Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.371
Cevap
198
Favori
1.888.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkürler bilgilendirmeler için, ekspaz ilgili bilgiler kullanmayı düşünenler için yol gösterici olmuştur.

    colpermin devamlı kullanıma uygun bir ilaç, dolayısıyla 3-4 ay kullanılmasından yanayım, ben kullanıcam ve sonuçlarıda mutlaka yazacagım.

    fly1981, sorunun neden kaynaklandıgını bilmeden çözüm üretmek o kadar zor ki..ben yıllardır hergün kefir içerim, hemde hergün. çözüm üretmedi. ama bana çok şey kattıgına eminim. kapsüllerden ziyade fermante gıdalara yönelmeni öneririm. turşu, peynir tipleri, dogal yogurt, kefir, ayran vb. tüm fermante gıdalar yararlı bagırsak ve yemek borusu bakterileri içerir. mesela günde yiyecegin 25,30 gr dogal turşuda bile 50.000 yakın bakteri oldugu tespit edilmiş. bu bir kapsüldekinden daha fazla. tabi kapsül direk hedefe ulaşıyor, kayıplar fermante ürünlere göre daha az oluyor.

    ben hep yazdım bunu, sol alt karın yani kalın bagırsagın bulundugu bölgedeki belli belirsiz spazm(sancı), ki bu hiçbir zaman geçmiyor. ancak gün içinde neredeyse hissedilmeyecek kadar hafifliyor, genelde sabahları 2-3 saat belirgin oluyor, ikinci olarakta gaz.. zaten bunlar çözüldü mü herşey çözülmüş olacak benim açımdan.

    ben yakında bunun çözümünü bulacagımıza eminim. bu konuda ortak paydada buluşmak çok önemli.

    yıllar önce bira mayasının etkisiyle ilgili bir yazı okumuştum, bu yabancı bir kaynaktı. bira mayasını kullanan var mı hiç. KAPTANELVİS arkadaşımızın bu konularda bilgisi çok olduğunu biliyorum. Bu tip rahatsızlıklar dayanışma ve tecrübelerle çözüme ulaştırılabilir, bazen bireysel çabalar çok yetersiz kalıyor.

    nod35 nickli arkadaşımız hatta burada ilginç bir bilgide paylaşmıştı. denemek isteyen olabilir.

    http://eksisozluk.com/entry/21552083

    açıkcası bu konuyla ilgili geniş bir bilgim yok..fy1981, bira mayasını mutlaka araştır.

    ben 3-4 ay sonunda colperminden istedigim sonucu alacagım konusunda umutlarım var. atak tuvaletleri kesme yönündeki etkisi benim için çok önemli.




  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kairi1905 -- 29 Mart 2020; 19:38:38 >
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba.Şikayetlerim bundan 1-1,5 ay önce başladı.Kendime zarar verebilecek kadar bunaldığım bir dönemdi.2 kez doktora gittim üroloji için hiç bir şey bulunmadı.O dönemde bazen cıvık dışkılama,dışkılama yapmazsam çok katı dışkılama oluyordu.Bu son dönemlerde özellikle son 3-4 gündür sabahları cıvık dışkılıyor,geceleri normal şekilde dışkılama yapıyorum.Bu sorun ilk başladığında göbek deliğinin altında aşırı bir hareketlenme sanki bağırsağın içinde birşey hareket ediyormuş gibi sorunlarım vardı.Gaz çıkarınca ve tuvalete gidince geçmekteydi.Günlük yaşamımı etkileyen hiç bir yanı yok.Geldi mi tutmakta zorlansamda tutabiliyorum öyle aşırı bi baskı yaratmıyor.Gaz sorunlarım oluyor.Özellikle bağırsaklarımla alakalı bir problemin olduğunu düşündüğümde ertesi gün kesin ishal oluyorum.Bu tarz küçük değişimleri aşırı büyütüp kafasına takan bir insanım.Üroloji polikinliğine gittim her an idrarım varmış,idrar yaparken yanma varmış ve aşırı idrar yapıyorum gibi hissettiğim için.Hiçbirşey bulunamadı.Sorunumun psikolojik olduğu söylendi.Şuan için idrar yollarında tek bir sıkıntım yok.Ancak şuan bağırsaklarıma takmış durumdayım.Neden ishal oluyorum veya uzun zamandır neden kabız olmuyorum.Mesela herşey normal daha önce dokunmayan ama son dönemlerde insanlara dokunduğunu öğrendiğim birşeyi yiyeyim ertesi gün kesin ishalım.İshal dediysem çok nadir gerçekten ishal oluyorum.Genelde belli şekilde değil dışkım çok sulu bir formdada değil ancak belli bir şekli yok ve oldukça yumuşak.İlk başlarda ilk 1-2 parça katı diğerleri bu şekilde gelirken artık hepsi aynı formda geliyor.Bazı günler hiç bir sıkıntı çekmiyorum.İnternetten bir doktora başvurdum anlattığım belirtiler sonucu ibs olabileceğimi söyledi.Şuan doktorada gidemiyorum.15 gün sonra doktora gidicem gerekli olan her tetkiki yaptırıcam.Ayrıca mesela gün içinde canımı sıkan bir olay yaşarsam hemen akabinde ishal oluyorum.Gerçekten ishal oluyorum ama.Çok garip bir bünyem var sanırım.İştahımda en küçük azalma yok. Sabah kahvaltısında bile bir ekmeğe yakın yiyorum.3-4 litre arası su tüketimim var bunun yanında ve spor yapıyorum.

