Şimdi Ara

AMD bir kez daha doğruladı: Bulldozer tabanlı işlemciler ilk yarı sona ermeden piyasada!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • AMD'nin merakla beklenen yeni nesil Bulldozer işlemcileri için geri sayım devam ediyor. Daha önceki pek çok haberimizde de belirttiğimiz gibi, hacimli üretimi Mart-Nisan döneminde başlayacak işlemci ailesinin, takip eden süreçte satışa sunulması yani yılın ilk yarısı tamamlanmadan önce kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen, finansal sonuçların değerlendirildiği son konferans görüşmesinden yola çıkarak Bulldozer işlemcilerinin gecikmeli geleceği ve daha sonra çıkması beklenen L1ano kod adlı performans sınıfı Fusion işlemcilerinin önce sunulacağı iddia edilmişti. Ancak ortaya çıkan yeni bir AMD dökümanı tüm bu iddiaları yalanladı ve Zambezi kod adını taşıyan Bulldozer tabanlı işlemciler için herşeyin yolunda olduğunu ve yılın ilk yarısında piyasada olacaklarını bir kez daha doğruladı.


    32nm üretim teknolojisiyler GlobalFoundries'in Almanya'daki tesislerinden çıkacak olan Bulldozer tabanlı işlemciler, Scorpius platformunun bir parçası olarak AMD'nin yüksek performans segmentindeki temscileri olacaklar. Yeni tasarım anlayışı sayesinde hem tek hem de çok izlekli uygulamalarda Phenom II jenerasyonuna göre performans çıtasını ciddi oranda yukarı taşıması beklenen işlemciler için saat hızı belli olmayan bir modelin Core i7-950'den %50 daha hızlı olduğu, AMD tarafından iş ortaklarına belirtilen resmi detaylar arasında yer alıyor. Soket AM3+ formunda olan yeni nesil işlemciler, 9 serisi yonga setlerinin kullanıldığı anakartlarda çalışacak ve AMD, henüz resmi olarak doğrulanmasa da Mart ayında yapılacak CeBIT 2011 fuarında, seçilmiş iş ortakları ve bazı mensupları için kapalı kapılar ardında bir ön-gösterim gerçekleştirecek.








  • intelin hatası dogrultusunda biraz daha hızlı olsalar cok iyi olur
  • intel'in oluşan gecikmesinden faydalanıp ellerini çabuk tutsalar hiç fena olmaz :D ama aceleye getirip de sorun çıkartmasınlar :D zamanında çıksın düzgün çıksın :D ama yapabiliyorlarsa (sorunsuz bir şekilde) biraz daha erken çıkartıp vurgun miktarda para kazanabilirler :D
  • eğer tablodaki konumlandırma performans konumlandırmasıysa. bulldozer x4 phenom x4 lerden çok farklı görünmüyor.
  • artık Amd nin şov yapması lazım!
  • öyle ahım şahım bir işlemci beklememekteyim.. piyasaya hareketlilik getirmesi açısından iyi olcak tabiki ama performans olarak çok yüksek beklentilere sahip olmamak lazım kanaatimce..!!
  • Intel yeni çipset yapıyor. Üstelik sadece yeni işlemcilerini destekliyor. Buna rağmen doğru dürüst çalışmıyor, sorunlu çıkıyor.

    AMD yeni çipset ve yeni işlemci yapıyor. Ama bu yeni çipset soket yapısı ile de bir önceki nesil işlemcilerini de destekliyor. Yeni işlemcileri de destekliyor.
    AMD çipset konusunda bu kadar iyiyken millet hâlâ niye Intel diye diretiyor anlamıyorum. Harbiden...
  • insanları bu kadar galeyana heyecana sürükledikleriyle kalmasalar bari.
    performans performans deyip durduklarına göre fiyattan hiç umudum yok. fiyat yüksek olacak.
  • intelin yaptığı hatayı lehine dönüştürebilecekmi bakalım ? . göreceğizzzz
  • Ben hiçbir şekilde beklentileri tam olarak karşılayacağını sanmıyorum. Nede olsa İntel'in gizli fanatikleri yerden yere vuracaklardır. Birde açıktan destek verenler. Ama yinede neyin ne olduğunu bilen insanlar için kafi olacağı kanısındayım.
  • İntele kıyasla ucuz olacağı aşikardır bence bunca yıl böyle oldu intel istediği kadar performans versin sözkonusu f/p olduğunda amd hep tercih sebebi olmuştur. Amd bazından en iyi seçenek ise soket tipi oluyor bu da kullanıcılar için cazip seçenekler içerisinde :) Anlaşılan o ki yeni kuracağım sistem için biraz daha beklemem gerekicek bakalım fiyatlar ne olacak performans bekleneni verecek mi? Kısaca evde yaptıkları hesap pazarda tutacak mı? Yıllardır yaptıkları emek geliştirdikleri yapı gerçekten işleyecek mi? Sonuçları testleri fiyatları her detayı büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum :)
  • eğer tablo doğruysa bulldozerler fıss çıktı demektir. şimdi dirk meyer amcamıza neden istifa ettirdikleri açığa çıkıyor. 5 yıllır çalış ama 5 yıl sonraki vizyonu görme. amd bravo sana. şimdi de yavaş yavaş insanları alıştıyor. ki şöyle 8 çekirdekli bulldozer 4 çekirdekli i7 950 den % 50 daha performanslı, sonra bu dökümantasyon ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: userramix

