Şimdi Ara

AVEA+IPHONE4+FACETIME SORUNU (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
8.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PoSSiBiLiTY

Arkadaşlar, bir şikayet sitesine yazdığım bu sorunla ilgili az önce Avea Müşteri Hizmetlerinden Sinem isimli biri aradı ve söz konusu durumun doğru olduğunu, FaceTime'in Avea'da çalışmamasının sebebinin Avea'nın Apple'ın distribütörü olmamasıyla kaynaklandığını söyledi. Turkcell ve Vodafone aynı zamanda distribitör oldukları için tüm özelliklerin açık olmasının bundan dolayı olduğunu söyledi. Yani bir nevi Apple,iPhone 4'ün satışı için Turkcell ve Vodafone ile anlaşınca Avea kıskanmış herhalde.

Peki dedim bu sıkıntı ortadan kalkar mı,Avea'nın böyle bir çalışması varmı diye, "tabii şirketimizin ne tür kararlar verdiğini veya vereceğini bilemiyorum, ancak bu sorun düzelecek olursa resmi internet sitemizden veya forumlardan zaten öğrenirsiniz" dedi.

Ayrıca fraud olayını da sordum. "Öyle bir şeyin olmadığını." da belirttiler.

Artık şebeke mi değiştiririz, Tango ile mi idare ederiz.... Bunu zaman gösterecek...

Fraud ile ilgili bilgi Avea'nın 3'üncü parti şirketlerin SMS gönderimleri ve ücretlendirmeleriyle direk ilgilenen teknik departmandan alınmış bilgidir. Burada Müşteri Temsilcisinin verdiği bilgiler bu forum başlığının önceki maddelerinde görüleceği gibi her seferinde farklı ve tutarsızdır. Ayrıca Avea'daki bu sorun yaklaşık 1-1.5 aydır yaşanmaktadır dolayısıyla sorunun Avea'nın desteklememesi ile ilgili bir sey değil (Dur şu telefonun deteğini kaldıralım gıcık oldum adamlara mı diyecek :) )

Ayrıca burada sorun Facetime'ın spesifik bir numaraya SMS atması, Facetime bilindiği gibi operatorden bağımsız çalışan bir uygulamadır ve hiçbir kullanımı operatör networkunden geçmemektedir. Eğer Avea bu konuda gerçekten ben bu telefonun bu özelliğini kapatmak istiyorum diyorsa bu Tüketici Mahkemelelik bir durumdur. Benim bilgim dahilinde mesaj atmak istediğim bir telefona mesaj atmamı benim isteğim dahilinde olmayarak engellemektedir. Eğer bu şekilde bir engelleme yapıyorsa bunu doğru düzgün bir platformda ortaya koymalıdır.

Daha önce belirttiğim gibi konu Fraud konusunda incelenmekte olduğu bilgisini elde etmiştim. Bu konuda belli bir zaman içerisinde çözüm ulaşmaz ise bunu BTK'ya (Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu) toplu bir dilekçe ile başvuruda bulunmayı öneriyorum. Bu kurum operatörler üzerinde direk yaptirim etkisi olan bir kurumdur ve emin olun bu dilekçe sikayetvar veya musteri temsilcilerinden çok daha fazla etkili olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: jjakobyen

quote:

Orijinalden alıntı: PoSSiBiLiTY

Arkadaşlar, bir şikayet sitesine yazdığım bu sorunla ilgili az önce Avea Müşteri Hizmetlerinden Sinem isimli biri aradı ve söz konusu durumun doğru olduğunu, FaceTime'in Avea'da çalışmamasının sebebinin Avea'nın Apple'ın distribütörü olmamasıyla kaynaklandığını söyledi. Turkcell ve Vodafone aynı zamanda distribitör oldukları için tüm özelliklerin açık olmasının bundan dolayı olduğunu söyledi. Yani bir nevi Apple,iPhone 4'ün satışı için Turkcell ve Vodafone ile anlaşınca Avea kıskanmış herhalde.

