.com/guncel/diyarbakir-da-lpg-tanki-patladi-haber-329310.htm

Bağlar’da bir market bitişiğindeki benzin istasyonunun LPG tankında gaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. 14 kişi yaralandı

Diyarbakır Bağlar Hatboyu Caddesi’ndeki 2 katlı bir marketin bitişiğindeki banzin istasyonunun LPG tankında gaz sıkışmasıyla patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle marketin bazı bölümleri çöktü, rafları dışarı fırladı. Olayı haber alan görevliler, kısa sürede olay yerine akın etti. Doğalgaz ve elektrik kesilerek önlemler alındı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere taşındı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, patlamanın akaryakıt istasyonundaki LPG tankındaki gaz sıkışmasından kaynaklandığını belirterek, olayda market ve benzin istasyonunda bulunan 14 kişinin yaralandığını söyledi.

BÜYÜK TEHLİKEYİ UCUZ ATLATTIK

Vali Mustafa Toprak, ‘’İş yeri sahibi olaydan 2 saat önce bir gaz kokusu aldıklarını ve çalışanlarını uyararak ana vanalarını kapattırdığını söyledi. Patlamadan sonra yangın çıkmaması büyük bir şans. Büyük tehlike ucuz atlatıldı. Olayda biri ağır 14 yaralı var. Yaralı sayısının artmasını beklemiyoruz. Yaralıların çoğu istasyon ve market çalışanları’’ diye konuştu

http://haber.sol.org.tr/kent-gundemleri/diyarbakirda-lpg-tankinda-patlama-haberi-39009
    http://guncelhaber.com/haberler/diyarbakirda-patlama-13-yarali-560553.htm
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1091028&title=lpg-tankinda-sikisan-gaz-patladi-14-yarali
    http://www.lpghaber.com/Diyarbakir%60daki-Patlama--haberi-604678.html

Ah şu medya ah şu medya.. Nasıl da abartıyorlar nasıl da yalan yanlış haberler yapıyorlar.
    LPG tankı patlamamıştır orda, çünkü LPG patlamaz. Masum suçsuz bir gazdır LPG.
    Benzin tankı patlamıştır, mazot tankı patlamıştır. Çünkü benzinin de mazotun da kendiliğinden tutuşma sıcaklığı (auto ignişın) daha düşüktür.

Bakın tank patlamamış. Dedik ya tank patlamaz. Oley patlamadı da işte. Kenarında ufak bi delik açılmış ama, sonuçta patlamamış.
    Her kötü şeyi LPG'den biliyorsunuz yazık size.

•  Diyarbakır'da LPG tankı patladı. 14 yaralı.

• her yanıcı-patlayıcı madde gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı sürece tehlikelidir.

LPG'li araçlarda güvenle seyahat için okuyun:
    http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/86e4434f38bc7e0_ek.pdf?tipi=68&turu=X&sube=17
  • Yasasin LPG patlamasi. Herkes kitleri soktursun, kimse taktirmasin bir daha. LPG coook guvensiz bir yakit. Yapacaginiz 3-5 kurus tasarruf hayatinizdan degerli mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Yasasin LPG patlamasi. Herkes kitleri soktursun, kimse taktirmasin bir daha. LPG coook guvensiz bir yakit. Yapacaginiz 3-5 kurus tasarruf hayatinizdan degerli mi?

+1

lütfen kullanmayın, kullandırtmayın.
  • şu benzin zamlandıkça lpg tankları patlıyor ne ilginç değil mi ? (not:benzinli araç kullanıyorum)
  • kardeşim bu lpg olayını kullanan biziz. havaya uçacak ölecek biziz. benim anlamadığım neden bu arkadaşı bu kadar geriyor bu durum? bu kadar basit olsa TR de dolaşan 1 milyondan fazla lpg li aracın her gün bir patlama haberini alırdık. Benzinden havaya uçan arabaların haddi hesabı yok. Hem LPG benzine göre daha az yanıcıdır. Bunu da kafanıza sokun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara'da korkunç saldırı! +18
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seleric

her yanıcı-patlayıcı madde gerekli güvenlik önlemleri alınmadığı sürece tehlikelidir.

LPG'li araçlarda güvenle seyahat için okuyun:
    http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/86e4434f38bc7e0_ek.pdf?tipi=68&turu=X&sube=17

Linkteki yazıyı okudum. LPG'yi tehlikesiz hale getirmek için 40 takla atılması gerektiği sonucunu çıkardım. Benim için LPG out. Yaşasın diesel.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

kardeşim bu lpg olayını kullanan biziz. havaya uçacak ölecek biziz. benim anlamadığım neden bu arkadaşı bu kadar geriyor bu durum? bu kadar basit olsa TR de dolaşan 1 milyondan fazla lpg li aracın her gün bir patlama haberini alırdık. Benzinden havaya uçan arabaların haddi hesabı yok. Hem LPG benzine göre daha az yanıcıdır. Bunu da kafanıza sokun.

LPG'nin oktanı daha yüksek. Yani daha kolay yanar ancak daha az kalori açığa çıkartır.

