Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.379
Cevap
199
Favori
1.898.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet uludağ üni. ye gittim şikayeteniz nedir dedi bayan doktor spastik kolon dedim(ibsnin diğer adı).O da yapabileceğimiz çokta fazla bişey yok dedi ve beni geri gönderdi.

    Kolonoskopi yapıldı endoskopi yapılmadı kan testi dışkı testi yapıldı hepsi negatif hatta kolonoskopi yapılırken bende ekrandan izledim uzman gastroenterologtu bağırsak temiz hiçbirşey yok dedi durumun pskikolojik dedi.Hatta ilk olarak iç çamaşırında ıslaklık oluyo mu diye sordu ama ben hastalığımı tam tanıyamadığım için hayır demiştim.Ama ilk gittiğim doktordu.6 kez doktora gittim bu illette ilgili 4 ü uzman gastroenterologtu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 14 Eylül 2014; 14:32:26 >
  • Hocam sarımsağı iki üç parçaya bölüp su ile yutsam ilaç niyetine olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuaz999

    Hocam sarımsağı iki üç parçaya bölüp su ile yutsam ilaç niyetine olur mu?
    .............................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 12:59:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thelastairbender

    quote:

    Orijinalden alıntı: İstanbulBeyfendisi

    Yakında işe başlayacağım artık bilmiyorum ibsmidir.Çoğu zaman karın gurultusu tuhaf sesler,yoğun gaz bağırsaklarda... çabuk acıkma gibi şikayetlerim var uzun süredir.hayattan soğudum artık yaşam kalitem yerlerde... ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar

    Ben bu topiği ilk açıldığından belli takip ederim zaten adını görünce yeni başlıkmı açıldı dedim ismi değişmiş eskiden "ibs-sürekli sçma hastalığı" idi Ben bu lanete ünive hazırlandığım sene 2006-7 yıllarında yakalandım birsürü berbat anım oldu sonra hastalığın adını öğrenip tanıyınca bu sefer daha dikkatli ve gittiğim yerlerde tedirgin olmaya başladım berbat günler geçirdim ama hepsi geride kaldı artık diyebilirim.

    Şimdi hastalıkdan hemen hemen kurtulmuş durumdayım bunu nasıl yaptığımı anlatayım sana öncelikle bu topicde ilaç içen falan arkadaşlar var sen onlara aldırma hiçbiri fayda etmiyor birsürü hap denedim hiçbiri işe yaramadı . Doktorlar buna bi çare bulamıyor burası net bi şekilde anlaşılmıştır özellikle ben 3 farklı doktora gittim kolonoskopi'nin eşiğinden döndüm bi kere o kadar bunalmıştım tabi yaptırmadım . Geriye tek birşey kalıyor oda kendini tedavi etmek , misal sana yememen gereken benim yemediğim içmediğim şeyleri yazayım ,

    -Yoğurt ağzına sürme felaket gaz yapar , kuru fasülye , barbunya , yeşil fasulye bu taneli yiyecekleri gördüğün zaman kaç gerekirse Aç kal ama yeme ,

    - Yeşil soğan ve kuru soğanı koklama bile bak o kadar söylüyorum ben yemeyeli 3 sene oluyor yemeğin içine bile koydurmam tecrübeyle sabit hepsi ,

    -Meyvelerden'de kaysıya bulaşma kuru kaysı falan yeme bildiğin ishal yapıyor.

    -İçecek olarak söylememe gerek yok cola gibi gazlı içecekleri içmeyeceksin hepsi bu kadar ben en son ne zaman içtiğimi hatırlamıyorum .

    Geriye kalan şey ise işin piskolojik kısmı ve tuvalet ihtiyacını ERTELEMEME , ne olursa olsun erteleme hemen git yap . Piskolojik kısmı ise gittiğin yerlerde veya İşe başlayacağım demişsin iş yerinde tuvalet falan varsa piskolojik olarak rahatlıyorsun buda heyecanlanmamanı stres olmamanı sağlıyor . Zamanında meteospasmyl gibi ilaçları kutu kutu tüketirdim ama işe yaramadı sanada tavsiyem kendi kendini tedavi etmeye çalış.

    hocam bu arada an itibariyle barbunya yemiş bulunmaktayım keşke sölemeseydin sabah 10dan beri 1 simitle duruyorum tadilat vardı yemek yemedim şimdi geldim eve acayip acıktım bi baktım barbunya var ama açlıktan ölme durumundayım şuan yiyorum durumu sana bildiririm :/




  • Hocam yoğurt gaz yapmaz nerden çıkardınız?Ya aldığım çörek otu ve keten tohumu kapsülünü kullanıyodum iç çamaşırımdaki ıslaklık azalmıştı kızarmış hamsi yedim gene başladı.Bu illette önce yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor.

