Şimdi Ara

Asus, P67 ve H67 çipsetli anakartları için iade/değiştirme yapacağını açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
7.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden Asus, Intel'in 6 serisi yonga setlerinde tespit edilen tasarım hatasına hızlı tepki verdi ve şirketin Türkiye operasyonu, kullanıcıların mağdur olmaması için tüm kapıları açtıklarını belirtti. Firmadan yapılan resmi açıklamaya göre, Intel'in Sandy Bridge işlemcileri için P67 ya da H67 çipsetli Asus anakart satın alan kullanıcılar, anakartlarını iade edebilecek veya en geç Mayıs ayına kadar hazır olacak yeni versiyonlar ile değiştirebilecek.


    Bilindiği üzere 6 serisi çipsetlerde yaşanan sorun, anakart üzerindeki SATAII 2,3,4 ve 5 portlarını etkilerken, SATA-III 0,1,6 ve 7 portları ise sağlıklı bir şekilde çalışabiliyor. SATA-III teknolojisi aynı zamanda geriye dönük destek sunduğu için kullanıcılar ellerindeki SATA-I ve SATA-II diskleri, bu portlar üzerinden kullanmaya devam edebiliyorlar. Yani bu sorun karşısında anakartı geri iade etmek ancak işlemcisinin boşta kalmasını istemeyen kullanıcılar, en geç Mayıs ayında B3 reviyonlu yeni çipsetlerin kullanıldığı anakartlarla yapılacak değişime kadar SATA-III portları üzerinen sistemi sorunsuzca kullanmaya devam edebilir ya da yukarıda da belirttiğimiz gibi satın aldıkları Asus anakartı iade edebilirler.


    Asus, 6 serisi çipsetli anakartların geri aide ve değişim süreciyle ilgili diğer detayları ayrıca açıklayacağını bildirdi.








  • Hadi gözünüz aydın asus alanlar.Diğer markalardan da aynı yaklaşımı bekliyoruz.
  • Helal olsun... Çizgi Elektronik mi?
  • bravo yani daha ne denebilir ki!!!
  • quote:


    Yani bu sorun karşısında anakartı geri iade etmek ancak işlemcisinin boşta kalmasını istemeyen kullanıcılar, Mayıs ayında B3 reviyonlu yeni çipsetlerin kullanıldığı anakartlarla yapılacak değişime kadar SATA-III portları üzerinen sistemi sağlıklı bir şekilde kullanmaya devam edebilir ya da yukarıda da belirttiğimiz gibi satın aldıkları Asus anakartı iade edebilirler.

    O zaman ben Asus notebook'umu Mayıs ayına kadar kullanırım. Sonra da servise veririm anakart değişimi için. Güzel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air_jersey15 -- 2 Şubat 2011; 17:39:25 >
  • Açıklama sadece Asus Anakartlar için yapılmış, maalesef notebookları içermiyor. Zaten içermesine de gerek yok çünkü mobil 6 serisi chipsetli bir notebook sahibi olsanız bile zaten sorunsuz SATA portları kullanıyor olurlardı, 8 SATA çıkışlı notebook düşünemiyorum...
  • Dün Niyazi bey zaten belirtmişti bugünde gigabyte belirtti kartlarn değişeceğini
    İntel 700 milyonla paçayı kurtarırsa iyi bu durumdan
  • @No Way Out, haberimize konu olan açıklama bizzat Asus Türkiye tarafından yapılmıştır.
  • @utankir, Asus'un farklı ürünlerine farklı bölümler baktığı için haberimize konu olan açıklama anakart ve ekran kartlarıyla ilgilenen komponent bölümünden geldi. Ancak konuyu Asus'a sordum ve Sandy Bridge tabanlı dizüstü bilgisayarların iade alınacağını belirttiler.
  • peki degistirme islemi nasıl olacak nereye iade edecegiz aldıgımız magazaya mı,hangi süre icersinde belli bi süre var mı?
    ve neyle degistirecekler ya da para iadesi mi olacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    @utankir, Asus'un farklı ürünlerine farklı bölümler baktığı için haberimize konu olan açıklama anakart ve ekran kartlarıyla ilgilenen komponent bölümünden geldi. Ancak konuyu Asus'a sordum ve Sandy Bridge tabanlı dizüstü bilgisayarların iade alınacağını belirttiler.

    dizüstüleri iade alması çok güzel bir olay Asus'a yakışır zaten başka politikalar izleselerdi bu, kullanıcıların gözünde ve marka olarak düşüş yaşatabilirdi. "Haberde Mayıs ayına kadar B3 ile revize edilmiş chipsetli anakartları piyasaya sürecek" denmiş acaba 6 ay sonra piyasaya çıkacak X68 işlemcileri hiç bir firma düşünmüyor mu böyle bir problem varken kim gidip p67 alır ki? zaten Haziran ayında X68 ler çıkacak değer mi? Şahsi fikrim değmez.




