Arkadaslar araştırmalarım sonuc cok saglam bir mp3 player + video oynatıcı olan u10 türkiyede sanırsam satılmıyor. amerikada satiş fiyatı 250 dolar cıvari ama yol parası vergisi derken ucuyorda gidiyor ....
acaba türkiyede satan bi yer biliyormusunuz ? yardimci olursanız cok sevinirim ...
Çok güzel bir alet.Amerika'da 512mb 200$ 1gb 250$.Türkiye'ye yılbaşından sonra anca gelir herhalde.İriver'in Türkiye distrübütörü Kont Bilişim.Bu sayfadan İriver ürünlerini takip edebilirsin.Kont'u arayıp bi sor istersen ne zaman gelir diye.
ondan bana ucuz geldi .. vede su konuda haklı olabilirsin ipodlar 20-40 gb ken bu iriver bu kadar bellekle neden bu kadar pahalı oda dogru ama video oynatıyor daha ne istiyorsun ... diye düşüne biliriz ..
vallah 1 gb da her seye yeter he dersin ki ipod gibi yedek hdd gibi kullanacaksan o ayrı ama 2 gbta olsa fena olmaz bakalım bi gelsin su güzelim türkiyemizede o zaman tadına bakalım ...
yurt dısında 299 dolar ama yurt dısından getirince 50 dolar + oluyor onuda hesapla istersen ...
kont ile mailleşmemde 1 ay içinde stoklara girecegini beyan etmişlerdi .. bakalım ne olacak
o sahtekarların ne dediğine bakma zamanında h340ı da garantili olarak ilk alan adam benim belkide adamlara onlarca mail attım aralığın 20 si gibi geliceği beyan edilmişti ben şubaın ilk haftası alabilmiştim artık gerisini sen düşün söyledikleri tarihten 1,5 ay sonra anca girmişti stoklara
ben internette bir kaç araştırma daha yaptim msi serisinden bi kac ürün cok iyi hemde bellek konusunda iriverin 20 katı olanlar var acaba yönümü başka yeremi yöneltsem .. ?
bence iriver'den şaşma. niye diyceksin çünkü iriver ses kalitesine çok önem veriyo. bunu sennheiser kulaklıklar kullanmasından da anlayabilirsin, sennheiser ki en iyi sesi üreten kulaklıklar onundur(sony kulaklıklardan daha iyi olduğunu kanıtladık şahsen), iriverlerin ses çıkış wattı yüksek, genelde optik çıkışları var ve de bilumum formatı destekliyorlar. Bir de pilleri çok uzun süre gidiyo.
sennheiser dan çok daha iyi kulaklık yapan çoook firma var... sennheiser ucuz olduğu için, ve ülkemizde bulunan ve kaliteli olan tek kulaklık markası olduğu için popüler...
pho arkadasım kulaklık konusunda ciddi anlamda haklı ben oyunlarda bile sennheiseri kullanıyorum yeterince verim alıyorum ... ama bir yandanda kapasite oalyına bakınca iriver geri kalıyor gibi ..
bakalım su cihz bi gelsede ortalıkta soru işareti kalmasa ..
ama işte hafıza az... o kadar ekran yapicaksın sonra da 1 gb hafıza koyacaksın... i river in bu politikasını anlamakta gucluk cekiyorum... 2 klip koysan 100 mb.. e zaten o 1 gb lık hafızanın ancak 900 mb ını verimli bi sekilde kullanabileceksin... neden illa flash? hic olmadı 5-6 gb yap bari... hdd li bir pmp si var biliyorum ama onun klasmanı cok farklı... ya 30 gb ya da 1 gb demek biraz haksızlık gibi geliyor bana...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu -- 19 Mart 2006; 17:11:37 >
ewt isteyenler bana pm atabilirler. e_cool cok tesekkur ederim bu arada. sen de insanları bilgilendiriyorsun. gercekten cok gusel bir player. senle o gun denedikten sonra ben de kendime bir tane edinmeye karar verdim. isteyen arkadas olursa tekrar soluyorum pm atsın. iyi gunler herkese
artıları: çok net ve berrak bir ses.. SRS olması.. pil süresi yeterince uzun.. parlak ve net ekran (260.000 renk).. D-Clik diye adlandırılan yeni bir tuş şekli (ekranın kenarları düğme görevi görüyor).. ekran görüntüsünü yatay yada dikey kullanma imkanı.. birlikte verilen kulaklıkların kalitesi çok iyi (ses kalitesi sennheiser mx200 ile aynı)..