Peki dedim bu sıkıntı ortadan kalkar mı,Avea'nın böyle bir çalışması varmı diye, "tabii şirketimizin ne tür kararlar verdiğini veya vereceğini bilemiyorum, ancak bu sorun düzelecek olursa resmi internet sitemizden veya forumlardan zaten öğrenirsiniz" dedi.

Ayrıca fraud olayını da sordum. "Öyle bir şeyin olmadığını." da belirttiler.

Artık şebeke mi değiştiririz, Tango ile mi idare ederiz.... Bunu zaman gösterecek...

Fraud ile ilgili bilgi Avea'nın 3'üncü parti şirketlerin SMS gönderimleri ve ücretlendirmeleriyle direk ilgilenen teknik departmandan alınmış bilgidir. Burada Müşteri Temsilcisinin verdiği bilgiler bu forum başlığının önceki maddelerinde görüleceği gibi her seferinde farklı ve tutarsızdır. Ayrıca Avea'daki bu sorun yaklaşık 1-1.5 aydır yaşanmaktadır dolayısıyla sorunun Avea'nın desteklememesi ile ilgili bir sey değil (Dur şu telefonun deteğini kaldıralım gıcık oldum adamlara mı diyecek :) )

Ayrıca burada sorun Facetime'ın spesifik bir numaraya SMS atması, Facetime bilindiği gibi operatorden bağımsız çalışan bir uygulamadır ve hiçbir kullanımı operatör networkunden geçmemektedir. Eğer Avea bu konuda gerçekten ben bu telefonun bu özelliğini kapatmak istiyorum diyorsa bu Tüketici Mahkemelelik bir durumdur. Benim bilgim dahilinde mesaj atmak istediğim bir telefona mesaj atmamı benim isteğim dahilinde olmayarak engellemektedir. Eğer bu şekilde bir engelleme yapıyorsa bunu doğru düzgün bir platformda ortaya koymalıdır.

Daha önce belirttiğim gibi konu Fraud konusunda incelenmekte olduğu bilgisini elde etmiştim. Bu konuda belli bir zaman içerisinde çözüm ulaşmaz ise bunu BTK'ya (Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu) toplu bir dilekçe ile başvuruda bulunmayı öneriyorum. Bu kurum operatörler üzerinde direk yaptirim etkisi olan bir kurumdur ve emin olun bu dilekçe sikayetvar veya musteri temsilcilerinden çok daha fazla etkili olacaktır.

Yok zaten "herhalde + bir nevi" kelimelerini kullanarak mecazi bir hava kattığım anlaşılıyordur sanırım Nitekim benim alabildiğim tek bilgi bu olduğu için bunu taze taze paylaşmak istedim.

Zamanla bir gelişme olur inşallah. Yoksa çareyi Turkcell veya Vodafone'a geçmekte bulacağım. O kadar emekle iPhone 4 aldık, her özelliğini kullanabilelim değil mi?

• aslında hiç beklemeden bu dilekce muhabbetini başlatırsan cok iyi olacak... sonucta 1 aydan fazladır bir gelişme yok.. gelişme olmadıgı gibi gordugumuz kadarı ile Avea müşteri hizmetlerinin de bu durumdan haberleri yok.. her aradıgında farklı farklı şeyler öğreniyorsun...
  • bahsettiğin iki programda FaceTime ihtiyac duyuyorsa..ve bizim Avea olarak FaceTime aktif olmuyorsa bu programları kurup bakmanın manası yok bence...

quote:

Orijinalden alıntı: jjakobyen

quote:

Orijinalden alıntı: ender

bilgilendirmeniz için tşkkrler... ama ben ana menude bir icon yardımı ilede olsa olmasını istersim.. sonucta aradagımız kişiler belli..

Aslında ihtiyaç duydugunuzu Apple kendisi official olarak sunmasa da App Store sağolsun tam istediğin şeyi burada bulabilirsin, şu 2 program tam istediğin özelliğe sahip (hızlı erişim), tabi önce FaceTime'ın aktif olması lazım haliyle ama en azından ücretsiz oldukları için indirip nasıl çalıştığına bakabilirsin.