Aracım LPG'li, bindiğim taksiler %90 LPG'li, 10 metre ötemde LPG satan benzin istasyonu var 12 senedir. İş kitabına uygun yapıldığı sürece tehlikeli bulmuyorum, fabrika çıkışı CNG/LPG li araçlar da var Japonya gibi ülkelerde.
    Öte yandan oturduğunuz binanın CNG tesisatına güvenip, arabanın LPG tesisatına patlar oturmam demek ayrı bir ironi, kalorifer kazanı patlamayan bir şey sanki.

Allah korusun, tehlike her yerde var, önlemini alcan, aklıselim işlerden şaşmayacan, patlarsa yapcak bişe yok. Ama o patlar bu çatlar dersek kavanozda yaşamamız sokağa çıkmamamız lazım.

• quote:

Yasasin LPG patlamasi. Herkes kitleri soktursun, kimse taktirmasin bir daha. LPG coook guvensiz bir yakit. Yapacaginiz 3-5 kurus tasarruf hayatinizdan degerli mi?

+1 kullanmayın ki ucuzlasın,biz de ucuz ucuz binelim.
    Evinizdeki ocakta benzin mi yakıyorsunuz siz?Malum LPG sakat.
  • LGP tehlikelidir sakın taktırmayın..

Elektrik tehlikelidir kulanmayın, evinizde her an yangın çıkarabilir, tüm duvarların içinde sizi 1 saniyede öldürecek 220 V gerilim var..

Evinize doğalgaz taktırmayın lpg li ocak-şofben kullanmayın, kaçak olursa ya boğulur ya havaya uçarsınız..

Evde buzdolabı kullanmayın, kompresörü patlayıp yangın çıkarabilir, gece uyurken can verebilirsiniz

Trafiğe de çıkmayın, her yerde üzerinize süren kaza yapmanıza sebep verecek çok mahluk var..

Canını çok seven arkadaşlar bunları yapmamalı, mümkünse şehir dışında tüm eşyaların taştan yapıldığı bir mağarada yaşayıp mumla aydınlanmalıdırlar. Araba çarpmasına karşı şehre girmemeli tüm ihtiyaçlarını ormandan karşılamalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 9 Şubat 2011; 13:11:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abavf
    LGP tehlikelidir sakın taktırmayın..

Elektrik tehlikelidir kulanmayın, evinizde her an yangın çıkarabilir, tüm duvarların içinde sizi 1 saniyede öldürecek 220 V gerilim var..

Evinize doğalgaz taktırmayın lpg li ocak-şofben kullanmayın, kaçak olursa ya boğulur ya havaya uçarsınız..

Evde buzdolabı kullanmayın, kompresörü patlayıp yangın çıkarabilir, gece uyurken can verebilirsiniz

Trafiğe de çıkmayın, her yerde üzerinize süren kaza yapmanıza sebep verecek çok mahluk var..

Canını çok seven arkadaşlar bunları yapmamalı, mümkünse şehir dışında tüm eşyaların taştan yapıldığı bir mağarada yaşayıp mumla aydınlanmalıdırlar. Araba çarpmasına karşı şehre girmemeli tüm ihtiyaçlarını ormandan karşılamalıdır.

Mum çok tehlikeli, maazallah devrilirse mağaradaki samanları aleve verir bütün mağarayı yakarsın, daha da kötüsü ani sıcaklık değişiminden mağaranın tavanı çöker, ardından da karbondioksit sıkışması derken bir patlama oluşup yan mağaradaki komşularıda götürüverirsin. Daha ne oloyo lam diyemeden yanıp ezilir uzun uzun işkenceler göre göre gidersin öbür tarafa Mum kullanımına karşıyız.

• arkadaş forumu trollüyor resmen...

mühendis olduğuna da inanmıyorum... inanmak istemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Dostum sen anlamissin olayi, caktirma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

quote:

Dostum sen anlamissin olayi, caktirma

Herşeyin bir çaresi var değil mi ?

X marka LPG değilde Prins marka LPG takar..

Bencede LPG çok tehlikeli yani aracın içinde gönül rahatlığıyla sigara içemedikten sonra ne yapayım ben böyle arabayı..

Devir Dizel devri.

LPG OUT

• mühendisler eğlenemez mi? 40 yılda 1 biramı açıp klavye fora yazarken 2 dk güldüm diye diplomayı çöpe mi atayım şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

şu benzin zamlandıkça lpg tankları patlıyor ne ilginç değil mi ? (not:benzinli araç kullanıyorum)

Bu benimde ilgimi çekti. Son zamanlarda Lpg patlamaları nedense daha fazla duyuluyor. (!)
  • Devir lpg li devri.Tez zamanda benzin fiyatları ile eurodizel fiyatları eşitlenecek diye düşünüyorum.BUndan sonra mazota peş peşe zamalr gelirse kimse şaşırmasın.Benim için lpg forever.Dizel araçlar sıkıcı geliyor.Heleki çok güçlü turbo benzinli araçları kullandıktan sonra.Patlar mı? Evet patlar ama öyle kolay birşey de değildir.Ben çok ciddi kaza yaptım lpg li aracımla çok şükür patlamadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seleric

mühendisler eğlenemez mi? 40 yılda 1 biramı açıp klavye fora yazarken 2 dk güldüm diye diplomayı çöpe mi atayım şimdi

o kendini biliyor hocam
    eğlenceye devam
  • Bi tehlikeli diyolar bi tehlikesiz şaşırdık vallaha..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.