    Bu anlattıklarımdan yola çıkarak ibs olma olasılığım nedir.Ben kolon kanseri olmaktan çok korkuyorum.Zaten kolon kanseri olmaktan korkmaya başladıktan sonra bunlar oldu bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Norolim -- 24 Mayıs 2013; 0:59:11 >




  • Merhaba arkadaşlar. Ben 2 yıldır kışın havalar soğuyunca başlayan bu sıkıntı ile uğraşıyorum, havalar ısınınca sorunum ortadan kalktı sanırım farkında olmadan karnımı üşütüyordum ve birazda psikolojik tetikliyor.

    Gece sağlam şekilde yatağa yatıyorum ve sabah uykudan uyanır uyanmaz güç bela tuvalete yetişiyorum, su gibi ishal ve karnımın içinde şelaleler akıyor gibi sesler geliyordu, gaz gurultuları da vardı tabi. Neyse öğlen ve ikindiye doğru bağırsaklar normale dönüyordu, ama ilk uyanır uyanmaz ishal olarak uyanıyordum. Hatta önce katı dışkılarken aniden ishale döndüğü de oluyordu.

    İyice kıllanmıştım az kalsın kolonoskopi yaptırmak için hastaneye gidecektim. Her sabah her sabah kabus gibi uyanıyordum uykudan. Neyse ki havalar ısındı ısınalı tekrar olmadı Allah'a şükür.

    Hani insan ishal olunca günde 5-10 kez tuvalete girer ya öyle değil sadece sabah uyanır uyanmaz ishal oluyordum sonra düzeliyordu. Sanki uyku esnasında bağırsaklarım sapıtıyormuş gibi. Kafaya çok takmıştım kafaya taktıkça çoğaldı.

    Şu ana kadar hiç tuvalet esnasında kan görmedim o yüzden ciddi bir şeyim olduğunu düşünmüyorum zaten birazda üşütmeye bağlı bence, karnınızı sıcak tutmaya çalışın farkında olmadan buz gibi kalıyor göbek bölgesi, o zamanda şikayet başlıyor bana kalırsa.

    Psikolojik sıkıntılar da tetikliyor olabilir kafaya takmamaya gayret gösterin, ama yaz kış çok fazla tekrarlıyorsa kolonoskopi yaptırıp teşhis koydurmak lazım bence. Cümleten geçmiş olsun.




  • colpermin bilgilendirmesi.....

    1 aydır colpermin kullanıyorum. ilk aldığım 100lük bitmedi gerçi. günde 2 defa alıyorum. sabah ve öğlen.

    arkadaşlar benim sorunum bitti diyebilirim. sabah bi kere, gün içinde 1 kere wcye gidiyorum. o da alışkanlık olduğundan. ataklar kesildi. düşünmediğim zaman karnımdaki ağrıyı unutacak kadar bitti diyebilirim.

    eskiden çok sık ishal olurdum. colpermine başlayalı hiç olmadım neredeyse.

    kullanamaya devam edeceğim. bi 100lük daha sipariş ettim. yanlız pahalı ilaç. bunu türkiye de bulmanın hiç bir yolu yok mudur?

    ablam yurtdışında. ona danıştım. biraz araştırma yapmış.

