Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (187. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.374
Cevap
198
Favori
1.891.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim hafif bi soğuk havada cok hafif bi esintide gurultu ve gaz sorunu oluyo. her gittiğim doktor bi gaz hapı verip yolluyo hic bi faydası yok. sıcak bi ortamda cok rahatım. bi de işin psikolojik boyutu var tabi. kapalı ortamlarda bu sorun aklıma geliyo sürekli gurultu aşırı artıyo. dakkada bir sesli şekilde nerdeyse. hic bi çözüm bulamadım. 1 yıldır psikologa gidiyorum yine yok
  • denix09 D kullanıcısına yanıt
    ..........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 12 Şubat 2020; 12:23:47 >
  • Çok geçmiş olsun boyle hayat kalitesini alt ust eden seyler hep mide bagirsak vb bosaltim sisteminde oluyor ve coguda kronik yani gecmiyor cok lanet bisi bende reflu cekiyorum yemek yiyesim yok 2 ayda 7 kilo verdim .Allah dusmanima vermesin boyle rahatsizligi... Arkadaslar bunlara yakalanmadan anlayamassiniz bende sacma sapan beslenirdim simdi anliyorum degerini stres yapmayin fazla midenizi zorlamayin kola vs. İcmeyin yakalanmayin aman diyim cok kotu bisey...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

    Sonunda benle aynı şikayete sahip birini gördüm.)))

    ÖZellikle belinin yan kısımları soguk görünce direk şidetli gaz ve guruldamamı oluyor barsaklarında?
    Birde uykudan uyanır uyanmaz yataktan cıkınca veya su icince yine aynı şekilde anında gaz guruldammı oluyor?


    aynen oyle kardesim guruldamanın nerden gelceği belli olmuyo :D su bile içemiyorum bazen cok kafama taktığımda. stres de etkiliyo bazen olmucak olsa bile aklıma geliyo yine oluyo biseyler. kilo da alamıyorum bu yüzden
  • denix09 D kullanıcısına yanıt
    ......,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 12 Şubat 2020; 12:23:58 >
  • Arkadaşlar bende 3-4 yıldır çekiyorum bu hastalığı hatta buraya yorumlarda yazmıştım birsürü ilaç kullandım sarımsak yuttum ama sadece biraz rahatlama oldu Ama emin olun bunun sebebi bağırsakları üşütmemiz şimdiye kadar bunu kabul etmedim ama artık eminim.
    2 aydır alt bölgeyi üşütmemeye çok dikkat ediyorum ve özellikle sıcak tutuyorum netice almam tam 1 ay sürdü.
    son 1 aydır ilaç kulanmayı bıraktım hiç şikayetim kalmadı ve yiyemediğim yoğurt peynir vs hepsini rahatlıkla yiyorum artık.
    inanıp inanmamak size kalmış ben 1 aydır çok rahatım umarım tekrar başlamaz..
  • Ben soğuk sıcak olayını çok önceden çözmüştüm. Yazın bile evde çorapla gezerim ayaklarım üşüdüğü an şişiyorum. Ama bu ara yediklerimde etkiliyor muhtemelen. SAnırım gluten intoleransı başladı. Bugün ilk defa glutensiz ekmek yedim sabah ve saatlerdir ne bir şişkinlik ne bir rahatsızlık hissettim. SFS testi tamam da gıda intoleransı testi yaptırmak lazım.. Bazı yiyecekleri bünye artık tolare edemiyor sanırım.
  • merhaba arkadaşlar, bende de son 3 aydır şöyle bir rahatsızlık başladı; süt ürünlerini tüketince buna sütlü tatlılar dahil, yarım saat geçmeden acilen tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum ve genelde bu 2 set halinde oluyor yani art arda 2 kez gitmem gerekiyor nedense.

    Bundan sıkılarak devlet hastanesinde dahiliye bölümüne randevu aldım ve gastroentoloji ye sevk etti. 10 gün var . yaklaşık 15 gündür süt ürünleri tüketmemeye dikkat ediyorum fakat bugün öğle yemeğinden 1,5 saat sonra yine ağrılar girdi. Dokunacak birşey yememiştim. Hastalık kendisini mi geliştiriyor anlayamadım.

    Acaba ibs tanısı mı konacak merak ettim.
  • Herkese geçmiş olsun. Ben de birşey danışmak istiyorum. Tüm yorumları epey bi okudum. Kendi durumumu da paylaşmak istedim. Umarım bilgi verebilecek birileri olur.

