Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.898.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gülmekgerek G kullanıcısına yanıt
    ..............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:43:20 >
  • Arkadaşlar bu arada, özellikle bu illetin yakın dönemde kurbanı olan ve forumlarda araştıran arkadaşların IBS teşhisinin tam olarak konulabilmesi için izlemesi gereken uzun prosedüre dikkat etmelerini tavsiye ederim.

    Öncelikle şikayetleriniz ve bunun sonucunda internetteki araştırmalarınız sonucu buraya ulaştıysanız; hastalığınızı yeni farkettiniz ya da belirtiler yeni başladıysa ve bir şekilde IBS'den şüpheleniyorsanız; öncelikli olarak sayın Prof. Dr. Korhan Taviloğlu hocanın şu yazısını okumanızı, yeterince bilgi sahibi olduktan sonra şikayetlerinizin burada yazılanlarla paralellik gösterip göstermediğini incelemenizi tavsiye ederim:

    Link 1


    Burada özellikle dikkat etmeniz noktalar, IBS'yi tanımlayan Roma kriterleri. Eğer şikayetleriniz bu kriterlerle uyumluysa, yaşınız nispeten daha genç ise, herhangi başka bir kronik hastalığınız yoksa, düzenli ilaç vs kullanmıyorsanız, yakın dönemde akut bir hastalık geçirdiyseniz veya ameliyat olup bununla ilgili bir tedavi süreci yaşadıysanız, sıkıntılı ve stresli zamanlardan geçtiyseniz vs, IBS olma ihtimaliniz artar. IBS tehlikeli bir hastalık değildir, kansere ya da başka bir şeye neden olmaz, sindirim sisteminde fizyolojik bir hasara yol açmaz veya patolojik-gözle görülür bir etkisi olmaz. Ancak sinir sistemi-sindirim sistemi arasındaki koordinasyonun bozulmasıyla, bağırsak hareketlerinin dengesizleşmesiyle ve bazı durumlarda diğer arkadaşların söz ettiği gibi bağırsak florasının bir şekilde bozulmasıyla ortaya çıkabilir. Ancak bu süreçte kafanıza göre antibiyotik veya keskin ilaçlar kullanmamanız çok önemli.

    Günü kurtarmak için elbette tanı süreci boyunca antispazm ilaçları veya antiasit ilaçları alabilirsiniz. Ancak kesin tanı, bir Gastroenteroloji uzmanı tarafından konulana kadar düzeninizi çok bozmayın ve kafanıza göre radikal çözümler aramayın. Bu süreçte yapmanız gereken en önemli şey morali yüksek tutup, günlük hayatta kullandığınız zararlı maddelerden uzaklaşmak. Bunun için eğer kullanıyorsanız sigara-alkolü bırakmak, işlenmiş et ve gıdaları mümkün olduğunca tüketmemek, gün içinde fazla sıcak-soğuk-asitli içecek içmemek, sindirim sistemini yoran kahve ve siyah çayı azaltmak, özellikle fast food veya zararlı gıdaları fazla tüketiyorsanız bunları tamamen keserek tüm gaz yapıcı gıdaları azaltmanız fazlasıyla işe yarayacaktır. Ayrıca bu hastalığın temelinde düzensiz bağırsak hareketlerinin ve belki de bozulan bağırsak floranızın yol açtığı gaz-guruldama vs yattığı için, özellikle stresten uzak durmanız çok önemli. Bu belki de işin en zor kısmı olacak ama üzücü ve stresli tüm konulardan uzak durun. Boş zamanlarınızda keyif aldığınız şeylerle meşgul olun, bir şeyler izleyin, düzenli ve hafif sporlar ya da yürüyüşler yapın. Bu dediklerimin gerçekten çok büyük faydası dokunuyor. Sadece bunları uygulayarak, hiçbir ilaç kullanmadan şikayetlerimi birkaç aylık bir sürede haftanın belli zamanları, bazen sabahları çok az guruldama ve biraz gaz problemine kadar indirmiş durumdayım.

