Şimdi Ara

Intel, ARM'a rakip olarak geliştirdiği Medfield platformunu kullanan ilk telefonu gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • AMD'nin yeni CEO adaylarından birisi olarak gösterilen Intel başkan yardımcısı ve Ultra Mobilite Gubu genel müdürü Anand
    Chandrasekher, endüstrinin merakla beklediği Medfield platformuyla hazırlanan akıllı telefonu gösterdi. Intel'in geçtiğimiz hafta düzenlediği kanal konferansı'nda tanıtılan telefon, ARM tabanlı çözümlere karşı Intel'in gerçek cevabı olarak nitelendirilen ultra-düşük güç tüketimli Medfield yongada sistem platformunu (SoC) esas alıyor ancak diğer detayları hakkında açıklanmış resmi herhangi bir bilgi bulunmuyor.


    32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan x86 tabanlı yeni bir Atom işlemci çekirdeğinin güç verdiği platform ile Intel, ARM tabanlı çözümler sunan Nvidia, Qualcomm, Samsung ve Texas Instruments gibi firmalara da rakip olacak. Geliştirdiği yeni nesil mikroişlemci tasarımlarıyla işlemci üretmek yerine, yarıiletken endüstrisinde faaliyet gösteren diğer üreticilere lisanslayan ARM'dan farklı olarak Intel hem geliştirici hem de üretici olduğu için ARM ile birlikte firmanın iş ortağı olan üreticileri de karşısına almış olacak.


    Henüz resmi olarak doğrulanmış olmasa bile, Nokia'nın MeeGo tabanlı yeni modeli N9'un 1.2GHz'de çalışan Medfield işlemcisinden güç alacağı öne sürülüyor. 14 Şubat'ta İspanya'da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi'nde hakkında daha fazla detayın açıklanması beklenen Medfield platformu ile Intel'in, ARM'a karşı güç tüketimi ve performans açısından nasıl bir tablo çizeceğini görmek için mevcut planlara göre yılın ikinci yarısına kadar beklememiz gerekecek zira hacimli üretim için yeni donanımlarla birlikte MeeGo işletim sisteminin 1.2 sürüm numaralı yeni versiyonu da bekleniyor.








  • atom rezaleti cep telefonlarına kadar uzandı demek atom sistemleri gördük fev kalede performans veriyor yıkılıyor ortalık
  • Netbook'unda Vista / Win7 çalıştırmak istiyorsan Atom yetersiz kalabilir ama söz akıllı telefonlara geldiğinde Atom'un gücünden daha uzun süre faydalanılabilir...

    .

    Ben de netbook'lar için Fusion'ları bekliyorum bu arada, belirteyim...
  • benim en çok merak ettiğim şey cep telefonlarında x86 mimarisi ile arm'ye karşı nasıl rakip olacağı.. intel platformlu cep telefonlarına ileride geliştiriciler windows 7 xp gibi işletim sistemi filan yüklerlerse şaşırmam.. :))
  • Batarya ömrü büyük sorun olacak gibi.
  • İntel Atom'la i7 performansı vaad etmedi zaten, bu cihazda belki iyi belki kötüdür, müneccim misiniz, yoksa keyfi mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    İntel Atom'la i7 performansı vaad etmedi zaten, bu cihazda belki iyi belki kötüdür, müneccim misiniz, yoksa keyfi mi?


    tabi paraları çok. 1ghz arm işlemciler alışmışlar 1000-2000 arası para vermeye.(ipad- galaxy vs ).

    atom amacı belli; ucuz x86 ve fiyatıda ona göre. atom sayesinde 450tl ye netbook alabiliyorsun o yüzden. parasını verince intelnde armlar katlayan ilemcisi var. mesela

    http://www.mormani.com/urun/865d21058edc5d69aabb57ef784bc509/ACER-AS1830TZ-U542G25NKI-Intel-Core-2-Solo-U5400-1.20GHz-2GB-250GB-11.6-inc-Notebook-%28LX.PYX01.006%29

    Surdaki tablet u5400 işlemci u5400 32nm 2 çekirdek i sersinden içinde gpu suda olan 18w işlemci ve çıkarlı 1 yıl oldu. bu tabletin pil ömrü 8 saat. performası atomdan 3 kat fazla. ornek vermek gerekirse p8700 den de yarı yarıya performas veriyor. fiyatıda ipadden ucuz.

    İlave olarak u5400 dan 2 gömlek üstün aCore i7-680UM diye bi 18w işlemci varki bunu kullanan notebooklarda 8 saat pil ömür sağlıyor.

    10' ekranlı ipad 10 saat dayanıyor. aynı işlemciye sahip iphone 1-2 gün lcd farkı ortada onda telfonların tüketimi ile padlar ve notebooklarını karışıtırmayın sürekli ekran ışı açık akıllı telefonın pili 1 gün gidermi. bırakın ekranı wireless yada bluetooth açıkken bile 1 gün gitmez.

    Ayrıca intel 32nm de 22nm geçecek bu yılın sonunda arm lar 45nm deler.

    Fusionlar e serisi 18w c serileri 9w güç çekiyor. atomlarda 5 8 arası değişiyor. atomları oluşum amacı enerjiden çok fiyattır ondan ne hız nede güç bakımıdan iyi olmadı sadece fiyat avantajı var.

    Bakalım bu tasarım nasıl olacak, bende merak ediyorum. Zaten ellerinde ucuz işlemci var, hızlıda var ama az güc çeken hızlı lazımdı onuda bunla başarabileceklermi, göreceğiz. amd bunu fussionlar yakaladı gibi.




  • Telefonun görüntüsü yokmu?Neye benzedigini görebilseydik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.