Şimdi Ara

Intel Rapid Storage Technology nedir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
83.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows'u ilk açınca "ayarlarınız yapılıyor, şunlar kuruluyor, falan yapılıyor" sayfası vardır, heh işte orada kurduğun diske hiberfil.sys diye ram kadar büyük bir dosya atıyor. Hibernate yapınca kodu değişiyor. Bu komutu verene kadar da duruyor orada.
  • konuda detaylı bilgisi olan birilerini buldum sonunda :)

    Benim sistemimde 4 tane disk takılı

    1. ssd ( crucial m500 240 gb ) sistem kurulu
    2. WD
    3.seagate
    4.samsung

    bu sisteme bu driver ı kurmamın bir faydası var mı ?
    +
    birde intel rapid start technology diye driver var bunuda kurup kurmamakta emin değilim.

    Yardımcı olursanız çok memnun olurum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 4 Temmuz 2014; 0:15:14 >
  • İki şarta bağlı. Bir, hard disklerin hepsini depolama amacıyla kullanıyorsanız; iki, CMD'ye "fsutil behavior query DisableDeleteNotify" yazınca sonucu 0 alıyorsanız gerek yok demektir. Disklerde program kuruluysa veya CMD'den 1 alırsanız kurmanız kâfidir. Rapid Storage Technology'nin gereksinim duyulacağı durum sadece Windows Vista ve altının kullanıldığı andır. Güncel HDD sürücülerini taşır ki artık Windows'un kendi diskinde de bulunan standart, fiks sürücülerden farkı RAID desteği.

    Rapid Start ise ultrabook odaklı bir proje olduğundan çalışacağından bile şüpheliyim.
  • ssd ve wd diskini sistem ve program amaçlı kullanıyorum diğerleri depolama. evet sonuç "0" çıktı.

    Süpersin ya :) Çok teşekkür ederim :)
  • The Legion kullanıcısına yanıt
    http://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/architecture-and-technology/rapid-storage-technology.html

    Burada yazılanlara göre %15 daha yüksek SSD hızından bahsediliyor. Ama ben de size katılıyorum. Özellikle windows 8.1 ile zaten SSD için ayarlamaları yapamayacaksa microsoft ne işe yarar.
  • %25 verimin sağlandığı bilgisayar nedir bilmiyorum ama RST'yi kurmadan küçük bir iki ayarla %50'den fazla hızı birkaç ayarla zaten yakalayabiliyoruz. Şuraya da yazmıştım ayarları, okursanız nasıl olduğu kafanızda canlanacaktır:

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=67294655
  • The Legion kullanıcısına yanıt
    Hocam hazır yakalamışken benzer bir soru sorayım;

    Intel ME (Yönetim Motoru Bileşenleri) denen birşey daha var. Hiçbir yerde tam olarak ne olduğu yazılmamış. Ne işe yarar? Gerekli midir?
  • Management Engine... Kısaca eski ve gereksiz demek isterdim, hatta anakarta chip koymalarının bize maaliyetini düşününce Intel'e laflar hazırlardım ama açıklamaya gelince şöyle diyebilirim.

    Teamviewer, Ammyy Admin gibi uzaktan kontrol programlarının Wake On Lan (nedir?) özelliği için, ve de bilgisayarın bir takım istatistik bilgilerini (elektrik harcama, sıcaklık vs.) uzaktan kontrol edebilmeye yarıyor. Intel chipset'li anakartlarda chip'i bulunur, bios'ta yüklüdür, interface programını işletim sistemine kurarsan birkaç ayarı yapmana yardımcı oluyor, stabilitesini artırıyor.

    Şahsen Wireless ağda çalışmayıp illa kablo gerektirmesinden ötürü sıcak bakmıyorum. İş ortamları için düşünülebilir tabi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Legion -- 7 Temmuz 2014; 17:03:51 >




  • The Legion kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Gerekli değil yani...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Legion

    İki şarta bağlı. Bir, hard disklerin hepsini depolama amacıyla kullanıyorsanız; iki, CMD'ye "fsutil behavior query DisableDeleteNotify" yazınca sonucu 0 alıyorsanız gerek yok demektir. Disklerde program kuruluysa veya CMD'den 1 alırsanız kurmanız kâfidir. Rapid Storage Technology'nin gereksinim duyulacağı durum sadece Windows Vista ve altının kullanıldığı andır. Güncel HDD sürücülerini taşır ki artık Windows'un kendi diskinde de bulunan standart, fiks sürücülerden farkı RAID desteği.

