Şimdi Ara

Playstation Suite ile Android'lere PSP oyunları geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonunda oyunculuk müthiş bir pazar yaratınca mobil oyunculuğun en önemli isimlerinden Sony nihayet cep telefonu piyasasına kesin olarak el atıyor. Fakat telefon üreticisi olarak değil de sertifika veren bir kuruluş olarak bulunacak. Bunu gerçekleştirmek içinde piyasada Android işletim sistemli cep telefonlarına Playstation Suite sertifikası verecek. Bu telefonlar PSP one yani ilk PSP'nin tüm oyunlarına Playstation Store üzerinden erişip telefonlarına indirip oynayabilecekler.


    alt="Playstation Suite ile Android'lere PSP oyunları geliyor"   alt="Playstation Suite ile Android'lere PSP oyunları geliyor"

    Başı boş kalan Android oyun pazarına Sony talip oluyor


    Emülatör ile PSP oyunları


    Eğer telefonunuzun desteği yoksa yazılım otomatik olarak dokunmatik ekran moduna geçerek tuşları ana ekrana taşıyacak. PSP'deki kadar çok tuşun ekranda çok yer kaplıyacağı kesin ama büyük ekranlı telefonlarda bunun o kadarda sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Arm mimarisinin hızlı gelişimi Sony'ye emulatör sayesinde Android pazarda söz sahibi olması için böyle fırsat vermiş durumda.


    Android için yeni bir oyun dükkanı


    Zaten Android pazarının aşırı değişik versiyon, telefon ve modellerinden ötürü oyun üreticileri standart eksikliğinden seri oyun çıkartamamaktalar. Şimdi ise Sony'nin umut ettiği şey Playstation Store'un Android'ler için bir standart getirecek olması ve oyun üreticilerini çekip hızlı şekilde oyun çıkarmalarını sağlaması.


    alt="Playstation Suite ile Android'lere PSP oyunları geliyor"

    Dokunmatik ekranlarda PSP deneyimi


    İki tip telefon çeşidi


    İlki zaten alışık olduğumuz kocaman ekranlı tuş bulundurmayan dokumatik telefon stili. Diğeri ise bir şekilde gamepad gibi tuşları bulunan telefon sistemi. Bu tuşlar sayesinde PSP'nin orjinal tuşlarına sahip olabiliyorsunuz ve ekranı rahatsız etmeden oyun oynamanıza imkan veriyor. Cep telefonunu oyun ağırlı kullanacak olanlar bu sistemi tercih edebilirler.


    Pazarda tutulur mu ?


    Esas soru ise eski kalan PSP oyunlarının cep telefonu pazarında ne kadar söz sahibi olacağı. Bunun içinde öncelikle telefon üreticilerinin bunu kabullenmesi gerekiyor ki bu Sony gibi bir firma için pek sorun olacağını düşünmüyorum. Diğer husus ise genelde pahalı olan PSP oyunların nasıl fiyatlandırılacağı. PSP her ne kadar zamanın önemli el konsolu olsada bu yıl çıkacak cep telefonlarının PSP'nin kat ve kat üstüne kapasiteleri oldukları yani yeni bir çok oyun daha cezbedici olacaktır.


    Başka bir sorunda oyunlardaki kontrol sisteminin ne kadar başarılı olacağı. Bugün gerek iOS'e gerek Android'e çıkan oyunlar için yapılan değerlendirme kontrollerin kolaylığı oluyor. Çünkü bu tür cihazlarda en önemli şeylerden birisi kolay kontrol yoksa oyun istediği kadar güzel olsun oynayamadıktan sonra anlamı kalmıyor.


    alt="Playstation Suite ile Android'lere PSP oyunları geliyor"

    Sony Ericsson Xperia Play (PS Phone) ilk Playstation Suite sertifikalı cihaz olacak


    Bir emülatörün kontrol konusunda ne kadar esnek olabileceği soru işaretini koruyor. Çünkü cep telefonları için çıkan oyunlar ilginçtir masa üstü için çıkınca anlamını yitiriyor aynı şekilde yine masa üstü için çıkan oyunlarda cep telefonuna uyarlanırsa anlamsızlaşıyor. PSP oyunlarınında dokunamatik ekranlı modellerde ne iyi bir oynanabilirlik sunacağı meçhuliyetini koruyor.


