Şimdi Ara

LG 42LD420 Kullanıcıları Burada Toplanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Cumartesi günü Electroworld mağazasından LG 42LD420 LCD Televizyonunu aldım. Bugün teslim edecekler. Bu ürünü alanlar ve almak isteyenler bu başlık altında deneyimlerini paylaşabilir, sormak istedikleri soruları sorabilirler.

    TV henüz gelmemişken ilk yorumum şu olacak;

    Satıcı bana her türlü video formatını (USB'den) çalıştırabildiğini söyleyerek satış yaptı. Ürünü satın aldıktan sonra eve geldiğimde internetten özelliklerine baktım ve bütün alışveriş sitelerinde usb'den sadece MP3/Resim formatlarını destekledini öğrendim. İlk başta çok üzüldüm. Sonra biraz daha derinlemesine araştırma yaptığımda ek bazı işlemlerle Tv'nin servis menüsünden Video özelliğinin açılabildiğini öğrendim.

    Şu soruların cevapları ise henüz muamma:

    1- Servis mi usb video özelliğini açacak yoksa ben mi ?
    2- Hangi yöntem ile bu özellik açılacak ?
    3- Menüden video özelliği açılma işlemi garantiyi öldürüyor deniliyor. Ne kadar doğru şimdilik mechul.
    4- Görüntü - renkler ve diğer özellikler geldiği zaman incelenecek.

    Bu ürünü alan ve almayı düşünen arkadaşlar bizlerle fikirlerini paylaşırlar umarım.







  • Arkadaşlar eğer bu ürün ile sitede ilgilenenler olsaydı deneyimlerimi paylaşacaktım. Ama görülüyor ki kimse ilgilenmiyor bu ürünle ve başlıkla.

    Yine de şunu söylemeden edemiycem. Hiçbir sorun yok. LG servisi geldi kurdu usb video yu da aktif etti gitti. Özellikle sesi çok hoşuma gitti. Renklere gelince 400 MB lık düşük kalite ya da 1 gb lık orta kaliteli filmleri de çok güzel gösteriyor. Ama 4 GB lık 1080 lik BlueRay filmlerde falan renkler çok canlı. Özellikleri çok hoş. Bir tek PIP özelliğini göremedim. Sanırım yok. O da o kadar önemli değil. Ses+Canlılık+107cm bu üçü size bir sinema ortamı yaşatıyor. Ek hoparlör almanıza bile gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanizm -- 25 Ocak 2011; 9:26:01 >
  • Hayırlısı olsun, ürünle ilgilenenler var tabi ama alıp kullanamayan birisi sizin sorularınızı yanıtlamakta gucluk ceker.
    Siz kullanıcı olarak deneyimlerinizi paylasacaksınız ki, urunu almayı dusunenlerin de kafalarında birseyler canlansın.
    Zaten forumların amacı da bu degil mi ? Urun fiyat/ozellik bakımından Samsung C530 serisinin muadilidir. C530 dan tek dezavantajı mkv filimlerde eger sesdts ise dts cozemiyor. Onun dısında kendi fiyat aralıgında oldukca iyi bir tvdir. Sd yayınlarda izledigim kadarıyla üzmez.Yanyana olan Samsung C530 ile kıyasladıgımda LG'nin görüntüleri bana daha iyi gelmişti, ama başka bir yerde de tam tersi de olabilir tabi, sonucta coklu dagıtımla izlenen yerler sonuc icin tam kriter olamaz. Hayırlısı olsun, gule gule kullanın, guzel tv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 25 Ocak 2011; 10:06:51 >
  • Haklısınız. Teşekkürler.

    Ses'de dts olayını duymuştum. Ama şimdilik pek önemli gelmedi. Çünkü denediğim üç beş tane filmde hiçbir sorun çıkartmadı. Ben genelde uzantısı *.avi olan filmler izliyorum. Tabi uzantıdan önce format önemli. Bluray film testini servis yaptı sorun çıkmadı usb'de. Farklı avi'lerde de sorun yok. Farklı uzantı ve formatları da deneyeceğim zamanla. Denedikçe buradan paylaşırım.

    Antende ise çok dandik bir anteni taktım öylesine. Görüntü kalitesi iyi değildi. Ama bu mevzunun Televizyon ile hiçbir ilgisi yok. Tamamen anten ile ilgili birşey. Ama anten kaliteli olsa bile servisin söylediğine göre en iyi kaliteye kablolu yayınlarda veya uydularda ulaşılabilirmiş. Bende dreambox 600 uydu alıcısı var. Fakat onunla henüz deneme fırsatım olmadı. Çünkü komşum sağolsun çanağı döndürmüş sanırım. İlerleyen günlerde uydu ile deneyebileceğim.