    boş kapsüller satılıyormuş. onun içine saf nane yağını doldurup kendimiz colpermin yapabiliriz. dedi. onu da denemeyi düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkann86 -- 24 Mayıs 2013; 6:41:24 >
  • Her ibs linin belirtilerde çok az farklılıkları oluyor, volkan86 ile bendeki birebir örtüşüyor.

    colpermin sanki beni istediğim sonuca adım adım yaklaştırıyor. ben en az 3-5 aylık kullanımdan yanayım... sol alt karın agrısı sabahları hissedilir, gün içerisinde belli belirsiz hal alıyor, bazen sanki yok.. bu periyodik birşey benim için hergün aynı.. atakları kesti, bir sabah bir öglen iki tuvalet ihtiyacıyla gün tamamlanabiliyor. zaten normal bir insan 2-3 kere tuvalate çıkabilir..

    kapsüllere saf nane yagını koymanı ve kullanmanı tavsiye etmiyorum. hatta kesinlikle uzak dur böyle bir işlemden.
    kısaca bir kaç neden yazayım sana, saf nane yagını bulman çok zor, aktarlarda satılan nane yaglarının çogu karışımdır. nane yagı ucucudur, bu tip kapsül doldurma işlemleri yüksek basınç altında ve çok hızlı yapılır, yani 1000 lerce kapsülün dolumu milisaniyede olur. yani seni yapacagın işlem çok başarısız olacaktır. ve sana çok pahalıya gelir.
    uzak durman için en önemli neden ise, kapsülle aldıgın ilaçla tüm bagışıklık ve savunma sistemlerini atlatarak alkalli ortamda eriyen kapsülü kalın baırsagın alkalli ortamına ulaştırırsın, eger kapsülde farkında olmadan istenmeyen kontaminasyonlar olursa çok ciddi olarak seni uyarıyorum ölümcül hastalıklar ortaya çıkabilir. çünkü kapsülle vucudun kademeli onlarca savunma mekanizmasını atlatıyorsun.

    bence işi profesyonel ve steril ortamlarda yüksek basınç ve hızlılıkta, saf nane yagı onaylı, gerekli devlet ve özel sektör testlerinden geçerek üretilen, onay alan ilaç firmalarına yönelmen yani colpermine devam etmen çok çok daha dogrudur.




  • Arkadaşlar bu colpermin'i nerden temin edebilirim lütfen biri yardım etsin eczanelerde bulamadım
  • Bende 2 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum ben sadece dışarıda yemek yiyince atak şeklinde ishal oluyorum bide gaz sorunum var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fy1981

    Merhaba Arkadaşlar;

    Bende yaklaşık 12 gündür genelde 3x1 veya günde 5 tane colpermin kullanıyorum. Ne yazık ki beklediğim etkiyi göremedim. Bendeki dışkıda sümüksü madde ve kıvam sorununa etki göstermedi. Tabi ki buna bağlı olan en büyük sorunum olan aşırı gaz ve şişkinlik problemime de pek fayda sağlamadı. Sonuç olarak şikayetlerimi %10 etki etti diyebilirim.

    Denemek isteyen arkadaş var ise 70 adet kaldı gönderebilirim. Bana fayda etmedi ama belki size edebilir. Çünkü daha önce ibsdiyare yazmıştı 404 Ibs hastasına iyi geldiğini.

    Birde öz eleştiri de bulunayım . Ne yazık ki yediğime içtiğime çok fazla dikkat etmiyorum. Çok belirgin olumsuz etki eden şeyleri yemiyorum ama onun dışında ne olsa affetmiyorum. Belki bana bu yüzden de çok fazla etki etmemiş olabilir. Bir süre diyet yapayım dedim daha fazla stres oldum. Diyetsiz çözümünü bulmaya çalışıyorum. Belki çözümü yok ama denemeye devam.

    kardeş ben alabilirim ilaçları




  • Öncelikle merhaba arkadaşlar 29 yaşındayım 19 yaşından beri irritabl barsak sendromu hastasıyım.10 yıl oldu.Hayatımı mahvetti bu illet ama çare yok başa gelen çekilir.Bursa'da yaşıyorum 6 kez doktora gittim pekçok ilaç kullandım.Olmadı istanbul'dan bitkisel ilaç getirttim hiçbir fayda göremedim.En sonunda uludağ üniversitesindeki bayan doktor:Şikayetiniz nedir dediğinde spastik kolon(ibsnin diğer adı)diyince "Yapabileceğimiz çokta fazla bişey yok demişti."O zamana kadar ibsnin tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu bilmiyordum.

