Şimdi Ara

★★ SAMSUNG GALAXY ACE (S5830) [ANA KONU] ★★ (235. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.002
Cevap
72
Favori
1.494.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgiler için sağol antiACEtor.

    O arkadaşından mesajlardaki türkçe karakterler içinde test yapmasını rica edersen çok sevinirim bu bende iyice takıntı oldu çünkü.
  • Su custom romu nasil yuklendigini anlatacak biri var mi ?????????????????????????

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1184108

    Ozellikle @antiACEtor sen baki versene :D
  • Merhabalar. Bir sorum olacak cevaplayan bir arkadaş çıkarsa memnun olurum. marketi açabilmek için TUR bölge kodundan ETC bölge koduna geçtim. Daha sonra Kieste bir güncelleme var dedi ve güncelledim. İki gün öncede telefona format atarak tekrar TUR bölge koduna geri dönüş yaptım. şu anda telefonu kiese bağladığımda geçerli üretici yazılımı PDA:KC2 / PHONE:KC1 / CSC:KC1 (TUR) yazıyor. Üst tarafında da Cihazın bu sürümü güncelleştirilemez. diyor. Bu durum nedir ne değildir. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antiACEtor


    quote:

    Orijinalden alıntı: turutk

    selamlar ben galaxy ace imi 2.3.4e guncellemek istiyorum. samfirmwaredeki sorgulamayi yaptim bolge olarak africa/middle east yazdi benim telefona. sitede avrupadan firmwareler var. baska bolge firmware yuklemenin bir zarari var mi brick tehlikesi var mi?


    Africe yazıyor çünkü TUR bölge kodundan ETC ye yani NİJERYA ya geçmişsiniz. Bence tekrar TUR'a dönün ve kies güncellemesini bekleyin. Bir kez samfirmwareden yükleme yaptınmı bir geriye dönüş yok tekrar TUR bölge koduna ait bir yazılım bulamazsınız. Yok garanti maranti takmam diyorsanız beğendiğiniz avrupa firmwareyi yükleyin. Türkçe bütün bölge kodlarında neredeyse ingilizceden fazla destekleniyor. Hepsinde neredeyse türkçe desteği var. En iyisi ise elbette 2.3.4. Çünkü en kararlı ve stabil firmware bu oldu.

    cevabin icin tesekkur ederim. avrupa firmwareini sorunsuz yukledim. her sey dort dortluk calisiyor. firmware flashlamak garanti disi kalmasina mi sebep oluyor. acaba Turkiye'den ace alan biri firmwarei yedekleyip internete verebiliyor mu? belki bu durumda o bolgeye donup flashlandigini servise hic belli olmazdi.

    bu arada jailbreakli ipodu servise verip sorunsuz garanti dahilinde geri almistim. samsungda flashlamaya bakmadan bu isi yapar mi?

    temennim tabiki bozulmamasi




  • Eyvallah antiAce kardeşim. De merak ettim,

    Bi isimle mi 100 küsür mesaj attın, yani sadece bu telefona karşıtlık olayı mı var anlamadım İlginç geldi bir an.

    Samfirmware'in resmi olmadığını elbette biliyorum zaten. Bir kere geçtin mi, resmen mıçıngen... TUR CSC dosyasına ulaşamıyoruz, türkçe karakterler mesajlarda patladı. Geçtiğimden bu yana zaten ingilizce karakterlerle yazıyorum mesajları. Root ta ediyorum sıkıntı yok.

    Servislerde zaten en azından olabilecek xxxKA6 sürümünü yükleyip götürürsen sorun olmuyor. Ben ilk defasında açıkça söyledim başarıya, böyle böyle başka yazılım yükledim diye, sağolsunlar bişey demeden düzelttiler zaten.

    Da, hala kies'te orj. yazılım dağıtılmıyor sanırım. KA6, KA7 yükleyip kiesten güncelleme denedim, tık yok. Sırada KAA var ama dur bakalım ne zaman sıkılırsam artık bırakıcam. Sanırım TUR kod'unu yakalayamıyoruz gene. Halimiz ne olacak allah bilir...




  • garanti belgesini okudum. adamlar acikca belirtmis flash isleminin garanti disi biraktigini. bozulmamasi icin dua etmek kaldi geriye bana. cok dikkatli kullanmali.


    telefonu aldigi halde hic guncellemesi olmayan varsa *#1234# yazip PDA nin karsisinda cikan kodu buraya yazabilir mi? belki o kodlu firmwarei bulabilirim, eger bulursam bi sorun halinde ona flashlar ve anlamamalarini umarim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turutk

    garanti belgesini okudum. adamlar acikca belirtmis flash isleminin garanti disi biraktigini. bozulmamasi icin dua etmek kaldi geriye bana. cok dikkatli kullanmali.


    telefonu aldigi halde hic guncellemesi olmayan varsa *#1234# yazip PDA nin karsisinda cikan kodu buraya yazabilir mi? belki o kodlu firmwarei bulabilirim, eger bulursam bi sorun halinde ona flashlar ve anlamamalarini umarim.