    Rapid Start ise ultrabook odaklı bir proje olduğundan çalışacağından bile şüpheliyim.

    hocam bende z87-g43 gaming anakart, 1 adet ssd ve 1 adet hdd var sistemde. windows 8.1 yüklü. 3 aydır ssd ve hdd takılı kullanıyorum sistemi. dediğiniz komutu cmd'ye girdim bende de 0 çıktı. tavsiyeniz üzerine MSI'nın sitesnide olmasına rağmen intel raip storage ve smart connect kurmayacğım




  • HDD'yi depo için kullanıyorsanız en iyisi. Mis
  • evet arkadaslar 1 haftadır kafamda olan seyı yanı asus anakartımın destekledıgı ıntel smart reponse yada adına rapid storage teknolıjısı dıyın ıslemı gerceklestırdım;bu konuda maıllerınızı beklerım kısaca sıstemı acıklayayım;

    once bır tane ssd alıyorsunuz bunu daha sonra laptopta yada baska bır yerde kullanırım dıyorsanız 64 gbdan fazla alabılırsınız ancak smart response ıcın en fazla 64 gb lık kısmını kullanacaktır ondan fazlası bu sısteme hızmet etmıyor(verı deposu olarak kullanılabılır)

    sata hdd nızı 2ıncı slota bu ssd yı 1 cı slota alın (takın) sonra bıos uzman ayarlardan sata ayarlarının sızde normalde AHCI dır BUNU RAİD yapıcaksınız ve save exıt restar dedıgınız pc nız çalısmayacak o yuzden boot cdnızı dvd surucunuze takın ve f8 den boot menuye gırıp drıverınızı ılk kurulum aracı olarak secıp NORMAL SATA HDDYE(SSD YE DEGIL!!!) WINDOWS kurulumu yapın

    daha sonra bılgısaayrınız ıcın gereklı tum suruculerınızı yukleyın pcnız kendıne geldıkten sonra ıntel downlad centera gıdıp ordan rapı storage yazılını ısletım sıtemınıze uygun kısımdan yukleyıp kurun programı actıgınızda hızlandır dıyıp ayarlarla oynamadan enbuyutme modunu secıp restart yapın pcnızde gozle gorulur bır hızlanma goreceksınız---

    ARKADASLAR BU HIZLANMA ICIN TEST YAPMADIM OKADAR KASMAYA gerek gormedım ama pc ılk acılısta hemen acılıyor dosya yuklerken cok hızlı hareket edıyor ancak bunun SISTEMSEL BIR program oldugunu unutmayın bu sıze DAHA IYI BIR INTERNET BAGLANTISI yada daha yuksek bır download hızı vermez(burada dıs etkenler oldugundan) ama sundan emın olun PCNIZ HER ISINI YAPMAYA HAZIR COK HIZLI BIR CANAVARA DONUSUR(ORNEGIN DOWNLOAD ETTIGINIZ OYUNU PROGRAMI COK CABUK YUKLER) HANTALLIKTAN ESER KALMAZ

    ssd yı alırken en ust duzey okuma ve yazmadan alın ve dedıgım gıbı sonra kullanmayıp sadece ana hdd nızı hızlandırmasını hızmet ettıreceksınız 64 gb dan fazlası çok ısınıze yaramaz

    sornuz olursa maıllerınızı beklerım genele yazarsak herkes faydalanabılır




  • The Legion kullanıcısına yanıt
    Bende sandisk extreme II 120gb ssd disk ve wd 5400rpm mekanik disk var. Bilgisayarım 18.4 inç ekran laptop. Orjinal yazılım cd leri ile ssd'ye windows 7 kurdum ve burada yazılanlara bakarak rapid story programını kaldırdım bilgisayarın açılış hızında pek bir fark göremedim. Bu program ssd disklerde gerekli mi?
  • godsmack82 kullanıcısına yanıt
    Şurada yazmışım: http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=94130951

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aradığım cevabı bulamadım orada teşekkür ederim.
  • Rica ederim. Özetle, RST Windows 7'de bahsettiğiniz ssd+hdd gibi setup'larda bir getiri sağlamıyor, başka bir hdd alıp raid yapmayı düşünmüyorsanız silmeniz doğrudur.
  • Bu programı driver vardır diye otomatik olarak kurmuştum. Şimdi merak edip araştırınca ne işe yaradığını öğrendim. Ben aslında RAID kullanmıyorum. Sanırım benim işime yaramaz. Fakat öğrenmek istediğim durum ise, yararı olmuyor fakat zararı oluyor mu? Yavaşlatıyor mu laptopu?

    Aynı sorum İntel management engine içinde geçerli :)
  • Rapid Storage Technology kurulu olursa kapladığı yere değen fark oluşturur mu tartışılır, ancak Management Engine bazı orta/yüksek sistemlerde eğer gelişmiş bir PWM sistemi varsa gerekebiliyor, o yüzden önce Aygıt Yöneticisinden bilgisayarınızın gereksinimi var mı yok mu öğrenip ona göre davranmanız en yerinde hareket olur.
  • The Legion kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Legion

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak08

    SSD disklerden bahsetmiyor musunuz? Çok pahalı oldukları için öyle bir yorum yaptim :) Yanlış mı anladım acaba :(

    Oldu şimdi . SRT en fazla 64 GB SSD kullanıyor. Bir tane 60 GB SSD alarak elinizdeki Terabayt boyutlarındaki mekanik diskleri SSD kadar (yaklaşık %90) hızlı kullanabilirsiniz. Bir nevi itekleyici oluyor SSD burada ama, verdiğin fiyata değiyor

    HOrt öncelikle dediğin şey zaten artık direk 8gb ssd+ 500gb hdd li hdd ler çıktı. Ama %90 performans vermiyor




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.