    Son olarak IBS gözlemlenebilir fizyolojik bir rahatsızlık olmadığından, size IBS teşhisi konulabilmesi için, IBS belirtilerine ya da daha fazlasına yol açabilecek her türlü diğer hastalık ihtimallerinin elenmesi çok önemli. Bu yüzden güvenilir kurum, klinik, uzman doktor veya hastanelerden yardım almanız çok önemli. Eğer İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde ikamet ediyorsanız tavsiyem özel üniversite araştırma hastanelerini, paranız veya özel sağlık sigortanız varsa genellikle emekli profesörlerin açtığı ve hastalardan bolca iyi yorum alan özel klinikleri, paranız ya da özel sağlık sigortanız yok ise şehrinizdeki en büyük devlet-araştırma hastanelerini tercih etmenizi öneririm. Zira birçok özel hastane hastalığınızı ticarete dökebilirken, devlete ait üniversite hastanelerinde ise teşhis ve muayene süreçleriniz aylarca ileriye ötelenebilir. Hastalığınız tedavi edilmesi gerekirken yaşadığınız bu uzun stresli dönemle daha da artabilir. Aynı şekilde illa belli bir yerden destek almanız da gerekmiyor. Örneğin devlette daha hızlı ve kolayca halledilebilen tahlilleri devlette yaptırmanız, özelde ise daha ileri tetkikler açısından para harcamanız, tüm sonuçları ortak bir dosyada birleştirerek şikayetlerinizi düzgün bir biçimde istediğiniz bir hekime anlatmanız size büyük kolaylık sağlayacaktır.

    İzlemeniz gereken süreç ise öncelikte tam kan, idrar ve dışkı testlerinin yapılması. CRP, sedimantasyon, tiroid, karaciğer hormonları, kandaki mineral dengesi vs öncelikli olarak ölçülmeli; idrarınızın tüm mikroskobik analizleri yapılmalı. Bunların akabinde dışkıda sindirim testi, dışkıda gizli kan testi ve dışkıda mikrobiyoloji kesin olarak, mümkünse iki farklı zamanda yani iki kez ve mümkünse iki farklı klinik ya da hastanede yapılmalı. Bu şekilde arkadaşların da söz ettiği, eğer varsa mikrop veya bakteriler de dışkınıza bakılarak analiz edilecektir. Eğer bunlarda şikayetlerinizle alakalı bir şey göze çarpmazsa(ben de herhangi bir anormallik çıkmamıştı), hekiminiz CA 19-9, CEA, AFP gibi kandaki kanser belirteçleri ile kandaki Amilaz-Lipaz sindirim enzimlerinin ölçülmesini isteyebilir. Bu konuda endişeye kapılmadan hızlıca yaptırın derim. Herhangi birisi yüksek çıkarsa da endişe etmeyin, çünkü %100 doğruluk payı olan testler değildir. Doktorunuz bu testleri de inceledikten sonra size yüzeysel bir yorum yapabilecektir. Bunlardan sonra ise yine doktorunuzun isteğiyle tam batın USG çektirmeniz önemli. Ultrason cihazıyla karın boşluğu ve karınaltı bölgenizdeki tüm organların (pankreas-böbrekler-dalak-karaciğer-prostat bezi-mesane) incelendiği bu işlem oldukça etkili sonuçlar ortaya koyabildiği gibi oldukça da basit bir işlem. Zira bu organlarınızda herhangi bir anormallik-büyüme-yağlanma-tıkanma-taş-su toplama-kist vs varsa, bunlar hemen görüntülenerek raporlanacak ve hızlıca tedavilerine başlanılabilecektir. Benim yaptırdığım tüm batın USG testinde, karaciğerimde hafif düzeyde yağlanma dışında bir anormallik gözlenmedi. 1. seviyedeki karaciğer yağlanmasını da yediğinize içtiğinize dikkat ederek, ideal kilonuzu koruyarak ve düzenli hafif sporlar yaparak halledebilirsiniz.