  • Daha dün p8p67 pro anakart aldım bundada sorun varmı varsa ne zaman değiştirebilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    @utankir, Asus'un farklı ürünlerine farklı bölümler baktığı için haberimize konu olan açıklama anakart ve ekran kartlarıyla ilgilenen komponent bölümünden geldi. Ancak konuyu Asus'a sordum ve Sandy Bridge tabanlı dizüstü bilgisayarların iade alınacağını belirttiler.

    Yani Asus dizüstü bilgisayarlarımızı yeni kartla çıkasıya kadar kullanıp, kartlar çıkınca servise gönderip kart değişimi isteyebiliriz öyle mi?
  • bu açıklamadan sonra sandy sistem toplayıp mayıs ayında değişime verirsek problem çıkarmı acaba
  • p8p67le den pekte mutlu değildim iyi oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: butchertheidiot

    bu açıklamadan sonra sandy sistem toplayıp mayıs ayında değişime verirsek problem çıkarmı acaba

    Çıkmaz niye çıksın. Sorunsuz değiştirirsin, adamlar yazılı açıklama yapmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unhappyboy


    quote:

    Orijinalden alıntı: butchertheidiot

    bu açıklamadan sonra sandy sistem toplayıp mayıs ayında değişime verirsek problem çıkarmı acaba

    Çıkmaz niye çıksın. Sorunsuz değiştirirsin, adamlar yazılı açıklama yapmış.

    sandye devam
  • Diger firmalarda teker teker aciklama yapmaya basladilar anakartlari istiyenlerinkini geri alacaklar tabi bi cok kisi isteyecektir :)
  • İntel'e bu durum müstahak diyorum. Daha neredeyse çıkalı bir yıl olmadan 1156 pinli sistemleri eskiterek yeni 1155 pinli sistem çıkartırsalar böyle olur işte. Benim gibi eski (P55) çipsetliler içten içe bu duruma gülüyorlardır sanırım ;)
  • quote:

    Değerli Müşterimiz,

    INTEL P67/H67 serisi chipsetlerde oluşan bir hatadan dolayı bu chipseti kullanan bazı anakartlarda SATAII (2,3,4,5) portları düzgün işlev görmemektedir.*

    Oluşan problem ASUS marka anakartlara özel bir durum olmayıp, tüm P67/H67 chipsete sahip anakartlarda görülebilmektedir.

    ASUS Türkiye bu problemi yaşayan müşterilerimizin mağduriyetini en aza indirgemek için elinden geleni yapacaktır.

    - Müşterilerimiz satın almış olduğu sorunlu anakartları iade edip paralarını geri alabilirler.
    - Müşterilerimiz mevcut sorun yaşadıkları anakartlarını SATAIII(0,1,6,7) portları kullanarak kullanmaya edebilir ve en geç Mayıs 2011'de anakartlarını yeni B3 revizyon anakartlar ile değiştirebileceklerdir.

    Para iade ve yeni anakartlar ile mevcut sorunlu anakartlarınızın değişimine dair detayları siz müşterilerimizle paylaşıyor olacağız.

    Saygılarımızla,
    ASUS Türkiye


    * Anakart üzerindeki SATAIII portlar olan 0,1,6,7.portlar bu problemden etkilenmemektedir ve dilendiğinde SATA ve SATAII destekli cihazlar bu portlara takılarak problemsiz kullanılabilir.


    Benim şahsi tavsiyem ise bu chipsetli anakartları (ve tabi ki NoteBook'ları) mümkün olan en kısa zamanda satın aldığınız yere iade etmenizdir. Aşağıdaki mesaj ise bayi kanalına gönderdiğimiz bir mesajdır. Belki yararlanan olur :)

    quote:

    Merhaba,

    Çin’den yapılan ithalatlarda ciddi bir fiyat artışı eğitimi bilişim sektörünü de doğrudan etkilemektedir. İşçi ücretlerindeki artış ve Çin para birimi Yuan (renbinmi) üzerindeki baskı sonucu tüm fiyatlar artmaktadır. Detaylı açıklama için:

    http://www.nytimes.com/2011/01/31/business/global/31trade.html

    Size sadece şunu söylemeliyim. Çin yeni yıl tatili dönüşü birçok işçinin fabrikasına geri dönemeyeceğini ve ailesinin yanında (çok şükür) iş bulabileceğini bu işçileri avlamak için tren istasyonlarında fabrika yöneticilerinin kamp kurduğunu bilmelisiniz.

    Kıssadan Hisse: %10 zam hemen, %20-30 göreceli zam yıl sonuna kadar. Özellikle çok ucuza satılan giriş seviyesi ürünleri artık bu fiyatlardan alamayacağız ve satamayacağız.

    P67/H67 Sorunu: Özellikle Q2’de ciddi bir Socket 1156 CPU ve anakart sorunu olacaktır. Bu sorun sektörde NoteBook’tan aşağıya kadar tüm ürünlere yansıyacaktır. G31 ve G41 fiyatlarında ciddi etkileri gözükecektir.

    Bilgilerinize.
    Niyazi Saral




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.