    Sonuçta elimizde oyun fiyatları belli olmayan, eski oyunlara sahip ve kontrol sistemininde ne kadar başarılı olduğu soru işartine sahip bir altyapıya sahip oluyoruz.


    alt="Playstation Suite ile Android'lere PSP oyunları geliyor"

    Sertifikalı cihazın oyun açma ekranı


    Yeni oyunlar PlayStation Suite üzerinden satılabilir


    Bu kadar soru işareti ile başarı beklemek belki zor ama Sony'nin şansına bu alt yapı bellli bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başarırsa (ki telefonun içinden çıkarsa kimse hayır demez) yepyeni tamamen özel kontrol sistemli ve grafiklere sahip oyunların bu sistemi tercih edebilme ihtimali. Böyle birşey olursa Sony bir anda kendini cep telefonu pazarında iddialı bir oyuncu haline getirebilir.


    Google her zaman pastayı geri alabilir


    Bunun içinde tabii ki her zaman Google'ın elinde daha iyi bir güç bulunmakta. Eğer ki
    Google Android cihazları için bir standartizasyona giderse ve platformu kademelere ayırırsa, oyun üreticilerini her zaman bedava olan Android Market'e yada kendi kurabilecekleri satış noktalarına çekmesi ihtimal dahilinde.


    alt="Playstation Suite ile Android'lere PSP oyunları geliyor"  alt="Playstation Suite ile Android'lere PSP oyunları geliyor"









  • Bence android platformu için oldukça iyi bir haber.. "playstation" marka olarak dünyanın en tanınmış isimlerinden biri.. Şayet bu ismi sony android platformuna taşırsa, android için çok büyük bir nimet olur. ve bu işletim sistemine büyük bir değer katar. Ne kadar başarılı olur yada olmaz meçhul olsada ismi dahi insanları cezbedecektir.. Böyle bir desteği olduğunu bilmek bile bir kesimi etkilemeye yeter. Artı bu şekilde ki destek artarak devam ederse android platformunun hızla artan kullanıcı sayısı ve gelişen donanım altyapısı ilede yazılım geliştiriciler içinde en gözde platform olmaya aday olurken daha kaliteli ve kullanışlı yazılımlarında geliştirilmesi için de itici güç oluşacaktır.

    Biraz daha ileride androidin pazardaki durumunu windows ile mac os işletim sistemi gibi görüyorum. Tabi android burada windowsu temsil ederken mac os ise ios platformu oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Bence android platformu için oldukça iyi bir haber.. "playstation" marka olarak dünyanın en tanınmış isimlerinden biri.. Şayet bu ismi sony android platformuna taşırsa, android için çok büyük bir nimet olur. ve bu işletim sistemine büyük bir değer katar. Ne kadar başarılı olur yada olmaz meçhul olsada ismi dahi insanları cezbedecektir.. Böyle bir desteği olduğunu bilmek bile bir kesimi etkilemeye yeter. Artı bu şekilde ki destek artarak devam ederse android platformunun hızla artan kullanıcı sayısı ve gelişen donanım altyapısı ilede yazılım geliştiriciler içinde en gözde platform olmaya aday olurken daha kaliteli ve kullanışlı yazılımlarında geliştirilmesi için de itici güç oluşacaktır.

    Biraz daha ileride androidin pazardaki durumunu windows ile mac os işletim sistemi gibi görüyorum. Tabi android burada windowsu temsil ederken mac os ise ios platformu oluyor.


    katılıyorum. bir çok kişi android açık kaynak kodlu olduğundan dolayı linux gibi olacak desede ben de senin gibi bir süre sonra windows gibi olacağını düşünüyorum.
    habere gelince android kullanıcıları için gayet güzel bir haber.umarım kısa zamanda gerçekleşir ve sadece eski oyunlarla kalmaz. sony nin bu hamlesi başarılı olursa (ki olacağını düşünüyorum) androide verilen destek dahada artacaktır.




