Şimdi Ara

tektaş pırlanta fırsatı , foruma özel !!! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: se0m Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.350
Cevap
361
Favori
536.767
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkumsel

    quote:

    Orijinalden alıntı: hunter06

    quote:

    Orijinalden alıntı: kkumsel

    merhaba arkadaşlar,

    ben de ferhat bey den tektaş aldım.

    bu konuda çok uzun araştırmalarım ve maceralarım oldu. Almayı düşünenlerle paylaşmak isterim.
    Öncelikle pırlanta özellikleri hakkında, 4c hakkında internette uzun araştırmalar yaptım. Daha sonra ikamet ettiğim şehirde kuyumcuları dolaştım. Hepsi beni tanıdı neredeyse Fiyatlar ateş pahası, Ferhat Bey'in verdiği özellikte taşın fiyatı minimum 1,5 - 2 katı. (abartmıyorum)

    Neyse İstanbul'a yakın olduğum için oraya gideyim dedim. Bu işin toptancıları nuruosmaniye de. pırlanta markalarından birinin büyük birbinası vardı, içeri girdim, nasıl bir dünya anlatamam. mini etekli kızlar, takım elbiseli erkekler oturmuş pırlantalara bakıp toptan alımlar falan yapıyorlar. Artık şansıma mı şanssızlığıma mı bilmem o gün de cnr expo da fuar varmış. Tüm pırlantacılar fuarda. Ben de fuara gittim. Tabi kuyumcu değilsen içeri almıyorlarmış. Bende de bir kuyumcunun kartı vardı, onunla kuyumcu gibi içeri girdim Yine bambaşka bir dünya. Benim aradığım ufacık bir pırlanta orada insanlar avuç avuç bakıyor. Gerçi satış yasak tabi. Neyse bunaldım çıktım geldim eve.

    Yine internette gezinirken bazı sitelerde çok uygun fiyatlara gördüm ama güvenip alamadım. Bu arada şansıma forumdaki bu başlık gözüme çarptı. Öncelikle Ferhat Bey'den almamın sebebi şu oldu. Taşlar gia sertifikalı ve numaraları taşlara işli. Bi kere gia ve benzeri lab. dışında verilenler tamamen firmaya veya kuyumcuya olan güveninize bağlı. Yani adam oraya özellik olarak istediğini yazabilir ve sizde bunu gayet doğal olarak yutabilirsiniz. Gia sertifikalı satan başka bir yerde bulamadım. Marka olarak bir yer vardı ama oradaki fiyatlar akılalmaz uçuktu. Burdaki diğer arkadaşların referansları sayesinde de siparişimi verdim. Pazartesi verdim, Salı elimdeydi.

    Ne yalan söyleyim, güzel olmayacak diye tereddütlerim vardı. Fakat gelince gördüm tek kelimeyle mükemmeldi. Herkese tavsiye ederim, çok daha fazla paralar vermeyin.

    Ferhat Bey'de bu güzel ürün için tekrar teşekkür ederim.

    hayırlı olsun koray bey

    demek fuarada gittiniz, bende fuardaydım hatta konunun en başındaki resmi olmayan taşları fuardan aldım

    gia sertifika konusuna gelince piyasada o kadar iyi niyetli veya kötü niyetli satışlar oluyor ki ne yazık ki meslekten olan kişilerin bile yarısından çoğu pırlanta konusunda bilgisiz artık ne şekilde olursa olsun böyle sağlam sertifikalı taşları satıyorum ve ısrarla öneriyorum

    tekrar hayırlı olsun

    ferhat bey,

    dün yüzüğü verdim, tam oldu ve kız arkadaşım çok beğendi. Zaten o yüzüğe hayır cevabı alamazdım

    Tekrar teşekkürler, almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

    çok sevindim, hayırlı olsun tekrar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar1457


    quote:

    Orijinalden alıntı: grngck

    iyi günler ferhat bey,
    evlilik arefesinde olmam nedeniyle tektaş pırlanta arıyorum şu aralar. şimdiye kadar aklımda hep bilindik markalardan alışveriş yapmak vardı kazıklanmamak adına. açıkçası pırlanta yerine avize taşı koysalar anlamam. o kadar hepsi birbirine benziyor benim gözümde:) ama burada anlattıklarınızı okuduktan sonra, gia sertifikası nedir, diğer sertifikalar nedir araştırdıktan sonra asıl kazığı bilindik markalardan alışveriş yaptığımda yiyeceğimi anladım. bugün gezdiğim tüm bilindik markalı kuyumcularda 0,20 - 0,25 karat genelde H, VS taşlar 2500-3000 tl aralığındaydı, ilk sayfada verdiğiniz fiyatları gördükten sonra fikrim oldukça değişti.

    bu ay içinde bir günlüğüne ankaraya gelme ihtimalim yüksek, ilk mesajda taşların montajlanmamış olduğunu söylemişsiniz. ankaraya geldiğimde sizi ziyaret edip, bir taşı ve yüzük modelini beğenirsem montajı ne kadar düre içinde olabilir? aynı gün alabilir miyim yüzüğü?