FaceNow

AVEA+IPHONE4+FACETIME SORUNU

FaceDial

AVEA+IPHONE4+FACETIME SORUNU

• dun gene aradim avea yi tekrar anlattim

tel acilinca iphone dan kim iyi anlarsa onu baglayin diye rica ettim

3 saat sonra geri donnduler

teknik ten burak diye arkadas yardimci ol maya calisti

apple iphone cok satsin diye anlasmali operator lerden sadece msj kabul ediyor biz bloklamiyoruz dedi

apple la pazarlama gorusuyor durum ipad2 satisimizla duzelmeye baslayacak bir kac ay icinde bizde muhtemel operator olacaciz diyor

ama su gun icin durumumuza care degil

onlarda da test icin iphone varmis bizim de hatlarimiz aktive etmedi durumun farkindayiz bir cok sikayet var dedi..

daha fazla organize olup actirmak gerek..
  • Böyle bir saçmalık mümkün olamaz neden mi apple cihazları sim kilitli satmıyorki dünyadaki birçok operatörün kartını takıp kullanabilirsin yani bunu apple engellememiştir.
  • 4.3 yukleyip avea facetime deneyen varmi ?? Durum aynimi??
  • Hocam sorun apple in +44 nolu numaraya avea dan onay mesaji gitmemesidir yani 4.5 de ciksa sonuc degismez
  • olurya apple degistirir ve bunu avea az da olsa gec farkeder bu arada register ederiz diye gonlumden gecti..belki...
  • Ya bende değiştireceğim bu aveayı galiba müşteri hizmetleriyle saatlerce konuştum ama bir türlü internet ayarlarını yapamadık ne yapıyorsak telefon internete bağlanmıyor facetimeda aktifleşmiyor ne yapayım ben böyle dandik şebekeyi.. birde reklamlara yok avea teknoloji üssü yok geleceğin teknolojilerini yapıyoruz diye bangır bangırda reklam yapıyorlardı, görüyoruz teknolojiyi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisaydemir
    Ya bende değiştireceğim bu aveayı galiba müşteri hizmetleriyle saatlerce konuştum ama bir türlü internet ayarlarını yapamadık ne yapıyorsak telefon internete bağlanmıyor facetimeda aktifleşmiyor ne yapayım ben böyle dandik şebekeyi.. birde reklamlara yok avea teknoloji üssü yok geleceğin teknolojilerini yapıyoruz diye bangır bangırda reklam yapıyorlardı, görüyoruz teknolojiyi..

Ben 2.5 yildir mobil imza kullanıyorum Avea da hala mobil imza yok neyin teknolojisinden bahsediyor bu salaklar??
  • Facetime sorunu..

Çekim gücü (Vadofone bile çoğu yerde daha iyi çekmekte aveaya göre)

Aylık sınırsız internetin başka operatorlerde 9lira gibi fiyata satılırken aveada 100mb sanırım bu fiyat..

3g çekim gücü Turkcell ile ve zaman zamanda vadofone ile kıyaslanamayacak kadar kötü olması..

Avea müşteri hizmetlerinin adam akıllı bilgi verememesi..

Yukarıdaki arkadaş bahsetmiş mobil imza gibi bir teknolojinin aveada olmayışı..

vs vs tonla sorun yüzünden şu anda ciddi ciddi vadofone'a numaramı taşımayı düşünmekteyim..Çok zengin olsam Turkcell kullanırdım yalan yok (:
  • Son Güncel Bilgi:

Her yere şikayet yazdım:

şikayetvar.com 'daki yazıma istinaden dün kaşam AVEA Teknik servis'den arandım. Bu yazınıza istinaden arıyorum diye. Buyrun dedim. Bir sorununuz varmış okudum dedi adam. Kesinlikle Avea olarak Facetime uygulamasını engelliyoruz dedi ve bu değişmeyecek karar şirket kararıdır. Adam sanki azarlar gibiydi bende dedim teşekkürler turkcell'de görüşürüz daha fazla sinirimi bozmak istemedim telefonda.

