Şimdi Ara

A3 E KARAR VERDİM.AMA HANGİ OPSİYON?ARABADAN ANLAYANLARBAKSIN LÜTFEN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün doğuş a gidip a3 ü denedim ve uzun uzun satıcıyla gorustum...daha öncede doğuştan araba aldığım için bana düz a3 modelinde yüzde 7 indirim yapabileceklerini söylediler.istediğim araç aslında fsi motordu..ancak satıcı bana o kadar farkı kesinlikle hissetmeyeceğimi ve fsi motorun direk enjeksiyonlu (dizel gibi) olduğundan normal motordan daha cok hassas olacağını ve masraf bakımından daha pahalı olacağı konusunda baya bir bilgilendirdi.

1) öncelikle aracın kendi fiyatı sonra benim alabileceğim fiyatları yazacağım..;

a3 1.6 ; 25.800 £ ----- 24.000 £
    a3 1.6 fsi ; 26.850 £ ----- 25.000 £

2) orada satıcıyla gorustugum ve benim istedigim opsiyonel özellikler;

ön kol dayama ; 210 £ ---- 195 £
    ESP ; 870 £ ---- 810 £
    sis farı ; 275 £ ---- 250 £

Bu şekilde 1.6 düz araç + opsiyonların toplamı 25.250 £ buluyor.. bu da 41.150 ytl demek..sizce fsi motor çok mu gerekli?pek bir performans yanlısı biri değilim...ama çok mu fazla yakar bu motor?kızın dediğine göre bi gemide 500 sipariş a3 geliyosa 400 tanesi düz 1.6 imiş..

3)şimdi gelelim diğer opsiyonlara..xenon olsun istiyorum ama tuzlu kaçıyo.... bana 1150 £ geliyor... bu da 1.850 ytl demek...aracı 25 i peşin kalanı 24 ay vadeli alıyorum..aylık 75 ytl ye geliyor zenon far...sizce cok cok mu gerekli bir şey?gerci olsun da istiyorum..hem goruş açısı hem gorsellik...ayrıca kızla biraz iyimser konustugumuzdan kız bana butun opsiyon fiyat ve listelerini verdi..müşterilere bu listeleri vermek yasakmıs dedigi dogruysa..

opsiyon listeleri;

http://img425.imageshack.us/my.php?image=img0018ad.jpg

http://img265.imageshack.us/my.php?image=img0022if.jpg

(fiyatlara önce % 37 ötv sonra % 18 kdv ekleniyor..)

4)ses sistemi....bose un fiyatı bana geliş 765 £ yani 1.240 ytl..bugün hem bosu u hemde standart ses sistemini denedim..standart daha iyi geldi??acaba radyo oldugundanmıydı bilemiyorum..bu farka değer mi sizce?ayrıca tek cd nin kaç şarkı aldığı belli..cd changer mi almalı yoksa mp3 playermi taktırmalı daha sonra?

5)kız bana park mesafe sensorunun aracla alınması durumunda 850 ytl yi ancak burdan daha sonra servisteki sensorlerden takılırsa 500 ytl ye geleceğini söyledi..ikiside aynı şey mi bir farkı olur mu?.serviste takılacak sensor tampon dışında mı kalacak yoksa tampon içine mi monte ediliyor?

6)acaba ön kol dayama+sis farı yerine fsi motor için mi kassam? veya bose sistemi mi alsam bu ikisi yerine?sizce çok mu gerekli bu 2 özellik?

son olarak verebileceğim maximum tutar dediğim gibi peşinat 25.000 ytl ve de aylık 900 ytl* 24...

yukarıdaki benim istediğim opsiyonlar + xenon olursa aracın fiyatı 26.400 £ yani 43.000 ytl ye geliyor..25.000 i düşünce de 18.000 ytl* 1.29 faiz 23.200 ytl ediyor..
    23.200/24= 965 ytl ye geliyor bu da cok cok sınır bir rakam....fakat xenon mu yoksa fsi motor mu diye insanın aklına cok takılıyor hangisi mantık lı?unutmayın 20 ytl daha üstüne cıkamam aylık taksidin....ayrıca bu yüzden bose için çok kasmam gerekiyor tabi kalitede cok farkı varsa?
    sizce en mantıklı seçim hangisi olur ne yapmalıyım yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 6 Kasım 2005, 21:02:37 >