    1)Kaptanelvis hocam bu sorum size sarımsağı ne zaman ne şekilde yemeliyim yemeklerden önce aç karna mı tok karna mı?

    2)Bir ibs hastası olarak sabah akşam ne şekilde beslenmeliyim bir tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuaz999

    Hocam yoğurt gaz yapmaz nerden çıkardınız?Ya aldığım çörek otu ve keten tohumu kapsülünü kullanıyodum iç çamaşırımdaki ıslaklık azalmıştı kızarmış hamsi yedim gene başladı.Bu illette önce yediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor.

    1)Kaptanelvis hocam bu sorum size sarımsağı ne zaman ne şekilde yemeliyim yemeklerden önce aç karna mı tok karna mı?

    2)Bir ibs hastası olarak sabah akşam ne şekilde beslenmeliyim bir tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın
    ......................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 13:0:9 >
  • Bu rifaksimini ne şekilde kullanmalıyım bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keskin41

    merhaba Anjio sonuclarida Çıktı ODa temız bağırsak damarlarında sorun yok . 1 aydir cipralex antidepresan kullanıyorum şikayetlerim %80 azaldi tek sabah kalktıgımda gazım oluyor onuda atıyorum barsaklarımı dusunmeyi de bıraktım doktor ıbs sin dedi .. ozellikle bende stresli anlarda intihar ettircek gaz sancıalrı oluyordu cipralex rahatlatti.. ayda 3 kere acile giderdim gaz sancısından Cipralex geçici çözüm olsada cok agrısı gazı olan kullansın derim ;)

    cipralexi reçetesiz alabilir miyim?
  • Pardon 50 tableti 20 tlmiş yanlış yazmışım buda zoruna giderdi arkadasın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...........................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 13:1:7 >
  • herkese geçmiş olsun
    yaklaşık 3-4 aydır bende de benzer sıkıntılar mevcut. hafta içi 8-17 çalışıyorum. sabahları genelde kahvaltı yapmadan çıkarım. büyük wc ihtiyacım o erken saatte olmazdı genelde. yol yürüyerek 15-20 dakika sürüyor. yolun yarısına geldiiğimde sıkışıp kendimi en yakın cmi, petrol v.s attığım çok olmuştur. ama nadiren oluyordu bu. 3-4 ay öncesiye kadar böyle devam ettim. daha sonra psikolojik etmenlerin etkisi giderek arttı bende. sporu bıraktım. birgün şehirler arası yolculukta tanıştım bu meretle. 700 km lik yolculuğun son 400 km sini sayarak geçirdiğimi biliyorum. her mola yerinde wc ye gidiyorum yarım saatin tamamını orda geçiriyorum ama tık yok. otobüse binince olan oluyor. böyle 3-4 yolculuk daha geçirdim. günde 8 kez wc ye gittiğim oldu. 15 dakikadan hesaplarsak 2 saat eder!!! kiminde yapabiliyorum kiminde yapamıyorm?
    daha önceleri tuvalet düzenim çok iyiydi. sabah kalkar kahvaltı yapar sıkışınca giderdim. ama 3-4 yıldır iş nedeniyle düzen kalmadı. herkes gibi dışarı çıkmak istemiyorum. çıkınca sıkışacak olmanın verdiği huzursuzluk var. o düşünce akıldan atılsa zaten sıkıntı kalmayacak ama nasıl?

    şu aralar sabah daha erken kalkıp kahvaltı yapıyorum, ama atıştırmak değil. ciddi ciddi kahvaltı yapınca ve biraz bekleyince çıkmadan wc ye gidebiliyorum. eskisi gibi olmasa bile nispeten daha iyi temizlenmiş hissettiriyor barsakları.
    tavsiyem kahvaltıyı atlamayın çözüm için çok etkili




  • bende yıllar öncesinde mide sarkması çıkmıştı. o zaman da kabızlıktan şikayetçiydim. ve ara ara damla kan olabiliyordu. hemoroid olduğunu düşünmüştüm. hadi o zaman sürekli rejimdeydim kabızlık ondandır muhtemelen :DD sıcakta rahatlıyor kabızlığım en geç 2 günde çıkabiliyorum.