    Ancak benim şuanda sormak istediğimi lütfen sadece ibs hastaları cevaplasın.Arkadaşlar ben dindar bir insanım 5 vakit namaz kılmaya çalışıyorum.Haliyle sürekli gaz çıktığı için özür sahibi biriyim.Her vakit abdest alıyorum.Hanefiyim.İstemdışı çıkan gazı hissetmiyorum.ANCAK BAZEN BİRANDA GAZ ÇIKIYOR ÖZELLİKLE SECDEDE EĞİLİRKEN.Bazen rukuda bazen dik durduğumda bile gazı hissediyorum ama biranda çıkıyor.Çıkarken gazı hissediyorum ama tutamıyorum.

    Bu sizlerde de oluyor mu?sürekli çıkan ama hissetmediğimiz gazın haricinde;Bir anda gaz çıkıyo bu gazı hissediyorum ama çıktığı anda(umarım doğru anlatabilmişimdir.Zaten sizdede oluyosa anlarsınız).Bu sizde de oluyor mu?

    Yani normal bir insan düşünün ibsli DEĞİL gaz geliyo hissediyor isterse tutar isterse bırakır.ama bende bazen(bu her zaman olmuyor)biranda gaz çıkıyor gazı hissediyorum ama çıkarken tutmam imkansız.Bu sizdede oluyor mu?

    Yukarıda aynı şeyi tekrar tekrar anlatmamın sebebi abdestimin ve namazımın bozulması hakkında soru sorduğumda bana denilen eğer çıktığı anda hissettiğiniz ama tutamadığınız gaz hastalıktan dolayı ise abdesti namazı bozmaz.Ancak hastalıktan değilse abdesti ve namazı bozar.Bende bu yüzden malikiyi taklit ediyorum.Malikide istemeden çıkan gaz abdesti bozmuyor.Ama malikide abdestte delk yani ovmak farz olduğu için çok zorlanıyorum bir abdest almam 25 dakikayı buluyor halbuki hanefide 3-4 dakikada alabiliyorum.Çok zorlanıyorum.lütfen ibs hastaları cevaplasın.Arkadaşlar lütfen doğru yazın yoksa vebali sizin üzerinize kalır.

    Arkadaşlar sorum namaz kılmayan arkadaşları ilgilendirmiyor olabilir ama benim için önemli lütfen ibsli arkadaşlar doğru cevaplayın.Yukarıda bahsettiğim durum sizlerde de oluyor mu?




  • hayır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuaz999

    Öncelikle merhaba arkadaşlar 29 yaşındayım 19 yaşından beri irritabl barsak sendromu hastasıyım.10 yıl oldu.Hayatımı mahvetti bu illet ama çare yok başa gelen çekilir.Bursa'da yaşıyorum 6 kez doktora gittim pekçok ilaç kullandım.Olmadı istanbul'dan bitkisel ilaç getirttim hiçbir fayda göremedim.En sonunda uludağ üniversitesindeki bayan doktor:Şikayetiniz nedir dediğinde spastik kolon(ibsnin diğer adı)diyince "Yapabileceğimiz çokta fazla bişey yok demişti."O zamana kadar ibsnin tedavisi olmayan bir hastalık olduğunu bilmiyordum.

    Ancak benim şuanda sormak istediğimi lütfen sadece ibs hastaları cevaplasın.Arkadaşlar ben dindar bir insanım 5 vakit namaz kılmaya çalışıyorum.Haliyle sürekli gaz çıktığı için özür sahibi biriyim.Her vakit abdest alıyorum.Hanefiyim.İstemdışı çıkan gazı hissetmiyorum.ANCAK BAZEN BİRANDA GAZ ÇIKIYOR ÖZELLİKLE SECDEDE EĞİLİRKEN.Bazen rukuda bazen dik durduğumda bile gazı hissediyorum ama biranda çıkıyor.Çıkarken gazı hissediyorum ama tutamıyorum.

    Bu sizlerde de oluyor mu?sürekli çıkan ama hissetmediğimiz gazın haricinde;Bir anda gaz çıkıyo bu gazı hissediyorum ama çıktığı anda(umarım doğru anlatabilmişimdir.Zaten sizdede oluyosa anlarsınız).Bu sizde de oluyor mu?

