Şimdi Ara

İsteklerime uygun bir kasa bulun bakalım - Antec P183?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirteyim ki bu konuyu açmadan önce bir miktar araştırma yaptım, çok yakın zamanda almayı düşünmediğim için fazla derin değil ama birkaç inceleme okudum, ayrıca bölümün ilk 2 sayfasını gezdim ama benimle aynı istekleri paylaşan birini bulamadım.

Elimde yaklaşık 5 yıllık bir kasa var, malum ÖSYS senesi, çok oyun oynamadığım için idare ediyor. Araştırmadan aldığım bir Feel kasa, çok memnun olduğum söylenemez, çok ses çıkarıyor ve toz topluyor, ama hiç olmazsa başıma sorun açmadı. Yaza yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Keşke daha iyi bir kasa almış olsaydım da yalnızca içeriyi değiştirseydim.

Aynı duruma tekrar düşmemek için bu sefer kaliteli bir kasa almayı düşünüyorum. Önceliklerim, malzeme kalitesi iyi olacak ve sorun çıkarmayacak. Bu en önemlisi. Öyle durup durmadık yerde müdahale edemeyeceğim bir sorun çıkarsın, hayda bre servise gidelim istemiyorum. Bundan başka, sessiz olacak. Hesaplı kasa olursa ayrıca fanları sessiz olanlarıyla değiştiririz, o konuda hiç bilgim yok ama yardım edersiniz artık. Öyle çok performanslı bir sistem toplayacağım yok, bırakın iki ekran kartını, şu anki haliyle i5 + GTX460 ın üzerine çıkmam. O nedenle aşırı performanslı bir şey olmasına gerek yok, 500-600 watt kaldırsın, güzelce soğutsun yeter. Haliyle Mid-tower olacak. Önemli kriterlerden biri de kasa yerine çocuk oyuncağı istemiyorum. LED filan gereksiz işler, hani sade bir şekilde olursa olur, ama gerek yok. Son olarak da, kolayca ulaşılabilir bir tarafında yeterli miktarda USB, mic vb. giriş olacak. USB'ler ne kadar fazla olursa o kadar iyi. Zira şu sıralar harici sabit disktir, kulaklıktır derken USB girişi çok önem kazandı.

TL;DR derseniz, bir özet:
    - Malzemesi kaliteli, sorun çıkarmayacak
    - Sessiz (çok sessiz yani RC-690'a sessiz diyenler var da)
    - Olgun kasa, çocuk oyuncağı olmayacak
    - 500-600 Watt kaldırabilecek MidATX
    - Giriş çıkışları bol ve kullanışlı
    - PSU'suz 300TL'yi geçmezse iyi olur.

Biraz da hakkında okuduğum örneklerden bahsedeyim. Öncelikle Cooler Master RC-692 var, önceki versiyonunu birkaç arkadaşa aldık, gayet güzel bir kasa. Kaliteli ve kullanışlı, görünüşünü de beğeniyorum, şık ve sade. Yalnız sessiz olduğunu söyleyemeyeceğim. Bahsettiğim kriterlerde bir kasa bulamazsam önceliğim bu olacak.

Donanımhaber'de bahsi geçmeyen, ama yabancı inceleme sitelerine beğenilen bir model buldum: Antec P183. Bunun P182 ve P180 şeklinde önceki versiyonları da var, temelli bir ürün yani. İncelemelerde malzeme kalitesinin yüksek olduğunu belirtilmiş. Asıl özelliği ise, çok sessiz olması. 30-50dB arasında çalıştığını okudum. Bu sessizliğine rağmen yüksek güçlü sistemleri de kaldırabiliyormuş. Ayrıca fanlarında toz filtreleri var, o tarafını da beğendim. Görünüşü de sade ve istediğim gibi. Antec sanırsam Türkiye'de pek duyulmuş bir marka değil, bu nedenle ismi pek güven vermiyor, ama incelemeler tersini söylüyor.

Ayrıca SilverStone Raven hakkında da biraz okudum. Tam istatistiklerini görmedim ama bunun da sessiz ve performanslı olduğunu söylüyorlar. Yalnız bunun değişik bir tasarımı var, anakart 90 derece dönük duruyor, yani kart çıkışları yukarı tarafa geliyor. Bunun artısı eksisi ne olur bilemiyorum.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, umarım yardımlarınız sonucu konu hakkında biraz daha bilgi sahibi olacağım. Şimdiden yardım edecek olan arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterm1nd -- 27 Ocak 2011; 19:11:24 >

• sessizlik istiyorsan kkasa mümkün olduğunca kapaalı olsun,öne 1 arkaya 1 toplam 2 tane 12cm fan takılsın yeter..
    her tarafına fan takılabilen ele gibi kasaların sessiz olmasını beklemek hata olur..
    eskiden nzxt hush diye bir kasa vardı bu dedilerime uyan..piyasada kalmadı
    iç tasarımıda pe güncel değil ancak 2. el vs bulursan bence sessizlik için bence en iyi tasarımlardan birine sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 27 Ocak 2011; 19:27:15 >
  • raven müthiş bir kasadır soğutma performansı iyidir. kalitesi tartışılmazdır. ama tüm çıkışların üstte olması eğer sürekli birşeyleri takıp çıkarıyorsanız pek kullanışlı olmayabilir. sadece altında ve üstünde fan vardır. onu araştırabilirsiniz biraz daha...

