Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (3 Mobil) - 12 Masaüstü3 Mobil
5 sn
12.379
Cevap
199
Favori
1.898.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolcu1089

    Arkadaşlar dün doktorla probiyotikler hakkında tekrar görüştüm. Bana PROBİX günde 2x1 olarak 3 ay kullanmamı önerdi. 3 ay sonunda yeniden doz ayarlaması yaparız dedi. Diğerlerini bir Köşeye bırakıp PROBİX kullanacağım sonuçları yazarım yine.

    Merhaba arkadaşlar..

    Üstteki mesajımda da belirttiğim gibi probiyotiği araştırdım ve aldım, kapsül midede erimiyor bağırsakta çözülüyormuş ve 5 milyarlık kapsüllerden oluşuyor.Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Karnımdaki guruldamalar tamamen gitti sayılır. Gün içinde hissettiğim ağrı da yok oldu. Probiyotiği günde 2 kere aç olarak alıyorum. Ağrılı tuvalete çıkma çok olmuyor gün içinde ama bazen tam bağırsakların boşalmadığı hissi ara ara oluyor. Bunun yanında yediklerime dikkat ediyorum. Daha önce puanlama yaptığım yiyecekleri dikkatli kullanıyorum. Sonuç olarak antidepresansız ve sadece probiyotik kullanarak daha huzurluyum. Sabahları kalkınca kahvaltı edip tuvalete çıkıp güne başlamya çalışıyorum ve o şekilde gün içi hiç sorun olmuyor ama kahvaltı sonrası çıkamazsam öğlene kadar şişkinlik oluyor.

    Probiyotik kullanımı sonrası ile ilgili bilgileri ara ara yazarım.




  • Ibs ishal hastalarında glutensiz diyet başarılı olmuş.çölyak olabilirsiniz

    http://www.turkiyeklinikleri.com/article/tr-diyare-agirlikli-irritabl-barsak-sendromlu-hastalarda-glutensiz-diyete-klinik-yanitin-tahmin-gostergeleri-49160.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolcu1089 Y kullanıcısına yanıt
    Çölyakda olabilirsiniz.glutensiz beslenin 1-2 hafta anlarsınız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çölyak hastalarına ibs diye geçiştirenler varmış.Evde kolaylıkla testi yapılıyormuş.Biocard test bir damla kan damlatıp pozitifse çölyaksınız.60tl test almayı düşünüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0je kullanıcısına yanıt
    Ben ilk gittiğimde bana ön tanı çölyak yazdı kana baktılar çölyak felan çıkmadı bence boşa o kadar para vermeyin gidin dahiliyede çölyak için baktırın kana büyük ihtimal çıkmaz çölyak para boşa gider
  • ekmek makarna yiyince oluyor sağlık güvencem yok 30tl muayene parası istiyorlar testler derken 100ü geçer

    Kesin tanıda endoskopik biyopsiyle oluyormuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0je -- 13 Kasım 2014; 14:41:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0je kullanıcısına yanıt
    Genel sağlık sigortası yaptır bence daha geçen babamda muayene olamadıydı dün gittim GSS'sini onaylattım bugün muayenesini oldu biz gelir testini çok önceden yaptrımıştık provizyonu onaylattım tamam



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flora41 -- 14 Kasım 2014; 12:44:27 >
  • Gelir testi için hemen hafta gittim yaptırdım 15 gün sonra belgeyi SSK ya götür dedi onu bekliyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0je kullanıcısına yanıt
    Gelir testini beklesen daha iyi olur tabi hem çölyak kanda çıkmıyor endoskopi biopside çıkıyo demişin ama diğer yandan o 60 tl lik aleti almayı düşünüyorum diyosun oda kana bakmıyormu
  • yolcu1089 Y kullanıcısına yanıt
    ..........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 14:4:4 >
  • Kesin tanı o ama testde öyle 😃 dktora gidemem sevmiyorum 😀

    Kronik ishalin nedenleri bakın
    Safra tuzun yetersizliği fazlalığıda ishale neden oluyormuş kolestiramin kullanımı geçiriyormuş.ük,crohnvs
    Pankreas enzim yetersizliğide aynı
    http://ichastaliklaridergisi.org/managete/fu_folder/2004-04/html/2004-11-4-194-203.htm

