Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (202. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.898.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serdar3805 S kullanıcısına yanıt
    ..................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 12:31:7 >
  • rasha118 R kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar allah rızası için yardım edin aşırı gazım var hiç bu kadar kötü olmamıştım bugünkü kadar sabah ultrasondada çok fazla gazın var dedi doktor çok rahatsızım METEOSPMLY eskiden işe yarardı yaramıyor bağırsak kaslarıyla alakalı sanırım gaz dışarı çıkmıyor bu ilaç en etkilisi değil miydi başka gaz söktürücü kullanan biri yazsın gözünüzü seveyim çatlıcam




  • atakankysn A kullanıcısına yanıt
    Mikostatin al mantarsa iyi gelir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gereksiziste G kullanıcısına yanıt
    abi kesinlikle onu kullanıcam ama şuan imkansız... lanet olsun bu doktorlara bu kadarda olmaz sanki ortada bağırsak mantar enfeksiyonu diye birşey yok biz bir tarafımızdan icat ediyoruz..harbiden küfür etmemek için zor duruyorum yemin ederim bugün 10 defa söyledim adam olmaz öyle birşey diyor nuh diyor peygamber demiyor başkada..

    Ben SFS testi yaptırmak istiyorum ama nasıl olcak bilmiyorum pazartesi kolonoskopi var ince dışkılama için mecbur gircem lavman yapılcak bağırsak temizlencek bu teste ne zaman hazır olurum sabrım kalmadı ya
  • propolis ekstratini alip kullan atakankysn gazin azalicak dene derim ben meteoplasmy bi ise yaramiyor 1 kutu duruyor bende kullanmiyorm hic

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaz için kimyon veya adaçayı kullanabilirsiniz . Gazın çıkışını kolaylaştırır. Yan etkisi yoktur. @atakanksyn 12 saatte bir yemek yeyin. Gaz içinde çok iyidir.
  • sağolun arkadaşlar cidden daha önce hiç ishal olmamıştım 2gündür ishal durumu söz konusu ama onuda tam çıkartamıyorum iyice bağırsak kasları gevşedi benim galiba.. karında çok ciddi yanma hissi oluyor Benim anlamadığım ben bu hastalık boyunca hiç karın ağrısı çekmedim karnım yataklara düşürcek kadar ağrısa daha iyi yemin ediyorum
  • Merhabalar forumda yeniyim. Yurtdisinda yasiyorum
    6 ay once sol alt karnimda agri basladi.
    Bazen kasigima bazen sirtima bazende
    yanlarima vuran bir agriydi. Genellikle surekli bir agri.
    En fazla 1-2 gun geciyor sonra yeniden geliyor ve gunlerce kaliyordu.
    Bazen guclu bazen hafif ama cok rahatsiz edici bir agri. Kramp gibi degilde sanki yanma gibi, yara var gibi bir sekilde...
    Bundan 4 ay kadar sonra da tum karnimda agri basladi. Karnimin degisik bolgelerinde gezen bir agri seklindeydi.
    Ayni zamanda da cok gaz ve siskinlik oluyordu. Hemen hemen hergun bir defa tuvalete cikiyorum.
    Normal yapiyorum. Bende kabizlik yada ishal durumu yok. Surekli sol alt karin agrisi durumu.
    Bir cok defa degisik dalda doktorlara gittim.
    Kolonoskopi, sisteskopi, bilgisayarli tomografi, besin alerjisi yapildi ve hic birsey cikmadi. En sonunda gastroloji uzmani IBS dedi.
    Agrilar icin ilac verdi ve Low Fodmap diyeti tavsiye etti. Ilaci 1.5 aydir kullaniyorum. Hic diyet falan yapmamistim. ilk ay ilac bayagi ise yaramisti. Son 15 gundur sol alt karnimda agrilarim yeniden basladi. Arasirada karnimin degisik yerlerinde oluyor.
    Agrilarim yeniden baslayinca Low Fodmap'a basladim.
    15 gundur hicbirsekilde tahil, seker ve gaz yapici seyler yemedigim halde agrilarda bir degisiklik olmadi.
    Kafam oldukca karisti acaba benimki IBS degilmi diye. Burada oldukca tecrubeli arkadaslar var. Yorumlarinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pure_white -- 16 Nisan 2015; 18:24:40 >




  • rasha 118 propolis demissin onu bi deneme kararı aldım.. ancak internet malum her malın sahtesi var . bu nedenle senden yardım talep ediyorum ... orjınal urunu hangı siteden temin edebiliriz
  • kaptanelvis yardımın için teşekkurler karddeşim .. düşününce haklısın.. sfs testi yaptırılmalı.. ancak bu hafta yeniden antibiyotığe basladım. o nedenle gonderecegım numune gercegi yansıtmayabilir.. ilerleyen zamanlarda sfs testine bende göndermeyi düşünüyorum ..
  • serdar3805 S kullanıcısına yanıt
    ..........,,,,...,,,,,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 13 Şubat 2020; 15:9:5 >
  • evet kaptanelvis bende sfs dusunuyorm biraz para biriktirmem lazim haziran da yapicam o testi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aktarcidan aldm fanus marka 50 ml 50 tl ye 30 tl filan da vardi aktarci bu daha iyi dedi bende ona inanip aldm daha iyisi varsa bilmiyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • agri icin ne ilac verdi bende de karin agrisi mevcut