  • android çok büyük ilerlemeler kaydetti ve çok daha da büyüyecek gibi gözüküyor.arkasında destekleyen büyük firmalar var.linux googlegibi.ama windows gibi olması için uzun zamanlar gerekecek diye düşünüyorum.çünkü windowsun temelleri çok eskiye dayanıyor ve microsoft kontrollü şekilde büyüdü.anca darısı androidin başına diyebiliriz.

    çok şık güzel,androidli de olunca tadından yenmez..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknikcan -- 28 Ocak 2011; 15:47:29 >
  • Windows - Linux karsilastirmasi biraz acimasiz aslinda . Linux bir aile artik, windows farkli dagitimlar ile karsilastirilabilir, ornegin windows vs ubuntu karsilastirmasi yapilabilir. Android de bir linux dagitimi, ve gercekten basarili bir mobil dagitim . Google pesini birakmadigi surece (ki bunun icin bir neden yok) daha da iyi olacak. Tabiiki bu alanda diger isletim sistemi gelistiricileri kadar tecrubeleri yok, ancak bu fark zamanla kapanacak ve iyice olgunlasmis bri isletim sistemine donusecek. coklu platform destegi tabiiki onunde her zaman bir problem olarak kalacak, bu nedenle belki her zaman digerlerine gore bir adim geriden gelecek.
  • Tek analog olduğu için adam akıllı oynayamadığımız birçok FPS ya da strateji oyununu dokunmatik ekranların esnekliği sayesinde istersek çift analogla ya da stylusla oynayabilecek olmak harika. Üstüne kamera+titreşim var. Ayrıca hareket algılayıcı ve/veya jiroskop kullanımını düşünüyorum da bu iş büyük bir potansiyele sahip.
  • sony bile krizden etkilenmiş gibi
    donanımdan yazılıma doğru hafifçe kayıyor !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ju1i@~

    Tek analog olduğu için adam akıllı oynayamadığımız birçok FPS ya da strateji oyununu dokunmatik ekranların esnekliği sayesinde istersek çift analogla ya da stylusla oynayabilecek olmak harika. Üstüne kamera+titreşim var. Ayrıca hareket algılayıcı ve/veya jiroskop kullanımını düşünüyorum da bu iş büyük bir potansiyele sahip.


    O tür özelliklerin koyulacağını sanmıyorum çünkü bu gelecek PSP 2'nin satışlarını etkileyebilir. Ayrıca dokunmatiğin ve tuşların oyun türüne göre avantajları olabiliyor. Tuşluların dokunmatiğe geçmesi bence dezavantaj olmuş çünkü dokunmatikte işlemin yapılacağı noktaya direk dokunularak daha kolay oynayış sağlanıyor ama bunda dokumatik sanal tuşlar var.
  • Tutmaz diyorum.
  • God of war serisi gelsin yeter, o zaman iphone oyunları çocuk oyunundan öteye gidemez. Başarılı olur inş.
  • "oyun geliştiricileri androidden kaçar, büyük firmalar zaten hiç yanaşmaz" iddaasındaki zihniyete selam olsun :)
  • Arkasında google varken sağlam gider android..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    God of war serisi gelsin yeter, o zaman iphone oyunları çocuk oyunundan öteye gidemez. Başarılı olur inş.



    hiç HD iphone oyunu görmemiş birinden yorum

    http://www.youtube.com/watch?v=Mbqc13Mnqnk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinTasci

    hiç HD iphone oyunu görmemiş birinden yorum

    http://www.youtube.com/watch?v=Mbqc13Mnqnk


    Tamam da iPhone'daki çoğu Gameloft HD oyunlarının Android versiyonu da var




  • bu konu neden iphone bölümünde
  • Bence sony bu hamleyle psp phone un önünü biraz kapatmış oluyor.Görürsünüz samsung her zamanki kopya telefonlarıyla ortaya çıkacak.Psp phone un yarı fiyatında ve tuş takımlı olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinTasci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    God of war serisi gelsin yeter, o zaman iphone oyunları çocuk oyunundan öteye gidemez. Başarılı olur inş.



    hiç HD iphone oyunu görmemiş birinden yorum

    http://www.youtube.com/watch?v=Mbqc13Mnqnk


    God of War gibi bir başyapıtı saçma salak oyunlarla bir tutmaya çalışan birinden yorum. Grafik her şey değildir. Ayrıca merak etme, evde ps3 var, süper bir pc var 1900x1200 oyunlar açarım sürekli. Gerçek hd oyun öyle olur. Bana söyler misin iphone'daki hangi oyun god of war'dan daha iyi? Bu bir soru değildi merak etme. çünkü öyle bir oyun yok.