eksileri: D-Clik olayı biyerde çok iyi,fazladan düğmeleri ordadan kaldırmışlar yalnız biyerde de handikap,, player'i pantalon cebinde taşımaya pek müsade etmiyor,, cebine soktuğunda Hold'u devreye sokmazsan her adımında radyo kanal değiştirebilir yada mp3 dinlerken başka bi şarkıya geçebilir.. belleğin (şimdilik) 512 mb. olması.. ama bildiğim kadar yurt dışında 1 gb.lık modeli mevcut..
benim fark edebildiğim eksi ve artılar bunlar arkadaşlar.. başka kullanan da varsa lütfen yazsın
Not: ben cihazı sennheiser cx300 ile kullanıyorum,, sonuç inanılmaz güzel.. şuana kadar bu güzelliklerde mahrum kalmışız..
• Plays music, video, photos and more • Supports subscription music services • Ultra-bright, 2.2” color display • Built-in digital FM tuner • Plays downloaded games** • Integrated voice recorder • Up to 25 hours of battery life† • Skip-free listening • Alarm clock • Fast USB 2.0 transfers • 1 year limited warranty
PACKED WITH
• iriver clix 2GB* multimedia player • iriver earphones • carry case with screen cleaner • Easy Start installation CD • preloaded tracks from eMusic® • preloaded games • USB 2.0 cable • printed manual • 1 year limited warranty
aynı fiyata zen micro photo 8 gb varken, almamı biraz zorlaştırıyo ama Clix de 8 gb olsa hiç düşünmeden alırdım.
dclick cok mukemmel bişi. yok bole bişi. ekrana basarak ayarlıyorsuın herseyi. onun dısında ses acma kapama dugmesi var. bir de power ve ekrani dik kullanmak icin bir dugmesi var. ve hold tusu var. cok sade bir player. boyutları tam ideal diyebilirim. altyazılı bir film izlerken altyazıyı okuyabiliyorsunuz. yani ekran cok kucuk deil. ve cok net. videoları 15 fpsde oynatıyor fakat ben bunun bir eksisini gormedim. ilk aldıgımda dedim simdi cizgi film gibi olur dura dura oynar felan ama hic bir fark yok nerdeyse. herkes bilgisayarında deneyebilir. convert programıyla 15 fpsye dusurun videolarınızı. pek de ole bi fark yok. onun dısında sesi cok gusel bende shure e2c vardı onla denemiştim. cok guseldi. fm radyosu cok gusel cekio. kullanımı cok rahat. ewt arkadasın dedigi gibi cebe felan koyarken mutlaka hold tusuna basmanız lazım. pilini ben test edemedim. ama e_cool iyi gidiyor diyorsa iyi gidiyordur. sole diyim. yazana gore. ipod videonun 2 saatlik video omrune gore. yaklasık 5 satlik bir video oynatma suresi var. ki bu sure eger siz videoyu biraz daha dusuk bitratede tuttar ve ekranın parlaklıgını kısarsanız. zannedersem 7 8 saate kadar cıkıyor. video boyutları cok kucuk yer tutuyor. bir mp3 4 mb tutuyorsa aynı parcanın klibi 9 mb felan tutuyor. yani yakalsık 60 parcanın klibi cok kaliteli bir bicimde sıgıyor. bu da size yaklasık 200 dakikalık bir video kayıt imkanı sunuyor hemde 512 mba.sıkıstırma oranını biraz daha arttırsanız ki o zmn goruntu biraz bozuklacaktır ama izlenmicek gibi olmuyor hicbir zaman cok rahatlıkla 2 adet film sıgdırabiliyorsunuz. cevirme işlemi de yeni cıkan iriver plus 3 programı ile otomatik yapılıyor. herkese iyi gunler
o clixin yurtdısı fiyatı. 299 dolar olan creative zen vision m in turkiyede 1 milyar liranın ustunde satıldıgını dusunursen 200 dolarlık bole bir cihazı da herhal 700 milyona felan alırsın. turkiyeden ki daha yok salak iriver dist. hiç bir sey getirmiyor yeni cıkan hic bir iriver modeli yok turkiyede.