    Bütün bunlardan sonra ise yapılması gereken asıl testler ise gastroskopi ve kolonoskopi işlemleri. Bu testleri bir eğitim ve araştırma hastanesinde, bir üniversite hastanesinde veya özel bir klinikte; gastroenteroloji uzmanı bir doçent veya profesöre yaptırmanızı öneririm. Zira IBS olup olmadığını kesin olarak belirleyecek olan ve tamamen uzman hekimin gözlemine dayanan bu testler oldukça önemli. Eğer iki testte de sonuçlarınız tamamen normalse, IBS teşhisiniz %90 oranında konulacaktır.

    Bu noktada ilk bilmeniz gereken şey, işlem uzman hekimler tarafından yapıldığında kesinlikle korkulacak hiçbir şeyin olmadığıdır. Girmeden önce imzaladığınız rıza belgesinde yazanlar veya forumlarda insanların abartıları sizi korkuya sevketmesin. Aslında oldukça basit ve çoğunlukla kısa sürede halledilen işlemler. Genellikle yaşınız genç ve belli bir rahatsızlığınız yoksa ikisi aynı gün peş peşe yapılıyor ve toplamda yarım saat bile sürmüyor. Doktorunuz size işlemden iki gün önce uygulamaya başlamanız gereken şeyleri yazılı olarak daha önceki bir zamanda veriyor. Atıyorum işlem randevunuz Pazartesi günü sabahıysa, Cumartesi gününden itibaren sadece sıvı-tanesiz ve berrak içecekler ve et suyu çorbaları tüketmeniz gerekiyor. Pazar günü ise belli bir müsil ilacını belli saatlerde içtikten sonra Pazar gecesi ve işlem sabahı olmak üzere iki kez lavman yapmanız gerekiyor. Hazırlık kısmı işlemlerin kendisinden daha zor denebilir. Özellikle müsil ilacını çok kötülemişler. Evet tadı gerçekten kötü ancak sadece 45 ml'lik bir ilaç. Eğer hassas bir mideniz varsa bu sıvıyı içmeden yarım saat önce bir adet Emedur draje alırsanız kesinlikle mideniz hiç bulanmayacaktır. Rahatça içebilmeniz içinse ilacı 20-25 ml olmak üzere iki farklı bardağa dökmeniz ve üzerine soğuk vişne suyu koyarak 5 dk arayla shot atmanızı öneririm. Özellikle serin vişne tadı o kötü tadı kesinlikle bastırıyor ve hiçbir şey anlamıyorsunuz. Üzerine de bol bol su içmeniz gerekiyor ki müsilin yarattığı suni diyare yani bağırsak temizliği sebebiyle dehidre olmayasınız. Bu işlemleri doktorunuzun size anlattığı gibi disiplinli ve düzgün bir biçimde yaparsanız işlem sabahı yaptığınız ikinci lavmandan sonra tuvalete gittiğinizde artık poponuzdan neredeyse berrak bir su gelecektir. Kolonoskopi için gerçekleştireceğiniz bu kalın bağırsak temizlik süreci gerçekten çok önemli. Eğer kurallara uymazsanız bağırsanız iyi temizlenmez ve işlemin tekrarı gerekebilir. O ilaçları bir daha kullanmamak için kendinizi bir kereliğine iyi disiplinize edin ve kurallara fazlasıyla uyun.

