Şimdi Ara

bölüm olarak fizik okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
13.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • meslek seçimi olarak, bilgisayar ile fizik arasında gidip geliyorum. son günlerdeki düşüncelerim beni bilgisayar mühendisliğinden iyice uzaklaştırdı. ama fizik bölümü hakkında da fazla bilgim yok. bitirince hedefim bankada çalışmak değil, bilim adamı ya da eğitim görevlisi olmak. fizikte başarılı olmak mühendisliklere göre daha zordur sanırım, iş imkanı vb şartlarda öyle. ama parayı falan çok umursamıyorum, mutlu olacağım işi bulabilmek benim için asıl hedef, ben de olasılıkları ikiye indirdim ama kesin kararımı veremiyorum. görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.



  • fizik bence en zor bölüm bide çekecegin çilenin karşılığını alamayacaksın alman çok zor...
    yaparım ederim diye üniversiteye başlayacaksın bölüm birincisi oluum filan diyorsundur ama üniversiteye başladıgında hayatın düşündüğün gibi ilerlemeyecek

    fizik belki odtü de filan okunur
  • Fizik ağır ve zor bir bölümdür. Cidden ilgin varsa, Fizik alanında öteden beri çok başarılıysan (fizik olimpiyatları, tübitak yarışmaları vs.), bölümü seviyorsan yönel, yoksa bence pek sağlıklı olmaz Fizik okuman. Sadece okumak için o bölüme girilmez, öyle bir durumda 1-2 yıl içinde bırakırsın, ben de bırakanları biliyorum. Tahmin edeceğin gibi çok iş imkanı yok, belli alanlarda fazladan çalışmalar yaparsan, çift ana dal - yan dal - seçmeli dersler, çeşitli kurslar vb. diğer alanlara yönelebilirsin. Temel bilimlerin amacı endüstride doğrudan iş bulacak elemanları yetiştirmek değildir tabi ki, bilim insanı yetiştirmektir.

    Bilgisayar Mühendisliği'nden seni uzaklaştıran şey nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 25 Ocak 2011; 1:42:47 >
  • Aman diyeyim sakın bulaşma fiziğe.

    Hacettepe Fizik Mühendisliğinde okuyorum, daha 1. sınıf ilk dönem yeni bitti , yana yakıla yatay geçiş araştırıyorum başka bir bölüme ki Fiziği çok severdim, gerçekten çok severdim, Lisede not vermiyor denilen bir fizik hocamız vardı 20 30 u geçemezdi çoğu insan o hocadan 70in altına düşmemiş biri olarak iki vize olduk ilki 11 ikincisi 16. Evet 100 üstünden. İnan bölümde tanıştığım herkes pişman, 3.sınıftaki adamlar bile hiç okuma gidebiliyorsan git diyor.

    Bu kadar zor bir bölümü bitiriyosun, bitirdiğinde eline geçen ne ? Karşılığını alabilecek misin? Hayır.

    Bence bilgisayar mühendisliğine gitme imkanın varsa 1sn bile düşünme. Ha ama aslan26 dediği gibiysen, yani olimpiyatlar yarışmalar şunlar bunlar başarıların varsa, o zaman işler değişir.
  • öncelikle şunu belirteyim fizik bulunu aklının almadığı kadar zor bir bölüm. bunu derlerin başladığı ilk zamanlarda anlamazsın. Zaten üniversiteyi yeni kazanmışsın aklın bir karış havadaarkadaşım bahsettiği gibi yatay geçiş imkanlarininı ararsın. Git bilgisayar muhendisligine bence gezersin. Sonra ilk vizeye girilir ve yukarıda ki
  • görüşlerini bildiren herkese teşekkürler
  • Merhabalar bilgisayar mühendisliğine gitmenizi öneririm. bende fizik mezunuyum. eğitim zor ama iş açısından çeşitli zorlukları var. eğer fizik bölümünü bitirip üniversitede çalışmak istiyorsan vede çok seviyorsan o zaman fizik bitirmen taraftarıyım. para önemli değil demişsin. ama fizik okurken bunun yanında dil sınavlarına çalış üds ve kpds sınavlarına çalış. çünkü üniversiteyi bitirince araştırma görevlisi için isteniyor fakat öğretim görevliliği için istenmiyor. bilgin olsun. umarım her şey istediğin gibi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRainman
    meslek seçimi olarak, bilgisayar ile fizik arasında gidip geliyorum. son günlerdeki düşüncelerim beni bilgisayar mühendisliğinden iyice uzaklaştırdı. ama fizik bölümü hakkında da fazla bilgim yok. bitirince hedefim bankada çalışmak değil, bilim adamı ya da eğitim görevlisi olmak. fizikte başarılı olmak mühendisliklere göre daha zordur sanırım, iş imkanı vb şartlarda öyle. ama parayı falan çok umursamıyorum, mutlu olacağım işi bulabilmek benim için asıl hedef, ben de olasılıkları ikiye indirdim ama kesin kararımı veremiyorum. görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Bilgisayar mühendisliğinden seni uzaklastiran şey ne?
    Bu işi yapmayanlar tarafından sagda solda uydurulmus çokça şey var. Bunlara itibar etmek yerine direk bu bölüm ogrencilerinden, mezunlarından ve hocalarından bilgi almani tavsiye ederim ki ufak bir arastirmayla bunlara ulaşabilirsin.