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-rc-692-bilgisayar-kasasi-cm-690-ii.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/cooler-master-rc-692-pencereli-bilgisayar-kasasi-cm-690-ii.html

biri pencereli diğeri değil. bu şu günlerde forumun 1 numaralı önerilen kasası. f/p oranı iyi.

diğer yazdığınız hakkında bir bilgim yok yalnız 300 lira demişsiniz de raven 300 den fazladır.

kapaklı modellere baktım önce ama onlarda ne yazık ki hiç kablo kanalı yer almıyor. thermaltake v6 blackx, thermaltake element s ya da thermaltake armor a90 modelleri de var güzeller ama dediğim gibi artık kablo kanalı olmayan kasa pek önerilmiyor pek istenmiyor.

http://www.pclabs.com.tr/2010/10/29/thermaltake-v6-blacx-kasa-incelemesi/

http://www.pclabs.com.tr/2010/12/27/thermaltake-armor-a90-kasa-incelemesi/

http://www.thermaltake.com/product_gallery.aspx?PARENT_CID=C_00001397&id=C_00001398&name=Element+S&ov=&ovid=&parent_cp=

yine de en son kararı siz vereceksiniz. bugünlerde kasa tavsiyesi bayağı fazla. herkes kararsız kalmış durumda açıkçası sizin gib..

• raven02 ap fanlı versiyou şu an dünyada en iyi soğutmalardan biri olarak geliyor ve aşırı sessiz.

• Öneriler için teşekkürler. Raven'ı biraz daha inceledim, bir sürü özelliği çok iyi düşünülmüş bir kasa. Yalnız benim isteklerime göre biraz üst seviye ve pahalı kalıyor. Alacağım zamanki bütçeme göre, o fiyatlara çıkabilirsem kesin Raven alırım. NZXT için de ikinci el bulabilirsem bakarım.

Türkiye'de Antec kasaları bulabileceğim bir yer var mı? Zira yurtdışı fiyatı rakiplerine göre çok daha uygun görünüyor.

Ayrıca 300 lira altı sessizlik ön planda olarak tasarlanmış hangi kasaları önerebilirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.

Orijinalden alıntı: masterm1nd

Öneriler için teşekkürler. Raven'ı biraz daha inceledim, bir sürü özelliği çok iyi düşünülmüş bir kasa. Yalnız benim isteklerime göre biraz üst seviye ve pahalı kalıyor. Alacağım zamanki bütçeme göre, o fiyatlara çıkabilirsem kesin Raven alırım. NZXT için de ikinci el bulabilirsem bakarım.

Türkiye'de Antec kasaları bulabileceğim bir yer var mı? Zira yurtdışı fiyatı rakiplerine göre çok daha uygun görünüyor.

Ayrıca 300 lira altı sessizlik ön planda olarak tasarlanmış hangi kasaları önerebilirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.

2. elde antec 1200 satanlar var. bir bakın isterseniz
  • @saintroyo
    arkadaş güzel bir şeye değinmiş... bende eklemede bulunuyorum...
    antec twelve olmasada nine hundred almanızı öneririm.. soğutma sessizlik her açıdan kusursuzdur
    bir ara antec 900 TR satılıyordu ama kalmamış sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThE LoSt -- 30 Ocak 2011; 10:43:02 >
    Ryzen 7 5700x BF 2330PGS 4.8 ghz 1.300v || Gigabyte B550 Aorus Pro Ac || Team T-Force Xtreem argb 2x8gb 3600mhz cl16 || Sapphire RX7600 Pulse|| || Kingston Fury Renegade 1TB 7300/6000MB/s || Xpg sx8200 pro 256gb || James Donkey JD960 || Deepcool AK620 Dark Zero Air Cooler || Seasonic M12 II Bronze Evo Edition 620W || Deepcool Ch560 Mesh || Logitech g213 prodigy || Logitech g102 prodigy || Logitech z625 200rms 400w peak || Acer VG240Y 144hz 1ms|| OnePlus 9 Pro 12/256gb 5G||
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.