    durumumu şöyle özetleyebiliriz. sabah gaz ağrısı ve tuvalet hissiyle uyanıyorum. wc ye gidiyorum epey bi bekliyorum. bişey yok. bi 2 saat sonra aynı hissiyatla tekrar uyanıyorum :D yine gidiyorm wc ye kokulu gaz çıkarıyrm geri geliyorm. sonra yine gidiyorm az bi kaka yapıyorum ilkin katı şekilde. keçi pisliği gibi. bi 10 dk sonra falan yine gidiyorum az bi yağlı yapışkan şekilde parça parça. sonra bi 5 dk sonra az biraz daha :DD bu nedir ya. tövbe Yarabbim. ve her wcye çıktığımda karnım biraz daha şişyor. lakin tam boşaldığımda karın şişkinliği iniyor

    gastrologa ilk gidişimde colidur yazdı bana lakin ben şiddetli kabız olduğum için korktum kullanamadm. yan etkileri o kadar fazla ki :SS ya dedim bağırsağım tıkanırsa falan diye. nette colidur un ishal ibsler için iyi geldiğini okudum.

    ben ikinci kez gastrologa gittiğimde motilium vermişti bana. ben bu ilacı iki gün kullandım gazdan uyuyamadım o gece dehşet bişeydii :D laktoz intoleransı var bende. süt içtiğimde karnım davul gibi şişiyor ve gaz doluyorr :DD ilacta laktoz içeriyormuş meğersem. birde erken adet kanaması yaptı bu ilaç bende :D

    sarımsak olayına gelince de ilk 3 gün aşırı gaz yapıyor. ama sonrasında gaz için mükemmel bi etkisi var. epey gaz olayını azaltmıştı bende diyebiliriz. lakin tekrar başlayacağım kendisine :))




  • turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    bişey diycem yoğurt yediğimde gazdan ölüyorm ben :DD siz ibs iseniz yoğurt nasıl gaz yapmaz ki sizdee anlayamadım.

    ibs için sabah ve akşam yemek yiyin. ara öğünde çok az yiyin. az ve sık yemek. yediklerinizin üzerine su içmemek bi nebzede olsa çözüm olur sizin için inş. unutmadan gazlı içeceklerden uzak durunnn :DD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

    Sayın ahmak senin dedigin gibi sana ilaç satmak para kazanmak niyetim olsa ekledigin mesajlarımızdaki cümleyi olmazdı.ORada şunu yazmısım ''colpermin bende işe yaramadı''.
    Bu mereti sen sıgırına satmak istesem derdimki colpermin harika birşey bende cok işe yaradı lakin yan etki yaptı veya şöyle oldu böyle oldu.

    Hala aklın bi karış havada belliki.

    Burada mesajları gören herkes herseyi net anlıcaktır.Hiç yoktan beni tanıyan bilen biliyor.
    Sen gibi edepsizlere agzıma geleni çekinmeden sayarım.Bunuda sorun etmem hiç.
    Sonucta benim burada bi cıkarım yok.Sadece elimden geldigince paylaşımda bulunup fayda saglamaya calışıyorum.



    Abi meyve veren agaci taşlarlar, takma kafana, biz seni biliyoruz. Sayende çoğumuz bu ibs denen illete karşı bir yol katedebildik. Allah razı olsun..
    Allah herkese acil şifalar versin.iyi geceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • .....................



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 13:2:25 >
  • Arkadaşlar emin olun benim durumum hepinizden beter.Bende ibsnin en beter türü var.Sürekli gaz çıkıyor ama ben hiçbirşey hissetmiyorum.Aç kaldığım zamanda çıkıyor.Muhtemelen bağırsaktaki bakterilerden.Ama neden sizde böyle olmuyorda bende oluyor anlayamadım?Ve eğer bunun için ne yapabilirim?Aranızda benim gibi olan var mı?(Çünkü hep okuyorum ibs ile ilgili yazıları bağırsak guruldama karın ağrısı ishal/kabızlık ama sürekli gaz çıkmasından hiç bahsedilmiyor?
  • En son idrara sıkışık ultrasonla böbrek ve idrar yollarına baktılar taş vb. birşey görünmedi normal gözüküyor dedi ve doktor zaten gittiğim genel cerreha yönlendirdi.

    Şu araki şikayetim ağrı değil de karnımın sağ üst bölümü tam kaburgamın bittiği yerde böyle vakum varmış gibi sıp sıp bişey çekiyor ordan sanki karnımı çok ufak bir bölge sadece.