  • Şu anda 3. sınıf fizik bölümünde okuyorum.
    Başta şunu söyleyeyim. Her yerde de aynı şekilde konuşuyorum. Uni bölüm seçiminde öğrenciler her zaman üniye para kazandıracak bölüm hangisi ise ona gidelim gözüyle bakıyorlar. Sana tavsiyem hangi bölümü okumak istiyorsan, kalbin hangisini istiyorsa o bölüme git. Neden mi? Sana küçük bi örmek vereyim.
    Biz 1. sınıfa 52 kişi başladık. Ama bölümü sevmeyenler oldu. Bölüme 4 yıllık olsunda gideyim diyenler vb... Bu yüzden 2. sınıfta 20 şu anda da 12 kişiyiz. Çünkü istemedikleri bölüme gittiler... Adamlar 1-2 yıl kaybetmiş oldu + bide masraflar. Yazık değil mi he? söylesene...
    Şimdi gelelim fizik bölümüne. tabi senin kafanda iş imkanları bakımından sorular olacaktır bi onları gidereyim. Mezun olduktan sonra senin önünde;
    -polislik
    -öğretmenlik
    -askerlik
    - Akademik kariyer(üni de devam etme)
    gibi seçenekler bulunuyor. Bunların dışında yok diyebiliriz.
    Okuması hem zor hemde çalışma gerektiren bir bölümdür. Seviyorsan, severek gideceksen bence bi sorun yok. Tabi bide çok iyi matematik bilmek gerekiyor. özellikle türev - integral. Zaten fizikçiler çok fazla matematik kullanır. Yani hem fizik hem de matematik sevmek gerkiyor.
    Sen mezun olduktan akademik kariyer planlıyorsun. Yani fizik üstüne çalışığ bilim adamı vs. Bunu yapmak kolay değil. Önce ALes e girip iyi bi puan almalı ve yaklaşık 2 yıl yüksek lisans yapacaksın. Sonra tekrar Ales e ve yabancı dil sınavına girip doktora yapma hakkı kazanacaksın.(eğer iyi puanlar alırsan asistan olarak çalışmaya başlar ve şu anda 1500 Tl civarı olan asistan maasını almaya başlarsın) 4 yıl daha okuduktan sonra bi araştırma hakkında yayın yapacak ve bunun kabul edilmesini bekleyeceksin. Sonra yar doç. olacaksın. Asıl zor bana göre burası. doç olma. Burada da yayınlar yapman gerekiyor. Bunlarda kabul edilirse doç oluyor ve 4 yıl sonra prof olarak hayatına devam edeceksin.
    Okuyup fiziğin güzellikleriyle yaşarım diyorsan bence değer. Çünkü fiziği ben çok seviyorum ve değeceğine inanıyorum..

    İyi forumlar..