    Kullandığım Notebook'un HDMI girişi olmadığından VGA girişi ile bağlayabileceğim TV ye. Kablom olmadığından deneyemedim. Denedikten sonra da ne kadar verimli olduğunu buradan paylaşırım.

    Tv nin usb girişi tv nin arkasında olduğundan sık sık çıkartılıp takılamayacağından bir usb uzatma kablosuna ihtiyacım vardı. Servis de bizde var satabiliriz dediler 10 tl istediler. Normalde 5'e de alınabilir belki ama adamların da işine yarasın diye düşünerekten aldım.

    Uyduyu bağlamak için Electroworld satıcısı 89 TL lik altın uclu bir scart tavsiye etmişti ve fiyatı fazla bulduğumdan almamıştım. Henüz fiyatları ve gerekliliğini incelemedim. Ama altın ucun avantajı uydunun sebep olduğu cızırtıyı yoketmek veya minumume indirmek olabilir. Satıcı ise görüntü kalitesini artıracağını söylemişti.

    Servisin bana tavsiye ettiği birşey daha vardı. Bu gibi elektronik aletler için akıllı priz kullanmalıymışım. Benim evde voltaj düşüklüğü oluyordu. Buna dayanaraktan söyledi bozulmaması için cihazın akıllı priz voltaj ayarı yapıyormuş veya elektriği kendisi kesiyormuş vs. Bilginiz olsun.

    Şimdilik bu kadar. Aklıma geldikçe ve kullandıkça yazarım.




  • Cihazda şu ana kadar yaşadığım tek sorun Verbatim marka 2.5" 320GB lık HDD mi görmedi. Onun yerine 2GB lık Kingston USB Bellek'i okuyabildi. Servisin söylediğine göre 1TB'a kadar harici disk destekliyormuş. Belki de verbatim e özel bir sorundur bilemiyorum. Şimdilerde 16GB'lık bir USB Bellek alarak sorunu çözmeye çalışıcam. Çünkü elimdeki 2GB lık USB Bellek'e hiçbir BluRay 720p/1080p filmi sığdıramam. Boyutları 5 ve 15 gb arası değişiyor bu fimlerin. Hatta "true hd" diye birşey var onun boyutu 35gb a kadar çıkabiliyor.
  • fat32 / ntfs format farklılıgından kaynaklı olabilir. Harddiskinizin formatı ntfs ise fat32 formata cevirip denemenizde fayda var. Konuyu bir arastirin isterseniz.
  • Çok teşekkürler. Mantıklı.

    Ama fat32'ye çevirmek zor olucak. Çünkü 320lik harddiskim dolu. 500 lük hdd de dolu. Bilgisayarın hafızası da dolu. Yedekleme sıkıntılı :) Bildiğim kadarıyla format çekmeden fat32'ye çeviremem ¿
  • Ürün Fiyatı Hakkında Bilgi : Ürün Vatan Bilgisayar ve Electroworld'de aynı fiyat idi. İstanbul Bilişimde 160 TL kadar daha ucuzdu sanırım. Ben bu üçü içerisinde evime çok uzak olmasına rağmen Electroworld'ü tercih ettim. Servis kurulum yaptıktan sonra bile 2 kere aradılar bir problem var mı herhangi bir sorunuz var mı diye.
  • Bu arada harddiskim zaten FAT32 imiş. Harddiskimi okuyabilmesi için NTFS yapıp tekrar denemeli miyim ? Yoksa zaten fat32 i daha verimli mi çalışır ?
  • Maxtor marka 3.5" harici harddiskimi taktım gördü.

    Bazı eğitim videolarını çalıştırmadı. Ama henüz çalıştıramadığı herhangi bir filme rastlamadım.

    Dün kötü bir tecrübe yaşadım. 10 GB boyutlarında Avatar adlı filmi indirdim ama yanlışlıkla Türkçe dil ve alt yazı olmayanını indirmişim :)
  • Tv'yi istediğiniz saat ve dakikaya göre ayarlıyorsunuz ve TV kapalıyken ayarlamış olduğunuz dakikada önceden belirlemiş olduğunuz TV Kanalında ve Ses ayarında açılıyor. Güzel bir özellik. Fakat keşke USB'den istediğim MP3 ile açılabilseydi. O zaman çok daha güzel olurdu :) (TV Kanalları harici HDMI-AV1-AV2 tarzında seçimleri de mevcut. Sadece USB yok)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakanizm

    Maxtor marka 3.5" harici harddiskimi taktım gördü.