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolcu1089

    Merhaba arkadaşlar İBS hastalığını yaklaşık 7 yıldır çekiyorum. Bu hastalıktan tamamen kurtulma imkanımızın olmadığını hepiniz biliyorsunuzdur. Tek gayemiz bu hastalıkla rahat yaşayabilmek. O nedenle bir çok yol denedim en son İBS üzerine uzmanlık yapmış bir doktor buldum ve ona gittim. Bir sürü testler yaptı, derdimi dinledi diğer doktorlar gibi kestirip atmadı neden mi çünkü kendisi de bu hastalığa sahip. Bu testler sonucunda barsaklarımın laktoz emilimi yapamadığı ortaya çıktı yani süt ve süt ürünleri beni en çok etkileyen besinlermiş. Diyet önerdi ve bana bir probiyotik tedavisi başlattı. Barsaklardaki yararlı bakterilerin takviyesi için 6 ay kullandım. Bu dönem içerisinde de laroxyl 25 de her gece yatmadan 1 tane kullandım. Bu şekilde yediklerime dikkat ederek, laroxyl ve probiyotik kullanarak çok rahatladım. Sabahları işe gitmek için evden çıkamazdım, uzun yolculuk, misafirlik bunları unutmuştum. Aşırı gaz, tuvalete çıkamamama, barsaklarımda sancı, tam barsaklarımda boşalmama hissi vb. tüm şikayetlerim çok aza inmişti. Uzun bir dönem laroxyl ile devam ettim fakat artık daha fazla antidepresan almak istemediğimden bıraktım. Şu aralar sadece sabahları sıkıntı oluyor biraz ama gün boyu rahat oluyorum, sabah tuvalete çıkabilirsem. Gaz içinde meteospazmyl kullanıyorum.

    İBS olan herkesin mutlaka probiyotik tedavisi yapmasını öneririm çünkü bu tedaviden sonra bende çok düzelme oldu yaklaşık 1,5 yıldır hiç diyet yapmıyorum herşeyi yiyorum. Kendimi kötü hissttiğim zaman probiyotik kullanıyorum biraz sonra yine bırakıp devam ediyorum. Sorun şu ki ilk kullandığım probiyotik sano marka bir tabletti. piyasadan çekmişler onun yerine doktorum NBL gold diye şase probiyotik önerdi. Tablet olmadığı için düzenli kullanamıyorum ve bu nedenle sıkıntılar oluyor ama yinede işe yarıyor.

    gastroenteroloji uzmanına gittim debridat verip yolladı. Bu hastalık için doğru kişileri bulmak önemli. Daha önce debridat, tribudat, duspatalin vb bir çok ilacı denedim biraz rahatlatsa da hiç biri probiyotik ve laroxyl rahatlığını vermedi.

    Ayrıca kendi vucudunuzu tanımalısınız. Diyetisyene de gitseniz ( ben gittim) size söyleyeceği sizi kötü eden yiyeceklerin cetelesini tutmanız ve onları yememenizdir. Yiyeceklere puan verin diyorlar sizi kötü etme durumlarına göre. Yağlı yiyecekler, baklagiller, süt ürünleri ( özellikle kaşar peynir ),pişmemiş sebzeler, kuruyemişler (özellikle fındık), kahve, çikolata, hazır meyvesuları, patlamış mısır, elma, mandalina vb ürünler bana yaramayanlar ama hepsini bazen az bazen çok yemeye devam ediyorum.

    Bu hastalıkla savaşmak yerine onunla yaşamayı öğrenmeliyiz arkadaşlar. Hem psikolojik hemde barsaklarımız için ilaç kullanmakta fayda var diyorum. Doktorun ismini yazmadım reklam olmasın ve yanlış anlaşılma olmasın diye. İsteyene söyleyebilirim araştırısınız.

    herkesin mutlu ve huzurlu günlere uyanması dileğiyle...



    Hastalık geçmişim bu şekilde anlatmaya çalışmıştım. Son dönemlerde şikayetler tekrar nüksedince bağırsaklarımda guruldamalar, köpük gibi sıvı çıkması sancı, hareketlenmeler tekrar başlayınca (Gaz oluyor hala onun için meteospazma devam ediyorum) doktoruma danıştım tekrar. Yeni bir prpbiyotik önerdi kullanıyorum 10 gündür fena sayılmam. Ayırca kolonoskopi temiz çıktı. Biopsi yapıldı temiz çıktı. Kan tahlilleri temiz. Çölyak olduğumu zannetmiyorum çünkü bir çok testten sonra İBS teşhisi konuldu ve aşırı ekmek yiyen birisiyim genelde iyiyim ama ara ara bu dönemler oluyor.




  • yolcu1089 Y kullanıcısına yanıt
    ...........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 14:5:3 >
  • Daha iyi olmanıza sevindim gerçekten. Fakat şaşırdım da.

    Nature's Bounty probiotic Acidolphilus with pectin ürününü kullanmama rağmen bende bi rahatlama olmamıştı..

    Probix le arasında nasıl bir fark var acaba?
  • Bu konuda vsl#3 probiyotik kullanılıyor 450 milyar bakteri var içinde ama türkiyede yok çok iyi geliyormuş.