dclick cok mukemmel bişi. yok bole bişi. ekrana basarak ayarlıyorsuın herseyi. onun dısında ses acma kapama dugmesi var. bir de power ve ekrani dik kullanmak icin bir dugmesi var. ve hold tusu var. cok sade bir player. boyutları tam ideal diyebilirim. altyazılı bir film izlerken altyazıyı okuyabiliyorsunuz. yani ekran cok kucuk deil. ve cok net. videoları 15 fpsde oynatıyor fakat ben bunun bir eksisini gormedim. ilk aldıgımda dedim simdi cizgi film gibi olur dura dura oynar felan ama hic bir fark yok nerdeyse. herkes bilgisayarında deneyebilir. convert programıyla 15 fpsye dusurun videolarınızı. pek de ole bi fark yok. onun dısında sesi cok gusel bende shure e2c vardı onla denemiştim. cok guseldi. fm radyosu cok gusel cekio. kullanımı cok rahat. ewt arkadasın dedigi gibi cebe felan koyarken mutlaka hold tusuna basmanız lazım. pilini ben test edemedim. ama e_cool iyi gidiyor diyorsa iyi gidiyordur. sole diyim. yazana gore. ipod videonun 2 saatlik video omrune gore. yaklasık 5 satlik bir video oynatma suresi var. ki bu sure eger siz videoyu biraz daha dusuk bitratede tuttar ve ekranın parlaklıgını kısarsanız. zannedersem 7 8 saate kadar cıkıyor. video boyutları cok kucuk yer tutuyor. bir mp3 4 mb tutuyorsa aynı parcanın klibi 9 mb felan tutuyor. yani yakalsık 60 parcanın klibi cok kaliteli bir bicimde sıgıyor. bu da size yaklasık 200 dakikalık bir video kayıt imkanı sunuyor hemde 512 mba.sıkıstırma oranını biraz daha arttırsanız ki o zmn goruntu biraz bozuklacaktır ama izlenmicek gibi olmuyor hicbir zaman cok rahatlıkla 2 adet film sıgdırabiliyorsunuz. cevirme işlemi de yeni cıkan iriver plus 3 programı ile otomatik yapılıyor. herkese iyi gunler
aletin hafızası biraz daha yüksek olsa alınır...para mevzusunda ise iriver distribitörü para göz değilse uygun olur fiyatı....(Malum creative tr biraz para göze geliyor bana)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shady_tr -- 4 Temmuz 2006; 17:02:32 >
sanki iriverinki degil yani. ben satıyom burda 285 ten kapıs kapıs gidio daha gelmeden siparis verio insanlar. adamlar 700 civarında bi paraya satıyo. eh bu kadar da fark olmamalı di mi? bu adamlar bayaaa para kırıyorlar bu işlerden. dusunsene ben bile para kazanıom bu fiyata satarak adamlar neler kazanıo.
sanki iriverinki degil yani. ben satıyom burda 285 ten kapıs kapıs gidio daha gelmeden siparis verio insanlar. adamlar 700 civarında bi paraya satıyo. eh bu kadar da fark olmamalı di mi? bu adamlar bayaaa para kırıyorlar bu işlerden. dusunsene ben bile para kazanıom bu fiyata satarak adamlar neler kazanıo.
dostum haklısın...sonuçta bu kadar yüksek fiyattan satmak sanki çok iii bir şey...ucuza ver yine karın olsun ve de çok sat.....
arkadaslar yeni u10 player gelmiştir isteyen olursa pm atsın. ikinci el bolumune 24 saat surem dolmadıgı icin yazamıyorum buraya yazıyım dedim. umarım bir sorun teşgil etmez.