Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Bir K750i fenomeni sunar! K750i'nin eksileri ve artıları! Okumadan geçmeyin, üzülürsünüz.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Bir K750i fenomeni sunar! K750i'nin eksileri ve artıları! Okumadan geçmeyin, üzülürsünüz. Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
serkangsk

7 Kasım 2005; 23:07:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar. Sonunda bende K750i aldım. Beni tanıyanlar bilirler, ben çok pinpirikli bi adamım, havadan buluttan hatta osuruktan bile nem kaparım! :) Çok araştırdım soruşturdum her özelliğini tek tek değerlendirdim. Sonunda tereddütle aldım ama bu telefon farklı be abicim... insan eline almaya kıyamıyor... düğmesine basarken acaba bozulacak mı, yoksa sert mi bastım, canını acıttım mı diyorum (bu arada fetişt değilim) sırayla özelliklerini tarafsızca değerlendirmek istiyorum. Üşenmeyip okursanız ve fikirlerinizi paylaşırsanız güzel bir sinerji yaratırız diye düşünüyorum.

mp3 olayı = Bir telefondan duyduğum en net müzik inanın ki bu telefonda. Evet çok aşırı yüksek çıkmıyor, 6230i'den daha az çıkıyor ama ondan kat kat daha net çıkıyor ve fazla fazla fazla yetiyor. Tizlik incelik kulak tırmalamak filan yok, her ayrıntıyı duyabiliyorsun, size küçük bir olay anlatayım, bugün bakırköy metrosunda bangır bangır çalan bir müzik duyduysanız, yankısı bütün istasyonu inletiyorsa, HAH! o ses işte benim telefonumdan geldi!

radyo = Radyodan hoparlöre ses verebilmeniz mümkün. radyosu mp3'ten daha yüksek ses veriyor ama sesi biraz tiz çıkıyor gibi geldi bana. yinede süper kalitede netlik filan. rds olayı çokta gerekli değil gibi geldi bana, yani sadece radyo ismi çıkıyor o kadar. başka bi bilgi filan yok.
Kulaklık olmadan radyo dinleyemiyorsun, bu fiks bi olay sanırım. Radyo anten görevi görüyor. Radyo çok güzel çekiyor ama radyodan kayıt olsaydı çok şahane olurdu yinede fazla fazla yetiyor.

resim = Bir telefonda gördüğüm en net resim inanın ki bu telefonda.-bunu bir yerden hatırlıyorum- Çok net resim çekiyor, üzerindeki dahili ışığı ile zifiri karanlıkta bile resim çekip video kaydı yapabiliyorsunuz. Karanlıkta resim yüzde yüz performans vermiyor ama hediye olan flaşını takarsanız çok kaliteli resimler elde ediyorsunuz. Ayarlarını tam yaparsanız dijital makinadan daha net görüntü alırsınız, her türlü ayarı mevcut. beyaz dengesi, çekim modu, makro çekim, seri çekim, zamanlayıcı, çerçeveler, tarih atma filan. Geçen gece bir arkadaş dijital kamerayla video çekti simsiyahtı, ben telefonun ışığıyla süper bi video çektim feci karizma yaptım.

program = İşte en can alıcı nokta. Ben sırf symbian yok diye bu telefonu almayı geciktirmiştim. İyice araştırmıştım, sonunda java bana yeter demiştim. Şimdi internetten elli civarı java programı buldum ama hiç birini kullanmıyorum! Kullanışlı değil çünkü. Bir işe yaramıyor. Java program sitesi isteyen varsa bi sürü verebilirim. Ama kullanır mısınız bilmem. Demek ki neymiş? java bi halta yaramıyormuş. Symbian programları telefonla zaman geçirmeyi seven insanlar için birebir bence. Yani symbian olsaydı pek fena olmazdı ama niye yok diye aramıyorum

oyun = İçinde üç tane oyunla geliyor ama çokta üst düzey oyunlar değil, şu anda bilgisayarımda beş yüze yakın telefonumda da elliye yakın oyun var ama çoğu kalitesiz basit eski ms-dos oyunları gibi. Bazı işe yarayanlar var ama çoğunun görüntüsü filan güzel değil, oynanılışı çok kaliteli değil, ama idare eder yani. Demek ki neymiş? Java oyunları symbian oyunlarıyla yarışacak kalitede olmasada zaman geçirmeye yetiyor. Oyun oynamayı çok sevenlere uymaz yani

dahili uygulamalar = PhotoDJ, MuzikDJ, VideoDJ içindeki programlardan bazıları, kullanışlı mııı? tartışılır. Ama telefonla gelen programlardan bazıları. Birde fotoğraf çekerken çerçeve modu var, karşıdaki insanı komik bi suratın içinde bi çerçevede fonun arkasında filan çekebiliyosunuz. Bilgisayarı yönetmek için uzaktan kumandada telefonla gelen programlardan biri ama bluetoothum olmadığı için deneyemedim. Ama alınca yorumunu yaparım. Sesle kontrol, senkranizasyon, infared, bluetooth, ses kayıt, hesap makinası, gelişmiş ajanda ve görevler filan yani içinde kurcalayacak bi şeyler var.