    2 yıl önce büyük tuvaletimi 4 günde bir veya 5 gün de bir ve az miktarda ve zor bir şekilde yaptığımı farkettim. Halk arasında bilinen ve önemsenmeyen kabız olmuşum geçer deyip çok önemsemedim baştan. Bir kaç gün sonra da yine aynı devam edince önce dahiliyeye gittim. Pek ilgilenmedi, sadece elime bir diyet kağıdı verdi. Karnım sabah kahvaltısından sonra acayip şişiyor ve kalıyor öyle. Şuan çok ileri bir seviyedeyim. 15-20 günü buluyor tuvalete gitmem ve gittiğimde de rahatlama olmuyor. Bağırsaklarımın üzerine bastırdığımda acı ve ağrı oluyor. Bekunis denen ilacı keşfettim. 10 gün bekliyorum, dayanamadığım yerde ilacı içiyorum ve ancak o şekilde rahatlayabilecek kadar çıkabiliyorum. Bu durum bana hem kilo aldırıyor hem de enerjim sürekli düşük. Bir kaç kez tuvalete çıkmak için zorladım kendimi ve bayıldım. Asla kan yok, hemoroid yok. Tırnaklarımın şekli değişti, oyuklaştı ve beyaz noktalar oluştu. Dilimde yarıklar oluştu. Sindirim bozukluğundanmış. Troidlerim normal, kan tahlillerim normal. Kadın hastalıklarında da hiç bir problem görülmedi.

    Durumla alakalı farklı iki Genel cerraha göründüm. Kolonoskopi yapıldı ve ilaçlı film ile röntgen vs çekildi. Birşey çıkmadı. İBS olabileceğimi söylendi.
    Sonra 2 kez aralıklarla farklı Gastroentoloğa göründüm. Onlar da İBS hastasısın. Bağırsak tembelliği oluşmuş, diyetisyene ve psikologa git dedi. İkisine de gittim. 1 yıl diyetisyenin önerilerini çok dikkatli uyguladım ve spora başladım. Psikologun verdiği ilaçları da 1 yıl kullandım. Sonuç yine aynı.

    Fakülteye dahiliyeye gittim. Farklı aralıklarla 2 yıl içinde 4 kez kolonoskopi oldum. En sonki kolonoskopide, divertiküller oluştuğunu ve çok önemli olmadığını söylediler.
    Şuan devlet hastanesinde başka bir Genel cerraha beni ameliyat et demek için gittim ama o da gerek yok diyor. Bana Dicetel yazdı. 15 gündür içiyorum ve halen tuvaletim gelmiyor. Bekuniste içmiyorum artık.

    2 yıldır, günde 2 litre ılık su içiyorum. Sabah aç karnına 1 kaşık zeytinyağı ve 1 bardak ballı limonlu su içiyorum. Tam buğday ekmeği yemeye özen gösteriyorum. Zeytinyağlı yemekleri tercih ediyorum. Kefir ve probiotik yoğurt, laktozsuz süt tüketiyorum. Kabız yapmayan meyveleri ve sebzeleri tüketiyorum. Hatta oturup 1 kilo kayısı yememe rağmen sonuç aynı. Son zamanlarda kilomu kontrol altında tutmam zorlaşmaya başladı. 52 kilodan, 1 ayda 54e çıktım. Tüm IBS liler bazen ishal oluyoruz bazen kabız yazmışlar ama ben şuanki ruh halimle ishal olmayı tercih ederim. Yoksa ben IBS değil miyim? Doktorlara da inanmıyorum artık.

    Çok uzun oldu ama var mı bir iki kelam edip yardımcı olabilecek? Teşekkür ediyorum şimdiden.
  • nurr87 N kullanıcısına yanıt
    ...........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 11:52:12 >
  • Arkadaslar merhaba benim sorunum da yuksek ihtimalle kandida mantari bogazimda pamukcuk seklinde iltihab alkol kokusuna benzeyen agizda koku dilin arka tarafina dogru sari pas tabakasi ve asiriii karinn guruldamasi ve diskinin onu asiri sert kabiz arkasinin ise camurumsu olmasi tukuruk testinidr yaptim tukuruk ahtapot kolu gibi assagi sarkiyor mantar oldugu kesin. bu sorunla 5 aydir mucadele ediyorum 2011 yilinda h.pylori vakasi gecirmistim ilaclarla 6 ay da anca duzeldim ve bu 2014 kurban bayraminin 1. Gununde basladi bugun dahiliye ye tekrar randevu aldim 2 ay once kolon grafisi omd grafisi cekildi sonuc temiz gaitada h.plori temzi hiv testi temiz kan temiz bugun gidecegim dahiliye doktorundan beni gastroloji sevk etmesini isteyecegim ve bende mantar oldugunu soyleyip KAPTANELVIS dedigi gibi nistatin etkenli ilac yazip veya onermesini istiyecegim sorunum gecmesse gastrolojiyr sevk etmesini istiyecegim ibs sin diyip gecistiriyorlar daha bir kere kolonoskopo yapilmadi herhangi bir depresyon ilaci kullanmadim hemen nasil ibs sin yaftasini yapistiriyorlsr anlamis deilim gastrolojiye sevk etme konusundada baya inatcilar bugun doktora gidecegim gelismelerden sizi haberdar ederim.saglicakla allaha emanet olun



    KAPTANELVİS HOCAM bi doktor dilimdeki sarı tabakayı görse mantar olduğunu anlaması lazım ama ben senin dediğin gaitada kültür testini yalvar yakar istiyeceğim. sorunum kesinlikle bu. boğazımdaki pamukçuk şeklindeki iltihaplanma için reflün devam edıodur dediler dilinin bizle alakası yok dediler taaa 3 ay once gıttıgım doktordan bahsedıyorum bu doktorlar hiç birşey bilmiyorlar bence onların yerine ELVİS hocayı koysalar daha iyi olur... okadar gittik hocam insan bi gaita kültür testi ister değilmi ama nerde.. neyse bugun dananın kuyruğu kopacak...