    Yani normal bir insan düşünün ibsli DEĞİL gaz geliyo hissediyor isterse tutar isterse bırakır.ama bende bazen(bu her zaman olmuyor)biranda gaz çıkıyor gazı hissediyorum ama çıkarken tutmam imkansız.Bu sizdede oluyor mu?

    Yukarıda aynı şeyi tekrar tekrar anlatmamın sebebi abdestimin ve namazımın bozulması hakkında soru sorduğumda bana denilen eğer çıktığı anda hissettiğiniz ama tutamadığınız gaz hastalıktan dolayı ise abdesti namazı bozmaz.Ancak hastalıktan değilse abdesti ve namazı bozar.Bende bu yüzden malikiyi taklit ediyorum.Malikide istemeden çıkan gaz abdesti bozmuyor.Ama malikide abdestte delk yani ovmak farz olduğu için çok zorlanıyorum bir abdest almam 25 dakikayı buluyor halbuki hanefide 3-4 dakikada alabiliyorum.Çok zorlanıyorum.lütfen ibs hastaları cevaplasın.Arkadaşlar lütfen doğru yazın yoksa vebali sizin üzerinize kalır.

    Arkadaşlar sorum namaz kılmayan arkadaşları ilgilendirmiyor olabilir ama benim için önemli lütfen ibsli arkadaşlar doğru cevaplayın.Yukarıda bahsettiğim durum sizlerde de oluyor mu?

    geçmiş olsun öncelikle,

    bahsettiğin durum bende de yok..




  • Teşekkür ederim öncelikle.Ancak ben ibsnin çok fazla türü olduğunu insandan insana fark ettiğini duymuştum.Bu hastalıkta kabızlıta oluyomuş 10 yıllık ibsliyim 1 kez bile kabız olmadım.Çoğunlukla ishalim.Ancak ben bendeki bu sıkıntının ibsden kaynaklandığını düşünüyorum.Çünkü eskiden yukarıda anlattığım durum bende olmuyodu.Ama genede araştırıcam.Cevaplarınız için teşekkürler.

    Bu arada bir siteye(doktorlukla ilgili site) ibs sormuştum.bir profesör bana şöyle cevap yazmıştı aynen kopyalıyorum:


    Genel Cerrahi / Barsak Problemleri

    27 yaşındayım ve 8 yıldır ibs hastasıyım.Sürekli istemsiz gaz çıkıyo buda yaşam kalitemi olumsuz etkiliyo,sosyal ortamlara giremiyorum.İç çamaşırımda ıslaklık oluyor karından şişlik bazen ağrı,ishalimsi dışkı oluyor.Bursa'da yaşıyorum gitmediğim doktor kalmadı kolonoskopi yapıldı bağırsak kamerayla incelendi hiçbirşey çıkmadı uzman doktora durumun ""psikolojik dedi beni psikoloğa gönderdi ama ben konuyu tam kavramadığımdan gitmedim en son medical parka gittim bana metsil,cipralex,diecetel verdi kullandım ama bir işe yaramadı doktora bir işe yaramadığını söyledim ilaçları değiştirdi şuan tranko buskas ve tribudat kullanıyorum gene işe yaramıyor doktor ultrason da yaptırdı temiz çıktı Bende durumunun psikolojik olduğunu düşünüyorum dedi ve verdiği ilaçları kullanmamı aynı zamanda da bir psikoloğa gitmemi söyledi.Beynin bağırsağına sinyal gönderiyor dedi. İbsnin en azından sürekli gaz çıkarmanın kesin tedavisi var mı?siz bana ne önerirsiniz?
    10/11/2011



    Genel Cerrahi / Barsak Problemleri

    İrritable barsak sendromu (İBS – eski adıyla spastik kolon) şehir insanımızda giderek daha fazla rasladığımız bir sorun. Stres + besin ekleri, besin boyaları, bitkilere katılan hormonlar, homojenize süt, yoğurt, ambalajlama sistemleri, vs. pek çok unsur bu sorunun gelişimine yol açıyor. Sorunun kronikleşmesi durumunda şişkinlik, gaz oluşumu, midede yanma, bulantı, reflü, bazen ishal bazen kabızlık atakları, hemoroidal hastalık, anal fissür, gaz kaçırma gibi bazı anal patolojiler de kaçınılmaz olarak tabloya ekleniyor. Sıklıkla da mide problemleri (gastrit, vs) bu tabloya ekleniyor. Yalnızca bazı ilaçlara dayanarak hastaların radikal olarak tedavi edilmeleri mümkün değil. Biz, bazı diet ilkeleri, bazı bitkiseller, bazı egzersizler, başlangıçta kısa süreli ilaç desteği ve hatta gerekirse meridyen tedavisi/akupunktur yöntemleri kapsamında konuyu bütüncül olarak irdeliyor ve tedavi ediyoruz. Bu arada, altta yatan ve problemi provoke edebilecek olası ek patolojileri de ayıklamamız gerekiyor. Sorun derinleştikçe tedavi süresi uzuyor ve zorlaşıyor. Şansınız varsa bana ulaşın. Yoksa yaşadığınız şehirde bu konuda uzman bir gastroenterolog ile irtibat kurmanız gerekecek. Sevgiler, Prof. Dr. B. Bülent Menteş (0312) 2854700 (0312) 4663020 (0533) 6025098 (sekreter mobil tel)
    10/11/2011