tuşlar = Elime çok fazla oturmadı ama joysticki piyasada gördüğüm en rahat joystick. Elini yormuyor, çok hassas ve kibar. Çabuk bozuluyor diye duydum ama şu ana kadar benim ki canavar gibi. Yandaki kısayol tuşları ses açma kapama filan çok kullanışsız ama bana idare ediyor. Mesaj yazmak zor geldi ama zamanla alışmak mümkün

hafıza = İçinde normal kullanıcıya yetecek kadar fazla, yaklaşık 100mb.lik bir hafızayla geliyor. -dahili, harici- ama ben 1 gb.lık hafıza kartı aldım içine ne ararsan attım. Oyun, film, müzik, program filan. Taşınabilir bellek olarakta kullanılıyor, o bakımdan iyi yani. Ama pro duo kart kullanıyor, oda biraz normal kartlara göre fiyatı fazla ama ben ucuzunu buldum 160.YTL garantili sandisk 1gb. nasıl iyi dimi?

uzantılar = Çoğu kullanılan uzantıyı desteklemiyor, wav sesleri, avi dosyaları, mpeg filan çalamıyor ama yinede çaldıklarını tam çalıyor yani. Süper mp3, güzel film ve ses kaydı çalıyor.

görünüm = Kimine göre süper karizmatik, kimine göre tasarım faciası. Ama bence kamerası piyasadaki en karizma görüntüye sahip, lens kapağını aşağıya doğru itince kamera otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Ve canın sıkılınca elinde oynayabiliyosun :D Ön yüzü klasik telefonlara benziyor ama ben beğendim yani.

aksesuar = Telefonun kutusundan şarj cihazı, usb kablosu, kulaklık filan çıkıyor. Kampanya dahilindeyse flaşda kutuya dahil olan ürünlerden biri. Piyasada orjinal ürünleri sirkecide bulabileceğimizi duydum ama henüz gitmedim. Ama sonuçta yanında usb kablosu filan gelmesi güzel bi olay. Ekstra para verip almıyorsunuz.

şarj = Şarjı sürekli kullanımla dört-beş gün gidiyo diyenlere inanmayın. Ama ben elimden düşürmüyorum ama iki üç gün rahat gidiyor. Yüzde olarak şarjının ne kadar kaldığını takip edebiliyorsunuz. Çok kısa zamanda yarım saat bi saatte şarj oluyor. Diğer telefonlara göre çok iyi gidiyor yani.

fiyatı = Her şey tamam, telefonu almak kolay ama ne kadar para verip alacaksınız telefonu? Piyasada yediyüzelli YTL civarı satılan bu telefonu bende bayağı fiyatının düşmesini bekleyerek sonunda 720.YTL'ye KVK garantili olarak bu aleti aldım! Şu anki piyasa koşullarında daha ucuzunu bulmak zor gibi geliyor ama bi kaç ay sonra fiyatlarda küçük bir oynama daha olabilir. Sonuçta bu telefon Türkiye'ye 152.EURO'ya geliyor distribitörüne 410.YTL gibi bir fiyata mal oluyor ama kısa vadede yüksek bir fiyat düşüşü beklemeyin.

Arkadaşlar benim aklıma gelen ön plana çıkan özellikleri bu kadar. Biraz uzun tuttum galiba ama ben aklıma gelen her şeyi yazıp bu telefonu almak isteyen arkadaşları biraz yönlendirmek istedim. Sonuçta o kadar para veriyorsunuz ve elinize ihtiyacınızı karşılamayan bir telefon almak istemezsiniz herhalde. Ben almadan önce çok araştırdım ve bu işe meraklı olduğum için hala da araştırmaya ve yeni özelliklerini keşfetmeye devam ediyorum. Eğer telefonla ilgili merak ettiğiniz sormak istediğiniz, öğrenmek istediğiniz bir şey varsa ben buradayım ve forumu sürekli takip ediyorum. Bu yazıyı okuyan ve yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Evet doğru anladınız! Yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkangsk -- 7 Kasım 2005, 23:08:08 >
gøød chãrlotté

Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Kasım 2005; 23:17:07 

güsel bi incelem yapmışsn ama bnm kriterlerime uymaan bi tel bu nese sana hayırlı olsun güle güle kullan

bir kadın gitar gibidir,ona dokunmayı bildiğinde inanılmaz melodiler duyarsın...: )
serkangsk

7 Kasım 2005; 23:24:05 

Hocam faydalı bir şeyler yapmaya çalıştım. Eğer bir şeyler yapabildiysem ne mutlu bana.

quote:

Orjinalden alıntı: gokhan s.

güsel bi incelem yapmışsn ama bnm kriterlerime uymaan bi tel bu nese sana hayırlı olsun güle güle kullan

FANATİK SE'Cİ DEĞİLİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİM!!!!!!!!!!!!
tritone

7 Kasım 2005; 23:24:43 

bi de güzel kulaklık alındı mı süper ötesi oluyo alet
çünkü içinden çıkan kullaklık kaliteli ses çıkışı vermiyor...
w800ün genpatechte satılan kulaklık seti de bayağ bi iş görüyor...

güzel inceleme olmuş serkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakk76 -- 7 Kasım 2005, 22:24:54 >

Sony Ericsson Cyber-shot® Topluluğu
Noxco

Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

7 Kasım 2005; 23:28:50 

Hayırlı olsun. Ben bu teli sattım, sonra gidip nokianın bi kac modelini alıp kullandım, ama bunun yerini tutmadı, gittim yeni bitane daha aldım :) yazını tam okumadım ama, bu kadar uzun yazdığına göre, çok beğenmiş olmalısın joyistik çok kulanışlı demişsinya, katılmıyorum sana, yada benim parmaklar büyük ondandır ama ben pek kullanamıyorum.
Tekrar hayırlı olsun...

serkangsk

7 Kasım 2005; 23:29:25 

Telefonla ilgili bana soru sorun cevaplamaya çalışırım dedim ama ben sana bir soru sorayım. Üzerinden radyo kanallarını değiştirip ses açıp kapayabileceğimiz bu telefona uygun bir kulaklık var mı? Varsa linki adresi nedir? Genpatech'ten istediğim gibi bir kulaklık bulamadım, var mı bildiğin bir yer. İstanbulda oturuyorum bir hafta sonu kaçıp alabilirim yani.

quote:

Orjinalden alıntı: burakk76

bi de güzel kulaklık alındı mı süper ötesi oluyo alet
çünkü içinden çıkan kullaklık kaliteli ses çıkışı vermiyor...
w800ün genpatechte satılan kulaklık seti de bayağ bi iş görüyor...

güzel incele olmuş serkan

serkangsk

7 Kasım 2005; 23:32:17 

Valla nokia fanlarını anlamıyorum. Tutturmuşlar bi nokia nokia diye, bu telefon kendisinden çok daha pahalı nokia modellerinin yaptığı işi fazlasıyla yapıyor. Telefonu beğenmekten ziyade ben eksi ve artılarını yazıp merak eden arkadaşlarla paylaşmak istedim, çünkü bende almadan önce çok araştırmıştım. Senin sonunda doğru yolu tekrar bulman sevindirici :D Bu arada bence parmakların büyük değildir, joystick parmaklarına göre küçüktür :D

quote:

Orjinalden alıntı: noxco

Hayırlı olsun. Ben bu teli sattım, sonra gidip nokianın bi kac modelini alıp kullandım, ama bunun yerini tutmadı, gittim yeni bitane daha aldım :) yazını tam okumadım ama, bu kadar uzun yazdığına göre, çok beğenmiş olmalısın joyistik çok kulanışlı demişsinya, katılmıyorum sana, yada benim parmaklar büyük ondandır ama ben pek kullanamıyorum.
Tekrar hayırlı olsun...