    Probixede baktım sacco... Probiyotipide var içinde tek alınmıyor sanırım illa 3 kutu alınacak sanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben en çok sabahları işe giderken ansızın tuvalete çıkma isteğinden şikayetçiydim. İnanın işe gitmek için trenden 3-4 defa inmek ve koşa koşa tuvalet araak zorunda kalıyordum. O dönem laroxly diye bir ilaç okumuştum forumlardan denemeye karar vermiştim. Bu ilacı kullandıkça düzelmeler olmuş fakat ilaç çok uyku ve gece kabus ve karabasan gibi üzerime ağırlık çökmesine neden olmuştu. Ama işe yaramıştı bir dönem kullandım sonra artık ilaç etki etmemeye başladı ama 1-1,5 yıl bu ilaç işe yaradı. Sonra araştırdım ve istanbulda bir doktor buldum tabi öncesinde çok doktora gittim gastroentolog dahil. Bu son bulduğum doktor testler falan yaptı mide ve bağırsaklar için ilaç ve sano marka bir probiyotik vermişti. Probiyotiği 6 ay kadar kullandım 2009 da vermişti bu tedaviyi. Daha sonra hayatıma tekrara sadece laroxly ile devam ettim. Sabahları rahatça stres basmadan hareketlenme olmadan, aşırı gaz olmadan gittim geldim. Sonra iş yolu aradan kalkınca ve bu ilacın olumsuz etkilerinden kurtulmak için bıraktım laroxly i. Belli bir dönem rahat rahat gittim geldim işime yakın olduğu için streste olmuyordu. Fakat yaklaşık 3 ay önce sorunlar tekrar başladı. Sanı marka probiyotiği aradım ama kaldırmışlardı piyasadan. Onun yerine NBL Gold al dedi doktor. Ama bu işe yaramadı bende 2 ay kadar kullandım. Şİmdi de probix denen probiyotiği önerdi 5 milyarlık. Günde 2 kez yemekten 20 dk önce alıyorum. 10 gün kadar oldu. İyileşme belirtisi var ama gaz sorunu sabah ve akşam vaktinde oluyor hala. Probiyotiği sanırım bizim bilim adamları yapmış ve benim doktor da onlara katılmış. Bana o nedenle onu önerdi ve aldım hemen nedeni benim hastalığımı ve test değerlerimi hala saklaması ve bana gönderip ona göre tavsiye vermesi.

    Bu ilaç tek 75 TL imiş ama ben 3 lü set aldım. Çünkü 3 ay kesintisiz kullanmayı planlıyorum. Bu doktor diyete de çok önem veriyor onada dikkat etmeye çalışıyorum. Şu an sabah yola çıkmadan en az 1 saat önce kalkıp kahvaltı ediyorum. Bu sayede tuvalete çıkabiliyorum ve sonra gün içinde neredeyse hi sıkıntım olmuyor. Ama çıkamazsam gün içinde şişkinlik ve gaz oluyor ara sıra. Gün geçtikçe iyi olacağıma inanıyorum. Bir çok bitkisel ilaç normal ilaç denedim en iyi etki bu şekilde oldu. Probiyotik + laroxly ama laroxly almamaya çalışıyorum sonuna kadar gitmeye çalışacağım.

    Şİmdi ben sizi bu probiyotiğe falan yönlendirmek istemiyorum yanlış anlaşılma olmasın ben sizler gibi hastayım ve bundan şifa bulduğum için sizinle paylaşıyorum. Eğer reklam veya yanlış anlaşılma olmazsa doktorun adını ve sitelerini yazabilrim. İncelersiniz kafanıza yatarsa görüşürsünüz. Bitkisel ilaçları da diyet listeleride var.

    İnşallah bende sizlerde şifa buluruz.

    http://www.probix.com.tr/ burayı arayarak aldım. Aşağıda mail yoluyla konuşmamız ve 2009 da bana yazdığı ilaçlar mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu1089 -- 13 Kasım 2014; 22:38:32 >




  • yolcu1089 Y kullanıcısına yanıt
    Probixde colpermin gibi bağırsakta çözülüuormuş bu çok iyi ,kayıpsız bağırsaklara yerleşiyor ozaman...
    Türk bir doktor yapmış,yurt dışında yok evet o yüzden biraz çekincem var xxx kişi iksiri gibi :)

    Laroxyli yatarkenmi alıyordunuz yoksa sabah kahvaltıyla berabermi yada sabah akşammı ve dozajını merak ettim sanırım belli zaman sonra yükseltmek gerekiyor...Anafranilde deneyebilirsiniz oda aynı grup okb ilacı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basta genetik faktorler olmak uzere, iki yasindan sonra bazi nedenlerle ince bagirsakdaki laktaz enzimi azalimi cok fazlalsir ve laktoz enzimi yetersigi veya laktos toleranssizligina neden olur. Bu forumlarin konusu olan iltihapli bagirsak hastalari ve irritabil bagirsak sendromu hastalarinin onemli bir bolumunde laktoz toleranssizligi problemi vardir. Bu durumda ilk onerilen sut urunlerinden uzak kalmak , ev yogurdu haric
    --------
    ALINTIDIR.
    --------------

    Hiç denedinizmi?süt ürünleri olmayan bir diyet yada dışarıdan laktaz takviyesi almak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0je -- 14 Kasım 2014; 1:18:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu probixi üreten doktor evde nasıl probiyotik yoğurt yapılcanı anlatıyo bence para fazla vermeden önce bunları denemek lazımhttp://www.youtube.com/watch?v=HMblUjfTAxc
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.