    Sertifika vs hikaye maddi anlamda aldığın taş alım satım arasında çok deger kaybedecek..
    10 iirayaa 2-3 lira olcak oyuzden. Cafcaflı dukkanlardan ziyade merlezi yerlerdeki kucuk kuyumculara bakın. Kadıkoye yakınsanız melek kuyumcu sahibi suryani bi eleman 30 35 karar bi yuzugu. İce color vs. 900- tl nakite alırsın. Gidipte 2-3 teklik. Parcalanmayın

    Bence sertifika kesinlikle hikaye değil. Kaliteli ürün almak istiyorum diyen kimse için de değildir. Sonuçta bunlar satmak için değil yıllarca kullanılmak için alınıyor ve alırken içinizin rahat etmesi 3 kuruşluk mala 5 kuruş vermedim demek çok önemli. Neticede alırken ben uluslararası sertifikası numarası yoksa asla ne aldığımı bilemiyorum. Sertifika osman kuyumculuktansa da aynı durum geçerli. Osman kuyumculuk da ister goldaş ister ariş olsun bana uluslararası geçerli sertifika vermeyen her sertifika gözümde osman kuyumculuk sertifikasıdır. İster takıntı deyin ister reklam. Tabi ki serbest piyasa ben 40 karat taşa 2000 veririm uluslararası sertifikası olur öbürü 4000 verir yerel bir firmadan sertifika alır öbürü de 1000 verir ali abiden alır sertifikayı. Benim içim uluslararası sertifika varsa daha rahat eder.




  • Ferhat bey konuyu uzun zamandır takip ediyorum.Size bir sorum olacak.Resimdeki modeli hediye almak istiyorum fakat ürün yurtdışında olduğu için kısa zamanda alma imkanım yok.Bu ürünün benzeri ürünler var mı elinizde? veya alyans ve üzerinde taşı olan yüzük nerden bulabilirim.İstanbul'da yaşıyorum.
    Saygılar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.pupa

    Ferhat bey konuyu uzun zamandır takip ediyorum.Size bir sorum olacak.Resimdeki modeli hediye almak istiyorum fakat ürün yurtdışında olduğu için kısa zamanda alma imkanım yok.Bu ürünün benzeri ürünler var mı elinizde? veya alyans ve üzerinde taşı olan yüzük nerden bulabilirim.İstanbul'da yaşıyorum.
    Saygılar




    bu normal bombeli alyans üzerine taş takılmış bir model elimde bu modelin 3 mm den 8 mm ye kadar kalınlıkta olan boyları mevcut resimden anlaşıldığına göre fazla kalın değil 4 mm gibi , taşı pırlanta olmadan 250 tl civarı çıkar pırlanta olunca taşına göre değişir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xeseroderma

    ve bugün saat 2 civarı siparişimi teslim aldım kız arkadaşım çok beğendi ferhat beye teşekkür ediyorum gerçekten çok güzel hazırlamış


    hayırlı uğurlu olsun güle güle kullansınlar.
  • Merhaba Ferhat Bey, Beş taş yüzük çeşitleriniz hakkında resim göndermeniz mümkün müdür ? Aşağıdakilere benzeyen modeller olabilir.

    http://www.e-aris.com/product.asp?ProdID=57617&CtgID=2027&pirlanta-5-tas-altin-alyans

    http://www.e-aris.com/product.asp?ProdID=57338&CtgID=2027&pirlanta-yuzuk-5-tas-altin-alyans

    Kolay gelsin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jukiee

    Merhaba Ferhat Bey, Beş taş yüzük çeşitleriniz hakkında resim göndermeniz mümkün müdür ? Aşağıdakilere benzeyen modeller olabilir.

    http://www.e-aris.com/product.asp?ProdID=57617&CtgID=2027&pirlanta-5-tas-altin-alyans

    http://www.e-aris.com/product.asp?ProdID=57338&CtgID=2027&pirlanta-yuzuk-5-tas-altin-alyans

    Kolay gelsin

    elimdeki beştaş alyanslardan, farklı carat ağırlıklarına sahip olan beş tanesini resimleri ve fiyatları ile birlikte ilk mesaja ekledim (1.sayfa ilk mesaj)