    Yalnızca bazı ilaçlara dayanarak hastaların radikal olarak tedavi edilmeleri mümkün değil.Yukarıda prof.dr.un yazdıklarının en çok bizi ilgilendiren kısmı bu arkadaşlar. :(




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuaz999

    Teşekkür ederim öncelikle.Ancak ben ibsnin çok fazla türü olduğunu insandan insana fark ettiğini duymuştum.Bu hastalıkta kabızlıta oluyomuş 10 yıllık ibsliyim 1 kez bile kabız olmadım.Çoğunlukla ishalim.Ancak ben bendeki bu sıkıntının ibsden kaynaklandığını düşünüyorum.Çünkü eskiden yukarıda anlattığım durum bende olmuyodu.Ama genede araştırıcam.Cevaplarınız için teşekkürler.

    Bu arada bir siteye(doktorlukla ilgili site) ibs sormuştum.bir profesör bana şöyle cevap yazmıştı aynen kopyalıyorum:


    Genel Cerrahi / Barsak Problemleri

    27 yaşındayım ve 8 yıldır ibs hastasıyım.Sürekli istemsiz gaz çıkıyo buda yaşam kalitemi olumsuz etkiliyo,sosyal ortamlara giremiyorum.İç çamaşırımda ıslaklık oluyor karından şişlik bazen ağrı,ishalimsi dışkı oluyor.Bursa'da yaşıyorum gitmediğim doktor kalmadı kolonoskopi yapıldı bağırsak kamerayla incelendi hiçbirşey çıkmadı uzman doktora durumun ""psikolojik dedi beni psikoloğa gönderdi ama ben konuyu tam kavramadığımdan gitmedim en son medical parka gittim bana metsil,cipralex,diecetel verdi kullandım ama bir işe yaramadı doktora bir işe yaramadığını söyledim ilaçları değiştirdi şuan tranko buskas ve tribudat kullanıyorum gene işe yaramıyor doktor ultrason da yaptırdı temiz çıktı Bende durumunun psikolojik olduğunu düşünüyorum dedi ve verdiği ilaçları kullanmamı aynı zamanda da bir psikoloğa gitmemi söyledi.Beynin bağırsağına sinyal gönderiyor dedi. İbsnin en azından sürekli gaz çıkarmanın kesin tedavisi var mı?siz bana ne önerirsiniz?
    10/11/2011



    Genel Cerrahi / Barsak Problemleri

    İrritable barsak sendromu (İBS – eski adıyla spastik kolon) şehir insanımızda giderek daha fazla rasladığımız bir sorun. Stres + besin ekleri, besin boyaları, bitkilere katılan hormonlar, homojenize süt, yoğurt, ambalajlama sistemleri, vs. pek çok unsur bu sorunun gelişimine yol açıyor. Sorunun kronikleşmesi durumunda şişkinlik, gaz oluşumu, midede yanma, bulantı, reflü, bazen ishal bazen kabızlık atakları, hemoroidal hastalık, anal fissür, gaz kaçırma gibi bazı anal patolojiler de kaçınılmaz olarak tabloya ekleniyor. Sıklıkla da mide problemleri (gastrit, vs) bu tabloya ekleniyor. Yalnızca bazı ilaçlara dayanarak hastaların radikal olarak tedavi edilmeleri mümkün değil. Biz, bazı diet ilkeleri, bazı bitkiseller, bazı egzersizler, başlangıçta kısa süreli ilaç desteği ve hatta gerekirse meridyen tedavisi/akupunktur yöntemleri kapsamında konuyu bütüncül olarak irdeliyor ve tedavi ediyoruz. Bu arada, altta yatan ve problemi provoke edebilecek olası ek patolojileri de ayıklamamız gerekiyor. Sorun derinleştikçe tedavi süresi uzuyor ve zorlaşıyor. Şansınız varsa bana ulaşın. Yoksa yaşadığınız şehirde bu konuda uzman bir gastroenterolog ile irtibat kurmanız gerekecek. Sevgiler, Prof. Dr. B. Bülent Menteş (0312) 2854700 (0312) 4663020 (0533) 6025098 (sekreter mobil tel)
    10/11/2011