    Bu hazırlık sürecinden sonra işlem sabahı gereken saatte endoskopi ünitesine gittiğinizde sizden sadece pantolon ve çamaşırınızı çıkarmanızı isteyecekler; yerine de kıç kısmı biraz açık bir şort giyeceksiniz. Oldukça rahat bir yatağa yattıktan sonra hemşire boğazınıza lidokain adı verilen bir lokal anestezi spreyi sıkacak ve yutmanızı isteyecek. Bu dişçilerin iğneden önce sıktığı anestezi spreyinin aynısı veya bir benzeri. Sıktıktan oldukça kısa bir süre sonra boğazınız tamamen uyuşacaktır. Bu yüzden burnunuzdan derin derin nefes almanız daha iyi olur. Bunun akabinde kolunuza damaryolu açılacak ve 3 ila 5 mg'lık bir sakinleştirici madde enjekte edilecektir. Bu madde size hafif bir uyku ve rahatlama hali veriyor. Bu kısa hazırlık sürecinden sonra ağzınıza ortası hortum için delikli bir dişlik takılacak ve ilk olarak daha kısa süren gastroskopi işlemi yapılacaktır. Bunun için ucunda kamera ve ışık olan mideye özel bir endoskop cihazı ağzınızdan sokularak boğazınıza sarkıtılıyor. Boğazınız uyuşuk vaziyette olduğu için cihazı rahatlıkla yutabiliyorsunuz, öğürme refleksi pek olmuyor. Sadece 3-4 kez öğürebilirsiniz. Mideniz boş olacağından zaten kusma gibi bir durum söz konusu olmuyor. En fazla 5-10 dakika süren bu işlemin ardından endoskopi cihazı midenizden çıkarılacaktır.

    Daha sonrasında ise biraz daha uzun sürecek kolonoskopi işlemine geçiliyor. Zaten rahatlatıcının etkisiyle kendinizi biraz saldığınız için ince hortumu kıçınıza rahatlıkla sokuyorlar. Buna fazla takılmayın, canınız hiç yanmıyor. Daha sonra ince bağırsanızın son bölümüne kadar ilerletilen bu hortumla tüm kalın bağırsanız izlenmiş ve incelenmiş oluyor. Eğer sıkıntınız IBS dışında bir enfeksiyon hastalığıysa (kolit ya da crohn) veya başka bir şeyse bu anında gözlemleniyor. Eğer bağırsanızda polip yani et beni oluştuysa bu aynı cihazla polipektomi işlemi yapılarak alınıyor. Daha sonra bu polipler biyopsiye yollanıp iyi huylu-kötü huylu olup olmadığı inceleniyor. Poliplerinizin erken evrede farkedilip alınması gerçekten önemli zira kolon kanserlerinin %90'ı bu polipler üzerinde geliştiği gibi, kanser gelişmese dahi bu polipler büyüyüp bağırsanızda tıkanmaya yol açabiliyor. Bağırsağınızın iç yüzeyinde sinir vs bulunmadığından bunlar alınırken herhangi bir acı duyulmadığını doktorum bana söyledi. Sonuçta eğer polibiniz varsa işlem yarım saat veya biraz daha uzun sürebiliyor. Eğer bağırsanızın durumu normalse işlem en fazla 10-15 dk'da tamamlanıyor. Bu sürede kesinlikle bir acı hissetmiyorsunuz, sadece bağırsanıza cihazdan hava üflendiği için arada biraz karın ağrısı duyabilirsiniz, endişe edilecek bir şey yok. Sonuçta iki testiniz de yarım saat içerisinde rahatlıkla tamamlanıyor. Genel anestezi ile acısız-ağrısız kolonoskopi-gastroskopi falan öneren ticarethanelere sakın güvenmeyin. Gerçek ve uzman doktorların elinde gerçekten o kadar kolay ve kısa işlemler ki, o damarınızdan yapılan rahatlatıcı olmadan bile rahatlıkla atlatabilirsiniz. Emin olun dişçide yaşadığınız ağrı-sızı bunlardan 10 misli daha fazladır. Bunun için genel anestezi riskine girmeyin derim. Yine de tercih size kalmış.

