Şimdi Ara

Intel'in 22nm Ivy Bridge işlemcileri P67 ve H67 çipsetli anakartlara geriye dönük destek sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Intel'in hazırlık çalışmaları devam eden Ivy Bridge kod adlı 22nm işlemcilerinin lansmanı için önümüzde bir yıl gibi uzun bir süre var. Henüz resmi olarak doğrulanmasa bile önümüzdeki Ocak ayında yapılacak Tüketici Elektroniği Fuarı 2012'de lanse edilmesi beklenen işlemcilerin, geriye doğru uyumluluk sergileyeceği ve 6 serisi çipsetlerle kullanılabilecekleri ifade ediliyor. Sandy Bridge mimarisi üzerine şekillendirilmekte olan işlemciler, Intel'in tik adımını oluşturduğundan ötürü mikroişlemci mimarisinden öte üretim teknolojisiyle ön plana çıkacak ve firma tarafından endüstrinin 22nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk işlemci ailesi olarak lanse edilecekler.


    P67 ve H67 çipsetlerle uyumlu olacağı yani LGA1155 formunda geleceği bildirilen yeni işlemci ailesi için 6 serisi anakart sahiplerinin BIOS ve/veya firmware güncellemesi yapması yeterli olacak. Genel performans açısından Sandy Bridge tabanlı işlemcilerden %20 civarında daha hızlı olacağı belirtilen 22nm Ivy Bridge ailesini, entegre grafik performansında ise Sandy Bridge'deki IGP'lere nazaran sıçrama yapacağı ve Intel tarafında DirectX 11 desteği sunan ilk grafik tasarımını içereceği ifade ediliyor. Tabi geriye doğru uyumluluk haberlerinin zamanlaması da oldukça manidar zira bilindiği üzere Intel'in 6 serisi yonga setlerinde SATA-II performansıyla ilgili önemli bir tasarım sorunu tespit edildi.


    Yonga seti satışlarını durduran Intel, Cougar Point kod adlı 6 serisi yonga setlerinin sorunlardan arındırılmış B3 revizyonunu geliştirmeye başladı. Firmadan yapılan açıklamaya göre B3 revizyon yeni çipset versiyonları Nisan ayına kadar hazır olacak ve anakart üreticileri mevcut modellerini yeni gelecek sorunsuz çözümlerle ücretsiz olarak değiştirecekler.








  • sb ler zaten zehir gibi işlemciler ıb leri nasıl olur bilemiyorum
  • İntel f/p işlemciler üretmeye başladı hayırlısı..
  • Geriye uyumluluk gözlerim yaşardı ağlamak istiyorum birisi çimdiklesin. Bahsetmeden edemeyeceğim tock ta sata 2 arızası tickte ne olacak hep birlikte göreceğiz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiger cage

    sb ler zaten zehir gibi işlemciler ıb leri nasıl olur bilemiyorum


    aynısını şimdi kendi kendime söyledim
  • Sonunda!
  • quote:

    ivybridge'lerin sblerden %20 daha hızlı olduğu belirtiliyor..


    şöyle 8 çekirdek 5 ghz felan olsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 4 Şubat 2011; 21:49:28 >
  • Şimdiye kadar neden yapmadı böyle birşey. Ne oldu da böyle oldu şimdi
  • çipsetler bozuk olunca böyle bir şey yapmak zorunda kaldılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleci07

    çipsetler bozuk olunca böyle bir şey yapmak zorunda kaldılar

    aynen
  • Sırf p67 yongasında görüntü çıkışı olmadığı için almaktan vazgeçtim şimdi 22nm çıkacağını bile bile sittin sene almam :) Geriye dönük bile olsa 22nm için üretilecek yongada daha iyi performans alınır.Hatta şu andan itibaren intelin geriye dönük destek vermek için yongaları geri çağırdığını düşünüyorum. 1 milyar dolar cezayı bile bile ödeyen adama 700milyon dolar'da koymaz,intel gibi bir firmanında yongada böyle bir hata yapacağını düşünmüyorum,tabiki varsayım olarak söylüyorum fakat böyle firmaların cinliğini bildiğimizden böyle varsayımlarda kaçınılmaz oluyo :)
  • Bunun bozuk çipsetlerle alakası yok aynı haberi 1.5 ay kadar önce okudum.. zaten ürünler geliştirme aşamasında şu an

    Geçmişte yaptığı 775pin tecrübesinden sonra sadece bios güncellemesi ile aynı performansı vericektir 1155pin anakartlar hali hazırda bi z68 çipsetli kart var ama esrarengiz şekilde çıkartmıyorlar ortaya nedendir acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mckhan -- 4 Şubat 2011; 22:11:13 >
  • hep gene amd fiyatları 6cekirdekli 3.8ghz işlemci fiyatı 500lira süper
  • acaba şuan ki mevcut sb işlemciler z68 de kullanılabilecekmi yoksa işlemcileride ayrımı olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güneş__ -- 4 Şubat 2011; 22:17:47 >
  • Enteresan ? Üretim teknolojisi değişiyor soket aynı :) sırf bu geriye dönüklülük yüzünden buldozer yerine sb alabilirim. Am3+ soket inin ömrü belirsiz .
  • üretim teknolojisinin değiştiği söylenemez daha çok nanometrik bir küçülme söz konusu. ama intel'den beklenmeyecek bir hareket olduğu âşikâr sonuçta bazı anakart üreticileri 1156 işlemcileri 1155 soketli anakartta çalıştıran anakart ürettiler (asrock) demek ki intel az biraz kassaydı insanlar 1156 soketi değiştirmek zorunda kalmazdı, teknoloji bazen daha fazla kâr etmek içindir değil mi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilal1390

    Enteresan ? Üretim teknolojisi değişiyor soket aynı :) sırf bu geriye dönüklülük yüzünden buldozer yerine sb alabilirim. Am3+ soket inin ömrü belirsiz .

    Katılıyorum, bende bulldozer düşünüyordumda sb daha iyi bir tercih olacak gibi..
  • amd'nin geriye uyumluluk sağlamasının ne kadar faydalı olduğunu gördü intel amca ne yapsın özenti işte birşey olmaz :)
  • Intel'in 22nm Ivy Bridge işlemcileri P67 ve H67 çipsetli anakartlara geriye dönük destek sunacak
  • Çekirdek sayısına dair bir bilgi yok sanırsam,bi dahaki tok ta buna ağırlık verecek demekki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.