Şimdi Ara

USROBOTICS 9108 VEYA AIRTIES RT-210

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu ikisi arasında çelişkide kaldım
    US ROBOTICS USR209108 125Mbps KABLOSUZ ADSL MODEM
    AIRTIES RT210 ADSL2+ MODEM

Sizce hangisi?
    Ve neden?

• rt210 çok yeni aldım hatta dün aldım memnunum güzle gibi hemen girdim olaya çok kolay çok güzel geç 9108 i
  • Şu anda alacaksanız AirTies RT-210 !...

Nedenleri:
    1) Piyasada yaklaşık bir yıldır denenen ve ciddi herhangi bir problemi görülmeyen, artı ülkemizin pek de mükemmel olmayan alt yapısına daha uyumlu/uygun bir tasarım olduğu için.
    2) 24/7 ciddi anlamda satış sonrası desteği olduğu için.
    3) kazara gerekirse, problem yaratmayan, müşteriye saygılı Teknik Sevis'i olduğu için.

Biri 125 mbps, diğeri 54 mbps çalışıyor gibi pratikde işinize yaramayacak özellikler veya 9108'in çekim (yayın) alanı daha büyüktür gibi muğlak değerlendirmeler sizi yanıltmasın.

9108'in "kötü" bir modem olduğunu asla iddiaetmiyorum ancak çok çok yeni (hem Türkiye'de hem de dünyada) ve daha yeterince "alan hizmeti" göremedi ve yeterince denenmedi. Türkiye'deki desteğinin şimdilik AirTies'ın gerisinde olduğu da bir gerçek; herşeyden önce 2 ayrı ithalatçısı bulunmakta. USR lütfetmiş bir de ithalatçıyı desteklemek amacıyla Türkiye Ofisi açmış ama Perpa'daki yerini bulana kadar zorlandım; bana "kapalı kapılar ardındaki Perpagate" izlenimini de verdiği için kapısını çalmadan geri döndüm. Türkiye'de çok modem satmayı hedefleyen bir Amerikan markasının ofisi Perpa'nın kirası en ucuz bölümlerinde 100-150 metrekarelik ve "adeta saklıbahçe gibi" bir konumda değil ama daha merkezi, prezantabl ve insanlara "açık" bir yerde olmalıydı diye düşünüyorum... (Bu demek istediğimin "lüks ve gereksiz pahalı bir Plaza'da olmalıydılar" bağlamında anlaşılmasını da istemem!...)

• Alınacak iki tane ADSL Modem var. Bunlar;

1.U.S. Robotics® Wireless MAXg ADSL2+ Gateway (US ROBOTICS USR209108 )
    http://www.usr-emea.com/products/p-broadband-product.asp?prod=bb-9108&loc=trky

2.ZyXEL Prestige 661HW
    http://www.zyxel.com.tr/zyxel/product/dsl/p661hw.htm

elmas ile kömürü karıştırmayın. boşuna dinazarlora da kanmayın. pazarlama taktiklerine de inanmayın.

Bir de şu ürüne bak istersen: US ROBOTICS USR805473 KABLOSUZ ADSL2+ (1PORT ETHERNET + USB ADAPTÖR)

• quote:

Orjinalden alıntı: DrTeach

Alınacak iki tane ADSL Modem var. Bunlar;

1.U.S. Robotics® Wireless MAXg ADSL2+ Gateway (US ROBOTICS USR209108 )
    http://www.usr-emea.com/products/p-broadband-product.asp?prod=bb-9108&loc=trky

2.ZyXEL Prestige 661HW
    http://www.zyxel.com.tr/zyxel/product/dsl/p661hw.htm

elmas ile kömürü karıştırmayın. boşuna dinazarlora da kanmayın. pazarlama taktiklerine de inanmayın.

Bir de şu ürüne bak istersen: US ROBOTICS USR805473 KABLOSUZ ADSL2+ (1PORT ETHERNET + USB ADAPTÖR)

Siz ısrarla piyasada alınacak (alınmaya değer) 2 ADSL modem olduğunu söylüyorsunuz.

O zaman bunun nedenlerini de açık kalplilikle izah etmek de durumundasınız. "Dinazorlara kanmayın" (herhalde yaşımdan ötürü böyle bir hakarete maruz kalıyorum; ister istemez üzerime alındım...) ve "pazarlama taktiklerine inanmayın" derken de asıl siz demagoji ve laf salatası yapmakta olduğunuzun farkında mısınız?

madem ki bu konularda fazlacsıyla bilgi ve birikim sahibisiniz:
    a) Mesajlarınızın altına bir imzanızı atın da kimden, kimlerden olduğunuzu ben dahil tüm arkadaşlar görsünler...
    b) Forumdaki üye profilinizi görünür hale getiriniz. Bana göre üye profilini saklamaya gerek görenler ya gocunacak bir tarafı olan, ya da kimliği ve bilgi/yeteneklerini açıklamaktan çekinen (çekinmeye de kendilerine göre "geçerli" nedenleri olan ve muhtemelen fazla objektif düşünemeyen, "bağımlı") kişilerdir.

