Şimdi Ara

Samsung, Galaxy Tab ile ilgili iddiaları reddetti; Yetkililere göre iade oranı %2'nin altında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Güney Kore'nin teknoloji devlerinden Samsung'un, 1 GHz saat hızında çalışan ARM Cortex A8 işlemci, 512 MB RAM, PowerVR SGX 540 grafik birimi, Android 2.2 ''Froyo'' işletim sistemi, 7.0 inç boyutlu 600 x 1024 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran, 3.2 megapiksel kamera, otomatik odaklama, 720x480 @ 30 FPS video kaydı, telefon olarak kullanılabilme, Full HD video oynatabilme, Adobe Flash 10.1 desteği ile 4000 mAh bataryayı bir araya getiren tabletinin, New York Post'da geçen habere göre Amerika'da %15'lere varan iade oranlarına sahip olduğu belirtilmiş ve çeşitli analistler bu konudaki görüşlerini dile getirmişlerdi.



    Yaşanan bu gelişmenin hemen ardından Samsung, sessizliğini bozarak yanıt vermekte gecikmedi ve pazar araştırma firması tarafından öne sürülen iade oranı verilerini reddetti. Samsung yetkilileri, Galaxy Tab'ın Amerika'daki iade oranını %2'nin dahi altında olarak açıkladı. Aynı haberde Apple iPad'in iade oranı %2 olarak ifade edilmişti. Ancak Apple cephesinden herhangi bir onaylama gelmedi. Geriye kalan yorumları sizlere bırakıyoruz.








  • Yani bir tarafta newyork post var ama bana da %15 iade biraz abartılı geldi. Bence galaxy tab alanlar 3.0 guncellemesini bekliyor olmalı. Yada almak için 3.0 ı bekliyor olmalı...


    Aksi mantıklı gelmiyor, hele hele amerika'da... bu işlerin pek içinde olmayan bir amerikalı zaten gözü kapalı iPad alır. Galaxy tab alan amerikalı istisnalar dışında az cok bu işlerden alıyordur, anlayan da 3.0 guncellemesini bilir... en azından görmek için bekler...
  • Galaxy Tab kullanan bir arkadasim var.. Kendisi gayet memnun cihazdan. Bir yavaslik, rahatsizlik yaratacak bir kullanim zorlugu olmadigini defalarca dile getirdi.. Hatta pil omrunun bile gayet iyi oldugunu soylemisti.. Ben Ipad almayi dusunuyordum ve kendisi, ipad'i de isyerinde kullanan biri olarak, Samsung'un hicte geride kalmadigini soyledi.. Samsung'un kullanim konusunda Ipad urunlerine gore daha esnek secenekler sundugunu, Ipad gibi standart bir kitleye bagli kalmadigini vurguladi.

    Soyledi, etti gibi seyleri yazmak hic hosuma gitmiyor. ama yine de fikir olsun, dileyen ipad tercih edebilir tabi.. ona da diyecek birseyim yok.. Ben de hala bakiyorum..
  • Yakından inceledim bu cihazı ve beğenmedim
  • Towarscke

    ipad i tercih edenlerin genelde hepsi uygulama oyun vb. eğlence amaçlı şeyler için alıyorlar tabi bunun yanında internet deneyimide iyi flash destegi yok galaxy tab de var ancak nasıl çalıştıgına hepimiz şahitiz takılıyor kasıyor sonuçta galaxy tab yağ gibi akmıyor takıma kasma var yani ama ipadde bunlar neredeyse hiç yok ben alacaksam ipad alırım nedenlerini saydıgım gibi kimse istemez neticede takılan kasan bişey
  • Bu sene samsung 4-5 model tablet yapar en azından... 3-4 model de galaxy s telefon yapar... yapmaya başladı da zaten ;)
  • 1 aydir galaxy tab kullaniyorum, yurt disinda fiyatlara baktigimda bir cok telefon bu cihazin ustunde bedelle satiliyor.

    IPHONE / GALAXY S / IPAD alipta internete girmeyen binlerce insan var. sadece marka bagimlisi olmamak lazim.

    Her isletim sisteminde oldugu gibi android isletim sitemini kullanirken cok iyi bilmek lazim. Tabii test eden (yada test ettigni sanip iki parmak atan) arkadaslarin hic android isletim sistemini kullanmadigini dusunuyorm (saniyorum)

    android sizden once birileri eger uygulama calsitirdi ise o uygulamalar arka planda calsmaktadir (yani PC gibi) siz farkina varmaz iseniz ve gelip soyle bir test edeyim dediginizde arka planda calistigini gormediginiz uygulamalar sizi engelleye bilir.. bunun sonucunda da TAKILIYOR kelimesini bilmeden de kullanabiliriz. ben 1 aydir kullaniyorum hic reset atmadim-cihaz hic takilmadi ama bazi arkadaslar test ederken takildigini idda etmis. bir sonraki asama da servis sagliyicicin yada wi-fı hattinin yavasliginin cihaza takiliyor damgasini vurmak ta cok gercekci de degil. Ben cihazdan % 99 memnunum. Yeni isletim sistemini beliyorum cunku su an ustundeki isletim sistemi telefon isletim sistemi

    zaten sistemin tum uyarilari telefonunuz aciliyor / telefonunuz kapaniyor gibi



    hem ipad / hem galaxy tab kullanan birisi olarak

    + lari sunlar

    Telefon ozelligi

    GPS Nevigasyon

    dokunmatik ekran

    Android isletim sistemi

    tum ofis uygulamalari (edit edilebilme ozelligi)

    version guncelleme yapabilmesi

    usb den her resim/video/programi direkt olarak (usb hafiza gibi) kullanilabilmesi

    hizi

    googl in sinirsiz imkanlari

    kucuk oldugu icin normal bi canta da hatta elde bile tasinabilmesi



    yani 4 cihaz bi arada (IPAD de 1 tek resim / video kisisel)