  • androidli tüm tellerde oynarız bu oyunları bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: metinTasci


    quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    God of war serisi gelsin yeter, o zaman iphone oyunları çocuk oyunundan öteye gidemez. Başarılı olur inş.



    hiç HD iphone oyunu görmemiş birinden yorum

    http://www.youtube.com/watch?v=Mbqc13Mnqnk


    God of War gibi bir başyapıtı saçma salak oyunlarla bir tutmaya çalışan birinden yorum. Grafik her şey değildir. Ayrıca merak etme, evde ps3 var, süper bir pc var 1900x1200 oyunlar açarım sürekli. Gerçek hd oyun öyle olur. Bana söyler misin iphone'daki hangi oyun god of war'dan daha iyi? Bu bir soru değildi merak etme. çünkü öyle bir oyun yok.


    konuşmam baştan hataydı evet haklısınız android şuandada oyunlardada 1 numara psp yaparsada 1numara olcak

    zaten nerde bi android cıksa hemen iphone la karşılastırılıyo, abi kusura bakamyın ama çok mu ezdi sizi bu alet ya(android vs iphone karsılastırmaya bakın)




  • @metinTasci Öncelikle hd oyun dediğiniz oyunun çözünürlüğü kaç onu söylermisiniz? bildiğim kadarıyla iphone telefonların hiçbirinde hd çözünürlük(1280x720) yok dolayısıyla hd oyun diye bir kavram olamaz, orada hd yerine hq(high quality) yazacaklardı galiba oda kaplama kaliteleri yüksek olduğu için. ayrıca o oyunların birçoğu android telefonlardada var.

    android 1 numaram demişsiniz doğru, oyunlardada 1 numara demişsiniz daha değil ama psp oyunlarını çalıştırmaya başladığı taktirde oyunlardada 1 numara olacak. sistem olarak 1 numara olmasının nedenide ios gibi tekel olmaya çalışmaması. zaten popüler uygulamaların neredeyse hepsi hem android de hemde ios ta var iki işletim sistemininden birbiriniden ne eksiği ne fazlası var, neredeyse unutuyordum androidde flaş desteği vardı. androidinde 1 numara olmasının diğer nedenleri açık kaynak kodlu olması, daha çok telefonda bulunması ve tekel olmaya çalışmaması gibi nedenleridir bana göre.
    oyunlarda şu an ios tan neredeyse farksız ios ta şu an için fazladan en fazla 5 tane oyun vardır ki burda oyun diye bahsettiklerim işe yarar oyunlar. ama playstation suite çıktığı taktirde bütün psp oyunlarının android telefonlara geleceğini düşünürsek ve o sırada da android için daha fazla oyun geliştirileceğinide hesaba katarsak(ps suite in gelmesiyle normalden daha fazla oyun üretilmeye başlanacaktır bence) oyunlardada 1 numara olur.

    androidin sürekli iphone ile karşılaştırmasının nedenide iphonun ezmesi değil gereğinden fazla abartılması resmen tanrı yerine koyulmasıdır. bunun böyle olmadığı bilen kişiler sürekli ikisini karşılaştırarak aslında iphoneun o kadarda üst düzey olmadığını göstermeye çalışırlar(en azından bence öyle yaparlar) ama "iboy"lar ın bunu anlamadığı apaçık belli.

    http://androidcompare.com/iphone.html

    ayrıca koskoca God of War'u sırf sonunda "hd" ibaresi olduğu için herhangi bir oyunla karşılaştırmakta neyin nesidir, bu nasıl birşeydir halen kafam almıyor. ayrıca hakeden psp oyunlarının android telefonlara gelirken grafik kaliteleriin artılırmayacağını yani "hd" () yapılmayacağını nereden biliyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 13 Şubat 2011; 22:18:08 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.