  • çok güzel yazmışsınız, ernesto abide fizik mezunu olarak özetlemiş olayı. geçen gün düşündüm lys'de heryere girebilicek bi puan alsaydım ne tercih ederdim diye, odtü yada boun bilgisayar mühendisliği olurdu. üniversite derslerine biraz bakınınca hakkatende bilgisayarın bana daha uygun olduğunu düşündüm. son olarakta mentor bi abim 'ben sana fizik yapma demiyorum, yap ama hobi olarak yap' dedi. ygs'ye de az bi vakit kaldı, ben de kararımı kesinleştirmiş oldum. yardımcı olan, fikir bildiren herkese teşekkür ederim.
  • Üniversite fiziği çok ağır ya.Bir de çok kontenjanlar açıkta kalıyor.Fen edebiyat okumak isteyen bir sayısalcı en ideal bölüm biyolojidir bence.Tus'a kadar yolu var
  • 2009'da odtu fizige girmistim, şimdi tekrar hazırlanıyorum. 2 sene kaybettim diyemem aslında bu boş zamanda kendimi oldukça geliştirdim düşünce yapısı olarak, ama size önerim iyice araştırmadan böyle bir karar vermeyin.
  • Bu ülkede Fen-Edebiyat bölümü okunmaz arkadaşlar aman deyim..
  • kotu yorumları okumayın (: fizik eski fizik değil artık hayatın heralanında fizik var bu interneti kullanmayı bile fizikçilere borçluyuz (: hacettepe fizik muhendisliginde okumayı düşünenler var ise ; bilmeleri gereken şey, ozellikle 2.sınıf dersleri cok zordur bölümü geçme dersleridir onedenle 1.sınıfta notları yüksek tutmaya bakmalısınız (: ama bolumun en zor yanı eger sıradan birisi olmak istiyorsanız zaten fiziği secmemelisiniz cunku düşünce yapınızın üst düzeyde olması lazım tek bir bakış açısı ile biryere varamazsınız fizik muhendisligi yorum ister hacettepe fizik muhendisligini diger universitelerden ustun kılan yanı ise uygulama fizigi olmasıdır yani laboratuvar dersleri çok önemlidir ve çok fazla zorlanırsınız 1 kredilik ders oldugu halde ust duzey bir bilimadamı gibi kusursuz deneyler yapmanız istenir iş konusuna gelince eger ortalamanız iyiyse cern nasa gibi dunyaca unlu bilim merkezlerinde calısma imkanınız var staj konusundada cok fazla unlu buyuk şirketlerde çalısma imkanınız var ama dedigim gibi hersey ortalama ve yabancı dilinizin iyi olmasına baglı ayrıca bir bilgi daha hacettepe fizik muhendisliginde aylık 2bin tl ile maaş verildiği halde kimsenin bu iş için başvurmadıgını belirtmek isterim (: eger bilim alanında idealleriniz varsa önemli işler yapmak ya da en azından kendinizi geliştirmek istiyorsanız fiziği seçmelisiniz özellikle nanoteknoloji alanında ya da nükleer fizik alanında uzmanlaşırsanız iş teklifleri mezun olur olmaz ayagınıza gelir ayrıca turkiyenin bugunlerde nükleer fizikçilere çok fazla ihtiyacı var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SieGeRRR

    Aman diyeyim sakın bulaşma fiziğe.

    Hacettepe Fizik Mühendisliğinde okuyorum, daha 1. sınıf ilk dönem yeni bitti , yana yakıla yatay geçiş araştırıyorum başka bir bölüme ki Fiziği çok severdim, gerçekten çok severdim, Lisede not vermiyor denilen bir fizik hocamız vardı 20 30 u geçemezdi çoğu insan o hocadan 70in altına düşmemiş biri olarak iki vize olduk ilki 11 ikincisi 16. Evet 100 üstünden. İnan bölümde tanıştığım herkes pişman, 3.sınıftaki adamlar bile hiç okuma gidebiliyorsan git diyor.

    Bu kadar zor bir bölümü bitiriyosun, bitirdiğinde eline geçen ne ? Karşılığını alabilecek misin? Hayır.