    Geçen gün girdiğim kolonoskopi ve gastroskopi tetkiklerinde sonuçlarım normal çıktı ve herhangi bir patolojik bozukluk gözlenmedi. Gastroskopi işleminde sanıyorum ki laktoz ya da gluten intöleransını kontrol etmek için 12 parmak bağırsağının içerisinden biyopsi için örnek aldılar. 15 gün sonra çıkacak biyopsi sonucu da normalse doktorum sanırım tam olarak bir IBS teşhisi koyacak gibi gözüküyor. Yine de ince bağırsak ve kalın bağırsak kasılmalarını inceleyen baryumlu bağırsak grafisi ile ince bağırsak BT'si de çektirmeyi düşünüyorum. Bu sayede teşhis %100 olarak net bir biçimde konulmuş oluyor. Kullanacağınız tüm ilaçları da sırasıyla tüm bu işlemleri yaptırdıktan ve kesin teşhisiniz konulduktan sonra doktor reçetesi ile kullanmanızı tavsiye ederim. Çok bir faydasını görmezseniz doktorunuza söyler değişik ilaçlar deneyebilirsiniz. Psikolojik durumlarda antidepresif ve rahatlatıcı ilaçların fayda sağladığı ispatlanmış durumda. Eğer güncel olarak psikolojik bir sıkıntınız yoksa bağırsak floranızı düzenleyen probiyotik ilaçlar, fazla gazın oluşmasını önleyen antispazm ilaçları, doktorunuz gerek duyarsa bazı antibiyotikler ya da bağırsak hareketlerinizi kontrol edip düzenleyen çeşitli ilaçlar illa ki faydalı olacaktır. Ama en önemlisi sizin kafanızı rahat tutmanız, sağlıklı ve düzgün beslenmeniz, sigara-alkol vs'den uzak durmanız ve elbette stresten uzak kalıp uyku düzeninizi yerine oturtmanız. İlaçlar da bu konuda size yardımcı olacaktır.

    Teşhisim net bir biçimde IBS olarak belirlenirse, doktorumun yazdığı ilaçları da deneyerek etkilerini sizlerle paylaşacağım. Umarım bir gün hepimiz, hiç uğraşmadan tüm rahatsızlıkların üstesinden gelebiliriz. Hepinize çok geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UpperByte -- 27 Ekim 2015; 18:37:26 >




  • Arkadaşlar merhaba

    Takip edenler hatırlayabilir, temmuz ayında endoskopi ve kolonoskopi olmuştum. Helico bakter nedeniyle de 3'lü antibiyotik kullandım.

    Bu ay endoskopi tekrarlandı ve helico bakterin yok olduğu belirtildi.

    İlaç tedavisinin yanı sıra 1 kavanoz kudret narı macunu bitirdim, prebiyotik takviyesi kullandım, sık olmasa da kefir, keten tohumu gibi ara takviyeler aldım. Her gün düzenli olarak her gün 10 çam fıstığı 10 kayısı bademi yedim. Yediklerimi daha düzenli ve doğal seçmeye ve lifli gıda ağırlığını artırmaya çalıştım. Bu arada sarımsak tüketimini çok abartmasam da artırdım. Düzenli olarak yeşil çay içiyorum. Ayda bire yakın meyan kökü çayı içiyorum.

    Reflü şikayetlerimin olduğu zaman her akşam 1 çay bardağı havuç suyu içmiştim. 1 ay kadar da saraçoğlunun maydanoz limon kürünü uyguladım

    Sonuç olarak bağırdak hateketlerim eskisine göre çok daha düzenli hale geldi. İşin sırrının içimizdeki bakteri florasının sağlıklı olmasından geçtiğini düşünerek pre ve probiyotik gıdaları daha fazla almaya çalıştım / çalışıyorum.