• fsi'dan şaşma bence bildiğim kadarıyla 3bin devire kadar dizelle aynı yakıyo, çok güzel bişi walla=)
  • Bence kendini zorlama git golf confortline 1.6 fsi al.40 milyar
  • uote]Orjinalden alıntı: Akincl

Bence kendini zorlama git golf confortline 1.6 fsi al.40 milyar

şöyle birşey soruyim...golf 40.000 a3 43000 e geliyo bana..golf te xenon+esp+kol dayama varmı?bugün gittim vw ye de ve şok oldum..kol dayama 2.500 ytl gibi birşeye mal oluyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shafter

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

şöyle birşey soruyim...golf 40.000 a3 43000 e geliyo bana..golf te xenon+esp+kol dayama varmı?bugün gittim vw ye de ve şok oldum..kol dayama 2.500 ytl gibi birşeye mal oluyor...
  • inanmıorum bu volswagen group a yaw..
    Adamlar koltuk dayanağını opsiyon mu veriyorlar
  • Shafter,

öncelikle güzel bir araç ve iyi bir planlama tebrik ederim.

Anladığım kadarı ile, xenon far ile fsi motor arasında kararsız kalmışsın. Şahsen xenon far eğer sürekli gece yolculuğu yapmıyacaksan biraz lüks kaçıyor bence. Bir de 5 yıl sonra arabanı değiştirmek istediğinde fsi motor sana daha avantaj sağlayacaktır. Çünkü, fsi motor yeni bir teknoloji olup, uzun yıllar kullanılacağa benziyor. Bu nedenle ileride fsi motor teknolojisi daha tercih edilecektir 2.el kullanıcıları tarafından.

Ben sürekli golf ile seyehat ediyorum, fsi motorlu bence aralarında aşırı olmamakla fark var bence. Birincisi fsi motor ile diğer motor arasında 10bg'lik fark var, bu da özellikle yokuş çıkarken ve araçta yük var iken fark edecektir. Yakıt olarak fsi daha fazla yakabilir ama o motordan istediğin permonsı alacaksındır.

Bu nedenlerle xenon far, biraz daha stil farkı getiriyor, performans değil.

Ayrıca asıl önemli olan, "tiptronik" vites fonksiyonunuda hesaba kat lütfen. Eğer ist.da yaşıyor isen sana çok rahatlık sağlayacaktır. Bence otomatik vites, çoğu şeyden önemli bir ihtiyaç.

Hayırlısı ile en kısa zamanda alırsın inşallah.

Not: Şimdi inceledim ve gördüm, 1.6 fsi tiptronik motor yok. Malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focuss -- 6 Kasım 2005, 22:17:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • s
    quote:

Orjinalden alıntı: focuss

Shafter,

öncelikle güzel bir araç ve iyi bir planlama tebrik ederim.

Anladığım kadarı ile, xenon far ile fsi motor arasında kararsız kalmışsın. Şahsen xenon far eğer sürekli gece yolculuğu yapmıyacaksan biraz lüks kaçıyor bence. Bir de 5 yıl sonra arabanı değiştirmek istediğinde fsi motor sana daha avantaj sağlayacaktır. Çünkü, fsi motor yeni bir teknoloji olup, uzun yıllar kullanılacağa benziyor. Bu nedenle ileride fsi motor teknolojisi daha tercih edilecektir 2.el kullanıcıları tarafından.

Ben sürekli golf ile seyehat ediyorum, fsi motorlu bence aralarında aşırı olmamakla fark var bence. Birincisi fsi motor ile diğer motor arasında 10bg'lik fark var, bu da özellikle yokuş çıkarken ve araçta yük var iken fark edecektir. Yakıt olarak fsi daha fazla yakabilir ama o motordan istediğin permonsı alacaksındır.