    Bence bilgisayar mühendisliğine gitme imkanın varsa 1sn bile düşünme. Ha ama aslan26 dediği gibiysen, yani olimpiyatlar yarışmalar şunlar bunlar başarıların varsa, o zaman işler değişir.


    http://www.yuksekovahaber.com/haber/kerpic-evden-kongreye-97.htm

    Öyle sizin dediğiniz gibi kötü bir bölüm değilmiş demek ki. İsteyenler iyi şeyler yapabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi champaubert osulfiev -- 29 Temmuz 2011; 0:24:44 >




  • Yahu içimi kararttınız.
  • konuyu hortlatıyorum ama fizikle uğraşmak istiyorum. zaten bu işte uğraşacak kişide bence yetenek değil ilgi ve merak daha önemli. benim sorumsa şu:
    bilg. müh. bitirip de fiziğe yönelmem mümkün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mow_

    konuyu hortlatıyorum ama fizikle uğraşmak istiyorum. zaten bu işte uğraşacak kişide bence yetenek değil ilgi ve merak daha önemli. benim sorumsa şu:
    bilg. müh. bitirip de fiziğe yönelmem mümkün mü?

    Elektrik-Elektronik bitirip fiziğe yönelen, çok başarılı olan insanlar tanıyorum. Bilgisayar mezunları da yönelebilir tabii.
  • merhabalar bende marmarada fen edebiyat fizik okuyorum, 2. sınıfa geçtim, ve ilk seneden bütün derslerden kaldım D: üstelik bu dersler ortak dersler yani çoğu bölümde var, şimdi söylemek istediğim şey şu integral ve türev temel oluşturyor bu bölümde onu anladım, ve bölüm ikiye ayrılıyor şöyleki teorik ve deneysel olarak, örneğin ben deneysel fizikçi olmak istiyorum, bilmiyorum bölümü okuyamıyorum ama bırakamıyorumda beni kendisine bağlayan bişey var bu bölümde, fizikçi olmak en büyük hayalimdi, pişman mıyım değilmiyim onu bile bilmyorum açıkçası bu kadar matematik olacağını bilseydim seçermiydim onuda bilmiyorum, ama lisede temeliniz iyi değilse zorlanıyorsunuz
  • merhabalar arkadaşlar
    Konuya uzun zamandır kimse birşey yazmamış fakat yine de birşeyler paylaşmakta faydalı olacağını düşünüyorum.
    öncelikle fizik bölümüne ilgisi olan arkadaşlarıma tavsiye vermek istiyorum. Lisede okutulan fizik dağın görünen kısmı gibidir. kolaydır, eğlencelidir, teşfik edicidir. Bilime meraklı olan genç arkadaşlarımıza ışık niteliğindedir ve bunun yanı sıra hayat karartan bir durumuda söz konusudur :) Eğer bilimle uğraşmak ve ben paraya önem vermiyorum çalışırım beklerim diyebilecekseniz bu bölümü tercih ediniz. Bilim hiçbir zaman para ile kıyaslanmamalıdır. Bilim geleceğe bir yatırım olarak düşünülmelidir. Öncelikle kendinize Fizik okursam ne olurum sorusunu sormayın.. !!! Bilim yapmak için FİZİK okuyabilirmiyim diye sorun. Çünkü bugün üniversitelerde birsürü insan 1,2 hatta 3cü sınıfta dahi bu bölümü bırakıyorlar. Bunun sebebide işte tam burada ortaya çıkıyor. Benim bir bilim kurgu filminden etkilenip bilim adamı hayali kuran genc arkadaslarım bir anda bakıyorlar fizikçi olmuşlar ama çalışılan konular o filmle alakası yok :))
    Neyse uzatmak istemiyorum fazla ;
    Fİzik eğlencelidir, çalışmayı bilene,yapılan deneylerden zevk alana,yeni bilgi ile donanmaktan hoşlananlara, eline kalem alıp bilinmeyenler dolu denklemleri çözmeye çalışanlara FİZİK ÇOK KOLAYDIR... Yeterki istek ve azim olsun...
    Dediğimi unutmayın genç arkadaşlarım önce kendinizi ve ilgili olduğunuz alanı belirleyin sonra ise bu alanı ne derece başarabilirim diye sorun. Bu fizik,bilgisayar mühendisi,çevre mühendisi fark etmez... İnsan sevdiği işte en iyi kariyer yapar... Sevmediği işte 5 dk durmaz...
    Umarım geleceğiniz için size azda olsa fayda sağlayabilmişimdir..
    (Bu arada ben Fizik mezunu bir öğrenciyim saygılarr :) )




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.