    Sizlerinde benzer sonuçları alabileceğinizi düşünüyorum. Yukarıda saydıklarımınyaklaşık 7 aydır uyguluyorum. Kolay değil ama sabır ve hayat tarzınızı değiştirmeniz çok kritik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba;

    - Çamur kıvamı ve sindirilmemiş gıdalar bulunan dışkı

    - Kilo alamama hatta kaybetme (sigarayı bırakmama rağmen)

    - Halsizlik sürekli yorgun hissetme

    - Dışkının ve gazın çok pis kokulu olması

    - Nefeste pis (dışkı kokusu gibi ) koku

    - Günde neredeyse 1 kg (belki daha fazla) dışkı çıkarma

    Bu belirtileri yaşayan ya da öngörüsü olan arkadaşımız varmıdır aramızda

    not: 2 kez kolonokopi yapldı temizdi. Genel cerrah yaptı tabi kolonoskopileri
  • Benzer belirtileri bende yaşıyorum arada normale döndüğü oluyor ancak tahliller temiz çıkınca bir sonuçelde edemediğim için bıraktım. Yalnız soguk havalar beni daha kötü yapıyor.kış geldi çilek artacak yazın yine rahat tim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili KAPTANELVİS,

    Seni forumun başından beri takip etmekteyim ve sana bakınca aynen kendimi görüyorum.bende bu ibs ve candidayla 4- 5 senedir mücadele ediyorum ve son bir yıldır paleo tarzı glutensiz laktozsuz ve şekersiz beslenme şekli uygulamaktayım.ayrıca hashimato tiroidimde var.senin bu konudaki araştırmacı yönünüde ayrıca takdir ediyorum.bu dışkı nakli tedavisini bende uzun zamandır takip ediyorum.kenan beyin bu tedaviyi tr,de uygulaması bizim için çok sevindirici.tr,de doktorların malesef herşeyi psikoljiye bağlayıp candida ve ibs hastalarını antidepresanlara bağımlı hale getirmesi,ülkemizde sağlık sisteminin ne kadar geri olduğunun bir göstergesidir.ben acıbadem,memorial hastanelerinde doktorlara;bağırsak floram bozulmuş olabilir ve candida üremesi belirtileri var dediğimde o sırıtışları hiçbir zaman gözümün önünden gitmeyecek..ve şu an bu hastalığa yakalanmış fakat doktor doktor gezip
    düzelemeyen insanlar var.benim amacımda bu hastalıktan kurtulmak ve bizim gibi olan binlerce insana bilgilerimizi aktarabilmek.
    kaptanelvis dışkı nakli ile ilgili gelişmeleri buradan takip edeceğiz.tabiiki bu hastalıkla yıllardır mücadele ettiğimizden dolayı maddi açıdan çok kayıplar verdik.sevgili kenan hocamız bize bununla ilgili bir fiyat bilgisi verebilirse seviniriz..