Bu nedenlerle xenon far, biraz daha stil farkı getiriyor, performans değil.

Ayrıca asıl önemli olan, "tiptronik" vites fonksiyonunuda hesaba kat lütfen. Eğer ist.da yaşıyor isen sana çok rahatlık sağlayacaktır. Bence otomatik vites, çoğu şeyden önemli bir ihtiyaç.

Hayırlısı ile en kısa zamanda alırsın inşallah.

sevgili focuss yorumun için teşekkürler..kendi fikrime gelince..benim kullanacağım araç kesinlikle manuel olup kontrol bende olacak...bilemkiyorum ben asıl zevki vittes değiştirirken alıyorum.ayrıca yukarıya eklemeyi unutmuşum ben elimdeki sipariş listesine bakınca aklıma geldi..160£ ya auto hold(boş viteste kaymayı önleyici sistem[benim en büyük sorunum]) bu özellikte var istediğim araçta..

• fsi motoru genelde kötülüyorlar ve birçok neden sayıyorlar basında cok yüksek sesli calısmasından dolayı konfora olumsuz etki yaptıgından bahsediyorlar ve belirgin performans farkı yokmuş 8v 102bg motora göre..ayrıca fsi ların daha az satıldıgı da bir gerçek..

bence a3 alıorsan mutlaka ama mutlaka xenon olsun..sürüş karakterini bilmiorm ama bence esp ye gerek yok..ben vala arabaya bindigimde direk kapatıorm mesela..kol dayamayı kendin de yaptırabilirsin hem de daha şekil birsey olabilir fonksiyonlu falan..fabrika cıkıslı olmasına gerek yok..sis farı bence olmassa olmazı a3ün..ayrıca ambition paket mi alıcaksın??
  • 1.6 fsi motorun bakımının pahalı olduğunu söylemişsin ama bu motor eski 1.6 motora göre katalog verisinde şehiriçinde 1 lt daha az yakıt tüketiyor. Aracını sık kullanıyorsan bu fark etkili olabilir.

Bence xenon hem dış görünüş açısından güzel hem de gece yolculuklarında gerçekten rahatlık sağlıyor. ama çok çok gerekli bir şey de değil. Normal farlarda gayet güzel aydınlatıyor. Ama görünüş diosan al:)

Performansa düşkün olmadığını yazmışsın o zaman otomobille çok ani hareketler yapmıyorsundur büyük ihtimalle. Bu yüzden espden vazgeçebilirsin a3 ün yol tutuşu yeterli olur bence. Esp yerine fsi düşünebilirsin.

1.6 Fsi + sis farı+kol dayama alırdım ben olsam.
  • hayır attraction paket en dusugu yani..ama aldıgım özellikler en yuksek pakettekiler gibi..
    unutmadan vw de de audi de de seatta da soruma karşılık bugün aynı cevabı söylüyolar.eğer 102 hp lik motor a3 ü kaldırmıyorsa binlerce koca passat sahibinin motor yaktık diye hergün buraya gelmeleri lazım diyolar..çünkü a3 te de jetta da da passatta da en çok satılan motor bu 102 hp imiş..fikrim ön kol dayama yerine bose muzik sistemi olarak değişmeye başladı gibi bişey..ama zor bir ihtimal...çünkü aracı aldıktan sonra dediğim gibi park sensörü taktırmam lazım..+ 4 tane çelik jant da yaklaşık 1.000 ytl ye geliyor...
  • Fsi al, kol dayamayı salla bence, Xenon da salla BOSE de salla...

350 milyona pionner alırsın ileride MP3 çalarlı havada karada mis gibi olur...

Sis Farı pahalısı 100 milyona takılıyor sanayide, illa canın çekerse ileride takarsın...

