Şimdi Ara

kombi oda termostatı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
19.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://urun.gittigidiyor.com/Dijital-Kablosuz-Oda-Termostati-Promosyon-Fiyat_W0QQidZZ35603071

    öncelikle merhabalar sayın forum üyeleri. kombime yukarda linkini verdigim oda termostatını alacagım ama bu kombiye giden elektrigi direk kesiyor hesaplarıma görede gunde en az 50 kez elektirik gidip gelicek kombiye yani sürekli bi elektrik kesilmesine ugruycak acaba bunun kombiye bi zararı olurmu? yokda diger oda termostatlarına göre çok uygun ve montajını kendim yapabilcegim bi ürün bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim iyi forumlar.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: mastor1


    quote:

    Orijinalden alıntı: halleycem

    http://urun.gittigidiyor.com/Dijital-Kablosuz-Oda-Termostati-Promosyon-Fiyat_W0QQidZZ35603071

    öncelikle merhabalar sayın forum üyeleri. kombime yukarda linkini verdigim oda termostatını alacagım ama bu kombiye giden elektrigi direk kesiyor hesaplarıma görede gunde en az 50 kez elektirik gidip gelicek kombiye yani sürekli bi elektrik kesilmesine ugruycak acaba bunun kombiye bi zararı olurmu? yokda diger oda termostatlarına göre çok uygun ve montajını kendim yapabilcegim bi ürün bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim iyi forumlar.



    Bu ürün kombi için uygun değil elektrikli ısıtıcı cinsi cihazlar içindir, kombinize uygun termostat almanız tavsiye edilir


    satıcıya sordum kombinin oda termostatı takılan yere takılıyormus yani direk kombinin elektrigini kesmiyormus yinede uygun degilmidir?




  • Kombi oda termostatı almayı düşünenler, değişik yerlerden fiyat almakla aşağıdaki siteye de baksınlar. Fiyatları oldukça uygun.
    UYGUN ODA TERMOSTATI LİNKİ
  • 2010 yılında bir arkadaşımızın oda termostatı ile ilgili tespitlerini aşağıya almak istiyorum. Bu şahıs, çok daha önce bu işin yararını tespit etmiş. Tasarruf miktarı, yoğuşmalı kombiyle birlikte inanılmaz. Bu metin yaşadıklarının özeti.

    2006 Oda termostatı tespitleri


    ""Evim güney cephe ve yalıtımlı... Kombim yoğuşmalı... Geçen yıl 1500 metreküp gazla girmiştim kışa, kış çıktığında 100 metreküp gazım kalmıştı. Bu yıl da yine 1500 metreküp gazla girdim, termostat hariç tüm şartlar aynıyken, halen sayacımda 765 metreküp gazım var. Geçen yıl iyi hava koşullarında (dışarı sıcaklığı 6-7 derece iken) 7-8 metreküp gaz yakarken bu yıl 4-5 metreküp gaz yaktım. Hatta dışarıda hava 10 derece iken 2-3 metreküp aralığına kadar düştü günlük sarfiyatım. Tüm evi ısıtıyorum ve sıcak su da sürekli kullanılıyor. Evim 110 mertekare ve üst komşum ve alt komşum mutfak, oturma odası ve yatak odası dışında diğer bölümleri ısıtmıyor. Ben salonda oturuyorum ve evi 20 dereceye ısıtıyorum. Evimi ısıtma koşullarım bunlar...

    Geçen yıl kombiyi termostatsız kullandım. Kombi termostatsız kullanımda sürekli ayarladığınız sıcaklık aralığında çalışıyor. Yani diyelim ki 40 dereceye ayarladık, kombi kalorifer suyunu 45’e kadar ısıtıyor alevi kapatıyor, 35 dereceye kadar soğuyor ve yeniden ateşliyor. Dolayısıyla güneşli günlerde bile, eğer işe giderken kapatmamışsanız kombi sürekli çalışıyor. Gündüz evde kimse olmuyor. Evin ısısı gündüz bazen 22-23 dereceye ulaşıyor, kombi buna rağmen çalışıyor. Kombiyi kapatamıyoruz çünkü gün içerisinde havanın nasıl olacağını bilemiyoruz, bir diğer neden ise eve saat 18.00 gibi geliyoruz; hava saat 4 gibi kararmış oluyor. Dolayısıyla biz eve gelene kadar ev iyice soğumuş oluyor. Evi ısıtmak için gündüz tasarruf ettiğiniz gazdan fazlasını zaten birkaç saatte yakıyorsunuz. Ev de ancak saat 21.00 gibi homojen bir ısıya ulaşıyor, ondan önce dalga dalga soğuk esiyor evin içinde. Yani ısınamadığınız da yanınıza kar kalıyor.