    Bazı eğitim videolarını çalıştırmadı. Ama henüz çalıştıramadığı herhangi bir filme rastlamadım.

    Dün kötü bir tecrübe yaşadım. 10 GB boyutlarında Avatar adlı filmi indirdim ama yanlışlıkla Türkçe dil ve alt yazı olmayanını indirmişim :)


    eğitim videolarının uzantıları nedir ? Bu arada turkce altyazı bulunur mutlaka..
  • Alt yazı videonun içine gizlenmişse izlenebilir şeklinde kalmış aklımda. Bir an için unutmuşum alt yazı dosyası ile izlenebileceğini :) (izlenemezse de alt yazının ismi ile videonun ismi aynı olmalı)

    İzleyemediğim videoların uzantıları sanırım *.wmv idi.

    Bu arada dos üzerinden fat32 olan 2.5" 320GB olan harddiskimi NTFS e çevirdim. Veriler silinmeden. Ama yine de tv çalıştıramadı bu harddiskimi.

    Dikkatimi çeken birşey daha oldu. Tam test etmedim ama USB'ye bağlı olan 3.5" 500gb lık harddiskimi normal tv kanallarını izlerken de çalıştırdığını gördüm. Yani normalde bilgisayara takıldığında hdd eğer kullanılmıyorsa susar. Ama tv ye takıldığında kullanılmıyorsa bile çalışıyor gibi geldi bana.
  • Bu ürünü aldığım fiyata LED TV de alınabiliyordu. Ama 107cm yerine 82cm lik LED alınabiliyordu. Arkadaşlar keşke LED alsaydın falan dediler. Ama bu tv'nin de görüntü kalitesi zaten çok iyi. Önemli olan ebatları diye düşündüm ve led yerine bu tv yi tercih etmiştim.
  • Electro World'un hangi bayiisinde ve kaç lira ya aldınız ek olarak kendileri kumandayla film uzantılarını aktif edip garanti dışında kalmayacağını mı söylediler ?
  • Electroworld Konya bayisinden aldım.

    Servisin kendi kumandası vardı ellerinde. Ayrıca aynı ya da benzeri bir kumandayı farklı yerlerden elde edebilirsin. Ama gerekli değil. Çünkü yapılması gereken ayarlar sadece bir kere yapılıyor zaten. Servis sadece USB Film özelliğini aktif etti. Ben söylemesem de bu işlemi zaten yapacaklarmış.

    Bu işlem daha önceden hack olarak geçiyormuş. Ve yapıldığında garanti kapsamı dışında kalıyormuş cihaz. ( YANİ ESKİDEN BÖYLEYMİŞ ) artık garanti dışına çıkmıyormuş. Yani bu işlem piyasada çok duyulunca LG artık garanti kapsamında bu işlemin servis tarafından yapılmasına izin veriyormuş.

    Kendilerine bir de ölü pixel var mı yok mu diye bir soru yönelttim. Ölü pixeli göremezsin. Ancak yanık görebilirsin ölü pixel olayında 17 pixelden sonrası garanti kapsamına giriyor falan dediler. Ayrıca 80 TL falan verirsen biz ancak o zaman kontrol ederiz falan dediler. Ama zaten hiçbir ürünlerinde ölü pixel falan çıkmıyormuş.




  • Alt yazılı film izlerken alt yazıdaki Türkçe Karakterler ("ğ"-"ç"-"ş" gibi) bozuk görünürse hemen menüden alt yazı dilini Türkçe olarak seçiyorsunuz ve düzeliyor.
  • Aşağıdaki linkte yazan özelliklerinde NET SES III yazıyor. Ama Kumandadan menüye girdiğimde orada NET SES II yazıyor. II ile III arasındaki farkı bilmiyorum.

    http://www.vatanbilgisayar.com/lg-42ld420-full-hd---106cm-lcd-tv,-1920x1080,-50.000:1,-2xhdmi,usb---42ld420/productdetails.aspx?I_ID=44710
  • Bu Televizyona 1,5 TB'lık HDD takan var mı ? Çalıştırabiliyor mu acaba ?
  • Merhaba,
    Ben bu TV'yi şirkete bekleme salonuna almayı düşünüyorum. Tavsiye edermisin? Genelde USB'den kendi hazırladığımız filmleri oynatacağız...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.