Teknode

7 Kasım 2005; 23:32:35 

emrahyaz tartışma yaratabilecek şu yorumlarından vazgeç

bence iyi bir inceleme.k750 bir java telefonu ve bir java telefonuna göre fazlasıyla iyi bir tel.bu kadar övgüyü hakediyor inceleme için çok tşk

Scenic
tritone

7 Kasım 2005; 23:34:34 

radyo kanallarını kulaklık takılıyken ses açıp kapamaya uzun süreli basınca yapabiliyoruz...
bahsettiğim w800 kulaklığı buydu
http://www.genpatech.com/_urun_sayfasi&ekpid=Md2NUTE5CRlMrRkRNdzRYTndrRE0yNFhPd1l6TVA=

bunun bi avantajı da içinden adaptörde çıktığı için, kulaklık adaptörü aramıcaksın...

diğer marka incelemeleri yapılmıştı bulup birazdan buraya yollarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakk76 -- 7 Kasım 2005, 22:35:34 >

Heroisboceq

7 Kasım 2005; 23:35:14 

Sony varsa problem yok, 4 aydır kullanıyorum hiçbişey olmadı tavsiyem kimse almak konusunda çekinmesin..

Ayriyetten bence tasarımı süper diyemem ama %75 diyebilirim ama arkasınadki kapak her telefonfa bulunması gereken bi detay..

Dünyadaki en büyük güç sözdür ve keLimelerin çözemeyeceği sorun yoktur...
tritone

7 Kasım 2005; 23:37:58 

pininfarina arkadaşımız yazmıştır

K750 ve W800'leriniz icin dunyanin en kaliteli kulaklik markalari ve tavsiyeleri..

Tasinabilir kulaklik konusuna geri donersek bu konuda birkac degisik kulaklik tipi var;
1.kanal tipi kulakici kulaklik
2.normal kulakici kulaklik
3.tasinabilir kulakustu kulaklik

Burada en cok dikkat edilmesi gereken markalar sunlar:
etymotic
shure
sennheiser
koss
grado

Elbette cok pahali modeller var. Anca asagida verecegim listede fiyat/performans orani bakimindan en one cikan modelleri yazacagim. Bu su demek: $20 'lik kulaklik $100 lik kulakligi gecebiliyorsa ve $150 lik kulakliga yakin ses veriyorsa burada fiyat performans orani bakimindan zirvede demektir. Elbette onu yazmak lazim. Konuya donelim:

1.kanal tipi kulakici kulaklik
shure E2c

2.normal kulakici kulaklik
sennheiser mx550
sennheiser mx450
sennheiser mx500
sennheiser mx400

3.tasinabilir kulakustu kulaklik
koss ksc75
sennheiser px100
sennheiser px200

listedekilerin hepsi makul fiyatlarda geziniyor, birtek shure haric.. kanal tipi kulakligin ozelligi kulak kanalinin derinlerine kadar girip ses yalitimini tam olarak saglamasi.. kesinlikle disaridan tek bir ses duyamayacaginiz gibi dinlediginiz seyi de kimsenin duymasi mumkun degil.. sanayide calisanlar icin ses yalitimi benzer bir yontemle saglaniyor.. burada Shure disinda daha pahali ve daha kaliteli olan etymotic markasi var.. gece yarisi sessizlikte son sesine kadar acip muzik dinlediginiz dusunun, yaninizda uzanan kisi en ufak bir ses dahi duymayacaktir!

Birkac ayrinti:
Koss ksc75, sennheiser px100 den daha kaliteli ses veriyor.. sennheiser px100 ise kapali modeli olan px200 den daha iyi ses veriyor! Isin ilginc yani, fiyatlar tam olarak ters orantili bu uclude.. yani koss en ucuzu, px200 en pahalisi! Koss ksc75 siradan bir goruntusu olabilir ve cok ucuz olabilir ama inanin ses kalitesinde kendisinden 10 kat pahali olan tasinabilir kulakliklarin ona yetismesi gercekten mumkun degil!!

Sennheiser mx serisi insan sesinde olaganustu basarili.. basslar abartili degil ve butun sesler kristal gibi berrak.. mx550 kendisinden daha populer olan mx500 den daha kaliteli ses veriyor.. mx400 aslinda mx500 un volume dugmesi olmayan hali.. ani sekilde mx450 de mx550 nin volume ayari olmayan hali, gerisi ayni..

Bende suan sennheiser px100 var rahatlikla tavsiye ederim.. bundan sonra alacagim kulaklik koss ksc75.. shure icin ise paraya kiyabilecegimi sanmiyorum.. sony'nin fontopia tipi modellerinden kesinlikle uzak durun, bass sesleri haddinden fazla abartili, boguk ve bu isten anlamayanlarin sirf bu yuzden hosuna gidiyor.. ancak o fiyata o urun gercekten alinmaz...

Son olarak, hangi kulakligi alirsaniz alin once bir 12 saat kadar yuksek seste ve kesintisiz kendi halinde calistirin, ondan sonra kullanin. Ses kalitesi daha iyi olacak...