AVEA benim için bitmiştir. Kullanıcısına değer vermediği gibi ha iPhone mu kullanıyorsunuz al sana yasak diyor. ve insanların iletişim özgürlüğünü elinden alıyor. Çok mu kullanıyorum facetime'ı yok çok değil ama bu gibi bir tutum gösteren sayın üst düzey bilgiye sahip avea yöneticilerinden yakında iPhone'a komple hizmeti kesme kararınıda bekliyorum. Hatta bir fikir olsun ufku geniş teknik bölüme IMEI'den tespit ettiğiniz iPhone kullanıcılarının hattını kesip süründürün ne de olsa kendinizin getirmediği bir cihaz kullanıyorlar. Ama hata bizde bu kadar kalitesiz hizmet veren bir şirkette senelerce durmuşuz bi de utanmadan fatura servisidiyorki isterseniz bu hattınızı kapatmayalım çok ucuza bi tarifede dursun gidip yeni Turkcell hat alın. Hayır direk Geçiş yapacağım ve her yerdede bu yaptıkları haksız ve tekelci davranışı anlatacağım.

• En son Güncelleme: Turkcell'e geçtim. Tam TIM'deyken avea aradı işlemler yapılırken yok bizimle ilgili değil apple anlaşmalı operatörlere sadece destek veriyor dedi. Bir de her aramada karşıma çıkan yönlendirme aktif mesajı için şikayet etmiştim onada yapacak birşey yok dediler. Bende dedim zaten ben yapılacak şeyi yapıyorum şu anda Turkcell'deyim dedim adam sizin bileceğiniz iş dedi teşekkür ettim ve kurtuldum bitti artık saçma sapan uygulamalar.
  • merhaba,
    bende turkcellde aynı sorunu yaşıyorum. Müşteri temsilcisiyle görüştüğümde bana apple ın server larında sıkıntı olduunu bu sıkıntı giderilene kadar aktifleştirmeye çalışmamamı aksi takdirde boşu boşuna mesaj ücreti ödeyeceğimi söyledi. Sıkıntı çözülünce geri döneceklermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssesli -- 5 Mart 2011; 22:09:24 >
  • aman ne gusel....
  • Yalnız bizde oluşan problem bu sıkıntıdan değil neden diyeceksiniz çünkü +44 lü numaraya Avea hatla hiç mesaj atamıyorsunuz gitmiyor ama turkcelle atılabiliyor mesaj.
  • face tıme ı aktıflestırmek ıcın cydia içerisinde facetime hacktivation diye bir yama var onu kurarsanız sorun cozuluyor benım cıhaz sım kılıtlı ve unlock bekledıgı halde o yama ıle aktıflestırebıldım umarım ısınıze yarar saygılarımla
  • avea kullanıcısımınız... eğer öyle ise bu dediğiniz imkansız.... diğer operatorlerde zaten sıkıntı yok.. ayrıca aşağıdaki linkte turkcell ile ilgili bir sorun tamamen cozuldugu yazıyor...bu durum avea içinde olsa ne iyi olur

pardon siz simkilitli telefon kullanıyormussunuz.. bu dediğiniz imkansız otesi bir şey...

http://www.appleturk.net/jailbreak-and-unlock/22730-facetime-aktivasyon-sorunu-ilelebet-cozuldu.html

quote:

Orijinalden alıntı: serif61

face tıme ı aktıflestırmek ıcın cydia içerisinde facetime hacktivation diye bir yama var onu kurarsanız sorun cozuluyor benım cıhaz sım kılıtlı ve unlock bekledıgı halde o yama ıle aktıflestırebıldım umarım ısınıze yarar saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 7 Mart 2011; 13:07:45 >

• Bugün turkcellden arayıp sıkıntının çözüldüğünü belirttiler ve gerçektende ilk denemem de hemen aktif oldu. Umarım sizinkilerde en kısa zamanda çözülür.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.