    İşte bi yukarda bahsettiğim olay bu idi. Yani PDA vs CSC kod'ları benzer bir yazılım atarsanız anlamazlar bile. Çünkü eminim, serviste bire bir kontrol ancak yazılım güncellemesi istenince yapılıyordur. Onun haricinde herhangi bir parça değişimi vs. olduğunda yapılan güncellemeler standart.

    Aynısı bulmak imkansız kardeş. Yok öyle bir şey. samfirmware falan hikaye.. Aynı kod'lu yazılımı bulursun belki ama malesef CSC dosyasından dolayı içerisinde TUR klasörü olmadığından, türkçe desteği eksik oluyor. Ha servise vericem, anlamasınlar diyorsan o ayrı tabi.

    Benim ilk aldığımdaki orj. sürüm S5830XXKA6 idi. Tabi, amatör olduğum zamanlar olduğundan ne csc ne kernel ne de pda kod'larını almamıştım. Aynı yazılım samfirmware'da var. Onunla şansını deneyebilirsin.

    Bu arada bende S5830XWKPKN ile bir yükleme yaptım şimdi. Biraz daha stabil geldi gözüme ama, gene türkçe karakter desteği malesef yok.

    Bunun haricinde, yaklaşık 5-6 tane farklı yazılım atıp kies güncelleme denedim, şansımıza hala bir şey çıkmıyor. Sonraaa, bir kaç performans artırıcı yöntem denemekle meşgulüm, iş görürse buradan paylaşırım. Bakalım nasıl olacak...

    Edit:

    Yukarda yazmışsın görmedim, farklı yazılım yüklemek ve root etmek cihazı garanti dışı bırakır. Ama değer mi? Bence değer ehieih



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi side_effect -- 27 Temmuz 2011; 1:19:42 >




  • Peki bu telefondan yeni almış bir kişinin csc dosyasını alabilirmiyiz mesela yedekleme programları sayesinde? Yada orjinal kies sürümü çıkınca csc dosyasının içinde tur klasörü olacakmı sonuçta türkiye için çıkmış olacak? Biz bu csc dosyasına ulaşıp onunla flash atabilirmiyiz.

    Sırf şu karakter sorunu yüzünden tüm rom işlerinden soğudum yemin ediyorum.

    Bu arada side_effect samfirmware de sorduğum soruyada cevap vermişsiniz galiba aynı kişisiniz isimler tutuyor buradan teşekkür edeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaR_LoRd

    Peki bu telefondan yeni almış bir kişinin csc dosyasını alabilirmiyiz mesela yedekleme programları sayesinde? Yada orjinal kies sürümü çıkınca csc dosyasının içinde tur klasörü olacakmı sonuçta türkiye için çıkmış olacak? Biz bu csc dosyasına ulaşıp onunla flash atabilirmiyiz.

    Sırf şu karakter sorunu yüzünden tüm rom işlerinden soğudum yemin ediyorum.

    Bu arada side_effect samfirmware de sorduğum soruyada cevap vermişsiniz galiba aynı kişisiniz isimler tutuyor buradan teşekkür edeyim.


    Ha öyle mi, valla farkında değilim, benimdir. Bişey değil elbette. Aynı kişiyiz ehhehi

    Valla elimde orj. firmware'dan yedeklediğim full csc klasörü ve TUR klasörü var. Ama malesef o yöntem işe yaramıyor. Daha önce de yüklediğim bir rom'a dahil ederek karakter sorununu çözmeyi denedim olmadı.

    Bu arada CSC klasörünü kardeşimin ace'in den almıştım. Ben telefonu aldıktan bir kaç ay sonra ona da aldık bi tane. Ama malesef sorun çözülmüyor. Belki kies güncellemede faydalı olabilir onu denemedim.

    Yukarda bi arkadaşın bahsettiği FirstUA rom'un yüklemesini şu an bitirdim. Reboot ediyor telefon. Gözümden kaçmış, inceledim özellikleri zaten süper. Bir de performans varsa tadından yenmez.




  • O zaman tek seçenek çıkacak kies güncellemesi kaldı. Korkuyorumda cihaza bir şey olursa garanti dışı bırakabilirler diye. Ta ne zamandır bekliyoruz çıkarsalarda denesek artık. Eğer kieslede çözülmezse bende bulduğum tüm romları denerim artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WaR_LoRd

    O zaman tek seçenek çıkacak kies güncellemesi kaldı. Korkuyorumda cihaza bir şey olursa garanti dışı bırakabilirler diye. Ta ne zamandır bekliyoruz çıkarsalarda denesek artık. Eğer kieslede çözülmezse bende bulduğum tüm romları denerim artık.


