Şimdi Ara

QNAP'tan 1.2GHz işlemcili yeni ağ depolama sunucuları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Ağ depolama sunucuları profesyoneli QNAP, ürün gamını yeni modellerle genişletiyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre tek sürücülü TS-112, çift sürücülü TS-212 ve dört sürücülü TS-412 ağ depolama sunucuları, ev kullanıcılarıyla birlikte SOHO gibi küçük ölçekli işletmeleri ve ev-ofis kullanıcıları için pazara sunuluyor. 3.5-inç boyutundaki sürücülerle kullanılabilen yeni modellerin tamamı, Marvell'ın 1.2GHz hızında çalışan 6281 işlemcisinden güç alıyorlar. 256MB DDR2 bellek ile gelen ve 16MB yerleşik flash depolama kapasitesi sunan sunucularda en az bir adet (TS-412 modelinde iki adet) Gigabit Ethernet portuna ve modeline göre 3 ya da 4 adet USB 2.0 portuna yer veriliyor.


    3G ve WiFi üzerinden müzik akışına izin veren yeni ağ depolama sunucuları, aynı zamanda entegre UPnP sunucusu ile medya oynatıcısı ya da PS3 ve Xbox360 gibi oyun konsollar aracılığı ile uyumlu dosya formatlarını oynatabiliyor. QNAP'ın yeni ağ depolama sunucuları modeline göre sırasıyla 179$ ,  259$ ve  459$ seviyesinden listelere girmiş durumdalar.






    QNAP TS-212




    QNAP TS-412








  • çok güzel kullanışlı cihazlarda fiyatlarını da biraz düşürseler ev kullanıcıları için de iyi bir seçenek olur..
  • 259 dolar olan burada da aynı fiyata satılsa alınır.
  • Qnap bu sektörün lider firmalarından birisi fakat fiyatları gerçekten muadil cihazlara göre oldukça pahalı, ben bir dönem bu tarz bir cihaz almayı düşündüğüm için epey araştırmıştım gördüğüm kadarıyla synology marka ürünler fiyat/performans açısından qnap ın birkaç adım önünde...
  • fiyatlar düşşün
    acayip pahalı özellikle bi kaç disk ve yüksek kapasite destekli olanlar hiç degmeyin el yakıyor
  • Ben anlamıyorum arkadaş ya bu nasıl bir olay. Alet hdd siz satılıyor ucuk fiyata bir de hdd ekleceksiniz buna kapasite için dünyanın parası!
    8 TB alana ihtiyacı olan biri ne yapacak? 220x4=880TL hdd parası, birde 459$ üste (türkiye satış fiyatı kaç olur ayrı 2000TL daha az değil)
    Bu aletlerin fiyatı 500TL yi geçmeyecek yoksa ev kullanıcı alamaz aynı işi yapan bilgisayar toplayın çok daha ucuz.
  • 16MB mı?
  • ucuz fakat kalıtelı NAS cıhazı ıstersenız
    buyrun ;
    http://stores.ebay.com/NAS-Central?_rdc=1
    bırcok defa alısverıs yaptım %100 guvenılır .
    1ghz ıslemcılı 256 MB DDR ram ayrıca 2Tb dısk desteklı modelını kullanıyorum .
    muthıs perfonmanslı ;
    http://cgi.ebay.com/NAS-Buffalo-LinkStation-Pro-LS-XHL-Mint-Cond-/200484122074?pt=UK_Computing_HardDrives_RL&hash=item2eadc8edda
    QNAP'tan 1.2GHz işlemcili yeni ağ depolama sunucuları

    ustelık debıan ısletım sıstemı kullanarak ıstedıklerınızı yapmanız hayal gucunuzle sınırlı... (web (php msql destekli ),ftp,server proxy server .remote desktop acces ,remote web contol via webmin , samba server.....)
    ornek web sıte yayını :
    http://micro77.homelinux.net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 6 Şubat 2011; 13:37:28 >




  • Aslında Devletin ithalatda olduğu gibi KDV ninde kol böreği olduğu ülkemizde yüksek fiyatlar olması normal Malesef.

    O yüzden monitorsuz 200-300 dolara toplayacağınız bir pc ile NAS server kurabilirsiniz.

    Openfiler ve FreeNAS linux tabanlı yazılımlar bu tip opensource çözümlerinde bire bir.Web arayüzünden kolayca yönetilebiliyor.

    Kullanımı çok basit ve kolay. 2 disk ile Raid yapısı oluşturduğunuzu düşürsek max 350$ +KDV ye diski ile birlikte NAS sunucusu yapabilirsiniz.
    Hatta iscsi bile yapabilir NAS sunucularının disklerini ağınızdaki makinalar üzerinde local disk gibi kullanabilirsiniz. Böylece önemli dosyalarınızı EMail backuplarınızı bu disk üzerinde konumlandırabilir makina göçse server üzerinden kurtarabilirsiniz. Kurulum ve donanım hakkında özelden yardımcı olabilirim arkadaşlar

    iyi çalışmalar.
  • Tamam bilgisayar toplayalım da bu aletlerin yaptığı herşeyi pc ile yapabiliyormuyuz? burada verilen markalara baktım (sysnology, qnap) bu aletler sadece bir çay yapamıyor. full performans çalıştırsak belki onu da yaparlar. :)
  • belki ayrı bir bilgisayarla yapnak daha perfornanlı olabilir ama güç tüketimi de ona göre fazla olacak bence. cihazın 24 saat çalışacağını düşününce önemli. ben kullanıyorum zyxel in nsa 221 modelini 1 gbit portta veri aktarım hızı ortalama ne olmalıdır bilen varmı ben 14 mbit leri görüyorum maksimum cihaz ve bilgisayarı birbirine direk bağladığımda ikisindede 1 gbit ethernet portu var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.