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rasha118 R kullanıcısına yanıt
    Ben yurtdisinda yasiyorum. Turkiyede bu ilac varmi bilmiyorum ama ismi Dicyclomine 10mg gunde 4 adet iciyorum
  • Dışkınızı gönüllü olarak OpenBiome şirketine bağışlayarak hem hayat kurtarabilir, hem de yılda 13 bin dolar kazanabilirsiniz.
    Washington Post’ta yer alan habere göre kar amacı gütmeyen Open Biome adlı kuruluş, 2013 yılından beri ABD ’nin her yanından gelen dışkıları işliyor ve ülkenin her yerine dağıtıyor. Dondurulmuş dışkılar, C. Difficile adı verilen bir bakterinin sebep olduğu enfeksiyona deva olması adına, ABD’nin her yerine gönderiliyor. Bu bakteri sindirim sisteminizi mahvediyor ve sizi ‘evden çıkamaz hale getiriyor’.
    Normalde bu tip bir bakteri kapıldığı zaman antibiyotik almak yeterli olur. Ancak antibiyotikler C. bakterisi için bir işe yaramıyor. Bakteri kısa sürede yeniden ortaya çıkıyor ve tedaviyi durduruyor.
    Bu yüzden doktorlar farklı bir yöntem deniyor. Endoskopi, nazal tüpler ve kapsül haplar yoluyla insanların bağırsaklarına sağlıklı dışkı yerleştiriliyor ve çok daha iyi sonuçlar alıyorlar.
    Tedavi oldukça faydalı. Fakat böylesi bir bağış yapacak bağışçı bulmak oldukça zor. Ayrıca hastalar, aile bireylerinin ya da arkadaşlarının dışkısıyla tedavi olunacağı konusunda da çok umutlu değil.
    Open Biome kurucuları, gönül işi yapan bir şirket kurma fikrini, C.’den mustarip bir arkadaşları sayesinde elde etmiş. Daha sonra da tüm ülke çapında faaliyet gösteren bir banka kurmuşlar. Şirket şimdiye kadar 185 hastanede, 2000 kişiye dondurulmuş dışkı nakletmiş ve tedavi olmalarını sağlamış.
    5 GÜN GİDİLİRSE 50 DOLAR DA BONUS VAR
    Gönüllülüğe dayanan kuruluşun fiyat politikası ise şöyle işliyor:
    Verdiğiniz örnek başına: 40 dolar (yaklaşık 97 TL)
    Haftanın 5 günü örnek verdiğinizde: 200 dolar + 50 dolar bonus =250$ (yaklaşık 610 TL)
    Yılda: 13.000 dolar (yaklaşık 30 bin TL)
    Bağışı yapabilmeniz için sadece sağlıklı olmak yetmiyor, hakikaten çok sağlıklı olmanız gerekiyor. Yani bağırsaklarınız çok iyi çalışıyor olması, OpenBiome’a bağış yapabilirsiniz anlamına gelmiyor.
    "BAĞIŞ YAPMAK MIT’E GİRMEKTEN ZOR"Open Biome’un kurucularından Mark Smith, “Bize bağış yapmak, MIT’e (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) girmekten daha zor” diyor. Smith 2 sene önce 1000’e yakın donörün adayının konuyla ilgilenip internet sitesini ziyaret ettiğini, fakat yalnızca %4’ünün testleri geçebildiğini de sözlerine ekliyor.
    Gönüllü kuruluşun bağışçılara yaptığı testlerin maliyeti 5000 doları (yaklaşık 12 bin TL) bulabiliyor. Bu yüzden de şirket bağış yapmaya uygun bir aday bulduğunda onu elden kaçırmamaya çalışıyor.
    “Bağışçılarımız haftada 3-4 kez bankamızı ziyaret ediyor’ diyor Smith. ‘Her bağışlarında ortalama 3-4 kişiye yardımcı oluyorlar. Bunun takibini yapıyoruz ve bağışçılarımıza bildiriyoruz.”
    Bağış yapmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Smith bu durumun kendisini mutlu ettiğini söyleyerek, “Doktora yaptıktan sonra bir yerlere dışkı postalayacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama şu anda bu işi yapıyorum ve mutluyum” diyor.
    Çeviri: Fırat Gürsoy / Radikal




  • atakankysn A kullanıcısına yanıt
    O doktorlara küfür bile iltifat olur ben bağırsakta mantar olduğunu tescilledim kaptanelvis in söylediği sarımsak yutmayla 2 hafta felan düzenli tuttum valla dışkılama sırasında makatta kaşıntı oldu 3 -4 gün sonrasında normale olmadı ama bendegaz felan olmuyor kabızlık halsizlik ağız kokusu bu kesin propolis polen ve arı sütü dene Balık yağıda olabilir bağırsakları çalıştırır gazı atar belikide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rumpelstilzchen kullanıcısına yanıt
    Ben sanmıyorum daha doğrusu görmedim duymadım ibs de tahliller temiz çıkıyor ama psikolojik kökenli olursa veya Crohn , Kolitis Ülseroza ve benzeri gibilere verebilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kralrep -- 16 Nisan 2015; 22:46:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sebze ve etle beslendiğimde asla gazım olmuyor 3 hafta denedim sarımsak kürleri ve diyet gaz konusunda çok rahatladım.. bıraktım geçen hafta yemin ederim ölüp ölüp diriliyorum çok fena gazım var ve cidden gaz üretiyor vücud öyle gazın rahatsız etme durumu değil.. bugün sabah yumurta ceviz vs yedim karbonhidratsız yine gazım yoktu akşam 3-4 kaşık bulgur yedim karnım çıldırdı yine resmen karbonhidrat ve şekere ağır tepki veriyor bağırsaklarım buda candida mantarının ana besin kaynağı SFS testi yaptırcam 1 ay sonra o yüzden diyet yapmak istemiyorum şimdilik dişimi sıkmaya çalışıyorum
  • atakankysn A kullanıcısına yanıt
    Test yaptırcaksan yapma zaten SFS de çıkar herşey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.