Eğer burada (bu Forumda) birbirimize faydalı olmak, birşeyler kazandırmak adına bulunuyorsak kimliklerimizi de yeterince açık olarak birbirimizin bilgisine sunabilmekte bir sakınca görmemeliyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 10 Kasım 2005, 22:42:01 >

• mafaky ye katılmakla beraber eklemek istiyorum:

USR nin kalitesi elbette su götürmez ancak airties in aşağı kalır yanı yok. airties RT-210 u kullanan biri olarak gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum...
  • cevaplarınız için teşekkürler
    airties rt210 seçtim

umarım memnun kalırım
  • Hayırlı olsun. Gerekiyorsa firmware güncellemesini yap.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aykaninal

cevaplarınız için teşekkürler
    airties rt210 seçtim

umarım memnun kalırım

Güle güle kullanın. AirTies'ın Web Sitesindeki bölümden en güncel haliyle (gerektiği takdirde) güncellemeler vardır. Bilginize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cezve

mafaky ye katılmakla beraber eklemek istiyorum:

USR nin kalitesi elbette su götürmez ancak airties in aşağı kalır yanı yok. airties RT-210 u kullanan biri olarak gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum...

katılmıyorum
    airties daha iyiymiş Direk TESAN dedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: PNR05

quote:

Orjinalden alıntı: cezve

mafaky ye katılmakla beraber eklemek istiyorum:

katılmıyorum
    airties daha iyiymiş Direk TESAN dedi

Tesan bu konuda bir araştırma mı yapmış? Yapmışsa sonuçlarını biz de görmek isteriz.
    Yoksa bu düşünce Tesan`ın değil de sadece Tesan da görevli birinin düşüncesi mi? Peki Tesan da görevli olmak konu hakkında otorite olmaya yeterli mi? Tesan daki görevli farklı bir eğitime mi tabi tutulmuş?

• ya bende airties aldım o kadar çok hakkında iyi şey duyunca yoksa usr almayı düşünüyodum ama bakalım görücez kullandıkça yalnız bi şey kaldı aklımda şimdi airties te 54mbps kablosuz diyo usr de 108mbps gerçi 54 bile kullanılmıyor ama bunun bi dezavantajı varmı sonuç olarak kimseden bunu şikayet etmemiş yada bu konuya değinmemeiş ne farkı var yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 20 Kasım 2005, 15:04:26 >
  • ben 2 gün önce usr 9108 aldım kapsama alanı daha geniş diye ama gel gör 2 öte odadan çekmiyor. (ayrı bir konuda var zaten) Şimdi aklım airties da acaba onu alsam ne olcaktı diye. Gerçi usr 9108 değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdiki aklım olsa airties alırım çünkü çekmedi mi arardım haklı müşteri hattını anlatırdım derdimi aldık usr kime anlatcam derdimi. Zaten forum bıkmış wireless ım çekmiyo diye açılan başlıklardan kimse sallamıyo.

Neyse benim önerim airties olacaktır bir usr kullanıcısı olarak

• quote:

Orjinalden alıntı: storm_of_oceans

ben 2 gün önce usr 9108 aldım kapsama alanı daha geniş diye ama gel gör 2 öte odadan çekmiyor. (ayrı bir konuda var zaten) Şimdi aklım airties da acaba onu alsam ne olcaktı diye. Gerçi usr 9108 değiştirmeyi düşünüyorum. Şimdiki aklım olsa airties alırım çünkü çekmedi mi arardım haklı müşteri hattını anlatırdım derdimi aldık usr kime anlatcam derdimi. Zaten forum bıkmış wireless ım çekmiyo diye açılan başlıklardan kimse sallamıyo.

Neyse benim önerim airties olacaktır bir usr kullanıcısı olarak

USR KULLANAMAYICISI OLARAK demeniz daha yerinde olacaktı sanırım. Nedeni ne olursa olsun sizin başınıza gelen olay bir istisna olduğundan dolayı sorunla karşılaşmışsınız.

1) arena veya armada'nın teknik desteğini aradınız mı?
    2) kablosuz aygıtlar hakkında bilgi birikiminiz nedir? yapılması gereken ayarları yaptınız mı? Modem üreticisi size web sitesinde türkçe manual vermiş incelediniz mi.
    3) 11 wireless kanalı var (amerika için 13 kanal), değişik kanal ayarlarıyla deneyin. Ayrıca wireless hızı auto seçeneğinde olsun (hem ap hem de etherne kartınızda auto/mix hız ayarında olsun). Sürekli 54g hızına ayarlıysa uzaklaştıkça verim düşer, bağlantı sorunu olur. Ayarlayın. Evde ya da komşunuzda 2.4 ghz band genişliğinde telsiz telefon veya mikrodalga fırın varsa bağlantınız sorunlu olur.
    4) Kablosuz ethernet kartınızın markası nedir? Laptopunuzda tümleşik mi? Markası nedir Intel mi? En yeni driverlarıyla denediniz mi? Başka mark bir wireless kartla da sorunla karşılaşıyor musunuz?
    5) Ürünün ayıplı bir ürün olduğunu iddia ediyorsanız 1 haftayı geçmeden iade edip sorunsuz bir başka modem isteyiniz. Vermek zorundalar. Ben bir model önceki USR9106 kullanıyorum. Çevremde 2 arkadaşıma da printserver özelliği ve turbo wireless 125 mbps hızı ile airties modemlerden daha fonksyonel olduğunu düşündüğüm USR9108 modemden aldırdım. İlk izlenimlerimiz harika bir modem olduğu yönünde. EV kullanıcısına fazla bir ürün. Daha çok ufak network barındıran ofisler için harika. Evimde 3 pc bulunduruyorum. Benim gibi bir kullanıcı için de harika diyebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.