    Yalnızca bazı ilaçlara dayanarak hastaların radikal olarak tedavi edilmeleri mümkün değil.Yukarıda prof.dr.un yazdıklarının en çok bizi ilgilendiren kısmı bu arkadaşlar. :(

    ibs nin kişiden kişiye belirtilerde farklılık göstermesi çok olası bir durum. Kabızlık şeklinde seyreden İBS, belirti degil ibs nin bir türüdür. Bana sorarsan en tehlikeli türüdür. Neden tehlikeli oldugunu sorarsan cevabı uzun ama istersen cevaplarım.

    sendeki belirtiler, tetkikler,baya uzun süredir olması ibs olma olasılığı çok yükseltiyor. Ama ibs dışındaki belirtilerde var sende. kontrolsüz sürekli gaz çıkışı, tuvalet kaçırma bunların nedenlerini yanlızca ibs ye baglama. bence ibs yanında başka bir rahatsızlıgın olabilir.

    gazın nedenini ögrenmek için 3-5 yol var, bunları daha önce ayrıntılı bir şekilde yazdık, önce bunları oku ve uygula, gazın nedeni ne? ortaya çıksın..

    ibs nin çözümü vardır. bence o cerraha öner yazdıklarımızı, okusun ögrensin...
    Bahsi geçen doktor İBS nin oluşum nedenlerinin çogunu yanlış yazmış, İbs nin belirti ve sonuçlarınında çogunu yanlış yazmış.. Bir ibs li mide problemi yaşamaz.İbs kalın bagırsaga özgü sinirsel işleyişin bozulmasıyla alakalı organik olmayan bir rahatsızlıktır.
    doktor organik ve yapısal bozuklukla alakalı hastalıkları saymış. Bence bu ve bunun gibi doktolardan uzak durmalısın. Reflü bile demiş, şaşırmamak elde degil !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibsdiyare -- 29 Mayıs 2013; 9:48:59 >




  • İbsli nasıl mide problemi yaşamaz.İbsliyim mide problemi yaşıyorum.bi süt içeyim acaip karnım ağrıyo.Şiddetli karın ağrısıda yaşadım.Ayrıca doktor profesor ondan daha iyi bilemezsin.Siz kimsiniz tıp dehası falan mı?Madem çok iyi biliyosun.Hastalığımı tedavi et görelim bakalım
  • Colpermin artık üretilmiyormuş eczacinin verdiği bilgi bu yönde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibsdiyare haklı.

    ibs'nin ne mideye ne de başka organlara bi etkisi vardır.

    burada herkes fikir paylaşıyor.

    beğenmezsen girmezsin, soru sormazsın.

    ibs'nin belirli bi tedavisi yoktur.

    o kadar profesöre gitmişsin, tedavisi olsaydı onlar tedavi ederdi seni dimi ama?
  • üretiliyor ama tr'ye getiren firma yok.
  • turkuaz999, sana bir eleştirim olmadı. Ayrıca dahi oldugumu ima eden bir kelimede kullanmadım. Biz her zaman, ibs nin tedavisinin olmadıgını, ancak kontrol altına alınabilecek yolların oldugunu söyledik. tecrübelerimizi paylaşarak daha pratik ve etkili çözümler bulmaya çalıştık. Buna da devam ediyoruz.

    Ben şunu eleştirdim, Yanlızca ibs rahatsızlıgı olan bir insanda , ibs reflüye neden olmaz, veya tam tersi..Reflü mide-yemek borusu arasındaki çek-valf işlemi gören kapakçıkların zarar görmesi sonucu oluşan, mide suyunun yemek borusuna kaçması durumudur. Gastrit mide çeperi yada duvarından kaynaklanan bir durumdur. Mide bulantısı mide sıvısının ph ın iyi ayarlayamamasından oluşan kronikse ciddi bir rahatsızlıktır. nedeni safra,pankreas veya karaciger olabilir.

    ibs nin nedeni ise bilinmiyor. bir kaç yıl veya ay içinde kendiliğinden gelişiyor. bunun stresle psikolojiyle direk ilgisi yok, beslenme şekliylede direk ilgisi yok..
    eger olsa bunları düzelttiğimizde herşeyin düzelmesi lazım..8 yıldır rahatsızlık çektiğini yazmışsın, bunlara dikkat ettiğinde düzelmiş olması lazım..