24 ay taksidini öde , bitsin 2 sene sonra XENON da takarsın sis te takarsın , hem ucuza gelir garanti bittikten sonra...
  • quote:

Orjinalden alıntı: berk984

1.6 fsi motorun bakımının pahalı olduğunu söylemişsin ama bu motor eski 1.6 motora göre katalog verisinde şehiriçinde 1 lt daha az yakıt tüketiyor. Aracını sık kullanıyorsan bu fark etkili olabilir.

Bence xenon hem dış görünüş açısından güzel hem de gece yolculuklarında gerçekten rahatlık sağlıyor. ama çok çok gerekli bir şey de değil. Normal farlarda gayet güzel aydınlatıyor. Ama görünüş diosan al:)

Performansa düşkün olmadığını yazmışsın o zaman otomobille çok ani hareketler yapmıyorsundur büyük ihtimalle. Bu yüzden espden vazgeçebilirsin a3 ün yol tutuşu yeterli olur bence. Esp yerine fsi düşünebilirsin.

1.6 Fsi + sis farı+kol dayama alırdım ben olsam.

yukarıda yazdıgım gibi manuel arac alıyorum..ancak auto hold(kaymayı önleyici sistem) bunu almam için de esp olması gerekiyor paketin içinde..o yüzden esp den vazgecemem heralde..

• quote:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

golf confortline da kol dayama var esp sadece sportline da var.xenon mayısdan önce paket olarak veriliyordu artık yok.özel siparişle geliyor fiyatları malum.

fsi 98 oktan benzin istiyor ve 8v 1.6 dan daha gürültülü çalışıyor. çok az farkla performans da kazadırdığı için de pek tutulmadı .fsi yi de geçsen iyi olur.
    esp şart diyosan al ama benim görüşüm ambiente pakete geçsen daha hayırlı olur.

• ben de yeni leon aldım aynı 102bg motor var..fsi olsaydı fsi ı alırdım diye düşünüyordum ama beni cok ii ikna ettiler 102bg in fsi tan daha ii oldugu konusunda..buarada ben de doğuştan aldım kartal doğuştan..performansı leonu hayli hayli kaldırıyor(1280kg) a3ü mü kaldıramıcak...
  • 1.6 8v motor nası fsi'dan daha ii oluyo bi açıklasana mrk ettim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

1.6 8v motor nası fsi'dan daha ii oluyo bi açıklasana mrk ettim?

daha ii die birsey yok...bazı konularda fsi ii bazılarında 8v...satış rakamları ve bana uygun gelen artılara göre fsi tan daha ii olduguna ikna oldum dedim..kişisel bsy..
  • Fsi her halükarda 10 yıllık 8v motordan iyi...

Amada gene de Honda Toyota vs. motorlardan geride kalmış...

Ben olsam kesinlikle Fsi alırım...

100Bg lik motor çok kötü bir motor ve çok yakıyor yenisi varken farka değer arkadaşlar

AMa ESP bence o paraya mantıksız gibi, şahsen hayatımda hiç ESP si olan arabam olmadı ama hiçte sıkıntısını çekmedim

Hatta ABS bile olmasa olur ama yok artık diyor millet ona şart olmuş hidrolik direksiyon gibi, satarken millet ABS siz almaz diye ABS alırım alsam şimdi yeni araç... Yoksa ABS ESP bunlar bana lazım değil...
  • Arkadaşlar,

eğer 102 bg 8v'lik bir motordan bahsediyorsak, o motor dogan slx kullanıyor hissi alırsın. (Ben istanbul-bursa arası kullandım ve araba sollarken bile zorlandım.) Kesinlikle alma, hem o kadar para verip Audi alıyorsun, ama en eski teknoloji motoru kullanıyorsun. Ne kadar üzücü, nerde kaldı o zaman Audi. Gidip Golf V al, krallar gibi bin, hem konforlu hem performanslı. Sadece şekil yapmış olursun bence.
  • her opsiyona bilmem kaç euro

ohooooooooooo

modifiye fabrikadan olunca pahalıya gelir en güzeli ama cep yakar..

ben de sıfır araba almaktan yanayım ama bu araba kişiye özel oluyo bi yerden sonra :D
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.