  • Perşembe günü Ankara'da Ferhat Bey'i ziyaret ettim. Tabii aynı zamanda alışveriş de yaptım. Müşterinin aklında hiçbir soru işareti bırakmadan her şeyi açıklayan, dürüst, güvenilir bir kuyumcu. Ben yaptığım alışverişten çok memnun kaldım. İlgisinden ve hoş sohbetinden dolayı Ferhat Bey'e teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grngck

    Perşembe günü Ankara'da Ferhat Bey'i ziyaret ettim. Tabii aynı zamanda alışveriş de yaptım. Müşterinin aklında hiçbir soru işareti bırakmadan her şeyi açıklayan, dürüst, güvenilir bir kuyumcu. Ben yaptığım alışverişten çok memnun kaldım. İlgisinden ve hoş sohbetinden dolayı Ferhat Bey'e teşekkür ederim.

    rica ederim yardımcı olabildimse ne mutlu :) hayırlı olsun güle güle kullansınlar .
  • Siradan bir kuyumcudan, bir yuzuk begendim, uluslarasi sertifika yok. Kendi yazdigi sertifika karti verecekmis, tasi tahlile gonderecekmis..

    Simdi ben gitsem, yuzugu almaya karar versem, bana pirlanta yerine kristal verse, anlamam alirim.

    Bana ne onerirsiniz? Merkezi bir yerde olan kuyumcu guvenilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: striker76

    Siradan bir kuyumcudan, bir yuzuk begendim, uluslarasi sertifika yok. Kendi yazdigi sertifika karti verecekmis, tasi tahlile gonderecekmis..

    Simdi ben gitsem, yuzugu almaya karar versem, bana pirlanta yerine kristal verse, anlamam alirim.

    Bana ne onerirsiniz? Merkezi bir yerde olan kuyumcu guvenilir mi?

    sıradan karta veya başka bir şeye yazılan sertifikalar tamamen göz kararı yazılır, yanılma payı çok yüksektir suistimale açıktır. işin uzmanı değilse, ki uzmanı da olsa hiçbir zaman laboratuvar ölçeklendirmesi yapılamaz. tamamen satıcının insafına kalırsınız güveniyorsanız alabilirsiniz. taşın üzerinde yazmayan sertifikasyonlar hiçbir zaman geçerli birşey değildir, yanılmamak aldanmamak için geçerli bir laboratuvarda barkodlanmış bir taş öneririm.

    zaten kimse anlamaz anlayamaz işte o yüzden barkodlu taş öneriyorum ısrarla.

    kuyumcunun merkezi bir yerde veya merkezi olmayan bir yerde olması birşey değiştirmez niyeti önemlidir , en güzel (çok afedersiniz) kazıklamalar büyük AVM lerde büyük mağazalarla yapılıyor.




  • özel mesaj attım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pamirrr

    özel mesaj attım.

    yanıtladım :)
  • Uzun süredir forumu takip ediyorum ziyaretçi olarak ancak bugun bende artık yazmak istedim.
    Bende bugün Ferhat bey'den alışverişimi yapmış bulunuyorum. Günlerdir tüm sorularımı dinledi ve telefondan yardımcı oldu, aradaki mesafeden dolayı çekinmeye gerçekten gerek yokmuş. Hem esnaf hemde işinin ehli.
    Yüzük çok güzel sertifikası kutusu olsun herşeyiyle çok memnun kaldım, inşallah bundan sonra başka alışverişlerimizde olucak.
    Kendisine buradanda tekrar ilgisi için çok teşekkür ediyorum :) Düşünen arkadaşlar kesinlikle öneririm ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagri-35

    Uzun süredir forumu takip ediyorum ziyaretçi olarak ancak bugun bende artık yazmak istedim.
    Bende bugün Ferhat bey'den alışverişimi yapmış bulunuyorum. Günlerdir tüm sorularımı dinledi ve telefondan yardımcı oldu, aradaki mesafeden dolayı çekinmeye gerçekten gerek yokmuş. Hem esnaf hemde işinin ehli.
    Yüzük çok güzel sertifikası kutusu olsun herşeyiyle çok memnun kaldım, inşallah bundan sonra başka alışverişlerimizde olucak.
    Kendisine buradanda tekrar ilgisi için çok teşekkür ediyorum :) Düşünen arkadaşlar kesinlikle öneririm ;)

    rica ederim ne demek , ben teşekkür ederim . hayırlı olsun güle güle kullansınlar :)
  • mesaj gönderdim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbilginer

    mesaj gönderdim.

    yanıtladım .
  • PM attim, yanitlar misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercankaf

    PM attim, yanitlar misiniz?

    yanıtlandı :)
  • süper
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.