  • timoses T kullanıcısına yanıt
    ..................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:43:36 >
  • Eczaneden probiyotik alıcağım önerisi olan var mı? Şikayetleri biraz azaltsa bile yeter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kralrep -- 30 Ekim 2015; 16:14:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biober plus al kardeşim bana en çok o iyi gelmişti ayrıca kalıcı bir çözüm gaita nakli şart sonuç şu :bu hastalık bize BOKU yedirdi gerçekten yemesek bile bağırsaklara nakli şart niye çünkü en iyi probiyotik 14 çeşit yararlı bakteri içeriyor oysa normal bir dışkı da 3.000 çeşit bakteri var bebekler doğum sırasında annelerinden alıyor bizim durum genetik hepimizin annesi babası aşırı belli olmasa da hafif ibs semptomlarına sahip biz antibiyotik stres derken ibs yi azdırdık zaten aileden az gelen o bakterileri bitirdik şimdi o dışkıya mecburuz bunun başka açıklaması yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gülmekgerek G kullanıcısına yanıt
    ............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:43:55 >
  • ÜLSERATİF KOLİTTE YENİ TEDAVİ GAİTA NAKLİ (Dışkı Nakli) BAŞARI ORANI YÜZDE 90
    Herkese merhaba.Bu tedavi Ankara GATAda 2 ay önce baslamış.GATA sağlık bakanlıgından onayı yeni almış.Ve tedavi şekli ise sağlıklı bir kişinin gaitası(dışkısı) alınıp lavman vasıtasıyla bağırsaklara boşaltılarak sağlıklı bir bağırsak florası olusturmaya dayanan bi yöntem.Bu işlem hiç acı duymadan en fazla 15 dakikada yapılıyor.Ve ilk 24-48 saat içinde bağırsak sağlıklı bir flora olma yolunda ilerliyor.Gaitadaki milyonlarca sağlıklı bakteri kolonu sağlıklı hale getirmek için yeniden yapılanıyormuş.Aktif atak döneminde bir çok hasta bu tedaviyi uyguladıktan sonra sağlıgına kavuşmuş.Meğersem Abd de uygulanan bir yöntemmiş bu arada.Ustelik total kolektomi ameliyatı için gün alan bir kişinin bu tredavi yöntemi uygulandıktan sonra sağlıgına kavusmuş ve ameliyat olmaktan kurtulmuş.Bunları oğrenince bugun Ankara GATA yı arayıp bu işlemi gercekleştiren Prof. Dr Ahmet Uygunla konustum.Dogru oldugunu ve basarı oranının yüzde 90 oldugunu söyledi.Ne kadar sevindiğimi anlatamam.Ankara GATA yı arayıp dogruluyabilirsiniz.-GATA yı arayıp doktorun ismini söyleyince direk bağlıyolar bu arada.- Ayrıca tedavinin hiç bir yan etkisi yok.Ben yıllık ıznımde gitmeyi düşünüyorum.Giden arkadaşlar olursa tedavi sonrası gelişmeleri bilgilendirirlerse çok sevinirim.Yıllık iznimde ya da en yakın zamanda fırsat bulup kurtulmayı inşallah düşünüyorum.Rabbim şifamızı getirdiği için ne kadar mutluyum bilemezsiniz.Arkadaşlar gidenler tedavi sonrası gelişmeleri mutlaka blogta yazsın lutfen..ülseratif koliti ancak çeken bilir.İnşallah hepimiz şifa bulucaz . ADAM GÖRÜŞMÜŞ TAKİPTE MYİZ GENÇLİK FİYAT ÖĞRENEN VAR MI




  • Arkadaşlar 3 gündür sol kasığımda ağrı var. İlk önce gaz sandım ama 3 gündür orda sanki bişey var da gitmiyo gibi. Sizce nedir :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gülmekgerek G kullanıcısına yanıt
    ...............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:44:7 >
  • gülmekgerek G kullanıcısına yanıt
    Yuzde yuz katılıyorum ibs bakteri sorunudur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dag cilegi deneyen oldumu? Isali hemen keser cocuklarda diyor. Bende kabizlik var ama belki size bi faydasi olur. Bu donem daglarda var. Toplanabilir yada satan varsa... Kim bilir. Umarim faydası oluyodur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soghan -- 3 Kasım 2015; 18:05:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soghan kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgilendirme için.biz gaita naklini bekliyoruz gelmiş Türkiye'ye bakalım başarı çok yüksek umarım bu hastalıktan kurtulacağız kalıcı olarak.öğrenen varsa bilgi paylaşmaya devam edelim.anason hakkında bilgi veren arkadaş nasıl bir şey resmini tam atıp açıklasaydı keşke bulamadım yok diyorlar susam halinde hep.
  • Ben yaptırım bütçem müsait diyenleri görebilir miyim ona göre indirim alabiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caga17

    teşekkürler bilgilendirme için.biz gaita naklini bekliyoruz gelmiş Türkiye'ye bakalım başarı çok yüksek umarım bu hastalıktan kurtulacağız kalıcı olarak.öğrenen varsa bilgi paylaşmaya devam edelim.anason hakkında bilgi veren arkadaş nasıl bir şey resmini tam atıp açıklasaydı keşke bulamadım yok diyorlar susam halinde hep.

    Operasyon sonrası bilgilendirirsenuz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gülmekgerek G kullanıcısına yanıt
    ..............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 13:44:19 >
  • Aşağı yukarı bir fiyat var mı belirlenen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.