    eğer tablo doğruysa bulldozerler fıss çıktı demektir. şimdi dirk meyer amcamıza neden istifa ettirdikleri açığa çıkıyor. 5 yıllır çalış ama 5 yıl sonraki vizyonu görme. amd bravo sana. şimdi de yavaş yavaş insanları alıştıyor. ki şöyle 8 çekirdekli bulldozer 4 çekirdekli i7 950 den % 50 daha performanslı, sonra bu dökümantasyon ...


    Tabloda senin gördüğün Intel-AMD performans karşılaştırmasını ben göremedim bu bir. Dirk Meyer'ın görevden alınma nedeni mobil pazara yönelik bir vizyonu olmaması, yani Bulldozer gibi yüksek performans sınıfı işlemciler değil bu iki. Bulldozer işlemcilerin çekirdek sayısını şu anki işlemcilerle tam olarak karşılaştırmazsın. Çünkü çekirdekler eski serilerdeki gibi tam anlamıyla ayrık değil bu üç. Eğer cümle içinde bir doğrun vardıysa da üç yanlış bir doğruyu götürdü :))




  • AMD performans açısından bekleneni verebileceğini zannetmiyorum. f/p açısından core i* 2*** lerden daha iyi olcaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F@t_01

    AMD performans açısından bekleneni verebileceğini zannetmiyorum. f/p açısından core i* 2*** lerden daha iyi olcaktır.


    Sana zannetme yetkisini vermiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 1 Şubat 2011; 3:55:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    öyle ahım şahım bir işlemci beklememekteyim.. piyasaya hareketlilik getirmesi açısından iyi olcak tabiki ama performans olarak çok yüksek beklentilere sahip olmamak lazım kanaatimce..!!


    kesinlike katılıp, ısıtıp ısıtıp önümüze koyduklarını düşünüyorum.
  • buldozerle birlikte ddr4, PCIe 3.0, radeon 7000, doğal usb3 desteği gelsede yazın sistem toplayacak lar bayram etse ..xd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    eğer tablodaki konumlandırma performans konumlandırmasıysa. bulldozer x4 phenom x4 lerden çok farklı görünmüyor.

    tabloya göre i7 2600,i7 800 serisi ile aynı görünüyor:)
  • amd insallah gene intelden biraz daha yavas olur.

    eyer gecerse fiyatlari intelden daha acimasiz olabiliyor :)

    ornegin x2 ilk ciktiginda amd inteli hizda sollamisti ama fiyatta orta segment yani 4400 x2 yi bize 450 euroya kakalamisti

    yani aman ha amd gecerse intel dusurmuyo fiyati ikisde fayis fayis satiyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocKing

    Intel yeni çipset yapıyor. Üstelik sadece yeni işlemcilerini destekliyor. Buna rağmen doğru dürüst çalışmıyor, sorunlu çıkıyor.

    AMD yeni çipset ve yeni işlemci yapıyor. Ama bu yeni çipset soket yapısı ile de bir önceki nesil işlemcilerini de destekliyor. Yeni işlemcileri de destekliyor.
    AMD çipset konusunda bu kadar iyiyken millet hâlâ niye Intel diye diretiyor anlamıyorum. Harbiden...



    Cunku ayni kazigi zamaninda AMD defalarca yapti ilk once soket A yi cikardi sonra Soket 754 diye bisi cikardi bunun omru acayip kisa oldu ve hemen ardinda soket 939 u cikardi butun islemciler birbirinden farkliydi soket 939 kararli bi sekilde gidiyordu bu seride cikan islemciler cok hizliydi fakat ddr ramle calisiyordu o donemde intel ddr2 yi kullaniyordu AMD bi muddet sonra ddr2 ye daha gecis yapmayacagini aciklayip kullanicilari rahatlatti fakat hemen sonra ddr2 ye gecip tum islemci serisini ve anakartlari degistirdi cok iyi hatirlarim yurt disindan 180 dolara yeni aldigim islemcinin fiyati 1 gunde Turkiye satis fiyati 140 dolara dustu tabi bizdeki islemciler 2.el muamelesi gordugu icin ve upgrade imkani olmadigi icin cunku seri bi anda yok oldu AMD de ddr2 ye gecince ddr uretilmez oldu ram fiyatlari artti ben yurt disindan almistim islemciyi Turkiyeden alanlar cok daha fazla para verdiler buna karsilik intel C2D serisini cikardi soket 775 olan butun anakartlar bu islemcileri bios update ile kullanabildiler halen soket 775 ve C2D islemciler kullaniliyor ve islemcide cikiyor
    Ben tam AMD taraftariydim yukarda saydigim butun serilerden aldim taki son kazigi atana kadar yillar once p35 anakart aldim halada onu kullaniyorum islemci kac defa degistirdim obur sistemimde p45 yine intel




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.