    İbs sinir hücreleriyle alakalı bir durumdur, kalın bagırsaktaki sinirsel işleyişin bozulması sonucu oluşan organik olmayan bir rahatsızlıktır. Beyinden alınan bilgiler organlara sinirler aracılıgıyla iletilir, kalın bagırsaktaki bu iletim bozuklugu malesef bilgileri alıp dogru yorumlayamıyor ve sonuç kontrolsüz dengesiz bir bagırsak çalışması ortaya çıkarıyor. bu dengesizleşen bagırsak içindeki yararlı ve zararlı 1,5 lt bakteride dengesiz çalışmaya başlıyor ve buda aşırı gaz oluşumlarına neden olabiliyor.

    Mesela süt içtiginde karnın agrıdıgını yazmışsın, hangi karın bölgesi diye sormak lazım. çünkü karın bölgesi çok geniş ve bir çok organın oldugu bölgedir.
    mesela sol alt karında kalın bagırsak vardır, sag altta ise ince bagırsak yogun bulunur, sag üst karında pankreas safra karaciger, orta üst karın bölgesinde mide bulunur, hatta böbrekler bile kısmen yan karın bölgelerinde bulunur..vs vs.. süttün agrı yapması içerdigi laktozdan kaynaklanır. mide bunu parçalamak için aşırı salgı yapar buda agrıya neden olur. mide çeperin inceyse bunu hissedersin, çünkü sinirlerin çogu çeperlerde bulunur. ama bazı insanlar 2-3 litre süt içsede çeperler kalın veya sinirler çok duyarsız oldugu için mide zorlanmasına ragmen agrı hissetmezler. dolayısıyla bu durumunda ibs ile bir ilgisi yok.

    eger başka bir rahatsızlıgın yok ise, yanlızca ibs rahatsızlıgın var ise bu rahatsızlıgı sadece kalın bagırsak ve sol alt karın bölgesinde hissedersin.bu agrı olur spazm olur gaz olur, ani veya sürekli tuvalet isteyi olur vs vs , bu kalın bagırsagı ilgilendiren bir durumdur.İbs nin mideyi bırak ince bagırsakla dahi bir ilgisi yoktur.

    ben tecrübelerimi paylaşıyorum, ayrıca açıklamak zorunda degilim ama akademik olarakta bilgim var. burada ben bir çok arkadaşın bilgisinden ve tecrübesinden faydalandım..

    umuyorum sende 8 yıllık tecrübelerini burada bizimle paylaşırsın ve biraz daha tecrübe sahibi oluruz. eleştirim kesinlikle sana degil, ki bir profösör den iyi bildiğimi iddaa etmedim, senin bahsettiğin prof. dogruların yanında yanlış bilgiler de verdiğini söyledim.

    ülkemizde çok degerli ve bu rahatsızlıga çözüm üretebilen gastroenterologlar mevcut,..

    tekrar geçmiş olsun..




  • @ibsdiyare hocam siz bu konuda oldukca bilgilisiniz size bir sorum olacakti musadenizle.hocam bana kolonoskopi endoskopi yapildi doktor bagirsaklardaki spazmları(kasilmalari) endoskopide gordugunu soyledi diger tahlillerdede birsey cikmadi.ibs teshisi koyuldu.ama ben ibs oldugumdan emin degilim.benim agrim sol alt karin bolgesinde degil karnimin orta cevresinde oluyor ve agri olunca buyuk abdeste cikiyorum rahatlama olmuyo 10 dk sonra tekrar cikiyorum agrili bir sekilde.hocam birde bende idrarda sorun var kesik bir sekilde oluyor.suna dikkat ettim karnim agridiginda buscopan plus aliyorum yarim saat icinde agri geciyor ve agri gecince uzun sure idrara cikiyorum kisa araliklarla ve surekli,o uzun idrardan sonra karin agrim geciyor isalim duruyor rahatliyorum.sizin tecrubelerinize gore bu neden olabilir ?
    Tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.