Şimdi Ara

ICRALIK.COM'DAN TASIT ALMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
86.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,

    Nette ikinci el arac sitelerinde sikca adina rastladigimwww.icralik.com uzerinden tasit alma tecrubesi olan varsa paylasirsa sevinirim.



  • http://www.kocfinans.com.tr/arac.htm

    Seç beğen , herkesi ihaleye bekleriz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    @icraci.com

    Düzgün bir şekilde kendinizi ve sitenizi tanıtıp bilgi verdiğiniz için sizi tebrik ederim.

    İcralık araçların plakaları üzerinde oluyor değil mi?
    Bir de bir ihaleye girmek için hangi işlemler yapılıyor?
    Hangi aracın ihalesi hangi gün nasıl öğreniliyor?

    Teşekkürler.
    Bu tip durumlarda açık olunması gerektiği taraftarıyım.

    Sorularınıza istinaden;
    - Araçların plakaları üzerinde olabiliyor, ancak üstünde olmayabiliyor da.. ancak genelde olur.
    - İhaleye girmek için tek yapmanız gereken ilandaki "muhammen bedel" üzerinden %20 hesaplayarak bu miktarı yanınızda götürmeniz.
    Nüfus cüzdanınız, yanınıza aldığınız bu teminat ve (araç ihalesi size kalırsa) lazım olabilecek muhammen bedelin %5'i oranında bir meblağı yanınızda bulundurmanız gerekiyor.
    - Dikkat edilmesi gereken bir başka husus da, aldığınız icralık araç "otomobil" sınıfında bir araç değilse %18 kdv. ödeyeceğinizdir.
    Otomobillerde %1 olan kdv., diğer tüm taşıtlarda %18'dir. %18 dilimine maalesef motorsiklet de dahildir. Bu bedel ihale bitiminde otoparkta icra müdürüne ödenir.
    - Hangi icralık aracın ne zaman ihalesi var, bu aslında müdürlükler tarafından basılı yayında ilan edilir.
    Ancak ülkemizde yaklaşık 250 civarı yerel ve ulusal yazılı basın olduğundan bunları sizin takip etmeniz mümkün değildir. Bu aşamada icralık arabaları bizden (http://www.icraci.com) veya bir muadilden üyelik paketi satın alarak takip edebilirsiniz.

    - İcralık araçlarla ilgili ufak bir ipucu daha aktarayım. Bu benim şahsen uyguladığım bir yöntemdir.
    Araçlar otoparklara "bulunarak" veya "yakalanarak" getirilir. Bazen de bir yere terkedilir, polis de bu araba burada neden yatıyor diye araştırdığında arabanın "hacizli yakalamalı" olduğunu öğrenerek kaldırır, icra dosyasındaki araç bulunmuştur ve otoparkta ihalesini beklemeye başlar. Bazen de trafikteki rutin bir uygulamada yakalanır.

    ** Aracın içini biraz inceleyerek aracın aktif kullanılırken mi yoksa bulunarak mı otoparka çekildiğini öğrenebilirsiniz. Buradaki fark; terkedilen araçlardan genelde "para edebilecek" parçaların sökülebileceğidir. Misal, sürücü airbagi çok kolay çıkarılabilen ve pahada ağır bir parçadır, bunun gibi.

    Aracı yakından iyice incelerseniz, otoparkta görevlilere yanaşırsanız, otoparka nasıl indiği konusunda fikir alabilirsiniz. İncelemenizde aracın bir yerde terkedilerek getirildiği kanısına varırsanız, fiyatı çok yükseltmez ve riskinizi azaltırsınız. Eğer araç aktif kullanılırken yakalandıysa bu durumda daha az korkabilirsiniz.

    Tabii bunlar sadece fikir verir, kesin bir sonuç verme garantisi yoktur.




  • İCRALIK ARABA ALMAK
    Bu yazımızda icralık araba almak konusunda bilgi vermek istiyoruz. Günümüzde binlerce aracın satışı alacaklıların borçlarını alması için yapıldığını biliyoruz.
    Öncelikle belirtmek isteriz ki icralık araç satışlarını gerçekleştiren kurum icra daireleridir. Eğer sizde araç ihtiyacınız var ise bulunduğunuz yerde ki icra dairelerini giderek ihalesi yapılacak icralık bu gereç ile ilgili detaylı olarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda katılmak istediğiniz ihalenin şartları ile ilgili olarak da bu dairelerden bilgileri alabilirsiniz.
    Araba ihalesine nasıl katılırım?
    İcralık arabalar ihalesine katılmak istiyorsanız yapmanız gereken ilk iş öncelikle olara ihale katılın formunu ilgili yerlerden almak olacaktır. Bu formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız ve yine bu formda gerekli olan şartları yerine getirmek için diğer evraklarınızı tamamlamanız gerekmektedir.
    İcralık oto almak için bir diğer gerekli olan evrakınız muhtarlıktan alacağınız ikametgah olacaktır. Nüfus cüzdanı fotokopiniz ise bir diğer zorunlu olması gereken evrakınızdır. Bu dökümanlarınız eksiksiz olduğunuzda ihale katılım başvurunuzu ilgili makamlara yaparak sorunsuz bir şekilde katılabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cegerxwin -- 2 Haziran 2013; 18:54:48 >




  • İcradan araba arsa almak isteyenlere bir yazı...

    http://piyasaanketi.com/issizlik-maasi-sartlari/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.