    Valla türkçe karakterler için malesef durum o şekilde. Bütün rom'ları denemen gerekmez, deneyenden öğren işte İşe yaramıyor.

    Türkçe karakter kullanmak için ilk olarak kies güncelleme, ikinci olarak servisten rom yükletmek gerekiyor. İlki çok daha sağlıklı olacaktır. İkinci seçenekte yazılım yükletince, ne market çalışıyor adam gibi ne de root vs. işlemleri yapılabiliyor. Artık ne yüklüyorlarsa cihaza yazılımla.

    Ben yaptım işte, bir kere orj. yüklettim. Üstüne cihazı root ettim ama marketi kullandırtmadı. Ne yaptıysam olmadı. En son market unlocker diye bişey yükledim aynı gece, haydaaa telefonu elimize aldık. Yazılım patladı. Yaaani, anlıcan türkçe karakter tadını çıkartamadan daha ilk geceden tekrar yazılım yükledim

    Bu arada, FirstUA rom 1.1 için ilk izlenimlerim, tek kelime ile harika

    Xda'da araştırıp yapmayı denediğim tüm performans ve görsel mod'ları eleman tek bir yazılımda toparlamış. Hem de 2.3.4 tabanlı olması da cabası. Performans çok iyi şimdilik. İnanılmaz güzel çalışıyor. Tabi asıl olay bir kaç güne çıkar. Ama tavsiye ediyorum.




  • İsteyenler için FirstUA-ROM-v1.1 Yüklenmesi :


    GEREKLİ DOSYALAR:

    1. Öncelikle;http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1184108 başlığına giriyorsunuz,

    2. İngilizcesi olanlar açıklamaları okusunlar lütfen, olmayanlar için ise :

    3. FirstUA-Rom-V1.0_without_warez.zip dosyasını indiriyorsunuz :http://www.multiupload.com/922D73POLM

    4. CWM4-CF-ROOT.zip dosyasını indiriyorsunuz :http://www.multiupload.com/HWTVU2SQBD

    5. Son çıkan 1.1 güncelleme dosyası olan FirstUA-Rom-V1.1.zip dosyasını indiriyorsunuz :http://www.multiupload.com/9W3P7YVV07

    Dosyalar elimizde olduğna göre şimdi yüklemeye,

    YÜKLEME :

    ** Benim tavsiyem, standart KPH kullanan arkadaşlar yazılım içerisinden fabrika ayarlarına döndükten sonra recovery menüsünden de wipe data ve factory reset yaptıktan sonra bu adımları izlesinler **

    1. Normal şekilde nasıl yapıyorsanız telefonunuza odin ile KPH tabanlı yazılımı atıyorsunuz, zaten KPH tabanlı bir yazılım kullanıyorsanız bu adıma gerek yok diyor eleman
    2. Hafıza kartınıza FirstUA-Rom-V1.0_without_warez.zip, FirstUA-ROM-V1.1 ve CWM4-CF-ROOT.zip dosyalarını kopyalıyorsunuz. Toplamda üç dosya
    3. Telefonu recovery modda açıp CWM4-CF-ROOT.zip dosyası ile update ediyorsunuz ve kapatıyorsunuz. Dilerseniz pili sökün, 5sn. bekleyin recovery menü olarak çalıştırın.
    4. Recovery mod artık clock work mod ile açılacak şaşırmayın. Açtıktan sonra check wipe data/factory reset işlemlerini gerçekleştirin. Yazılımın performansı için önemli demiş eleman.
    5. Sonrasında update zip from sd card seçeneğinden, FirstUA-Rom-V1.0_without_warez.zip dosyasını seçip yüklüyorsunuz. Burası biraz uzun sürüyor, disk format şekli vs. değiştiriyor, meraklanmayın.
    6. Sonrasında ise FirstUA-ROM-V1.1 güncelleme dosyasını aynı yolla yüklüyorsunuz. Bu da biraz sürüyor meraklanmayın.
    7. İşlem bittikten sonra reboot seçip, oturup bekliyorsunuz.

    Hepsi bu kadar
    ---------------

    İlk düşüncelerim:

    İlk reboot biraz sürüyor ama sonrasındaki rebootlar jilet gibi desem yeridir. Telefon inanılmaz hızlı çalışıyor. Zaten içerisinde her türlü ekstra uygulama yüklü gelmiş. Titanium back up vs. Ayrıca tweaks diye bir uygulama daha var, çalıştırıp içerisinden istediğiniz şeyleri devreye alıp teli restart ederseniz ekstra hız kazanabiliyorsunuz.