    - leri

    ismi IPAD degil (fanatiklerin gozu kararmis)

    pili daha gidiyor (ama aksesuarlari ipad e gore 3/1 fiyat arac sarj cihazi 20 USD)



    sonuc : Ben cok ama cok memnunum artik 1 cihaz tasiyarak 4 cihazin fonksiyonlarina sahibim . kimse cebimde yada kolumun altindaki plastik cantada TAB oldugunu bile bilmiyor.

    htc desire hd / galaxy s / ihone bile benim aldigim fiyatin ustunde . Telefon fiyatina tablet.




  • bence o %15 doğrudur.. bazı şeyleri anlamak için önce deneyimlemek lazım. galaxy tab'ı biraz kullanan herkes hak verecektir. parasının yarısını bile hak etmez..!! hayır şayet büyük ekranlı telefon diye satılıyor olsaydı tüm bunların hiçbirini söylemezdim. çünkü tablet PC değil O..!!!
  • Ikidir yorumlarim yayinlanmiyor. Ama ben gene de sansimi denemek istedim. Son zamanlarda amerikan kokenli basin organlarinda yabanci kokenli teknoloji firmalarina karsi yanli yaklasimlar seziyorum. Ornegin engadge sitesi yabanci firma urunlerindeki kusurlari alayci bir sekilde dile aliyor. Hele samsung yetkilisinin smooth satislar lafini slow diyerek haber verdikten sonra bu fikrim pekisti. Simdi de bu olay. %15 rakami gercekci degildi zaten. Boyle bir urunu satmaya devam etmek zaten pek akil kari gelmiyor.

    Bu arada klavye hatalarondan dolayi ozur dilerim. Telefondan yaziyorum.
  • Amerika pazarını koreli firmaya kaptırmamak için amerikan firması kaynaklı yada milyetçiliği haberi işte...
  • Benim şirketten arkadaşımda var, şu akvaryumlu wallpaperlardan koyunca masaüstüne cihaz çok aşırı yavaşlıyor. 3.0 ile düzelir diye tahmin ediyorum.
  • kime inanacaqımı şaşırdım lütfen açık konuşun
  • Galaxy Tab satın aldıktan bir hafta sonra Ipad 32GB hediye ettiler bana. Dolayısıyla, her iki ürünü de bizzat kullanma ve test etme şansım oldu. Kazananı söyleyeyim: Açık ara Galaxy Tab. Neden:
    1-Ekran küçüklüğü dezavantaj değil, avantaj. Laptop'tan bir farkı olmalı, yoksa tablet pc'nin pratik faydası kalmıyor. Üstelik ipad'e göre çoook daha hafif. Yarım saat elinizde tutun bakalım, o zaman anlarsınız.
    2-İşlemci hızı IPad ile aynı, hatta hafiften daha iyi bile diyebilirim.
    3-Ipad'de 200 bin uygulama varmış. Galaxy'de 100 bin var. Asıl soru, kaçının ücretsiz ve iyi olduğu. Android açık ara önde.
    4-Flash desteği çok iyi. Aksi yorumlara inanmayın. Chrome bile tüm flash videoları açmaz, niye tablet pc'den daha fazlasını bekliyorsunuz ki? Kaldı ki kıyaslayınca IPad'e fark atar.
    5-Apple'ın sömürme politikasını herkes biliyor. "Sadece benden al", "benim yapmadığımı bende kullanamazsın" ve benzeri politikalar yürütüyorlar. Android zaten sırf bu özelliği ile tercih sebebi.
    6-Kamera ve görüntülü görüşme. GT
    7-Telefon özelliği. GT

    Kısacası, ben Galaxy Tab'i kullanmaya karar verdim ve şimdi Ipad'i kardeşime vereceğim. Herkese de tavsiye ederim.




  • Ikidir yorumlarim yayinlanmiyor. Ama ben gene de sansimi denemek istedim. Son zamanlarda amerikan kokenli basin organlarinda yabanci kokenli teknoloji firmalarina karsi yanli yaklasimlar seziyorum. Ornegin engadge sitesi yabanci firma urunlerindeki kusurlari alayci bir sekilde dile aliyor. Hele samsung yetkilisinin smooth satislar lafini slow diyerek haber verdikten sonra bu fikrim pekisti. Simdi de bu olay. %15 rakami gercekci degildi zaten. Boyle bir urunu satmaya devam etmek zaten pek akil kari gelmiyor.

    Bu arada klavye hatalarondan dolayi ozur dilerim. Telefondan yaziyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.