    Termostatlı kullanımda ise siz sadece ayarlıyorsunuz. (Benim termostatım haftalık programlı) Diyelim sabah saat 5 ile 9 arasında ve saat 16’dan 23.30’a kadar, yani ev halkının evde ve ayakta olduğu saatlerde evin ısısının 20 derece olmasını, diğer saat aralıklarında yani evde olmadığınızda ve gece yatarken ise 19.5 olmasını istiyoruz. Termostat kombiyi bu programa göre çalıştırıyor ve kalorifer suyu çıkış sıcaklığını ise buna göre ayarlıyor. Şöyle ki: Diyelim ki saat 16 oldu ve evin ısısı 19.5 derece. Termostat saat 16’dan sonra evin ısısını 20 dereceye getirmek için ısıtmaya başlıyor. İlk etapta kalorifer suyunu 45-50 dereceye kadar ısıtıyor. Sonra kapatıyor ve devir daime devam ediyor. Evin ısısı biraz yükselmişse bu sefer biraz daha aşağı bir değerde, yani 40-45 aralığında bir değerde kalorifer suyunu ısıtmayı kesiyor. Böyle böyle, evin ısısı arttıkça, istenen değere yaklaştıkça termostat kademe kademe kalorifer suyu ısıtma üst değerini aşağıya çekiyor. Ortam ısısı 20.2-20.3 derece değerlerine ulaştığında ise kombi, kalorifer suyu ısıtma sıcaklığı aralığını 27-28 derecelerde alevleyip 36-37 derecede kapatacak şekilde çalışıyor. Yani termostatsız kullanımda kombiyi sanki 31-32 dereceye ayarlamışsınız gibi çalışıyor. Yukarıda belirttiğim gaz sarfiyatlarını da göz önünde bulundurursak, en azından benim açımdan termostatın verimsiz olduğunu söylemek mümkün değildir.

    Diğer taraftan, termostatlı kullanım bana elektrik faturasından da aylık 15-20 TL tasarruf yaptırdı. Termostat kış içerisinde değişime gitmişti. Yaklaşık 20 gün termostatsız kullandım kombiyi. Bu ayda elektrik faturam 20 TL fazla geldi. Termostatsız kullanırken kombi sürekli çalışıyor. Termostatlı kullanımda ise ortam ısısı istenen değere, benim kullanımıma göre 20 dereceye ulaşmışsa ve bir miktar da üzerine çıkmışsa (20.2-20.3 derece değerlerine) kombi bir müddet devirdaime devam ediyor. Eğer ortam ısısı düşmüyorsa veya çok ufak bir kıpırdanma varsa kombi stand-by konumuna geçiyor ve duruyor. Taaa ki 19.8-19.9 derece değerini görene kadar çalışmıyor. Bu değerleri görünce yine çalışıyor. Düşük sıcaklıklarda, yani kalorifer suyunun 37-38 derece çıkış sıcaklığında yanmayı kapatıp, 30-32 değerine soğuyunca yeniden alevleyerek (bunu özellikle belirtmek istiyorum, evin ısısı yükselene kadar kombi sürekli yanmıyor; kalorifer suyunu kademe kademe belli değerler arasında ısıtarak ortam ısısını yükseltiyor) ortam ısısını yine 20.2-20.3 değerlerine ulaştırıyor ve kombiyi yine kapatıyor. Sabah 9’dan akşam 16’ya kadar güneşli günlerde çoğu zaman kombi hiç çalışmıyor bile. Akşam 23.30’dan sonra da çok soğuk günlerde gece saat 2’ye kadar evin ısısı ancak 19.5 dereceye düştüğü için bu saate kadar kombi çalışmıyor. Dolayısıyla da elektrik sarfiyatı olmuyor.

    Tüm bu avantajlarını görmüşken, yaşamışken oda termostatının verimsiz olduğunu söylemem haksızlık olur. Oda termostatının verimli çalıştığını söyleyen gerçek bilgi sahiplerine, bu ürünleri nice testlerden geçirerek üretenlere, verilen emeklere haksızlık olur. Kombi tercihi yaparken yoğuşmalı kombi hakkında olduğu gibi termostat kararı verirken de doğru bildiğini sanarak yanlış bilgiler verenleri yüceltmek olur. Bu da doğru bilgi sahiplerine haksızlık olur.