    Daha önce de genel cerrah çift taraflı kolon tetkiki yapmıştı bu ilaçlı manyetik görüntülemeden normal sadece ibs açısından anlamlı şeyler olabilir yazıyordu sonuçta ülser,kolit,crohn gibi rahatsızlık olsaydı burada belli olurdu değil mi?
  • Arkadaşlar ben 1 sene boyunca çok şiddetli ishal olarak geçirdim hayatımı günde 4 5 kez tuvalete girdigim oluyodu baya olumsuz etkiliyodu bu hayatımı lise ögrencisiydim şuan mezun oldum derslerde olsun arkadaşlarla bi yere gidildigide olsun hayatım zehir olmuştu resmen şuan ishal halim sürekli degil ara ara gelip gidiyor ama bu seferde parçalı ve ince ince solucan gibi dışkılama yapıyorum ama sürekli bi tuvalete girme istegi var üzerimde yemek yedigim an karnım guruldamaya başlıyo resmen bagırsaklarda neler oldugunu hissedebiliyorum canlı yayın gibi ama benim hiç karın agrım aşırı gaz sancım falan olmuyor sizce ibs miyim yani bu konuda bilgili gözüküyosunuz ibsnin gaz olmayan bi türü falan var mı gercekten artık bıktım böyle yaşanmaz lütfen bi yardımcı olun hangi doktora gitsem başında sagıyolar
  • ben ülseratif kolit hastasıyım ve 2003'ten beri salofalk lavman kullanıyorum...

    son 2 yıl ilaç bulunmadığı için elimdekileri bitirmemek adına idareli kullanmaya çalışıyorum (haftanın 3 günü onu diğer günler 4+4 salofalk tablet)...son günlerde yine sorunlar başladı, tuvalete çıkma sıklığı arttı ve ishal başladı...

    ayrıca tedavi sürecinde karaciğer ve böbrek ultrasonları çekildi kistler tesbit edilmişti, çapadan aylar öncesinden emar randevusu almıştım, pazartesi akşam 18.30 olan emar için saatler öncesinden gittim ki bölüm kaydını yaptırayım, saat 4 olmadan heryer kapanıyor çünkü...

    neyse giriş kaydı yapıldı, ardından emar için giriş kaydına gittim, elemanda bir tuhaflık var uğraşıyor uğraşıyor sanki bir problem var da söylemiyor gibi, derken eski evrakı ayırdı kenara yenisini çıkardı, ben de hayretle bakıyorum, "ne oluyor, hayırdır inşallah" dedim, cevap şu: "sizin işlemi bugün yapamıyoruz, size 10 gün sonra akşam 9'a yeni randevu yazıyorum..."sebep?" dedim, "emar çekimi tek cihaza indirildi, hepsi aynı yere verilince yığılma oldu"...

    "neden arayıp söylemiyorsunuz, boşuna gelmeyin, sizin yeni randevunuz şu vakte ertelendi demek zor mu?" diyorum, cevap; "o kadar kişiyi nasıl arayalım, zaten herşey birbirine karıştı"... baktım onun da elinden gelen bir şey yok, sonuçta masa başı memuru, aldık evrakı çıktık...

    11 yıllık çapa tecrübem budur, sanki yeni kurulmuş acemi hastane gibi hiç bir gelişme yok, zaten önceden de yoktu, sanırım hastane taşınma sancıları çekiyor...

    son olarak;

    şu sarımsak yutmayı ben de denemeye karar verdim...benim hastalık İBS değil gerçi ama yine de aklıma yattı...

    bana yaramayacak bir durum varsa uyarabilirsiniz arkadaşlar...selamlar...




  • spasmomen kullanan olmuşmuydu peki...sarımsak evet çok iyi o herşeyin ilacı...geçen yıl antidepresanımı bırakmıştım tekrar yavaş yavaş başlamaya başladı dışarı çıkacağım zaman tuvalete girme çıkamama rahatlayamama tekrar tekrar girme okula gideceğim zaman otobüste karnımda garip hareletlenme tuvaletim geliyor tutmaya çalışma baskısı okulda derslere adepte olamama geceleri uyuyamama bu sorun yüzünden işte bugün sağlık ocağı ile başladım tekrardan spasmomen verdi olmazsa gastroenteroloji gidersin ve en son psikiyatri gidicem.ayaklarımda evet mantarlanma var ama baş parmağımda değil bi sağ ayağım son 3 parmak arası bi sol parmağımın son 3 parmak arası değişiyor.bi ara doktor troid bezinde sorun var demişti bakalım bende bişiler yazacam neler olacak senin yorumlarını takipteyim...kurtulmuştum çoğunlukta geçmişti tekrar başladı stresten lanet...
  • 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.