    Hocam birde senden bu kandida nın direnç testi diye birşey varmıs antifungal ilaclara karsı bu nasıl olur nasıl yaptırılır bilgilendirirmisin beni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbie -- 6 Mart 2015; 6:34:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KAPTANELVIS çok teşekkür ederim. Haftaya kontrole gideceğim. Yazdıklarınızı sormak için not aldım. Allah şifa versin herkese. Gelişmeleri paylaşacağım bende.
  • Cobbie kullanıcısına yanıt
    .....................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 11:53:15 >
  • Hocam var akademik yazilari okudum ben pdf formatlarindaki bu kandida nin antifungal ilaclara karsi direnci varnis yani hem kandidayi ortaya cikaricaz hemde o kandida ureme yapiyormu 21 gunluk surec. Hemde kandidanin hangi antifungal etkene karsi direnci var nistatin veya baska mantar oldurme etkenli maddelerde yani kisiden kisiye degisen bir kandida bulunduysa bu kandidaya birde gaita testindemi yapilir bilemiyorum sanirim kultur testi sirasinda kandida bulundugu zaman buna antifungal bi yontem deneyerek direnc saglama olayi varmis hocam istersen googleye bi kandida antifungal direnci diye aratirsan oradaki akademik yaziyi kesinlikle oku bunun belki sana bile fsydasi olur belki sendrki kandida nin nistatine direnci vardir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ELVIS hocam bende uykusuzluk gecr kesinlikle uyuyamiyorum huzursuzluk depresyona giricrk gibi sikilma ama bunlarin hic biri yoktu yani ne zaman barsakdan rahatsizlanmaya basladim bu etkiler bas gostermeye basladi dengesizlik gozlerde sulanma geniz akintisi disari ciktigimda kesin olur evde olmaz eklemlerde agri uyusma dikkatsizlik barsakda gaz ve guruldama oluyor diski asiri kokulu ve ishal halinde genelde yani mikrobik dengrnin alt ust oldugu kesinliklr ortada tatli ve unlu yeme istegi derken nasi desem pek olmuyor gibi nefes kokusu var ciddi sekilde anason kokusuna benzeyen midede reflu yok yani asiri tatli istegi oluyor evet yataktan kalkip tatli bisey yiyim istgi oluor ama sik sik olmuyor ama o istek tutuncada kesin tatli yiyecem o sart ole bi istek oluo ama ekmege okadar olmuo hocam tatliya oluo simdi bi dusununce aklima geldi kac defa gecenein korunde tatli cekti canm ve gittim biskuvu miskuvu yedim eger sonuca ulasirsam allahin izni ile bir cok ibs sandigini sanan arkadaslari kurtaricaz elvis hocam.saygilar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbie -- 6 Mart 2015; 11:08:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cobbie kullanıcısına yanıt
    .................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 11:53:49 >
  • Hocam sende dengesiz terleme yapiyormu bende yapiyor ve surekli usume el ve ayaklar agirlikli hali kilo alamama ben bu sorunu basladgindan beri 6 kilo verdim hayir sarimsagi denemedim hocam 3 gun oncesine kadar kendimi ibs olarak goruyodum ve sarimsagin soganin gaz yapici etkisi dahada siddetlendirir diye korkuyordum kultur testinde bisey cikmadan herhangi bi ilaca baslamiyayim diyorum acikcasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cobbie kullanıcısına yanıt
    ...................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 11:54:3 >
  • Hocam sanirim dedigin gibi zincirleme kesinlikle ama kesinlikle barsak emiliminde bir sorun var iste bu kandida olabilir baska bisey olabilirr hic bisey cikmassa sfs testine girerim tam mikrobiyolojik bi sonuc alirim benim uzuldugum.nokta bu konuda tek basima olmam hocam dedigin gibi kandida floraya yerlesmis olabilir yani ilac tedavi olur belki az biraz rahatlama olur ama daha fazla olmaz ise ben ne diyrcegim doktor bey bana damardan girin hap fazla etki etmedimi diyim resmen arada kaldim doktoru resmen ben yonetiyormusum gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbie -- 6 Mart 2015; 11:59:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cobbie kullanıcısına yanıt
    ............................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 6 Şubat 2020; 11:54:21 >
  • 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.