Şimdi Ara

Bilgisayar donması - Hdd ışığı sürekli yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hdd ışığı sürekli yanıyor hiç sönmeden.. hdd işlem yapmıyor yanlış anlaşılmasın hdd işlem yapınca kıtır kıtır sesler gelirya o gelmiyor işte yani işlem yapmıyor fakat hdd ışığı takılı kalıyor böyle oluncada bilgisayar arada bir donuyor mause klavye işlev görmüyor neyden kaynaklıdır acaba bu çözüm bulamadım yardım edin...

• Muhtemel sorunlardan biri zararlı yazılım etkinliğidir. Sisteminize sızdırılmış bir zararlı yazılım, Harddisk üzerinde bu tür etkiler yapabilmektedir. Combofix adlı yazılım aracılığı ile taratmanızı öneririm.

Bir diğeri ise Harddisk'iniz de oluşmuş Bad sectör adı verilen durumdur, bu sorunun en kötü yanı donanımsal olmasıdır. Bir Harddisk'te bilginin saklanabildiği en küçük bölgeye sektör denir. Sektör, kısacası diskin plakalarına yayılmış birçok bölümden oluşmaktadır. Bu sektörlere okuma/yazma kafalarıyla erişilebilmektedir ve bu kafalar okuma/yazma işlemini manyetik olarak yaparlar. Kafalar ile plakalar arasında parmak izinden ince bir aralık vardır. Okuma/yazma işlemi durduğu vakit kafalar ''Landing Zone'' adı altındaki bölüme yerleşir. Bu esnada elektrik kesilmesi, vb. olağan dışı durumda diskte ( Bad sektörler diskin yıpranması ile kendiliğinden de oluşabilir. ) kafalar ''Landing Zone'' bölgesine oturmaz ve plaka üzerinde bir bölgeye düşer, bu bölge hasar alır. Ve Bad sektör oluşur.

Siz zararlı yazılım taraması ve format atmanıza rağmen bu sorun devam ediyorsa; HD Tune adlı yazılımı internet aracılığı ile indirin, ''Health'' sekmesinin bir SS'sini buraya ekleyiniz. Ayrîyetten Benchmark ve Error Scan taramalarını da uygulayıp sonucu buraya eklemeye çalışınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 25 Ocak 2011; 15:23:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Muhtemel sorunlardan biri zararlı yazılım etkinliğidir. Sisteminize sızdırılmış bir zararlı yazılım, Harddisk üzerinde bu tür etkiler yapabilmektedir. Combofix adlı yazılım aracılığı ile taratmanızı öneririm.

Bir diğeri ise Harddisk'iniz de oluşmuş Bad sectör adı verilen durumdur, bu sorunun en kötü yanı donanımsal olmasıdır. Bir Harddisk'te bilginin saklanabildiği en küçük bölgeye sektör denir. Sektör, kısacası diskin plakalarına yayılmış birçok bölümden oluşmaktadır. Bu sektörlere okuma/yazma kafalarıyla erişilebilmektedir ve bu kafalar okuma/yazma işlemini manyetik olarak yaparlar. Kafalar ile plakalar arasında parmak izinden ince bir aralık vardır. Okuma/yazma işlemi durduğu vakit kafalar ''Landing Zone'' adı altındaki bölüme yerleşir. Bu esnada elektrik kesilmesi, vb. olağan dışı durumda diskte ( Bad sektörler diskin yıpranması ile kendiliğinden de oluşabilir. ) kafalar ''Landing Zone'' bölgesine oturmaz ve plaka üzerinde bir bölgeye düşer, bu bölge hasar alır. Ve Bad sektör oluşur.

Siz zararlı yazılım taraması ve format atmanıza rağmen bu sorun devam ediyorsa; HD Tune adlı yazılımı internet aracılığı ile indirin, ''Health'' sekmesinin bir SS'sini buraya ekleyiniz. Ayrîyetten Benchmark ve Error Scan taramalarını da uygulayıp sonucu buraya eklemeye çalışınız.

Format attım hala aynı devam ediyor..Formatta silinmeyebilirmi bu virüsler...
    ve önceden bad sector taraması yaptım bad sektör yok harddiskte...

• Haricen medya aygıtı( ları ) kullanıyorsanız tüm bellek birimlerine sahip bileşenlerin sistemle irtibatını kesiniz.

Daha sonra Combofix vb. bir yazılımla taratın, sorun çok büyük bir ihtimal zararlı yazılım değil. Ancak emin olmamız gerekmektedir.

Siz dediğim gibi öncelikli olarak taramayı yaptırın, sonuç çıkmasa da HD Tune adlı yazılımı indirin, Error Scan taramasında sonuç çıkmaya da bilir, siz tekrardan Error Scan taramasını ''Quick Scan'' seçeneğini işaretlemeden yapınız. Özellikle Benchmark ve Health sekmelerinin sonuçlarını da buraya ekleyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 25 Ocak 2011; 15:39:42 >
  • Aynı sorunu bende yaşamıştım hdd değiştirmeden çözemedim. İçindeki bilgileri en yakın zamanda yedekle.
  • quote:

Haricen medya aygıtı( ları ) kullanıyorsanız tüm bellek birimlerine sahip bileşenlerin sistemle irtibatını kesiniz.

Daha sonra Combofix vb. bir yazılımla taratın, sorun çok büyük bir ihtimal zararlı yazılım değil. Ancak emin olmamız gerekmektedir.

Siz dediğim gibi öncelikli olarak taramayı yaptırın, sonuç çıkmasa da HD Tune adlı yazılımı indirin, Error Scan taramasında sonuç çıkmaya da bilir, siz tekrardan Error Scan taramasını ''Quick Scan'' seçeneğini işaretlemeden yapınız. Özellikle Benchmark ve Health sekmesinin sonuçlarını da buraya ekleyiniz.

şuan tekrar taratıyorum hdtune ile resmini eklicem buraya.

combofix indirdim kuruyorum fakat pc'De gözükmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rain-Man -- 25 Ocak 2011; 15:44:42 >

• combofix programıylada tarattım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Harddisk'te gerçek anlamda bir sorun gözükmemektedir. Benchmark testinde 1.4 Mb/sn hıza bir noktada düşmüş ancak bu anda bunun da bir sorun teşkil etmesi pek mümkün gözükmüyor.

HDD'nizin SATA/İDE kablosunu değiştirmeyi denediniz mi ?
  • quote:

Harddisk'te gerçek anlamda bir sorun gözükmemektedir. Benchmark testinde 1.4 Mb/sn hıza bir noktada düşmüş ancak bu anda bunun da bir sorun teşkil etmesi pek mümkün gözükmüyor.

HDD'nizin SATA/İDE kablosunu değiştirmeyi denediniz mi ?

kırmızı bir kablosu var ucu takılı oldugu yerde gevsek gibi ondan olabilir mi?
    ya da anakartta bir problem olabilir mi?
  • Siz kabloyu çıkartın, tekrar takın. Farklı bir SATA kablosu ( Genelde kırmızı veya turuncu renkte üretilmektedir. ) ile de denemenizi tavsiye ederim.

Bu arada sorun HDD kaynaklı da olmayabilir. HDD Post LED kablosu anakart üzerine yanlış bağlandığı takdirde sürekli olarak işlem yapıyormuş gibi de gözüktürebilir.

Kasanızın yanal kapağını açın, HDD Led kablosunun ( +, - ) özelliğine dikkat ederek ve anakartınızın kitapçığı varsa oradan da inceleyerek yeniden kabloyu takmayı deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 25 Ocak 2011; 17:58:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.