    Ben teknik bilgi sahibi değilim ama mantıklı düşünmeye çalışan birisiyim. Kombi tercihi yaparken çok araştırdım. Fiyatları arasındaki farklardan dolayı yoğuşmalı kombiyle klasik kombi arasında karar vermede çok zorlandım. Bu kadar parayı verip verim alamamaktan korktum. Bu korku mu da yoğuşmalı kombi hakkında yanlış bildiklerini doğruymuş gibi anlatan birçok kombi satıcısı verdiği bilgilerle iyice artırmıştı. Taa ki birkaç makine mühendisi kombi satıcısı ve birkaç markanın Ankara bölge müdürlüğünden makine mühendisi yetkililer ile görüşene kadar. “Bilenle bilmeyen bir olur mu?” sözünün doğruluğunu kombi terciğim sürecinde bir kez daha anladım.

    Kafasında kombi terciği şekillendirmek için kombi satıcılarını gezenler bilirler... Yoğuşmalı kombiler hakkında iki tür bilgi verilir:

    Birincisinde: Hemen evin metrekaresi sorulur ve hemen bir hesap yapılır. Ev 110 metrekare ve daha küçük ise klasik kombiye göre 7-8 metre arasında bir petek boyu hesaplanır. Bu petek boyuna göre yoğuşmalı kombinin olamayacağı, çünkü bu petek boyuyla yoğuşmalı kombinin yoğuşma yapamayacağı, dolayısıyla klasik kombi gibi çalışacağı söylenir. “Yoğuşmalı kombiyi klasik kombi gibi kullanacaksan bunca parayı niye vereceksin” denir.

    İkincisinde: Bu bilgi eğer makine mühendisi bir kombi satıcısına denk gelmişseniz ve size mutlaka bir kombi satmak amacını taşımayan birisi tarafından verilir. Çünkü yoğuşmalı kombi biraz pahalıya çıktığı için müşteriyi kaçırma riski yüksektir. Bu seçenekteki kişi, yoğuşmayı kombinin, ısıtmayı peteklerin yaptığını, dolayısıyla yoğuşma olayının peteklerle alakasının olmadığını anlatarak başlar söze. Yoğuşmalı kombiyle petek boyu arasındaki bağlantının ise yoğuşmanın olması açısından değil evin ısıtılmasıyla alakalı olduğunu anlatır. Yoğuşmalı kombilerin petek suyu ısıtma sıcaklığının düşük sıcaklıklarda olduğunu, klasik kombilerde ise bu sıcaklığın 60 derece ve üzerinde olacağını bu nedenle de bir mekanın aynı petek boyuyla ısıtılamayacağını belirtir. Dolayısıyla örneğin klasik kombiyle 1.5 metrelik petekle ısıtılan bir mekanın yoğuşmalı kombiyle 2 metre veya daha büyük bir petekle ısıtılabileceği bilgisini verir ve arkasından da “anlaşılacağı üzere petek boyunun yoğuşmayla değil evin ısıtılmasıyla alakalıdır; yoğuşmalı kombilerde petek boyu klasik kombilere göre biraz büyük tutulur ki ev ısıtılabilsin, yoksa kombi yoğuşma yapabilsin diye değildir” diye ekler. Ve de ne güzel eder.

    Yoğuşmalı kombi kullanan bir kişi olarak, karar verme aşamasında yaşadığım bu süreci anlattım, çünkü; kombi kararı aşamasında olan, oda termostat kullanmanın tasarruf sağlar mı sağlamaz mı araştırması yapan arkadaşlara, araştırma sürecinde bilgi sahibidir diyerek görüşlerine başvurdukları kişilerin aslında doğru bildiğini sandığı yanlışlarla kafalarını karıştırabileceklerini anlatmak istedim. Mühendisliğin de doğru söyleyebileceğine, bunca araştırmanın ve testlerin sonucunda çıkan ürünlerin de faydalı olabileceğine ihtimal vermelerini istedim...

    Bir de şu mühendislerimiz ve doktorlarımız dinlemesini öğreniverse... Sanırım "iyi biliyor olma"nın sırrı da dinlemekten geçiyor. Vatandaş da, derdini iyi anlatabildiği, derdini iyi dinleyene "çok bilgili" madalyonunu takıyor... Anlayan anlamıştır herhalde... ""



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 11 Şubat 2011; 14:24:08 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.