    Oldukça hızlı çalışıyor. Zaten platform olarak yanlış görmediysem (ilk kez kullanıyorum çünkü) go launcher ex kullanıyor. SBP Mobile shell gibi bir uygulama. Fakat gayet stabil ve hızlı.

    XDA'da bahsedilen ekstra performans için kernel, ram script vs. içerisine dahil edilmiş. Ayrıca animasyonlar için gerekli incelikleri de yapmışlar. Full animasyon seçip, telefonu power'dan açıp kapatın göreceksiniz

    Go launcher için ekstra widget indirmenizi tavsiye ederim. Ben rehber ve mesaj widget'i indirdim. Oldukça güzel oluyo. Task manager'ini sevmediğim için kendim hexie task manager'imi kullanmaya devam ediyorum.

    Sonuçta tavsiye ederim. Şu ana kadar kullandığım en iyi custom rom. Villain falan hikaye olmuş arkadaş Açılış animasyonu da bi şekil yani. eheh




  • Side_effect
    dostum ana ekran görüntüsü, şu hız testinden yapsan ekran görüntüsü koysan daha fazla bilgi versen sana zahmet çok mu şey istemiş olurum :):)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptanjack026

    Side_effect
    dostum ana ekran görüntüsü, şu hız testinden yapsan ekran görüntüsü koysan daha fazla bilgi versen sana zahmet çok mu şey istemiş olurum :):)


    Birazcık öyle olursun gibi sanki Ben öyle hız testleriyle falan uğraşmıyorum, benim için günlük kullanımdaki gözle hissettiğim farkı yeterli oluyor. Ama ekran görüntüleri isterseniz onu ayarlayabilirim belki bir ara.

    Şimdi başka bir derdim var, yapan eleman arama tuşlarını rusça olarak ayarlamış. Bir apk dosyası ile onu düzeltebiliyoruz derken, arama ekranı tamamen kayboldu gitti. Uygulama yüklü değil diyor sıyırtıcam




  • Olsun dostum sağol cevap için yaaa ben iyi bir hafıza kartı alinca bu islere gircem şimdi araştırıyorum zaten pc bozuk yaa:(:( tel ilk haliyle bile benim için çok güzel:):)ama yine de daha iyi olsun isterim peki dostum aklıma bir soru daha geldi şu hafıza vs olayina girmiş mi arkadaş tel hafızasını iyileştirmiş mi?
    Ayrıca geçmiş olsun sorunu hemen çözersin umarım
  • Olayı çözmek için tekrar flashladım telefonu. Evet yukarda dediğim doğru, eleman ana ekran olarak go launcher ex yüklemiş. Aynı telefon arayüzü dosyası ile onunda update'ini vermiş. İkisini birlikte yükledim, patladı. Bakalım belki go'dan kaynaklıdır diyerek tekrar flash attım.

    Hafıza olaylarına yükleme yapmadan bakar yazarım birazdan.


    Hafıza Değerlerim :

    RAM : Boşta 170Mb
    Telefon : 116Mb
    SD Kart : 7,16Gb

    Durum böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi side_effect -- 27 Temmuz 2011; 4:55:32 >
  • Eyvallah dostum çok sağol bilgilerin için:):)bakalım ben bu işlere girmeye karar verdiğim de neler çıkmış olacak hangisi en iyisi olacak:):)
  • Halletim yaw şükür, sorun izinlerdeymiş. Gerekli izinleri vermemişim. Düzelltim oldu, çok iyi oldu çok ta güzel iyi oldu taam mı? Hafıza değerlerini yukarda yazdım

    Edit :


    Valla her türlü rom'u ve custom olarak villain'i kullanan birisi olarak en iyisi bu diyebilirim. Herşeyi bünyesinden barındırmış, kesinlikle tavsiye olunur. Bende Class 6 8gb kart olmasına rağmen oldukça hızlı çalışmaya başladı cihaz. Daha foto ve video testi yapmadım ama bakalım. Onu da yaparız evelallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi side_effect -- 27 Temmuz 2011; 5:02:40 >
  • Sevindim senin adına:) bende class 6 8gb almayı düşünüyorum şu bir programla tel hafıza artırılıyor yaa onu da deneyecem çünkü bu arada sen hangi marka kullanıyorsun dostum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptanjack026

    Sevindim senin adına:) bende class 6 8gb almayı düşünüyorum şu bir programla tel hafıza artırılıyor yaa onu da deneyecem çünkü bu arada sen hangi marka kullanıyorsun dostum


    Bende team var, ta nokia 5800 zamanından kalma. İş görüyor ama
  • 
Sayfa: önceki 233234235236237
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.